Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2010

Πολιτογράφηση Μεταναστών είπατε;

Θα μου πείτε, τι θέλει η πανέμορφη, δεν λέω, φωτογραφία της οικογενείας Γλύξμπουργκ σε αυτό το blog; Μα, τι άλλο, για.. μάθημα, αγωγής του Πολίτου!
Η πεμπτουσία της υποκρισίας!! Γιουχαΐσαμε και αρνηθήκαμε το διαβατήριο και την ιθαγένεια στον ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ, σπουδαγμένο στην Ελλάδα, απόλυτο κάτοχο και γνώστη της ελληνικής, παρόντα στη χώρα "πέραν, όχι της μιάς, των τριών γενεών"..
Πρωτοστατήσαμε στη λύση του πολιτειακού, με σύνθημα την καταγωγή της μητέρας του.. (πάρ' τη μάνα σου και εμπρός), που παρεπιπτόντως μιλούσε καλύτερα ελληνικά από την κυρία μητέρα, Margaret..
Είμαστε, εντελώς παράδοξα, άνετοι με τον Φιξ, τον Έβερτ, τον Ροζενστάιν, τον Λιάπη, τον Αρβανίτη,τον Σημίτη κλπ κλπ. με ό,τι όνομα δηλώνει δηλαδή καταγωγή, αλλά μας ενοχλεί το δικό του..
Έχουμε ευαισθησίες σε ό,τι "μπλέ" ειδικά στο ρουαγιάλ και καμμία στο μαύρο...
Η κυβέρνηση αυτή, λοιπόν που ψηφίσανε οι Ελληνες Πολίτες και που διαδέχεται στην εξουσία μια χρυσή μετριότητα, δυστυχώς, αντί να κόπτεται μόνο για την περίφημη "κρίση", στην οποία πιθανώς συνέβαλε τα μάλα από την εποχή του Χρηματιστηρίου, στην αναμπουμπούλα, προωθεί βιαστικά το περίφημο νομοσχέδιο για τους μετανάστες..
H σομαλή πόρνη λοιπόν και η μαντήλοβα μουσουλμάνα κυρία, θα γίνει συμπατριώτισσα της.. Μπουμπουλίνας, της κυρίας Δραγώνα, όποιας κυρίας αισθάνεται τόσο ασφαλής μακριά τους, μένοντας στην Εκάλη, στο Κολωνάκι, στο Διόνυσο ή την Κηφισιά.. Α, και ο Πακιστανός που έκαψε τα καταστήματα στην Γ΄Σεπτεμβρίου και με λύσσα κατέβαζε τους υαλοπίνακες ανύποπτων καταστηματαρχών, ενίοτε δε ληστεύει φορολογούμενους πολίτες, στα σπίτια τους ή στα καταστήματα, θα πολιτογραφηθεί "αδέρφι" τους..
Οι Αχμέτ οι Κουρτσούκου, οι Σαριν , οι Καρζάι, οι Συριάεβα, οι Ζάγκ, οι Γιόχαν και οι Λι δεν μας ενοχλούν, τουλάχιστον όσο οι Γλύξμπουργκ , μπορούν να πολιτογραφηθούν, να αφομοιωθούν να γίνουν.. Έλληνες. Αλήθεια, γιατί όχι απευθείας πολίτες της Ε.Ε.; Συμπατριώτες της Μέρκελ και του Σαρκοζί;
Λοιπόν ήρθανε αυτές οι ψυχές εδώ, επειδή το κράτος και οι αρμόδιοι υπάλληλοί του δεν έκαναν την δουλειά τους, δεν φύλαξαν τα σύνορα, ή ακόμα χειρότερα χρηματίστηκαν. Κάποιοι επίσης, πλούτισαν εις βάρος τους κατά τη μεταφορά τους, για την ετοιμασία των χαρτιών παραμονής τους.. Κάποιοι ίσως αρμόδιοι, χρησιμοποίησαν κοινοτικά κονδύλια χάριν τους, να κλείσουν άλλους λογαριασμούς πιθανώς και έτσι οι Ξένοι, μας..ξέμειναν..Ψυχές όχι φορτία..
Κάποιοι φτιάξανε κέντρα υποδοχής, έγιναν εγκαίνια μάλιστα τύπου Μαυρογιαλούρου, ξέρετε φάγανε, ήπιανε κλπ Οι δύστυχοι όμως, που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, δεν μένουν εκεί! Είτε γιατί τα κλείνουν ελλείψει κονδυλίων , είτε γιατί οι ίδιοι, αναζητώντας καλύτερη τύχη ή γνωστούς φεύγουν.. Ξεροσταλιάζουν στους δρόμους, μένουν σε παράγκες στα χωράφια, που -κι αν-εργάζονται, χωρίς στοιχειώδεις ανέσεις, κάνουν δουλειές του ποδαριού, φτωχοδιάβολοι των φαναριών, της ομπρέλλας στη βροχή, βορά στην όποια μαφία θα κερδοσκοπήσει, εις βάρος του κράτους και των φορολογουμένων . Προκαλούν την ανθρωπιά μας και μπερδεύουμε τις έννοιες φιλανθρωπίας και του δικαιώματος αντίστασης στην παράνομη εισβολή.. Σε άλλες εποχές ματώσαμε για να μην πατήσουν το έδαφός μας...
Αλλά πολλαπλασιάζονται και εκείνοι, που Κύριος Ίδεν πως, καταστρατηγώντας διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να καταβάλλουν στην Ελληνική Πολιτεία εγγυητικές αρκετών χιλιάδων ευρώ, ανοίγουν καταστήματα, με ποικίλο εμπόριο και άγνωστο τζίρο. Πολλαπλασιάζονται και τα καταστήματα που διοχετεύουν έναντι αμοιβής, τα χρήματα κερδισμένα τίμια ή άδικα των παράνομων ή περίπου νόμιμων μεταναστών στις χώρες τους, εκτός ελέγχου Τραπέζης Ελλάδος..
Άξεστοι και αμόρφωτοι οι περισσότεροι, ζούν με δικούς τους Νόμους, λόγω θρησκείας και ασφαλώς αυτό θα προηγείται της υπακοής στους Νόμους και το Σύνταγμα της δικιάς μας πατρίδας. Δεν θα με τρόμαζε άλλοτε η χαώδης πολιτισμική διαφορά, αλλά έχουμε φθάσει σε οριακή κατάντια πολιτιστική οι ίδιοι και φοβάμαι, ότι δεν θα μπορέσουμε να αφομοιώσουμε όπως παλιά, στην μακραίωνα ιστορία μας, όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία, που γίνονται Στοιχειά για το μέλλον μας και το παρόν μας αν κρίνουμε από τις ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου.....
Kύριοι πολιτικοί, πολύ θα ήθελα να σας διάβαζα στη βουλή τους μύθους του Αισώπου, έναν τουλάχιστον, ας πούμε τον τρίτο από την παλιά μου ανάρτηση, για τον άνδρα που περιμάζεψε οχιά.. Πριν πάρετε αποφάσεις..
Eυχαριστώ την κ.Ιωάννα Κουρ. που μου εμπιστεύτηκε την κάρτα της, το θέμα-φωτο.
Ακούμε Νάνα Μούσχουρη στο γνωστό Μύθο της


