Δευτέρα, Μαΐου 05, 2008

Υπάρχει καλύτερη ελ.ας; - γιατί πολύ τι θέλουμε...



Σχολιάζοντας τα από τηλοψίας , στα δελτία ειδήσεων,δρώμενα,

Το τραγούδι αφιερωμένο εξαιρετικά στον ασυντόνιστο κοτσιδάκια της ελ-ας που δεν ήξερε φαίνεται ποιόν και γιατί κυνηγούσαν. Που βούτηξε και καταχέριασε το ντερέκι, που ήταν όμηρος σε ένα τοσο δά ανθρωπάκι.. Ένα τόσο δά ανθρωπάκι..Που γελοιοποίησε μηχανές και μηχανισμούς..

΄Ενα τόσο δά ανθρωπάκι.. Που δεν του έδινε κανένας σημασία, ούτε οι δικοί του, ούτε οι γνωστοί του, ούτε οι ξένοι..Που για τόσες ώρες τρομοκράτησε καθως πρέπει πολίτες και γραφειοκράτες μ@#@$%ς.. Που αντί να διοριστούν εισπράκτορες και γρασσαδόροι, έγιναν φύλακες του Νόμου...

Ένα τόσο δα ανθρωπάκι.. Που αφαίρεσε τη ζωή εκείνου που φάνηκε να μην τον παίρνει στα σοβαρά, όπως και όλοι oi άλλοι....Που κίνησε ένα ολόκληρο ντόμινο ανατροπών για όλους εκείνους που ασκούν και καταχρώνται την εξουσία...

Αφιερωμένο εξαιρετικά και σε εκείνον τον σερίφη που ασκώντας την εξουσία της μπλε στολής απείλησε τον καμέραμαν, που όμως, έκανε σωστά τη δουλειά του της ενημέρωσης.. Που τον απείλησε λοιπόν, για να μη δείχνει το μπάχαλο όλων εκείνων που δεν έκαναν τη δική τους δουλειά σωστά..
Όλων εκείνων, των κυρίων και κυριών παρακαλώ, που μπήκαν μπροστά, όχι για να προστατεύσουν τον αδικούμενο απ τον συναδελφό τους πολίτη.. Που απλά θέλησαν συντεχνιακά να καλύψουν εκείνους, που τη δουλειά τους την έκαναν λάθος, ώστε να μη καταγραφεί από την αδιάψευστη κάμερα.. Που υποκριτικά και-ξαναλέω- συντεχνιακά κόπτονται για την οικογένεια του οδηγού.. Που οι ίδιοι άκριτα και αψυχολόγητα, κρατούσαν σε παρατεταμένη αγωνία για την τύχη του ανθρώπου της.. Που βρήκαν ευκαιρία να θέσουν εξωραϊστικά -αποπροσανατολίζοντας την ουσία- θέμα " εμπλεκόμενοι συνάδελφοι ".. Που αφού διορίζονται σε αυτή τη δουλειά- όχι παρκαδόροι ή εισπράκτορες- ορκίζονται ότι θα υπηρετήσουν-υποτίθεται- με αυταπάρνηση...


Αφιερωμένο σε όλους τους αιθεροβάμονες εμάς τελικά και στο ανύπαρκτο κράτος, που χρόνια ροκάνισε η εξουσία της αδιαφορίας.......

Το video, είναι από την εκπομπή, ΑΜΑΝ-Tα καθάρματα!!

Ετικέτες , , ,

16 Comments:

Blogger kafetzhs said...

Aman, τι καθάρματα... Αν και ο αναμάρτητος σε όποιο ποστο του δημόσιου τομέα, πρώτος τον λίθο βαλέτω..

2:43 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

To μόνο που φαντάζεσαι ότι δεν πάσχει αγαπητέ φίλε kafetzhs σε ένα κράτος ευνομούμενο, είναι ο στρατός του και οι δυνάμεις που λέμε ασφαλείας.
Οπότε αφού εκεί έχει πάει κάθε πανικόβλητος γεωργός, που δεν βρίσκει νύφη, για να δηλώνει δημόσιος υπάλληλος στην ταυτότητα και στο εισόδημα, έχουμε δυο κακά.
Πρώτον στερούμε τη γή από εργατικά χέρια και εκείνη μας στερεί τη σοφία της, ώστε τουλάχιστον να μπορούμε " να χωρίσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα", που λένε στην πατρίδα μου.

