Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2008

Tu madre tiene bigote ! Στην πλ.Βικτωρίας


H εικόνα της γηραιάς κυρίας, στα χνάρια απελπισμένης εμμηνόπαυσης ώστε να εμφανίζει την όψη της "μαμάς" του τραγουδιού, να έχει ..μουστάκι, είναι πια ξεχασμένη. Πάντα υπάρχει λύση για τις "μαμάδες" που στην ορμονική τους ανισορροπία, βρίσκουν πλέον βοήθεια, ακόμα και από την κοσμετολογία. Τότε προς τι το θέμα και το διασκεδαστικό τούτο άσμα των Los Toreros Muertos;

Δεν ξέρω γιατί, αλλά στο μυαλό μου προκάλεσε συνειρμούς με την κατάσταση της πάλαι κραταιάς πλατείας του κέντρου, που πρόσφατα ο θάνατος Σεργιανόπουλου και η σύλληψη του φονιά του, έφεραν στο επίκεντρο, της πλ. Βικτωρίας.
Ανυπεράσπιστη και ξεχασμένη από όλους όσους πολιτεύονται και ξεχνάνε ότι η εκλογική τους περιφέρεια είναι περί την πλατεία, αυτή που φιλοξένησε το ιστορικό δεύτερο Γυμνάσιο-Λύκειο των Αθηνών και κατοικήθηκε από αστούς που διέπρεψαν.
Τόπος αναψυχής με πολλά κέντρα, ραντεβού στα χρόνια της εφηβείας μου, με χώμα και πραγματικό παρκάκι τότε, με συντριβάνι αργότερα και τέλος μετά τα ολυμπιακά έργα πλακοστρωμένη, η χαρά του αφρικανού μετανάστη, που απλώνει τα κλοπιράιτ προϊόντα του και του Πακιστανού πολυμαγαζάτορα στο πόδι.
Όταν ήλθαν οι Αλβανοί μετανάστες, κάθε Κυριακή το ραντεβού τους -ίσως είναι ακόμα- και το νυφοπάζαρό τους ήταν εκεί. Αλλά από πλατεία ..Τιράνων, σήμερα έχει καταντήσει πλατεία τυράννων.. Αν εγώ ως πολίτης, έστηνα πάνω στην πλατεία παραμάγαζο, πουλώντας ας πούμε τιράντες, είναι σίγουρο ότι θα με μάζευε τουλάχιστον η Δημοτική αστυνομία, στα πρώτα δέκα λεπτά. Πως όμως όλοι αυτοί οι ορατοί και "αόρατοι" διακινητές εμπορεύονται με άνεση στην πλατεία και δημιουργούν και αυτή την καθόλου γραφική, την εξαιρετικά απαξιωτική, εικόνα τριτοκοσμική, για πολιτισμένη, μάλιστα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα; Ποιος δίνει το "σύρμα" ώστε σε τυχόν επεμβάσεις της δημοτικής αστυνομίας, ειδοποιημένης από απηυδησμένους κατοίκους, να τα μαζεύουν και να διαλύονται προσωρινά; Γιατί δεν γίνεται μια μεθοδευμένη εκκαθάριση με την συνεργασία όλων των αρχών.

Δεν είναι βέβαια μόνο η αισθητική που προπηλακίζεται εκεί. Είναι και οι "άφοβες" εν γνώσει των ΜΗ συνεπειών κανενός Νόμου,προπηλακισμοί και επιθέσεις σε ανύποπτους περαστικούς και μεταξύ τους. Είναι η αναίδεια, που έχει περάσει τα όρια της παλληκαριάς, που ενοχλεί τους περιοίκους. Eίναι η διαρκής όχληση, μια και δεν κατανοούν ότι το δικαίωμα του ενός, σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου..
Αν απλά περπατήσεις στην πλατεία, θα ανακαλύψεις με πρώτη ματιά φάτσες που θα έπρεπε να απασχολήσουν το Αλλοδαπών και την ασφάλεια σίγουρα. Αν δεν θέλεις να κουραστείς πάρε θέση στου Φλόκα ή στα διπλανά Καφέ και μαζί με την απόλαυση του Freddo, κατόπτευσε εκ του ασφαλούς!