Ύστερον: Έπεσε στην αντίληψή μου το Δελτίο Τύπου της Ι.Μ.Πειραιώς, που αξίζει εκ του σοβαρού κειμένου του τον κόπο ανάρτησης και ανάγνωσης, άλλωστε γι αυτό πολεμήθηκε τόσο από τα Μ.Μ.Ε.

Ετικέτες , ,

28 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ena akomi poly kalo arthro edw:
"..Θυσίες"

12:43 π.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Anonymous Ιωάννης said...

Καλημέρα κυρία Κατερίνα !
Ως Ελλην, ως ανδρας, ως οικογενειάρχης , ως νοήμων και νομοταγής πολίτης, οφείλω να σας ευχαριστήσω...

Αφού διαβλέπετε τον κίνδυνο και τον παραλογισμό ,"εκτεθείτε" και εσείς μαζί μου..μας..

Ειναι μια μορφή αμυνας στον "ανορθόδοξο" πόλεμο που υφιστάμεθα !
Στην ασέλγεια της Νοημοσύνης μας..

Στο επικείμενο χαμό της Πατρίδας μας...

Ο Μακρυγιάννης ελεγε οτι αυτή η Χώρα ανήκει στους εκλιπόντες, στους ζώντες και στους αγέννητους..
Πως μπορεί, λοιπόν , να γίνει μια "αγοραπωλησία" απόντων των δύο μερών, των πεθαμένων και των αγέννητων; Πως μπορεί;

Καλή σας μέρα !

9:08 π.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger Penelope said...

Προσωπικά φοβάμαι, πως ακόμη τα χειρότερα δεν έχουν έρθει! Είναι κάπου στον δρόμο, αλλά η τόση "φιλελευθερία" που επικρατεί στα μυαλά των αρχόντων μας, μάλλον θα μας φέρει πολύ σύντομα, μπροστά στα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Αλλά σίγουρα θα βρεθούν πολλοί που θα μας κρίνουν και σένα αγαπητή μου, όσο και μένα σαν μην προοδευτικές perssones.
Καλημέρα.

10:13 π.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger ellinida said...

