Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά!


Για την ακρίβεια στους..δρόμους! Περήφανος ο γερμανός κάτοικος της περιοχής κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, που επλήγη από πλημμύρες, κρατά το ψάρι που έπιασε κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού του, όταν η πόλη του δοκιμάστηκε στις τελευταίες πλημμύρες του Μαγιού στα ποτάμια του Οντερ και του Βιστούλα. Η φωτογραφία είναι από το Spiegel και η έκπληξη όλη δική μας!
Στη νότια Γαλλία πρόσφατα οι πλημμύρες έβγαλαν τα αυτοκίνητα στα ποτάμια και τα παράλια, όπως παλιά σε εμάς, οι κλεισμένοι από σκουπίδια χείμαρροι. Υπήρξαν λένε και αρκετοί ηλικιωμένοι νεκροί..
Στους δικούς μας δρόμους πάλι, η πλημμύρες είναι από τους διαμαρτυρομένους εργαζόμενους, νέους και ηλικιωμένους, επαγγελματικά νεκρούς. Πάλι δε η πλ.Κλαυθμώνος, η σημαδιακή πλατεία(όψεται ο Καμπούρογλου και το χρονογράφημά του), που ιστορικά συγκέντρωνε τους απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους, όταν άλλαζε η πολιτική κατάσταση, λειτουργεί ως χώρος συγκέντρωσης ξανά..
Αυτή τη φορά, οι δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται το "μαύρο πρόβατο" των διώξεων εκείνων που οι ίδιοι, για μικροπολιτικούς λόγους, σιγοντάρησαν την κατάντια του τομέα, με τους αλόγιστους πελατειακούς διορισμούς.
Όπως κάποτε για άλλους λόγους, ο κλειστός τομέας των επιλεγμένων με διαγωνισμούς και βαθμούς απολυτηρίου τραπεζικών, αλώθηκε με την ρετσινιά των ρετιρέ-μισθών. Διορίσανε τότε, κάθε πικραμένο-θυμάμαι που εκπαίδευσα κάποτε έναν..ράφτη(!)για teller- που συγκέντρωνε τυπικά κοινωνικά κριτήρια συναντίληψης Κουτσόγιωργα..
Κρίμα κύριε Πρωθυπουργέ,πάει και αυτή η ευκαιρία "αξιοκρατίας", κάποτε ήταν οι πρασινοφρουροί, τώρα είναι οι πρασινοφάγοι που τρώνε τους μπλεσκούφους που "τρούπωσαν" για το ξεκούραστο ψωμάκι τους και δυστυχώς θα πάει λέγοντας..

Σημ. το ποστ βγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί πριν ένα μήνα και η αβαρία του P.C.(ξέρετε, ο δίσκος ο σκληρός και άπονος πάλι), εμπόδισε τη δημοσίευση του.
Ο τίτλος λογοπαίζει με την ομώνυμη ταινία του Κακογιάννη.
Bλέπουμε τον Francis Mallman, ιδιοκτήτη του διάσημου restaurant & hotel Garzon.

Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

Spring Aνοιξη

Το μαύρο που σκέπασε τη σκέψη και την καρδιά μας δεν μπορεί να καλύψει την Άνοιξη.. Spring*, σαν.. ελατήριο δηλαδή, όσο και να καταπιέζεται, ανεβαίνει ξαφνικά στο συνειδητό μας. Τα λουλούδια στους κήπους και τα μπαλκόνια ανθίζουν, τα πουλιά ξυπνούν αχάραγα και γλυκαίνουν με το τιτίβισμά τους τα βαριά όνειρά μας, ο καιρός προσπερνά αποκαΐδια και χαλάσματα..
Ο πρωθυπουργός, κοτζάμ πρωθυπουργός ΕΕ, φωτογραφίζεται στα χαλάσματα της..Φαντασίας! Τι επικοινωνιακό λάθος είναι αυτό; Ποιός του υπέδειξε ότι η Ελλάδα ασχολείται με μπουζουκόκεντρα αυτό τον καιρό; Όσο για μπάνιο.. Καλά κρατεί το κολύμπι στα βαθιά που μας έβαλε.
Θα χαιρόμαστε και θα παρουσιάζαμε τον πρωθυπουργό, στα χαλάσματα της..γραφειοκρατίας,ξέρετε bureaucracy, αλλά αυτό είναι μια άλλη..Φαντασία, που δυστυχώς δέν κατεδαφίζεται εύκολα!
Θα χαιρόμαστε να σταθεί δίπλα στα"ανθρώπινα χαλάσματα" και να δώσει μιάν απάντηση σε αυτή τη μάνα, του τραγικού Νώντα Τσακάλη, πρώην "ρετιρέ" κατά την τότε αγαπημένη επικοινωνιακή έκφραση του κόμματός του κ.Πρωθυπουργού, νυν δύστυχου εξοντωτικά εργαζόμενου τραπεζοϋπάλληλου..
Αντίθετα με του τυχερούς εργαζόμενους, άνετους και ήρεμους, ηλιοκαμμένους μόνο, που συνοδεύουν τον κ.Πρωθυπουργό στα..βοτσαλάκια!
Στην ακτή του αγ.Κοσμά δηλαδή, που θα την χαίρονται οι Αλβανοί, Αφρικανοί και άλλοι, ξένοι που προτίμησαν τη χώρα μας (Παυλοπούλειος έκφραση), υποψήφιοι "συμπολίτες" μας, χάριν του αχταρμά της παγκοσμιοποίησης. Γιατί εμάς εκεί, δεν μας σηκώνει.. Ρωτήσατε τους οικολόγους και τους πράσινους επ αυτού!
Θα χαιρόμαστε επίσης κ. Πρωθυπουργέ, να πιάνατε από το αυτί, όλους εκείνους στην "δημόσια παράγκα", που έδωσαν άδειες, ηλεκτροδότηση, φορολογικό μητρώο στην επιχείρηση κλπ κλπ κλπ.. τους αστυνομικούς , πυροσβέστες επίσης που είχαν την ευθύνη ελέγχου στο κατά δήλωσή σας αυθαίρετο και τους πολιτικούς ακόμα που εκάλυπταν όλους τους πιο πάνω, στην μη άσκηση καθηκόντων τους.

-Μία η Άνοιξη αγαπητοί μου και αυτή βιάζεται να προσπεράσει, καύσωνα θα έχουμε στο τέλος της εβδομάδας κατά τα φαινόμενα. Καλό κουράγιο!
Χαμογελάμε όπως μπορούμε εδώ με το Λεξικό της κρίσης-ΚΥΡ

πηγή Photographer: Ivan Szedo
* spring=(ουσ.) άνοιξη, ελατήριο, "σούστα",

Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

Διατραπεζικά επίκαιρα


Το πεσμένο σώμα της τραγικής τραπεζικής υπαλλήλου στο μπαλκόνι της Μarfin Bank, μπορεί να είναι συμβολικό.
Το συμβάν, περίεργα τυχαίο, θεωρώ ότι απέτρεψε το "πεσμένο σώμα", την πτώση της κυβέρνησης, κάτω από την οργή του πλήθους και τον ξεσηκωμό του απλού, ανένταχτου Έλληνα, μονίμως φορολογουμένου από το 1981 και έπειτα. Ωστε να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση και με αυστηρό μηχανισμό κομματικής πειθαρχίας να ψηφίσει τα τόσο άδικα μέτρα για τους γέννημα - θρέμμα ΄Ελληνες.
Kανείς δεν δικαιούται να βυσσοδομεί, ακόμα και αν σπαραξικάρδια αναφέρεται στους μάρτυρες αυτούς, μόνο η σιωπή μας αρκεί, μόνο η οργή μας αρκεί, μόνο ένα Κύριε Ελέησον αρκεί...
Ω ηθικοί αυτουργοί, -βολεμένοι πολιτικοί, τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, εξωνημένοι συμπολίτες,-του θανάτου των τριών ανθρώπων και του κυοφορούμενου, της οργής του εργαζόμενου κόσμου σύμπαντος, το αίμα τους στο κεφάλι σας και στο κεφάλι των παιδιών σας..
Ω ηθικοί αυτουργοί, -βολεμένοι πολιτικοί, τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, εξωνημένοι συμπολίτες,-του θανάτου των τριών ανθρώπων και του κυοφορούμενου, της οργής του εργαζόμενου κόσμου σύμπαντος, μπορείτε ακόμανα δώσετε την "κάθαρση". Βάλτε τους προταίτιους των σκανδάλων και των οικονομικών εγκλημάτων φυλακή...
Βάλτε έστω και έναν πραγματικό και όχι φτιαχτό, υπαίτιο σκανδάλων φυλακή... ίσως τον ίδιο εαυτό σας...
Δημεύσατε την περιουσία ενός έστω, οποιουδήποτε, υπαιτίου οικονομικών ατασθαλιών..
Ομονοείστε πάνω σε αυτό και μην καλύπτετε ο ένας τα νώτα του άλλου..

Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά και όλους μαζί τους βουλευτές που πήγαν κόντρα στο ρεύμα της κομματικής πειθαρχίας.Δείχνει ότι υπακούουν στους πραγματικούς τους εκπροσωπευόμενους, τους ψηφοφόρους τους. Τώρα θα μου πείτε ότι η κ.Μπακογιάννη μια ευκαιρία περίμενε, αλλά όπως να έχει το πράγμα, εκτεθειμένη στο δικό της εκλογικό σώμα που για άλλα την ψήφισε και όχι για συμπόρευση , μπράβο της,θέλει και εδώ τσαγανό. Θα ήθελα να συγχαρώ και τον βουλευτή κ.Ψαριανό, που μιλά στη βουλή με παρρησία (πηγή Linqua Franca). Δεν είναι όλοι ίδιοι, πράγματι...

Ετικέτες

Σάββατο, Μαΐου 01, 2010

Mayday, mayday...


Κίνησ' ο Μάης για νάρθει.wma

Το γνωστό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη τραγουδά η Αφροδίτη Μάνου. Του Μίκη, που έχει το θάρρος σε καιρούς ζοφερούς να ομιλεί συνετά και ντόμπρα για να συγκρίνουμε και να θυμηθούμε κάποιους άλλους, κρονόληρους εσχατόγερους της πολιτικής δηλαδή, που βγαίνουν ακόμα στα κανάλια...
Στο παρόν ποστ βέβαια, δεν θα αναφερθούμε στα λαογραφικά στοιχεία της παλαιότερης ανάρτησής μας με τον ίδιο τίτλο. Άλλοι καιροί σήμερα.. Διεθνής επίκληση, σε στιγμές κινδύνου, ο τίτλος μου "Μayday", που λογοπαίζει με τη μέρα Μαγιού.
Η Μυλόπετρα της παγκοσμιοποίησης αλέθει ήδη τις ζωές μας και όσοι διαθέτουν πολιτική αχρωματοψία, μπορούν να εκτιμήσουν την δοκιμή του ελέγχου της μάζας πρώτα με τον φόβο (πχ.ιός χοίρων) ό και μη χείρρον, μια και ακολουθεί και εκτυλίσσεται ο έλεγχος, με το φόβο οικονομικής δυσπραγίας και εργασίας πιθανώς..
Με το στόμα ανοικτό, παρατηρούμε τον εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων της χώρας, που υποκατέστησε τον πολιτειακό θεσμό του Πρωθυπουργού, να ισορροπεί σε λυρικές εκφράσεις "πατριωτισμού" για εσωτερική κατανάλωση και καλή διαγωγή προς τους εταίρους για εξωτερική ανάλωση...
Παρατηρούμε εξίσου ενεοί, τους μοιραίους και άβουλους συνάμα αρχηγούς της λεγόμενης που μας έλαχε "αντιπολίτευσης"..

Τους ζεματισμένους εκπροσωπίσκους των συνδικάτων, που θα είναι οι πρώτοι αποδιοπομπαίοι τράγοι, όταν ξυπνήσουμε....
Τους σιωπηλούς συνταγματολόγους της κυβέρνησης και του πανεπιστημιακού χώρου..Τους εξίσου σιωπηλούς πνευματικούς μας ταγούς, ένας ήταν ο Σεφέρης άλλωστε.. Ένας και ο μακαριστός Χριστόδουλος..
Τους πανικόβλητους συμπολίτες, που συνειδητοποιούν την ευκολοπιστία τους στις τελευταίες εκλογές και για μια ακόμα φορά ότι "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"..
Τους κάθε λογής κυβερνητικούς με τις ύποπτες κινήσεις τους σε ότι εμείς ο λαός θεωρούμε εθνικό και πατριωτικό..
Τους κάθε λογής businessman που καταφθάνουν ή από μακρυά επηρεάζουν στεγνά χωρίς καμμιά ευαισθησία για ότι θα εσήμαινε αξία για τον τόπο, τα πράγματα..
To προδιαγεγραμμένο μάλλον σχέδιο ελέγχου της χώρας μας ...

