Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2012

Αύριο γάμος γίνεται..

Παντρεύεται η κόρη της πρώτης μου εξαδέλφης αυτό το Σάββατο. Παίρνει ένα παλλίκαρο απο την Κρήτη και έτσι συμπεθεριάζει πάλι η Μάνη με τη μεγαλόνησο! Ετοιμάζομαι λοιπόν για κάθοδο στη Σπάρτη. Δωρική βεβαίως, όχι εκ της καταγωγής, αλλά λόγω της εποχής. Ας όψεται η κρίση. Πάντως φιλακαλούμεν και έτσι το απαραίτητο συμμάζεμα κομμωτηρίου κλπ κλπ λόγω διακοπών, έγινε!
Πόσο εύκολη είναι αυτή η απόφαση σήμερα; Ποιά νέα παιδιά, όλων των φύλων,αποφασίζουν το μεγάλο βήμα της μόνιμης σχέσης; Η αμβλυμένη εποχή, ο εγωϊσμός, η ευζωΐα, η οικονομική κρίση αλλά και η πνευματική στις ημέρες μας, καθιστά ηρωϊκούς τους μελλόνυμφους.
Είναι ο γάμος ξεπερασμένος; Πιστεύω ότι όχι. Είναι σύμφυτος με τη δημιουργία μας. "Ου καλόν είναι τον άνθρωπον μόνον, ποιήσωμεν αυτώ βοηθόν" λέει η γραφή. Πάντα θ'αναζητά κάποιος το ιδανικό του ταίρι, πάντα θα θέλει να χαρεί τα δικά του παιδιά, πάντα θα υπάρχουν όμως, όλα τα γνωστά εμπόδια, να διαστρέψουν τη σχέση και την πορεία και πάντα θα υπάρχουν οι αισιόδοξοι που θα το "παλεύουν".. Θάρρος και τόλμη χρειάζεται λοιπόν αλλά και ελευθερία για να χτιστεί η σχέση και η νέα οικογένεια. Είναι γεγονός ότι στη νυφική παστάδα θα κουβαλήσει ο καθείς τους..γονείς του! Εννοώ όλα τα σχήματα αντίδρασης,συμπεριφοράς ζεύγους που είδε-διδάχτηκε στο σπίτι του. Πιάνω ακόμα τον εαυτό μου, μετά 37 έτη συζυγίας, ν'αντιδρά θυμίζοντας τη μάνα μου! Άσε που πιά τη θυμίζω και κατ'εικόνα! Είδα τον εαυτό μου σε αντανάκλαση τζαμιού και στράφηκα να δώ αυτήν που έμοιαζε..της μάνας μου! ;)
Η συμβουλή μου είναι μία: αγάπη,Αγάπη, ώστε να γίνεται η δυάς, ένα. Αυτή είναι η "ασκητική" του γάμου, "ίνα ώσιν έν"! Του γάμου, που όπως όλα, ωριμάζει περνώντας από όλες τις φάσεις ενηλικίωσης. Στα δύσκολα ας αναλογίζεται ο καθείς, για ποιούς λόγους θέλχτηκε απο το έτερον ήμισυ και ας αγωνίζεται. Να  θυμηθούμε με την ευκαιρία  και τον άγιο κατ'εμέ πνευματικό μου π.Ευσέβιο Γιαννακάκη τι έλεγε για τους συζύγους, "λεμβούχους στην ίδια λέμβο".
 Έτσι λοιπόν ευχόμαστε και από εδώ στο μελλόνυμφο ζεύγος,Βασιλικής και Μάρκου, να έχουν "ζυγόν" ελαφρύ ως σύζυγοι, να ζήσουν να υπηρετήσουν το σχέδιο του Θεού και να φέρουν στον κόσμο όμορφους απογόνους, που θα τους τιμήσουνε! Όσο γι'αυτό, θα είναι η επόμενη αφορμή για ποστ!

Ετικέτες ,

5 Comments:

Blogger censurasigloXXI said...

Να περνάς καλά, φιλενάδα. Φιλάκια για τους δύο και να έχουν αγάπη, υπομονή, σεβασμό και την επιθυμία να πάνε όλα καλά.

9:18 μ.μ., Αυγούστου 17, 2012  
Blogger kiki said...

Με το καλό! Δύσκολες εποχές για γάμους, γενικώς...

1:27 μ.μ., Αυγούστου 19, 2012  
Blogger Penelope said...

Και έτσι όπως διάβασα τον τίτλο!!! πήγα να χαρώ!!!
Να σας ζήσει η ανηψιά σαν τα ψηλά ψηλά βουνά...

10:39 π.μ., Αυγούστου 21, 2012  
Blogger hamomilaki gr said...

Να ζήσουν, να ευτυχήσουν ...
«λεμβούχοι στην ίδια λέμβο»: Άριστον !

11:27 π.μ., Αυγούστου 29, 2012  
Blogger Katerina ante portas said...

Eπέστρεψα και είδα με ευχάριστη έκπληξη τα σχόλιά σας!
Ήταν απο τους λίγους, εξαιρετικούς γάμους τελευταία! Όμορφη νύφη, λεβέντης γαμπρός, κατάφεραν και ένωσαν τις άγνωστες μεταξύ τους πλευρές! Οι Σπαρτιάτες χόρεψαν κρητικό και οι Κρητικοί ..καλαματιανό και τσάμικο!
Να ζήσουν πράγματι σαν τα ψηλά βουνά!

@censurasigloXXI σε ευχαριστώ καλή μου, εύχομαι να είσαι καλά! Τους τα μετέφερα ήδη, μια και σχολίασες πρώτη!

@kiki μου, όλα του γάμου δύσκολα και η εποχή "γκαστρωμένη", δεν ξέρουμε τι τέξεται η επιούσα..Αλλά όμως τα παιδιά, καλή τους ώρα με κάνανε και ελπίζω..

@Penelope ψυχή μου.. με συγκινείς! Καλέ θα παντρευόμαστε εμείς και δεν θα είχαμε πρίγκηπα συνοδό; Παρανυφάκι;
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!

@hamomilaki.Gr Eυχαριστώ, ευχαριστούμε πολύ!! (Ναί-ναι, μου άρεσε η παρομοίωση και εμένα και τη διασώζω!)

12:21 μ.μ., Αυγούστου 29, 2012  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.