Δόξα σοι και ένας λογικός άνθρωπος!
Δεν την αντέχω πιά αυτή την υποκρισία, έξαλλη γίνομαι με όλους αυτούς που το παίζουν ανθρωπιστές αλλά στην ουσία ακολουθούν τα δάχτυλα που προσδοκούν ψήφους, ελεγχόμενες μάζες και φτηνά μεροκάματα.
Ισως δεν το αντιλαμβάνονται έτσι τα πρόβατα που ακολουθούν. Εξάλλου είναι και η μόδα της εποχής. Γίνε κι' εσύ ένας καλός άνθρωπος μπορείς. Στήριξε τους Μετανάστες. Αλλιώς είσαι ένας κακός φασίστας.

Κι' ενώ είναι τόσο καλόψυχοι και ενδιαφέρονται γι' αυτές τις ταλαίπωρες ψυχές (που πράγματι είναι αρκετοί από αυτούς και συμπονώ και συμπάσχω) από την άλλη ζητάνε να θέσουμε το ΛΑΟΣ εκτός νόμου! Ημαρτον δηλαδή! Πόση υποκρισία;

Εγώ Καρατζαφέρη δεν ψήφισα ποτέ μου αλλά έχω αρχίσει και το σκέφτομαι σοβαρά, και να σου πω γιατί; Επειδή δεν ανέχομαι αυτή την αριστερίστικη τρομοκρατία.
Κανείς δεν μας ρώτησε όταν αφήσανε τα σύνορα να είναι ξέφραγο αμπέλι και κανείς δεν μας ρωτάει αν θέλουμε να τους κάνουμε όλους Ελληνες. Εγώ θεωρώ πως εμείς που γεννηθήκαμε σ' αυτήν την χώρα και οι πρόγονοι μας έχουν πληρώσει φόρο αίματος ότι έχουμε παραπάνω δικαιώματα.
Ελλάδα δεν είναι οι κάτοικοι που κατοικούν σ' αυτά τα χώματα, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό.
Οπως Ελλάδα δεν είναι απλά τα χώματα. Αλλά εδώ μιλάμε γιά ψιλά γράμματα.

Πως τολμούν να ζητάνε να μην γίνει δημοψήφισμα γιά κάτι το οποίο θα αλλάξει την συνοχή της χώρας μας γιά πάντα;

Λυπάμαι αφάνταστα γιά αυτούς τους ανθρώπους αλλά πιό πολύ λυπάμαι την χώρα μου που καταληστεύτηκε από τους πολιτικούς μας. Ξεπούλησαν τα πάντα, ήρθε και ο καιρός της ταυτότητας μας.

Το timing του Μεταναστευτικού ήταν τρομερό οφείλω να ομολογήσω.
Και αύριο θα με λένε όλοι φασίστηκα. Μεταξύ μας... χέστηκα!
Γιά όσο έχουμε ακόμα δημοκρατία (παίζεται αυτό) ας εκφράσω κι' εγώ την άποψη μου.

11:37 π.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger Ταχυδρόμος! said...

Η Εκκλησία να κοιτάξει τα του οίκου του. Τώρα αν εμείς αγχωνόμαστε για να μην χάσουμε την ελληνικότητά μας, θα πρέπει να δουλέψουμε για το αντίθετο. Δεν μπορούμε να αρνούμαστε πως ο κόσμος προχωρά. Πως ο κόσμος αλλάζει. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι αν εμείς οι ίδιοι τιμούμε την ελληνική μας ταυτότητα με το να λαδωνόμαστε και να παίρνουμε φακελάκια. Πως δείχνουμε εμείς την αγάπη μας γι αυτή τη χώρα. Και φυστικά η συνηθισμένη απάντηση είναι, πώς μας αγαπαά αυτή η χώρα εμάς; Και έτσι ανερούμε το άγχος μας για το θέμα της υπηκοότητας..

12:31 μ.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger ellinida said...

Αγαπητέ ταχυδρόμε, ειλικρινά δηλαδή, μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σας. Δηλαδή επειδή κάποιοι λαδώνονται και παίρνουν φακελλάκια να πάρουμε μερικά εκατομμύρια ακόμα μέσα μην τυχόν και βελτιωθούμε ως ράτσα;
Με την λογική του εκσυγχρονισμού λοιπόν, όποιος περνάει τα σύνορα παράνομα (γιατί ουδείς ήρθε νόμιμα) να του δίνουμε και μία υπηκοότητα.
Και σας έχω και μία καλή ερώτηση. Τινί τρόπω θα τους ταίσει η Ψωροκώσταινα; Εδώ δεν έχει να ταίσει τα παιδιά της.
Να τους βοηθήσουμε, ευχαρίστως, στις χώρες τους. Ωστε να μην χρειάζεται να περνάνε αυτές τις Οδύσσειες. Αλλά να μου πεις, ποιούς θα έχουμε να εκμεταλλευόμαστε μετά.