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, δεν υπάρχει ένας Έλληνας, businessman γιατί όχι, στο διαμέτρημα π.χ. του G.Sorros, που ξεσκονίζει τα Βαλκάνια, να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του; Ένας Ελληνας που να έχει δουλέψει, να έχει βγάλει μόνος το ψωμί του και το παντεσπάνι του, γιατί όχι, που να πάρει τα τιμόνια του Τσίπρα και τα καράβια του Γιωργάκη να τα οδηγήσει σε σωστό λιμάνι;
Οι Έλληνες πάντα διαπρέψαμε, έμποροι, ναυτικοί, οικονομικοί παράγοντες.. Το έχουμε στο DNA μας και αυτό κανείς δεν θα μας το αφαιρέσει, όσους μαύρους, κίτρινους και μπλέ μας κουβαλήσει στη χώρα μας..

Θαρσείτε, Έλληνες, μπόρα είναι, δοκιμή αντοχής είναι, ίσως για επίθεση σε κράτη με σπουδαιότερη και παραγωγικότερη οικονομική ζωή από εμάς..Δείτε το σαν την υπόθεση του αλήστου μνήμης ιού και εμβόλιου της γρίππης όπου μας οδηγούσαν!
Αντισταθείτε.. Μη ξεχνάτε το Γουδί, που είναι δίπλα, για κάθε ένοχο εσχάτης προδοσίας, δράστη ή χειροκροτητή..
--Φωτογραφίες της οργιαστικής ανοιξιάτικης βλάστησης στην εξοχή, με το κινητό μου.
Yστερον: Aφιερωμένο στα 2ΠΙ, το πατριωτάκι μου, με αγάπη, η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, με τα αγκάθινα στεφάνια σαν αυτά που περάσανε στο κεφάλι μας τα ούργελα και τα σούργελα..
Ας θυμηθούμε για λίγο, την μπριλάντε Μαλβίνα!