Δεύτερον, εκεί προχωρούν οι έχοντες κάποια τυπική παιδεία. Ίσως οι περισσότερο κομπλεξικοί μια και δεν είναι ακριβώς μορφωμένοι και ίσως και ηλίθιοι, που έχουν απλά κάποιες διασυνδέσεις. Αρα όταν έρχεται η ώρα λήψης απόφασης, να δουλεύει άλλη λογική πλην της κοινής..

5:13 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger red&black said...

την 35χρονη την πηγαιναν 5-6 αστυνομικοι και με χειροπεδες λες και κινδυνευαν απο τα χερια της

σημειωνω και την αμελεια του 100,
και θα σου πω περιστατικο που μου εχει τυχει,
βρεθηκα σε ενα ατυχημα σταματαει ενας αλβανος να βαλουμε το νεαρο στο αυτοκινητο του και πηγαινουμε προς το κοντινοτερο ΕΣΥ που ειναι μακρια , το μονο που σκεφτηκα (τοτε δεν υπηρχαν πληροφοριες) γιατι ηταν σοβαρα να παρω το 100 να ειδοποιησει για αθενοφορο να συναντηθουμε στο δρομο ή τουλαχιστον να περιμενουν γιατροι γιατι κατι αργια ηταν.
του τα λεω στα γρηγορα που ειμαστε και που πηγαινουμε(οοοταν σηκωσε το τηλεφωνο) και μου λεει εδω ειναι αμμεση δραση να παρω το νοσοκομειο , του λεω δεν ξερω το νουμερο ειμαι σε αυτοκινητο και αυτος μου ελεγε τα δικα του,
τελικα οπως καταλαβαινεις δεν εγινε τιποτα μεχρι που φτασαμε και τελικα ο νεαρος πεθανε .
μαλλον δεν θα την γλιτωνε αλλα σημασια εχει πως αντεδρασε η αμμεση δραση ή απλα ο ανθρωπος που σηκωσε το τηλεφωνο
καλα ειναι να μην χρειαστεις το 100

5:22 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger red&black said...

τωρα ειδα και το σχολειο σου που μου αρεσε μαλλον καλυτερα απο το ποστ σου

5:24 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger red&black said...

μην σχολιασεις μως την ορθογραφια μου

5:25 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Φίλε red&black, δεν χρειάζεται τέτοια τραυματική εμπειρία σαν τη δική σου. Ας πάει όποιος θέλει -σαν πολίτης κύριε υπουργέ, ανεπίσημα- σε όποιο αστυνομικό τμήμα. Εκεί θα δεί τον φιλότιμο και ευρύνου αλλά και τους άλλους,όλους τους άλλους, που είτε από άγνοια, είτε από το κόμπλεξ της εξουσίας, είτε απο ωχαδελφισμό, είτε γιατί τους κάνουν πλάκες οι άλλοι κηφήνες, παιδεύουν τον κοσμάκη.. Χειρίζονται σπουδαία ζητήματα κωλυσιεργώντας, χωρίς να δίνουν λύσεις..

-Όσο για το σχόλιό σου για τo δικό μου απαντητικό, έχεις δίκιο! Πολλά σπουδαία πράγματα λέγονται στα σχόλια, εξ αφορμής του ποστ.

-(Συνήθως είμαι ευγενής με τους επισκέπτες μου!!) :D

5:41 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger witchofdaffodils said...

Φοβάμαι πως είναι ο καθρεφτης μας Κατερίνα..

6:45 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Συμφωνώ αγαπητή witch of daffodils, συμφωνώ..

7:44 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ σε όλα, αλλά τι να κάνουν που πρέπει να περάσει ο ιατροδικαστής και η ειδική υπηρεσία, για να επιτρέψουν στους συγγενείς του νεκρού να πλησιάσουν; Όσο για το "ανθρωπάκι" όπως το λες πρέπει να είναι το πρώτο θύμα της ιστορίας