Τη θέση των Αλβανών οικογενειαρχών μεταναστών έχουν πάρει περίεργες φάτσες Αφγανών, Κούρδων, Ανατολικοευρωπαίων και Αφρικανών μεταναστών, με περίεργους συνδέσμους και εξίσου περίεργες συγκεντρώσεις. Πακιστανοί και "παιδιά από το Μπαγκλαντές" όπως λένε οι ίδιοι, έρχονται να βολτάρουν τρεις-τρεις, χωρίς να νοιάζονται αν έτσι πέσουν πάνω σε κάποιον που προχωρά αντίθετα! Σαρικοφόροι κάτι σαν γκουρού, πλησιάζουν τα πηγαδάκια και ίσως καλύπτουν την πνευματική καθοδήγηση του πλήθους. Περίεργοι και "απαρατήρητοι" Έλληνες με τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί, κρατούν την μπαγκέτα της κίνησης και της διακίνησης, Κύριος οίδεν ποιών προϊόντων. Μαζί με τους Κινέζους, οι Πακιστανοί εξαπλώνονται και σε μαγαζιά, από κουρεία έως χρυσοχοεία στην περιοχή και αναρωτιέμαι, όταν το Εμπορικό Επιμελητήριο ζητά εγγυητική επιστολή 50.οοο.-ΕΥΡΩ για την άδεια λειτουργίας από αλλοδαπό, αυτοί, οι φτωχοδιάβολοι, πως κατάφεραν και λειτουργούν επιχειρήσεις, παραβιάζοντας-ανταγωνιστικά- ακόμα και τα ωράρια λειτουργίας καταστήματος;

Ας αφουγκραστεί επιτέλους κάποιος, τους Έλληνες επιχειρηματίες που και δημοτικά τέλη καταβάλουν και φόρους, εκείνους που βλέπουν την πελατεία τους να συρρικνώνεται και που αναγκάζονται καθημερινά να διεκδικούν την ασφάλεια και την ησυχία τους. Ας αφουγκραστεί και τους τελευταίους των Μοϊκανών, Έλληνες κατοίκους που αγαπούν την πλατεία τους, την πόλη τους και το κέντρο της.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια διάβασα κάπου, έφθασε αισίως από 4,5% στο 17,5% στο σύνολο του πληθυσμού η παρουσία ανεξέλεγκτων μεταναστών.Αυτών που ίσως συχνάζουν και στην πλ.Βικτωρίας. Σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό δείκτη που από 9% έφτασε μόλις στο 10% . Αν λοιπόν εκεί, στο ιστορικό κέντρο, δεν μπορούν να ελεγχθούν, από τις αρμόδιες αρχές κάποιοι, τότε, βεβαιώνομαι, πουθενά..
άκουσμα: Tu madre tiene bicotte



-Πηγή έμπνευσης το fotolog

Ετικέτες

17 Comments:

Blogger Πανος Βλαχος said...