Ετικέτες ,

noimage
  • YouTube-Katerina
  • YouTube-HfL
  • YouTube-JohnBoy
  • YouTube-JuanitaLaQuejica
  • YouTube-toΗamomilaki
  • YouTube-toStavrodromimas
  • Abttha_désillusion
  • ΑγγελοςΣπύρου
  • Αγονη Γραμμή
  • Αδαής
  • Αγία βαρβαρα-κηρύγματα π.στεφάνου
  • Αείποτε
  • Αθήναιος
  • αθηνάπολη-blog
  • Ακέστωρ
  • Alkyoni
  • alombar42
  • Anagnosmatario
  • Anastasios-guru7
  • Ανεμολόγιο
  • Ανεμώνη
  • Angelito
  • Αn-Lu
  • Αqua/a>
  • Αραχτός&light
  • Αreadne
  • Arkoudos
  • ArkoudosCom
  • Αrmiriki
  • Αrοmacoocing
  • Αrοma Vanillias
  • alombar42
  • ΄Ασμα Ασμάτων
  • Ασπαστός-Φυρδην Μίγδην
  • Aspripetraxexaspri
  • Athenas-Madrid
  • Athenistas
  • Άωρον-το Θείο τραγί
  • Baking Obsession
  • Beauty Elixirs-Witch of daffodils
  • B.f.o-sic
  • Bizwriter.gr
  • Blogarismeni
  • Blogspace
  • Βοριάς
  • Broxmother-Δημήτριος ταξιδευτής
  • Βutterfly-effect
  • Γητεύτρια
  • Γιανναράς
  • Γιουτζίν
  • Cannelle-Vanille
  • Claire de jour
  • Cookthebook
  • Crazy Monkey
  • Crazy Tourists
  • Criollismo_Peru
  • Deimos Politi
  • De(e)lumina
  • Despinarion
  • Diary of a stranger
  • Diastaseis
  • Domingo
  • Drskafidas
  • DrTeddy
  • Eλαία
  • Ellinidas
  • Ellinida_νεφεληγερέτη
  • Ellinikos Kafes-Verónica Marsá
  • Enas Ellinas
  • e-monk
  • e-rooster
  • Epicouros
  • Εργατώ
  • Ευθυμιάδης Γιάννης
  • e-xperiments
  • Exw barba stin Korwni
  • Fassoulas
  • Fevis-Mέρες και νύχτες στη../a>
  • Fevis-My cakes
  • Firiki
  • Flora Amorgina
  • FoodJunkie-Iω.Δημοπούλου
  • Footsteps
  • Footsteps2
  • FotoTaygetos
  • Filoxeneio
  • FXcuisine.com
  • George Is Your Man
  • Greek gourmand-Sam Sotiropoulos
  • Greek Poems
  • Zorra-kocktopf
  • Hμερολόγιο ενός πατέρα
  • Heart n soul
  • Hungry for Life
  • Θεία Λένα
  • Jonny on the Spot
  • JuanitaLaQuejica-Sobreviviendo
  • Iolithikos
  • Ivy's
  • Ivy's-Kopiaste
  • Καθαρίστε την Ελλάδα
  • Καλοκαιρινό blog
  • Καλοφαγάς-Τορόντο
  • Καλύβα του παππου_Cristophorus
  • Καρακατσάνης Γιάννης-xblog.gr
  • KaramitsosT-Monofylla
  • Karyes Lakonias
  • Κάτσαρης Σταύρος
  • Κάτι μαγειρεύεται(Χρίστος)
  • Cybc-cy/ΚάτιΜαγειρεύεται
  • Καφετζής
  • Κerasma.gr
  • Cd_ΚKατσούλα
  • Κitsosmitsos
  • Κlearchos_guide to_galaxy
  • Κουρούνα
  • Κρατύλος
  • Krotkaya
  • Κυκλάμινο
  • Κυκλοδίωκτον
  • Κυνήγι-Φύση στην Αρκαδία
  • Kyrallina
  • Λαζόπολις
  • Lacarabella
  • La cruz del sur
  • Lakιs Fourouklas
  • Lakonika
  • Lambroukos
  • Lemon
  • LemonCinnamon
  • Lenablonsky.com
  • Le petit Journaliste
  • Λεσπριτία
  • Λίγα και καλά
  • Liquiddaysgr
  • Lilly.it
  • Lizcupcakes
  • Locandiera
  • Luccia's
  • Lucyluce/Poetry whispering
  • Luna
  • Lyssarea
  • Lysippos
  • Nibelungen-Δύων Ανατέλλων
  • Magicacooking
  • MagicaςLand
  • MamalakisElias
  • Manos_McManus
  • Marielle
  • Margo-k
  • Marina
  • Mάρκος
  • Marialena
  • Μαύρος Γάτος
  • Με το φεγγάρι αγκαλιά
  • Μ-elie γάλα
  • Μικρή κουζίνα
  • Mindstripper
  • Μirage
  • Μixer-rodia
  • Μιχ.Μπακόλας
  • Μπαλoς
  • Mom'recipes & others
  • Mother's diary=Tασσούλα
  • Mother talkers
  • Μιχαηλίδης
  • Story-teller
  • Nahoma- نوهمة
  • Nicola
  • Nicoletta
  • ΝικΔήμου-blog
  • ΝικΔήμου2-diary
  • Nightwhisper
  • Nostos
  • Νυχτομαγειρέματα
  • O allos roidis
  • Observer-artois
  • Oistros
  • Oistros1
  • Oλια και Ολα
  • Old skipper
  • Oneiromageiremata
  • Pakapodistrias
  • Panic room
  • Panos Vlachos-Pi-greco
  • Paparouna
  • Pastaflora
  • Pestaola
  • Peftasteri
  • PΙΤΤΑS-Στήλη άλατος
  • Πλωρη -εις την Πλωρην
  • Prosopa-Άρης Δαβαράκης
  • Post Office-ταχυδρόμος Νυφούδης
  • Πρέζα_tv
  • Provatos_tv
  • Philos/Σκέφτομαι άρα υπάρχω
  • Πύργος Τριφυλλίας
  • Bασ.Ρούβαλης
  • Red & black
  • Rubor Dolor Calor
  • Sailor
  • Σαν παλιο σινεμά
  • Santiago Nasar
  • Santos david- SÓ VERDADES
  • Sapioi.gr
  • Silent Attitude
  • Schizophrenia
  • Skiagmata
  • SocioThoughts
  • SoTiris K-Εις επήκοον όλων
  • Sofi-K
  • Sofistimom
  • Στoν ίσκιο του Ησκιου-π.Κ.
  • Strofi/Σα
  • Street spirit
  • Tartelette
  • Tα δύο Πι
  • Tαλαντο
  • To patsiouri
  • Typos Nyxterinos
  • Τwocows
  • Τwocows-Ονειρολόγιο
  • Vasvoe
  • ViSta
  • Vita-cretangastronomy
  • VitaModerna
  • Vrypan.netWeblog
  • Vytinaiika
  • Φυτζίτα-Phigita
  • Χάιντυ
  • Χελώνα
  • Χiμαιρες
  • Χοιροβοσκός
  • ΧρίστοςΧριστοδούλου-ΚατιΜαγειρεύεται
  • XPsilikatzoy
  • Ψουξ & άγρια θηρία
  • Xώρος o.k.-nanakos
  • Ωσηέ
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.