4:07 μ.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

test

9:23 μ.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

πολύ ορθά η παρούσα κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα της ελληνοποίησης των μεταναστών. Πολύ ορθά κατά τη γνώμη μου άνθρωποι οι οποίοι ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται, πληρώνουν, ομιλούν ελληνικά και γνωρίζουν τα της ιστορίας αυτού του τόπου, άνθρωποι οι οποίοι έχουν κοινά όνειρά με τους ιθαγενείς, αγωνίζονται για το καλό το δικό τους και της χώρας στην οποία κατοικούν, πολύ ορθά να ονομαστούν Έλληνες κατά τη γνώμη μου. Δεν θα γίνουν όλοι Έλληνες πολίτες, ελπίζω να γίνουν αυτοί που πρέπει.
Εάν τώρα η πόρνη είναι Σομαλή, Κογκολέζα ή από τη Γαστούνη δεν μου κάνει καμία διαφορά, για την ακρίβεια προσωπικά δε μου κάνει καμία διαφορά εάν είναι και πόρνη φτάνει να πληρώνει τους φόρους της, πόσο δε μάλλον το χρώμα και η φυλή της.
Επίσης δε μου κάνει καμία διαφορά εάν φοράει μαντήλα, ή μαντήλι καλαματιανό, όπως δε με αφορά και καθόλου εάν είναι ορθόδοξη, ή καθολική, γενικώς εάν είναι χριστιανή ή μουσουλμάνα, βουδίστρια ή υποστηρίκτρια της σαϊεντολογίας, δε με αφορούν στο παραμικρό οι θρησκευτικές της πεποιθήσεις, ούτε και οι προτιμήσεις της στο σεξ, στο φαγητό, στο ποτό ή στη μάρκα τσιγάρων που καπνίζει, εάν καπνίζει.
Οι έλληνες καθολικοί των νησιών δεν είναι λιγότερο έλληνες από τους ορθοδόξους, οι μουσουλμάνοι έλληνες έχουν σπρωχτεί από αυτή την πατρίδα προς την απέναντι πλευρά, δεν είναι το θρήσκευμα η αιτία. Προσωπικά με ενδιαφέρει να σέβονται αυτόν τόπο, περισσότερο ενδεχομένως από ότι τον σέβονται οι ιθαγενείς του, να γνωρίζουν την ιστορία του, δεν με ενδιαφέρει εάν συμφωνούν με αυτή, να ομιλούν ελληνικά, να θέλουν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα είναι το σημαντικό, αλλά κι αυτό μάλλον δεν είναι ουσιώδες, αφού κι εγώ που είμαι Έλληνας θα προτιμούσα να ζω αλλού, ίσως και να το κάνω κάποια στιγμή, να έχουν κοινές αγωνίες με τους ντόπιους, να μην προσβάλουν τα σύμβολα και την ιστορία του τόπου και να έχουν έναν σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό υπό το σκεπτικό μιας Ευρώπης αξιών, οραμάτων και δημοκρατίας.
Δεν είναι απαραίτητο να ενσωματωθούν πλήρως στην ελληνική σούπα, ας κρατούν τις παραδόσεις τους, ας νοσταλγούν την πατρογονική τους γή, οι πεποιθήσεις δεν είναι το βασικό, ούτε η αποδοχή όλων, το βασικό είναι ο σεβασμός και η κοινή πορεία.

9:27 μ.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

παρτ 2!