Μεγαλη Κατερινα χτυπησες παλι.Μονο σε σενα θα ερχοτανε η ιδεα να κανεις αρθρο για την καλλιτερη και πιο σπουδαια πλατεια της Αθηνας της χρυσης δεκαετιας 1960/1970.
Η θρυλικη πλατεια ειχε τοτε δυο καφενεια στις δυο γωνιες τις αριστερες κατεβαινοντας απο την Πατησιων. Το πρωτο ηταν του Δομαζου με θαμωνες τους λεγομενους βαζελες οπου εβρισκες και την αειμνηστη Βικυ και το αλλο στην πιο κατω γωνια ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΩΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ. Εχω δει τον Τροντζο να παιζει μπιλιαρδο γονατιστος γιατι λογω υψους δεν μπορουσε να σκυψει καλα για να παιξει.Πριν κτυπησει το κουδουνι του σχολειου περναγαμε και προσκυναγαμε. Απο την μια μερια λυπαμαι για το καταντημα (την καταντησανε οπως και την Πλ.Αμερικης)και απο την αλλη χαιρομαι που δεν ξαναπερασα ποτε αλλοτε απο εκει.Τελειωσα το ιστορικο δευτερο Γυμνασιο το 1969 και θελω να την θυμαμαι οπως ητανε τοτε. Τι απεραντη θλιψη που με εκανες να νοιωσω.Δεν υπαρχει ελπιδα να βρεθη ενας πατριωτης να σωσει την Ελλαδα;

7:06 μ.μ., Ιουλίου 31, 2008  
Blogger aeipote said...

E, όταν, με το καλό, ιδρυθεί Ελληνικό Κράτος, και αντικαταστήσει την "ελληνική" κυβέρνηση, μερικά πράγματα, όπως αυτό, ελπίζουμε ότι, ίσως, και να διορθωθούν. Μέχρι τότε όλοι με τα κουβαδάκια μας στην άμμο. . .

Υγίαινε.

1:17 μ.μ., Αυγούστου 07, 2008  
Blogger Juanita La Quejica said...

Bigote y barba. Από την "κορωνέικη" ποικιλία...
Εύχομαι να περνάτε όμορφα.

10:51 μ.μ., Αυγούστου 10, 2008  
Blogger Juanita La Quejica said...

Όταν επιστρέψεις, θα σου στείλω emailικώς ένα απίστευτο του Carbonell (ιδρυτικού μέλους των Toreros) που εξυμνεί το kalimotxo της μαμάς του, που είναι το καλύτερο στον κόσμο, γιατί είναι φτιαγμένο από τα χεράκια της!
Τί είναι το kalimotxo; ΧΑΧΑ! Θα δεις!

10:54 μ.μ., Αυγούστου 10, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κυρία Κατερίνα και λίγα τα λέτε! Είμαι κάτοικος της πλ.Βικτωρίας εκ πεποιθήσεως. Είναι βολικό κέντρο, είναι πάνω απ' όλα Αθήνα και όχι προάστιο. Όμως τώρα κατάντησε Ζιμπάμπουε. Ας είναι καλά ο κάθε Δήμαρχος και η δημοτική του αστυνομία, ας είναι καλά και ο κάθε "πονηρός πολιτευτής" που λέει και ο Σαββόπουλος που "ευχαριστεί" τους αποκαλούμενους "οικονομικούς μετανάστες". Αντί να ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του που δεν σήκωσαν ακόμα βρεγμένη σανίδα. Γιατί και εμείς ως φυλή γίναμε μετανάστες, αλλά στα οργανωμένα κράτη που παρουσιαστήκαμε, συνήθως με πρόσκληση άλλου, ξέρανε και τι νούμερο παπούτσι φοράμε. Εδώ ποιός ελέγχει ποιόν; Λέτε για τη δημ0τική αστυνομία για παράδειγμα. Εγώ νομίζω ότι έρχεται, θορυβεί, για να την προσέξουν οι πολίτες οι έλληνες, και όχι για να φοβηθούν οι παράνομοι. Αφήστε τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς που τους εφοδιάζουν μέχρι και με έγγραφα επίσημα.
Ποιον να εμπιστευτεί πια κανείς; Ποιον να υπολογίζει; Όσο για τους φτωχοδιάβολους όπως τους λέτε, ξέρουν πολύ καλά ότι όλοι λαδώνονται και δεν χαμπάρουν κανένα.

