Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2010

Να παίζουν οι μαράκες

Μαράκες..έγραψα! Να παίζουν οι νεροκολοκύθες, δηλαδή γιατί έτσι φτιάχνονται τα ζευγάρια κροτάλων στη Νότια Αμερική που από παράδοση μας έρχονται ως μουσικό όργανο. Τρύπιες νεροκολοκύθες με σπόρους! Στην εξευγενισμένη τους μορφή, ξύλινες με χάντρες! Που τις κουνάς με τα δυό σου χέρια!
Τελευταία Κυριακή των Απόκρεω,έρχεται, ότι φάγαμε φάγαμε ότι χορέψαμε χορέψαμε, τον Χαραλάμπη, που γιορτάζει τον Φλεβάρη,τον σηκώσαμε αλλά στης ακρίβειας τον καιρό, δεν βλέπω να τον παντρεύουμε! Οπότε επωφεληθείτε από όποια γιορτή και πάρτυ! Μην αφήσετε ούτε τον κακό μας τον καιρό, ούτε τα οργανωμένα παπαγαλάκια για ερχόμενη οικονομική δήθεν καταστροφή, να μας χαλάσουν το κέφι!
Θυμηθείτε, ιός -και η περίφημη πανδημία- ήταν και πέρασε! Αποκλείεται να δοκιμάζουν την αντοχή μας σε ..ιούς "μαζικής" υποβολής και υστερίας;Σε.. ιούς σύγχυσης και ελέγχου της μάζας; Σε μια χώρα με πλούσιο υπέδαφος ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα, στη Χαλκιδική; Μια χώρα, που σαν την ιστορία του Κοέλιο, ψάχνει και ψάχνεται για θησαυρό, αλλά πάντα κάθεται επάνω του;
Έχουν βγει και άλλα παπαγαλάκια πχ στη Γερμανία, που λένε ότι η Ελλάδα, μετά την Ουκρανία, εκθρέφει ..τρομοκράτες! (Ναι η παλιά ιστορία!) Στη..Χαλκιδική και γύρω απ την Αθήνα!! Γι αυτό μην πάτε το καλοκαίρι τουρισμό, ω Γερμανοί εκεί!!
Στη Χαλκιδική, ας θυμηθούμε, είναι τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτων αλλά και χρυσού και πετρελαίου. Ωρες είναι, η κατακαημένη από τις πυρκαγιές και τη δόμηση Αθήνα, να κάθεται και αυτή πάνω σε..κοίτασμα!
Στο θέμα μας όμως, που είναι οι Απόκριες που φεύγουν! Αλλά γιατί έχω την αίσθηση ότι αφήνουν πίσω, τους μασκαράδες και τους τζουτζέδες; Τους κατασκευαστές π.χ. ιστορίας, δημοκρατίας, προϋπολογισμών, νόμων, πολιτών και πολιτικής στα μέτρα τους;
Η φωτογραφία της Ερθα Κιτ είναι από το διαδίκτυο και στη ΥοuTube το τραγούδι της είναι το C'est si bon. Αφιερωμένο εξαιρετικά στο φίλο μου τον GingoHai που του αρέσει η Jazz! Aλήθεια, στις 28 Φεβρουαρίου στη Βούλα, Ιπποκράτους1 & Γαληνού, άλλη μια βραδυά Jazz με τους Les black Jack στην αίθουσα Αrt Gallery Cafe.

Kαλό τριήμερο! Καλές Αποκριές, καλά Κούλουμα και περισυλλογή για τη Σαρακοστή που έρχεται.

Ετικέτες ,

4 Comments:

Blogger Ταχυδρόμος! said...

Να πάξουν οι μα-λ-άκεσ λέω ε΄φω..

12:50 μ.μ., Φεβρουαρίου 13, 2010  
Blogger kiki said...

Καλό καρναβάλι και καλή Καθαροδευτέρα!

11:01 π.μ., Φεβρουαρίου 14, 2010  
Blogger Penelope said...

Και πήραμε κάτι πλαστικές μαράκες για το πάρτυ του σταθμού!!!
Μαμά, που είναι οι κιττάρες μου;
Όχι αγάπη μου κιθάρες, μαράκες τις λένε...
Νααααιιιι οι μαλάκες μου! που είναι;
Και έτσι έμαθε για καλά το παιδί μου το επίθετο που χαρακτηρίζει σχεδόν τα πάντα και τους πάντες σε τούτην την πολύπαθη χώρα.
Καλή Σαρακοστή Κατερίνα μου.

12:17 μ.μ., Φεβρουαρίου 17, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

http://4.bp.blogspot.com/_i8KwgnpUYbo/S3stpBeGAeI/AAAAAAAAHt4/7_pQ4RZoxgo/s1600-h/prota+to+politi%5B11%5D.jpg

Mασκαράδες!!!!

1:20 μ.μ., Φεβρουαρίου 17, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.