Αγαπητή Αικατερίνη, θα σου πω ότι είμαι τόσο μαύρος, ιδίως το καλοκαίρι, που με εξαίρεση τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά μου φυσικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσα να χαρακτηρισθώ άνετα ακόμα και Άραβας, μόνο από το χρώμα, στο ίδιο σόι υπάρχουν συγγενείς και μάλιστα εξ αίματος οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ακόμα και Σουηδοί, στην ίδια οικογένεια υπάρχουν μέλη με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, μέλη που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, μέλη που ομιλούν σπαστά ελληνικά, ακόμα και μέλη που δεν γνωρίζουν εάν ο Κολοκοτρώνης ήταν αγωνιστής του '21ή μάρκα καφέ, όλοι όμως αυτοί είναι Έλληνες πολίτες. Πριν από μερικά χρόνια, Έλληνες πολίτες δεν ομιλούσαν την Ελληνική (βλ. Αρβανίτες Επαναστάτες του '21), πριν από μερικά χρόνια Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες ζούσαν πίσω από μπάρες και η Πολιτεία δεν φρόντισε ακόμα και το βασικό, να τους μάθει δηλαδή ελληνικά. Αντιθέτως Ελληνοτραφείς Έλληνες πολίτες με αψεγάδιαστρα ελληνικά, συμπεριφέρονταν ή και συμπεριφέρονται ως Έλληνες σε τέτοιο βαθμό όσο κι ένας Ζουαζιλανδέζος συμπεριφέρεται ως Ισλανδός. Να μην αναφέρω ποιούς, κάπου υπάρχουν εδώ μέσα.
Η υποκρισία σε αυτόν τον τόπο είναι κανόνας, όμως, από το να ψάχνουμε για την καθαρότητα της φυλής μας στο DNA, η οποία ας μου επιτρέψεις να σου πω νομίζω ότι είναι τόσο διαυγής, όσο και η όψη ενός ανθρακωρύχου όταν βγαίνει από το λαγούμι, είναι ακόμα πιο υποκριτικό κι από το ίδιο το ψέμα, ιδίως προς εκείνους που έχουν το όνειρο μιας πατρίδας, μιας νέας πατρίδας και που επιλέγουν αυτή εδώ για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Και ένα παράδειγμα. Η κοπέλα που μας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού είναι από την Αλβανία, η ίδια είναι καθολική, αλλά μάλλον άθεη, ο άντρας της είναι μουσουλμάνος, αλλά κι αυτός είναι μάλλον άθεος, ζουν εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, γύρω στα 17, έχουν δύο παιδιά, τα οποία βάφτισαν με ελληνικά ονόματα σε ορθόδοξη εκκλησία, γιατί δεν ήθελαν να νιώθουν μειονεκτικά. Τη μάλωσα για αυτό, της είπα ότι δεν σε κάνει απαραιτήτως Έλληνα η πίστη σε αυτό το Θεό, σε κάνει ο σεβασμός προς αυτή την πατρίδα. Μιλάει για την Ελλάδα και λέει ότι νιώθει τυχερή που ζει εδώ, εγώ δεν νιώθω. Ονειρεύεται και θέλει τα παιδιά της να σπουδάσουν εδώ, ο ένας λέει θα γίνει οδοντίατρος, ο άλλος μηχανικός. Θέλουν να ζήσουν εδώ.
Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί αυτά τα παιδιά δεν αξίζουν να λέγονται Έλληνες και στο κάτω κάτω είναι περισσότερο έλληνες ή αλβανοί; κι αν είναι και τα δύο, που είναι ο κίνδυνος;
Και μη μου πει κανείς ότι αυτά είναι "φιλελλεύθερα" πράγματα, ή αριστερισμοί, γιατί θα καγχάσω, κοινή λογική είναι.

9:28 μ.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

μόλις διάβασα και το δελτίο τύπου της Ι.Μ.Πειραιαώς.
Λυπάμαι, λυπάμαι απεριόριστα.
Ο σκοταδισμός και η μισαλοδοξία σε όλο το μεγαλείο.
Εύγε!
Να γιατί αυτός ο τόπος ζει μέσα στο σκοτάδι.

υ.γ.: οι απόψεις μου φυσικά αφορούν μόνο εμένα και απηχούν μόνο τα δικά μου πιστεύω, ευχαριστώ την Αικατερίνη για την φιλοξενία, αν και διαισθάνομαι ότι δεν συμφωνεί με αυτές.

10:16 μ.μ., Φεβρουαρίου 09, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σας συγχαίρω θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Διαβάσετε και αυτό, αξίζει εκ του συντάκτη του αλήθεια.
http://www.ardin.gr/node/2729

12:07 π.μ., Φεβρουαρίου 10, 2010  
Blogger ellinida said...

Εγώ πάντως θα ήθελα την άποψη του Τζων Μπόη γιά το δημοψήφισμα. Είσθε υπέρ ή κατά αγαπητέ;

7:34 π.μ., Φεβρουαρίου 10, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

τα δημοψηφίσματα είναι υπεκφυγές. Δεν έχουμε το σύστημα της Ελβετίας για να τα εφαρμόζουμε σε κάθε περίσταση. Η κυβέρνηση και μάλιστα εκείνη η οποία έχει νωπή εντολή με άνεση κοινοβουλευτική θα πρέπει είναι σε θέση να πάρει και τις αποφάσεις και εν συνεχεία να έχει την τόλμη να θεχτεί και τα σχετικά ρίσκα. Όλοι κρινόμαστε αγαπητή Ελληνίδα. Διαφορετικά να κάνουμε δημοψήφισμα για την οικονομία, για την παιδεία, για την εθνική άμυνα, για το εθνικό διαζύγιο Μενεγάκη - Λάτσιου και για άλλα πολλά.
Αν η κυβέρνηση κάνει δημοψήφισμα θα μας λέει ότι δεν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις, δεν έχει άποψη συγκεκριμένη και φοβάται το πολιτικό κόστος. Μια τέτοια κυβέρνηση άβουλη εγώ δεν θέλω να με κυβερνάει.
Δυστυχώς θα ακολουθήσουν διάφορα ευτράπελα της κατάστασης αυτής, βλέπω στους δρόμους παππάδες, Καρατζαφέρηδες, θρησκόληπτο κόσμο, απληροφόρητο κόσμο, αριστςεριστές της κακιάς ώρας, προοδευτικούς με τα λεφτά του μπαμπά, ένα πανηγύρι, ανάλογο της παιδείας μας.

Κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας της Αικατερίνης εδώ, αλλά η Αικατερίνη γνωρίζει φατντάζομαι το πληθωρικό του βλογκο-χαρακτήρα μου :)

9:28 π.μ., Φεβρουαρίου 10, 2010  
Blogger Nena said...

Καλή Πατρίδα!
Έχει λίγο καιρό που άρχισα να το εύχομαι...

1:03 μ.μ., Φεβρουαρίου 10, 2010  
Blogger ellinida said...

Αγαπητέ Τζων Μπόη

Και γιατί να μην εκσυγχρονιστούμε και να έχουμε κι' εμείς δημοψηφίσματα; Κυρίως όταν είναι γιά σοβαρά εθνικά θέματα.
Αυτά περί της δυνατής κυβέρνησης μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω. Είστε τόσο δημοκράτης;
Εκπληκτικό, να και κάποιος που δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους εθνοπατέρες που θέλουν το καλό μας. Να μου πείτε τι παίρνετε και τα βλέπετε όλα ροζ.
Τελικά ποιός πρέπει να μας κυβερνάει, η ολιγαρχία των τριακοσίων που είναι οι μόνοι βολεμένοι πάντα;
Ωραίο και το αστειάκι με το εθνικό διαζύγιο, γιά να το αναφέρετε σε μία τόσο σοβαρή συζήτηση μάλλον δίνετε την ίδια βαρύτητα φαντάζομαι.
Κρίμα περίμενα καλύτερα επιχειρήματα από εσάς.

2:11 μ.μ., Φεβρουαρίου 10, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

Αγαπητή Ελληνίδα,

Δε σας κρύβω ότι αυτή την εποχή βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα την γαργαλιστική ιστορία του εθνικού διαζυγίου (για την ακρίβεια σκάω να μάθω τι έχει γίνει κι αυτή η ιλλουστρασιόν πρότυπη οικογένεια έγινε σαν τα μούτρα των υπολοίπων ιθαγενών).
Τους 300 τους οποίους κατηγορείτε, εσείς κι εγώ τους στείλαμε εκεί, το 70% plus των 2 μεγάλων κομμάτων είναι προϊόν δικής μας βούλησης, τους τέως τους νυν και τους μετά εμείς θα τους επιλέξουμε, και μη μου πείτε ότι από τις σάπιες ντομάτες στον πάγκο, σάπιες ντομάτες θα διαλέξεις γιατί στον πάγκο πάνω είμαστε κι εμείς.
Όσο για το δημοψήφισμα, προτείνω πριν από αυτό να πραγματοποιηθεί τεστ ελληνομάθειας μεταξύ των ιθαγενών, προτείνω δε και κάτι ακόμα πιο ριζοσπαστικό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αλλοδαπός (ακόμα και μαύρος σαν κατράμι) γνωρίζει την ελληνική γλώσσα και ιστορία καλύτερα από τον ιθαγενή, να αφερεθεί η ιθαγένεια από τον τελευταίο και να δοθεί στον πρώτο, δίκαια πράγματα, έτσι? ή
Τέλος, προτείνω να σηκώσουμε υψηλά τείχη στα βόρεια σύνορά μας και να περικυκλώσουμε τις θάλασσές μας με ηλεκτροφόρα δίχτυα ώστε να προστατεύσουμε το καθαρό μας DNA από τυχόν βαρβαρικές προσμίξεις, τους αλλοδαπούς υπηρέτες μας να τους κολήσουμε μια στάμπα στο κούτελο ώστε οι εμείς οι ιθαγενείς να μην μπερδευόμαστε και να τους επιλέγουμε για γονείς των παιδιών μας, εάν τώρα βέβαια είναι ψηλοί, γαλανομάτηδες, με καταγωγή δυτικοευρωπαϊκή μπορούμε να κάνουμε σκόντο, την καραμπογιά να διώξουμε και το εκείνο το ασπριδερό του Σλάβου.

