Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2011

Χάρτες δασικοί και ΒΑΡΚΙΖΑ



Πριν μας αφήσει για τα κλεινά Παρισινά άστεα η "πράσινη Τινα",η πρώην υπουργός περιβάλλοντος, την "έκανε γυριστή", κατά το κοινώς λεγόμενο, στον περιούσιο Λαό,που πειθήνια ψήφισε την παρούσα Κυβέρνηση. Τράβηξε απ το συρτάρι της, χάρτες του..1945(!), όταν όλη η Ελλάς έθαλλε! Τα δάση ή οι πυκνοί σχηματισμοί δένδρων, όσων γλύτωσαν την υλοτομία τις δύσκολες εποχές του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, κύκλωναν τις πόλεις-μου μιλάνε για το δασωμένο Γαλάτσι και το Παγκράτι- και έφταναν ως τη θάλασσα.. Της φάνηκε λογικό λοιπόν να στοχοποιήσει συγκεκριμμένες περιοχές. Να δώσει νούμερα εισπράξεων..άραγε πως θα το ονομάσουν, φόρους, πρόστιμα(;), δικαίωμα έχειν;; Πως;
Όχι, όχι το Καστρί "βρε κουτά" που θά'λεγε η Μαλβίνα,εκεί μένει ο Πρωθυπουργός και πρωθιερέας της! Όχι, όχι την Πολιτεία, εκεί μένουν οι βουλευτές, όχι όχι την Κηφισιά, το Κρυονέρι κλπ. εκεί είναι επιχειρηματίες και εργοστασιάρχες με ελεύθερο στη μόλυνση στο περιβάλλον. Ούτε καν Ερυθραία και Πεύκη, ούτε σκέψη για Εκάλη, κατακαϋμένο Διόνυσο και τα συν αυτώ. Να τα βάλει τώρα στα καλά καθούμενα με τους Λάτσηδες και τους Βαρδινογιαννέους.. Μακριά από Φιλοθέη,αγ.Παρασκευή, Χαλάνδρι.. Ούτε Βουλιαγμένη, Θεός φυλάξοι σε απ τα Ξενοδοχεία, ούτε Βάρκιζα ούτε καν σημειολογικά!

Ανερυθρίαστα λοιπόν η πράσινη κυρία,που διαβάζουμε ότι πράσινη-πράσινη αλλά χτυπά υψηλούς μισθούς και ex-patriate θέση, αφήνει τους έχοντες και κατέχοντες στις ακριβές περιοχές απείραχτους και στοχεύει σοσιαλιστικό θήραμα! Ποιούς; Τους μικρομεσαίους, που θέλησαν ένα εξοχικό στην Ανατολική Αττική, στην Αύρα, στο Μαραθώνα, στην Νέα Πεντέλη κλπ..Aμφισβητεί τη γη και την ανέγερση οικοδομής τους..
-Που κατά κανόνα ακριβοπλήρωσαν σε ιδιώτες ή συνεταιρισμούς, νόμιμα κατέχοντες και έδωσαν ουκ ολίγους φόρους στο αδηφάγο κράτος.
-Που εκτός απ' αυτά, τα "ακούμπησαν" στο κράτος -ακριβή μου οικοδομή- και απ'όπου αλλού: από την Πολεοδομία για την άδεια, απο το ΙκΑ ,από την εφορία ξανά, απο το Κτηματολόγιο, απο την ανεξέλεγκτη ως προς την άνοδο πάντα αγορά υλικών..
-Που είδαν να ανατρέπεται πολλές φορές ο προϋπολογισμός και το όνειρό τους..
-Πού είδαν αντίπαλο για μια φορά ακόμα το κράτος και δεν ελπίζουν σε κράτος δικαίου..
Τους μικρομεσαίους, που κλήθηκαν να πληρώσουν τώρα, στους δύσκολους καιρούς, αμοιβή μηχανικού ή τοπογράφου, να πληρώσουν χαρτόσημα, παράβολα κλπ. να ταλαιπωρηθούν σε στυγνή προθεσμία προσέλευσης στην άλλη άκρη, στο..Μαρκόπουλο, για να υποβάλλουν ένσταση στο Κτηματολόγιο.. Στο οποίο έχουν ήδη καταθέσει όλα αυτά τα χαρτιά όταν ήταν η προθεσμία καταγραφής του τόπου-(ανίκανο ηλεκτρονικό κράτος)!! Άσε που θα συσταθούν επιτροπές βέβαια και που θα τις πληρώσει υπερωριακά το Δημόσιο(διάβασε λαός), και.. κατ' ανέμου θα πάει ό,τι μάζεψε, εκτός αν υπολογίζει σε κέρδη ξεζουμίζοντας τους φόρου υποτελείς του..
-Ουαί υμίν πράσινη Τίνα και οι διάδοχοί σου, που δεν σε κόπτει πραγματικά η καταστροφή στο περιβάλλον. Αν ήταν αυτό, δεν θα είχε χωματερές και υλικά οικοδομών πχ στο περίφημο ελος του Σχοινιά, ούτε η περιοχή γύρω απο το Κωπηλατοδρόμιο, δεν θα συγχωρούσες την παράνομη υλοτομία χαριν της ανάπτυξης κέντρων αναψυχής των "δικών" και αδίκων, δεν θα άφηνες εργοστάσια να ρυπαίνουν..
-Ουαί υμίν πράσινη Τίνα & διάδοχοι, γιατί καταπίνεις την καμιλλον των ατασθαλιων των υμετέρων και δένεις μια ακόμα θηλειά στο λαιμό των ανθρώπων που δεν αυθαιρέτησαν, και αγαπάνε τον τόπο τους όσο και συ, ίσως πιο πολύ απο σένα..
-Ουαί υμίν Τίνα, που σε νανούρισε "του μικρού βοριά,παράγγειλα νά'σαι καλο παιδάκι" τραγούδι της μανας σου..

Ακούμε Βασίλη Σαλέα, το Όλον,χαρισμένο στον κοσμο που αγαπά την Ελλάδα Του


-Φωτογραφία με το κινητό μου από τη δασωμένη Βάρκιζα που δεν την γνωρίζω καν όπως τη θυμάμαι απο παιδί.

Ετικέτες

4 Comments:

Blogger Un par de neuronas... said...

Πέρασα να σου δίνω ένα μεγάλο φιλί και να σου πω ότι τα παιδάκια είναι επιτέλους μαζί μας (δύο αδέρφια, αγόρι και κορίτσι, επτά και εννέα χρόνων, από την Κίνα!)

Φιλιά.

5:47 μ.μ., Αυγούστου 26, 2011  
Blogger Katerina ante portas said...

Γειά σου Βερόνικα, τι ωραίο και γλυκό "φιλί"! Να σας ζήσουν τα μικρά σας, να έχετε κουράγιο, γιατί είναι σε δύσκολη ηλικία. Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε!

5:57 μ.μ., Αυγούστου 26, 2011  
Blogger Penelope said...

Τι να σχολιάσουμε...
Ενα μετά το άλλο τα ανομήματα τους.
Ελπίζω να είστε καλά, μιας κι' έχουμε πολύ καιρό να σας ακούσουμε.

10:06 π.μ., Αυγούστου 30, 2011  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλό μήνα Πηνελόπη μου! Ας τα λέμε καλά..

6:00 μ.μ., Σεπτεμβρίου 01, 2011  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.