4:23 μ.μ., Αυγούστου 18, 2008  
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Κατ' αρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε τη διαφορά των προσφύγων (συχνά από ανατολικά, που συχνά ταυτίζονται με λαθρομετανάστες από τα ΜΜΕ) και των οικονομικών μεταναστών (συνήθως από το βορρά). Έπειτα μην ξεχνάς ότι όλος αυτός ο συμφερτός στηρίζει για τα καλά την οικονομία (και ιδίως τις πολύ μεγάλες εταιρείες).

Η αστυνομία -για να μη στρεφόμαστε μόνο κατά των πλανόδιων μεταναστών- δεν κάνει κανένα χρέος. Συχνά μάλιστα μόνο επισκέψεις κάνει και τίποτε άλλο, ούτε σε Έλληνες ούτε σε ξένους. Εδώ κλέφτες δε συλλαμβάνει, το εμπόριο θα προστατεύσει;

Η ίδια κατάσταση πάντως να ξέρεις επικρατέι και στη θεσσαλονίκη.

10:26 π.μ., Αυγούστου 20, 2008  
Blogger σα said...

Δύσκολα θέματα με ποικίλες προεκτάσεις, πώς να επιλυθούν; Η Αθήνα που λατρεύουμε, η Αθήνα που μας πληγώνει...

Άντε, πάμε σιγά σιγά και προς το γλυκό φθινοπωράκι! Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

3:28 μ.μ., Αυγούστου 24, 2008  
Blogger patsiouri said...

Με κάλυψε ο Δείμος απόλυτα...
Άσε που αυτές τις μέρες εγώ τα έχω κυρίως με τους Έλληνες!

6:55 μ.μ., Αυγούστου 25, 2008  
Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

Να πω κάτι άλλο (σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας);
Το ξέρετε ότι το πολύ γνωστό νησί Μύκονος κατοικείται σήμερα από 9 περίπου χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων οι 3 χιλιάδες είναι Αλβανοί και λοιποί μετανάστες, απασχολούμενοι στις τοπικές οικοδομές, και μάλιστα οι τύποι αυτοί είναι από τους πιο πλούσιους της χώρας αυτής;
Για σκεφτείτε, πόσα χρονάκια θέλουν να το καταλάβουν το νησί;...
Θα τρέχουμε με τις γόβες στην άμμο να προλάβουμε να μπούμε στις βάρκες...
Α, πα, πα, τι μού'ρθε στο μυαλό...Σαν την ταινία "beautiful people" που ξαφνικά είχαν σηκωθεί F16 και βομβάρδιζαν τις ανυπεράσπιστες πισίνες στις βίλες...

11:45 π.μ., Αυγούστου 26, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Mε βρίσκετε σε διακοπή των διακοπών (Ω διακοπές!) και αύριο επιστρέφω Σπάρτη, για τα πανηγύρια, (όχι εγώ βρε), του Μυστρά!

Σας ευχαριστώ πολύ που σχολιάσατε, συνήθως τέτοια άρθρα έχουν το φόβο του πως θα χειριστείς τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στην αγανάκτηση και τις ρατσιστικές κορώνες..


-Πάνο μου, τι κρίμα, ζήσαμε βίους παράλληλους και δεν γνωριζόμαστε! Είπες πατριώτης, διάβασα καλά; Σε λίγο θα κόβουν πρόστιμο για τη λέξη! Τον Σιάντα και το Γλέζο θα τους χαρακτηρίσουνε ..τρομοκράτες σε λίγο...

-Υγίαινε, πόσο ανάγκη την έχουμε την ευχή σου αγαπητέ μου αείποτε!
Μα φοβάμαι, η προσπάθεια είναι να φύγει ο εθνικός προσδιορισμός. Δεν είδες που ο Αράπογλους έκοψε το ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από το ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ;

-Ευχαριστώ πολύ Juanita μου, το έλαβα και το απολαμβάνω ήδη!
Όλα καλά να πάνε, για σένα και βέβαια για την υπόλοιπη οικογένεια.
Κalimotxo σαν την σαγκρία τη δική μου; :)))

-Ανώνυμε σας καταλαβαίνω και ευχαριστώ για το σχόλιο. Μου έλεγε φίλος μου, που μένει και ασκεί το επιτήδευμά του στην πλατεία, η αναίδεια κάποιων από την έλλειψη αστυνόμευσης είναι τέτοια που σκέφτονται να απευθυνθούν σε εταιρία σεκιούριτι. Οι πελάτες του έχουν πρόβλημα να μπουν και να βγούν στην είσοδο της πολυκατοικίας από περίεργους αργόσχολους..