Αγαπητή Ελληνίδα, ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν όλα αυτά είναι ροζ, σομόν, σικλαμέν ή βεραμάν, είναι σίγουρα όμως έγχρωμα, πάντως εγώ δεν τα βλέπω άσπρα ή μαύρα ή έστω γκρίζα. Κοιτάζω μπροστά και ποτέ πίσω, ζω το σήμερα με τα καλά και τα κακά του, βλέπω τον κόσμο να αλλάζει κι αυτό είναι νομοτέλεια και προσπαθώ μέσα από αυτά να δημιουργήσω ένα καλύτερο κόσμο για το παιδί μου, διαφορετικό από τον δικό μου βεβαίως, όπως διαφορετικό κόσμο από τον δικός τους μου παρέδωσαν οι γονείς μου. Στο χέρι μας είναι να βρίσκουμε μέσα από τη διαφορετικότητα τα στοιχεία εκείνα που θα μας κάνουν καλύτερους, έχουμε και να δώσουμε, αλλά έχουμε και να πάρουμε, άλλωστε ο κόσμος μας βασιζόταν πάντοτε σε αυτή τη δοσοληψία, την ανταλλαγή, την πολιτιστική και εθνολογική, έτσι πήγε ο κόσμος παραπέρα. Έστι βλέπεις σήμερα την Σακίρα βρε αδερφέ, η οποία είναι ένα εθνολογικό κοκτέηλ, και λες, πω πωωωω, ποπό!!!

Αυτά ήταν τα καλύτερα επιχειρήματα που είχα να παραθέσω, εάν δεν τα θεωρείται σοβαρά ή εάν τη συζήτηση δεν τη θεωρείται σοβαρή, αυτό είναι δικό σας θέμα, σε αυτή όμως τη α-σόβαρη συζήτηση συμμετέχετε κι εσείς.

Ευχαριστώ Αικατερίνη (είχα οίστρο ο εστέτ!)

3:22 μ.μ., Φεβρουαρίου 10, 2010  
Anonymous Τ. said...

ο Πανούσης τα λέει όλα!
Εδώ

11:54 μ.μ., Φεβρουαρίου 10, 2010  
Blogger ellinida said...

Τζων Μπόη
Αφού βρίσκετε πιό ενδιαφέρον το γκλάμορους εθνικό διαζύγιο ασχοληθείτε καλύτερα μ' αυτό. Ασχοληθείτε ακόμα καλύτερα με τον πωπωπω της Σακίρας. Βάλτε και τις ειδήσεις του Σταρ γιατί αυτοί είναι οι σοβαροί προβληματισμοί του σήμερα και προβληματισθείτε όσο θέλετε.
Οσο γιά το ν' αφαιρεθεί η ιθαγένια από τους ανορθόγραφους, προσέξτε λίγο και σεις την δικιά σας!

αφαιρώ
1. παίρνω ένα κομμάτι ή ένα μέρος από ένα σύνολο ή μια ομάδα
2. στερώ από κάποιον κάτι που του ανήκε
του αφαίρεσαν τα πολιτικά δικαιώματα

Αυτά, κι' επειδή δεν έχετε σπουδαία επιχειρήματα και βαρέθηκα, σας αφήνω να σολάρετε στον επίλογο.
Ωρεβουάρ ε μερσί.

Τ.
Τέλειο!

8:54 π.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Blogger ΚΑΦΕΤΖΗΣ said...

Είναι λογικό να θέλει κάποιος που δεν γεννήθηκε Έλληνας, ΄(μεταξύ μας δεν ξέρω αν αισθάνεται καν έτσι), έζησε σε πολυπολιτισμική κοινότητα και η μητρική του, ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, η μητρική του γλώσσα δεν είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, να μην έχει ευαισθησίες για τον γηγενή πληθυσμό,να καταργήσει τα στεγανα της Ιθαγένειας.
Του έμαθαν να μην τον σέβεται τον ελληνικό λαό, να τον θεωρεί πρόβατα, αγέλη, που μπορεί να σφαγιάζεται μεταφορικά και πραγματικά.
Για χάρη του, να καταλαβαίνει τη γλώσσα, απλοποιήθηκαν τα Ελληνικά.Ετσι έγινε μεχρι υπουργός..παιδείας.Δεν άνοιξε μύτη ούτε απο τους ακαδημαϊκούς ούτε απο τους πανεπιστημιακούς. Γιατί να μην πάρει θάρρος για περισσότερα;
Ισως έτσι εκδικείται τον πατέρα του αφού του διαλύει την Πατρίδα..

9:28 π.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

παρτ 1!