10:24 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Μια σύγχρονη αστυνομική υπηρεσία, διαθέτει ψυχολόγους αν μή τι άλλο και εκπροσώπους (ου ου σωρό), που είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται καταστάσεις, ανώνυμε..
Επίσης θα μπορούσε να ζητήσει να είναι παρών ο πρόεδρος πχ των λεωφορείων ή ο εκπρόσωπος των οδηγών.Επίσημα λοιπόν να ενημερώσουν την οικογένεια και να την στηρίξουν. Όχι να τους προπηλακίζουν όταν οι άνθρωποι με λαχτάρα και πόνο, για αυτό που υποψιαζόντουσαν ότι συμβαίνει, προσπαθούσαν να διασπάσουν τις γραμμές τους.
Εκεί βρήκαν να εφαρμόσουν τις κείμενες διατάξεις;

- Το ανθρωπάκι..Ούτε πρόσωπο δεν του επέτρεψαν να έχει, έτσι να ξέρουμε, πως ήταν αυτό ο φοβερός κάουμποη, που επι ώρες κατατρόμαξε τα πλήθη...

11:05 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger Ivy said...

Κατερίνα, επιτέλους τα κατάφερα πριν πάω για ύπνο να σου πως μια καλησπέρα. Άσε διεθνώς ρεζίλι γίναμε πάλι. Ήθελα να' ξερα γιατί τους πληρώνουμε όλους αυτούς. Κανένας πολίτης δεν νοιώθει ασφάλεια, ποτέ δεν είναι εκεί όταν τους χρειάζεσαι, απλώς είναι και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι, μόνο που φοράνε στολή.

11:20 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλησπέρα Ivy, το διεθνές ρεζιλίκι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που νοιώθουμε όλοι εμείς..
Αρχίζω και πιστεύω ότι κάποιο σατανικό σχέδιο εξυφαίνεται(!)
Να πάψουμε να έχουμε εμπιστοσύνη και σε αυτούς..
Αν θυμάσαι υπήρξε ένα δημοψήφισμα που κατέδειξε ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται κανένα πολιτικό αλλά εμπιστεύεται, εκκλησία, δικαιοσύνη, αρχές ασφαλείας.
Θυμήσου τις καλές προσπάθειες του ρόδινου δημοσιογράφου να αμαυρώσει τις δύο πρώτες..

-Αλλά ο λαός λέει, πως όπως στρώνει κανείς κοιμάται..
(δημόσιοι υπάλληλοι με στολή; Ναί αλλά διεφθαρμένοι δ.υ. ...) :(

11:56 μ.μ., Μαΐου 05, 2008  
Blogger KitsosMitsos said...

Μάλλον δεν υπάρχει... Και μόνο καρικατούρες κυκλοφορούν...
Την καλησπέρα μου.

10:43 μ.μ., Μαΐου 07, 2008  
Blogger patsiouri said...

Ε, όπου να'ναι μετά την υγεία, την παιδεία κτλ...θα ιδιωτικοποιηθεί και η αστυνομία...ίσωςπρος τα 'κει το πάνε. Κάθε περιοχή θα νοικιάζει ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι την οποία θα πληρώνουν οι πολίτες κερατιάτικα και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τα ξύνουν ενώ θα πληρώνουμε και αυτούς.

Προς θεού δεν εννοώ ούτε όλους τους Δ.Υ ούτε όλους τους αστυνομικούς, σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό είναι ασυνεννόητοι, αμόρφωτοι και κομπλεξικοί (εδώ και μέρες ταλαιπωρούμαι να βγάλω νέα ταυτότητα), αλλά έχω ακούσει πως τους εκπαιδεύουν ελάχιστα πριν τους ρίξουν στα βαθιά και οι μισθοί τους είναι πολύ χάλια.
Όπως ακριβώς των πυροσβεστών το καλοκαίρι.

11:13 μ.μ., Μαΐου 07, 2008  
Blogger Ivy said...

Καλημέρα, πέρασα να σου πω ότι έχεις πρόσκληση στο blog μου.

1:15 μ.μ., Μαΐου 08, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

-Χμμ Κitsosmitsos,καρικατούρες!! Εεε τότε θα γελάγαμε με την καρδιά μας, όμως τώρα βγάζουμε ατμούς από τη μύτη και τα αυτιά..

-Δεν θέλω ούτε να το σκεφθώ ότι θα συμβεί και αυτή η αμερικανιά αγαπητό μου Patsiouri..

-Αχ Ιvy μου, κουράστηκα με τα βblog-o-παίχνιδα.. Mη με ξεσυνεριστείς.. Δεν θα ανταποκριθώ.-

3:21 π.μ., Μαΐου 09, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.