-Σημεία των καιρών αλώσεις και αλλοτριώσεις φίλε Δείμο. Το ότι συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα καμώματα της αστυνομίας στο κυνηγητό γύρω-γύρω όλοι τα θαυμάσαμε όλοι, δεν με καθησυχάζει καθόλου, μα καθόλου...

-Αγαπητά μου σα σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου περαστικά. Η Αθήνα που λατρεύουμε μας πληγώνει και μας αρρωσταίνει, φαίνεται..
Όλα θα πάνε καλά όμως.

-Patsiouri μου και εγώ με τους Έλληνες τα έχω, αν πρόσεξες!! ;)


-τα δυο πι, στη Μύκονο θα βγάλουν δήμαρχο!! Ασε που θα μας κατηγορούν για καταπίεση ..μειονότητας!


Καλή συνέχεια στο Καλοκαίρι όλων μας, με αγάπη

7:48 μ.μ., Αυγούστου 26, 2008  
Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε , χωρίς πλάκα, τέτοια σκέψη υποψηφιότητας αλβανού δημάρχου στη Μύκονο, αλλά όι ντόπιοι μετά από πιέσεις την κατέπνιξαν τελευταία στιγμή...
Άρα είναι θέμα χρόνου...Αν δε βάλει η (κάτοικος Ορνού) Βάνα Μπάρμπα μπροστά τα στήθια της, με σφυρί και με δρεπάνι ο αλβανός θα σας ξεκάνει...

2:37 μ.μ., Αυγούστου 27, 2008  
Blogger KitsosMitsos said...

Παντού αναδύεται όμως η αίσθηση της χαμένης και ξεπεσμένης αρχοντιάς... Κάποτε...

10:00 μ.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2008  
Blogger Penelope said...

Πως σε καταλαβαίνω (!) Κατερίνα μου. Εφυγα πριν 2 χρόνια (καθώς παντρεύτηκα) από την περιοχή του κέντρου, προς τα πιο Δυτικά. Κάθε φορά όμως που χρειάζεται να περνώ από αυτά τα μέρη: Πλ. Βικτωρίας, Στ. Λαρίσης, Μεταξουργείο,, Εξάρχεια για δουλειές μου αισθάνομαι σαν είμαι εγώ ο "ξένος" στα μέρη που γεννήθηκα, έπαιξα, περπάτησα, μεγάλωσα, σπούδασα και εργάστηκα.
Τίποτε και κανένας... με καμμία μέριμνα για τούτο το έρμο το ευρύτερο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

1:58 μ.μ., Σεπτεμβρίου 03, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Να κάνω ένα σχόλιο πάνω στο σχόλιο του Δείμου του Πολίτη,

Δείμε κατηγορείς ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλειά της και δεν μαζεύει αυτόν τον συμφερτό (!!!) ενώ παρακάτω λες ότι αυτός ο συμφερτός(!!) κάνει καλό στην οικονομία και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην κοκακόλα ας πούμε πως κάνουν καλό; πίνωντας πολύ κοκακόλα;

Δουλεύω σε πολύ μεγάλη εταιρεία και τα δεξιά αφεντικά μου έχουν τους Πακιστανούς και δουλεύουν με 1.000 € μηνιαίως και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και εργατικά δικαιώματα.

