Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2012

O αγ.Φίλιππος ταξιδεύει με χρώμα και φώς!

Η αφίσσα αναγγέλει τα εγκαίνια και τη διάρκεια της έκθεσης έργων ακουαρέλλας, της ζωγράφου Βάσως Γώγου*.
Δηλαδή από 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ "ταξιδεύοντας στο χρώμα και το φως" θα εκτεθούν οι υδατογραφίες της Λαρισαίας ζωγράφου στην αίθουσα Τέχνης Πόρτα, Εστιατόριο Kuzina, 2ος όροφος, οδ. Αδριανού 9, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου. Λίγο πιο κάτω απο την εκκλησία του αγ. Φιλίππου δηλαδή.
 Το πρωτότυπο δεν είναι η αξιόλογη έκθεση καθ'εαυτή, τα εγκαίνια στον χώρο ή το κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών που θα αποδώσει έργο αρ.10-σολ ελάσσονα- Cl. Debussy! Αλλά το ότι η είσοδος αντί 8 ευρώ, των εγκαινίων και οι πωλήσεις των πινάκων, θα διατεθούν από την κυρία Βάσω Γώγου για τη μικρή ενορία και το ναό του αγ. Φιλίππου.
 Λατρεύω, σας είναι γνωστό,  το μικρό εκκλησάκι και τη θέση του στην παλιά αγορά. Αγαπώ τη μικρή ενορία κυρίως νέων ανθρώπων με πολλαπλά ενδιαφέροντα και σύγχρονη ματιά, σε αυτόν τον εξαγιασμένο ιστορικό ναό, το επώνυμο και μη φιλακόλουθο πλήρωμα.. Εκτιμώ κάθε προσπάθεια του άοκνου λειτουργού του, του παπα-Δημήτρη, του παπα-Τζιμ όπως λέν χαϊδευτικά οι κόρες μου που επίσης "τον πάνε", τον εκτιμούν! Κόντρα στο καθόλου πνευματικό περιβάλλον, κόντρα στο χρόνο και τις αντιξοότητες από την αρχαιολογία, κόντρα στην απουσία πραγματικού ποιμνίου, αγωνίζεται στον όμορφο παλιό Ναό, εφ'ώ ετάχθη και αναπαύει τις ψυχές μας.
Αξίζει λοιπόν να στηρίξουμε με την παρουσία μας στα εγκαίνια, την προσεχή Δευτέρα, στις 7 μμ. την προσπάθεια και προσκαλείσθε όλοι!
Ακούμε Debussy, υπό τη διεύθυνση του Leon.Bernstein, Prélude à l'après-midi d'un faune, που μου  αρέσει:


:  


*Βάσω Γώγου γεννήθηκε το 1957 στα Τρίκαλα. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία-Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεολογία και Πολιτισμική και Αισθητική αγωγή. Από το 2003 διδάσκει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Yστερον: Yστερον: Από τις 11/11 έως την εορτή του Ναού στις 14/11, διαρκεί η πανήγυρις του αγ.Φιλίππου. Η μικρή ενορία οργανώνει μια αγορά, με χειροποίητα γλυκά, φαγώσιμα, μαρμελάδες,λικέρ, αλλά και πανέμορφα χειροτεχνήματα, πχ σαπούνια, κοσμήματα κλπ Ζητάμε το μεράκι σας αλλά και την καλή διάθεση να ενισχύσετε την προσπάθεια! Ελάτε να εκκλησιαστείτε, ελάτε να γνωρίσετε τα νέα παιδιά που έχουν αναλάβει τη στήριξη του ναού του "teeager αγίου, Μιχαήλ Μπακνανά", να φέρετε τη δική σας προσφορά, να αγοράσετε τα καλούδια! Ακόμα, θα μπορούσατε να προβάλλετε την πανήγυρι όπως το κάνει ήδη η φίλη Πηνελόπη απο το blog Άρωμα βανίλλιας Ο άγιος Φίλιππος, βοήθειά μας!

5 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση! Κάθε συμβάν με ευγενικό σκοπό πρέπει να στηρίζεται

12:55 π.μ., Οκτωβρίου 22, 2012  
Blogger Katerina ante portas said...

Πράγματι αξίζει την επιτυχία! Η σκέψη και η γενναιοδωρία της ζωγράφου, καθώς και η αισθητική της αντίληψης του ιερέα και της μικρής κοινότητας, αξίζει να βρουν ανταπόκριση!

4:40 μ.μ., Οκτωβρίου 22, 2012  
Blogger KitsosMitsos said...

Καλό ακούγεται!
Ίσως το τιμήσω :-)

12:11 μ.μ., Νοεμβρίου 22, 2012  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλημέρα αγαπητέ μου φίλε, αν εννοείς την έκθεση, μάλλον έληξε. Αν εννοείς επίσκεψη απο το όμορφο παλιο εκκλησάκι, αξίζει! Υπάρχουν ακόμα πολλά ωραία πράγματα που διατίθενται και κυρίως το ημερολόγιο με τις παλιές εικόνες του Ναού, της συνοικίας της Βλασσαρούς.
Σε ευχαριστώ που σχολίασες!

1:03 μ.μ., Νοεμβρίου 22, 2012  
Anonymous Clipping Path Service said...

Thank you so much for the detailed article

2:45 μ.μ., Ιανουαρίου 08, 2019  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.