Τελικώς να καταλάβω αυτός ο συμφερτός όπως τον αποκάλεσες με μπόλικη δόση ρατσισμού είναι καλό ή κακό;
Ή μήπως να βάλουμε το πατσιουρί να ωραιοποιήσει τον βόθρο παρουσιάζοντας τον ως πολύ κουλ και ουάου;

Άρα για τις νεοαριστερές σου χάι απόψεις τι είναι προτιμότερο, το ιερό τοτέμ που λέγεται Οικονομία ή η κοινωνική συνοχή;

2:01 μ.μ., Σεπτεμβρίου 06, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100057_14/09/2008_284497
Ενδιαφέρθηκαν και άλλοι για την πλ.Βικτωρίας. Νομίζω όμως ότι το άρθρο σας ήταν το πρώτο και ηχηρό γιατί μετά από αυτό έγινε "περίεργο" καθάρισμα από όλο το συφερτό που περιγράφετε. ΄Αρα όλοι ήξεραν ποιός κινεί τα σχοινιά και πως πρέπει να ενεργήσουν απλά και ελληνικά έκαναν την πάπια...
Όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ακόμα. Φυσικά δεν περιμένει κανείς τρόπους από ανθρώπους που έφυγαν από τα χωριά τους για καλύτερη ζωή, από ανθρώπους με διαφορά νοοτροπίας και μόρφωσης. Αλλά το κακό έχει παραγίνει. Δεν μπορούν να μεθούν και να προπηλακίζουν, δεν μπορούν να δημιουργούν φασαρίες σε ακατάλληλες ώρες, αυτές που θα λέγαμε κοινής ησυχίας.
Θέλει δουλειά ακόμα, κ.κ.αντιδήμαρχοι!!!

Γιάννης -ανώνυμος-

3:41 μ.μ., Σεπτεμβρίου 15, 2008  
Anonymous Τασος said...

Για την επέλαση των κυριών δεν γράφετε! Ενώ πρώτα ήταν αμιγώς ανδρικός πληθυσμός, ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται κατα κύματα, διάφορες μπουργκοφορεμένες, ή στην καλύτερη περίπτωση "μαντήλοβες" γυναίκες, μουσουλμανίδες, εχθρικές και προκλητικές. Για παράδειγμα, στη Φερρών κάποια έφτυνε τα αυτοκίνητα, όχι όμως όλα. Στην απορία μου ο Βασίλης που έχει το γκαράζ εκεί μου υπέδειξε ότι έφτυνε μόνο όσα είχαν κρεμασμένο σταυρό στο καθρεφτάκι τους!!!
Τους εμπόρους αυγών και ψωμιού, ποιός θα τους ελέγξει που απο τη μια φέρνουν βρώσιμα να πουλήσουν στους ομοεθνείς τους και απο την άλλη τα κουβαλούν σε κούτες ή σε καροτσάκια σ/μ τα οποία χρησιμοποιούν για να μαζεύουν απο τα σκουπίδια πράγματα!
Στις 6 το απόγευμα ο συνωστισμός είναι τέτοιος που φοβάσαι να περάσεις από την πλατεία, μετά τα παρατράγουδα ληστειών, επιθέσεων με μαχαίρι, προηγούμενο Μάινα και άλλων.. Πρόσφατα άρπαξαν τις σακκούλες με ψώνια κυρίας που έμεινε αβοήθητη μέσα σε ένα εχθρικό πλήθος, στην γειτονιά της στην πόλη της στη χώρα της για την οποία πληρώνει ουκ ολίγους φόρους..

2:32 μ.μ., Μαρτίου 15, 2011  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ έκλεισε και ο Φλόκας..Αιτία οικονομική, γιατί είτε το ησαπ που έκλεισε κανα 2 χρόνια, είτε οι λέρα η μάρα και η σάρα που συγκεντρώνεται στην πλατεία, έδιωξαν την πελατεία του. Ηρθε και η κρίση και μας αποτελείωσε στην Πλατεία Βικτωρίας

1:44 π.μ., Ιανουαρίου 27, 2012  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.