Αγαπητή Ελληνίδα,

Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και με φτύνω να μη με βασκάνω, καθώς με το εσκεμμένο ορθογραφικό μου λάθος, πέσατε στην παγίδα που σας έστησα και αποδείχτηκε ότι όπως σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μπορεί κανείς να χαριεντιστεί ακόμα και με τον πωπωπωπω της Σακίρα, έτσι και κάποιος άλλος μπορεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση εκεί που θέλει ώστε να μην θέσει τον δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων (τσ, τσ, πόσο με θαυμάζω με τα ελληνικά μου!)
Σας ευχαριστώ που με αφήνετε να σολάρω, είναι το στοιχείο μου (βασικά ευχαριστώ την Αικατερίνη που της το κάναμε αρένα, αλλά αυτή είναι ανεκτική, εγώ όχι τόσο). Επίσης, καθώς θα παρακολουθείτε σήμερα τις ειδήσεις από το BBC ή από την Deutsche Welle (εγώ εκείνη την ώρα θα παρακολουθώ φυσικά Σταρ και τα τελευταία νέα της Τζούλιας Αλεξανδράτου, ε ναι, υπάρχει κι αυτή!), να δώσετε μια απάντηση στο εύλογο ερώτημα: "Δεν εμπιστεύομαι τους πολιτικούς τους οποίους έχει εκλέξει ο συγκεκριμένος λαός, αλλά εμπιστεύομαι τον λαό που έχει επιλέξει τους πολιτικούς που δεν εμπιστεύομαι". Εάν το απαντήσετε, παρακαλώ όπως προχωρήσετε ακόμα ένα βήμα παραπέρα και αποφανθείτε τελικά εάν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα (το αβγό το γράφω με β κι όχι με υ, όλα κι όλα).

9:57 π.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

part 2!

Ας μην κρυβόμαστε αγαπητή και κατά τα άλλα συμπαθή Ελληνίδα, το δημοψήφισμα το θέλετε γιατί ποντάρετε ακριβώς στο αναμενόμενο αποτέλεσμα της απόρριψης του σχεδίου, ποντάρετε στην παραπληροφόρηση, ποντάρετε στις κραυγές, στους παπάδες (δε το γενικεύω, υπάρχουν και φωτεινά μυαλά), στα λαοπλάνα συνθήματα, στις φωνές του όχλου, στα συλλαλητήρια, στο θυμικό, στην ξενοφοβία, στο χαμηλό επίπεδο παιδείας αυτού του λαού, φευ!
Εύχομαι όλα να γίνουν όπως πρέπει, ίσως και να μην γίνουν, κάποιοι θα ελληνοποιηθούν "κατά λάθος", αυτό όμως ίσως να είναι το τίμημα για να γίνει και κάτι σωστό και να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, οι καιροί αλλάζουν κι εμείς βαυκαλιζόμαστε ακόμα με το αρχαίο κάλλος, οι λαοί κάνουν άλματα κι εμείς φοβόμαστε μην σβηστούμε από το χάρτη. Πριν από πολλά χρόνια σκοτώνονταν σε αυτόν τον τόπο για τον κίνδυνο αφελληνισμού της γλώσσας από τη χρήση της «μαλλιαρής», την οποία παρατηρώ κι εσείς όπως κι εγώ ομιλούμε.
Δεν γνωρίζω εάν μαγειρεύετε (εγώ ξέρετε είμαι πολύ καλός στην κουζίνα), θα ξέρετε όμως ότι εάν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν θα κάνεις.

Ευχαριστώ ξανά μανά την Αικατερίνη και εσάς Ελληνίδα για την ζουμερή κουβέντα.
Στο δημοψήφισμα (εάν γίνει) εσείς μπορείτε να ψηφίσετε κατά, περιμένετε όμως να ακούσουμε τα επιχειρήματα όλων και να μην προδικάζουμε, μπορεί στο τέλος και να συμπλεύσουμε ξέρετε, έχουν δει εμένα τα ματάκια μου...

9:58 π.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Blogger ellinida said...

Επέστρεψα τελικά. Η περιέργεια...
Ενίοτε χαχα κάνω κι' εγώ ορθογραφικά
πχ ιθαγένια. Μπρρρ το είδα και μου σηκώθηκε η τρίχα.
Τέσπα το θέμα είναι το εξής. Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, αφού κι' οι δυό μας ξέρουμε ότι εμείς άποψη δεν μπορούμε να έχουμε σ' αυτήν την ταλαίπωρο χώρα, δεν αποφασίζουμε εμείς ούτε γιά το παρόν και ούτε γιά το μέλλον της. Εμείς απλά τρώμε καρπαζιές και πληρώνουμε κιόλας κι' από πάνω την λυπητεράν.
Πάντως έχω την αίσθηση ότι θα είναι μία επικερδής μπίζνα η συγκεκριμένη. Πωλείται ιθαγένεια σε τιμή ευκαιρίας. Φαντάσου σύστημα που θα χτιστεί γύρω απ'το κερασάκι. Φαντάσου δε πόσο θ' αυγατίσουμε τας Ευρώπας.
Εχω μιά απορία. Αν μία ομάδα τσιγγάνων ερχόταν και κατασκήνωνε μέσα στο οικοπεδάκι σας, και ολοένα πλήθαιναν και πλήθαιναν χωρίς σταματημό, θα τους καλοδεχόσασταν; Θα τους θεωρούσατε συνιδιοκτήτες;

12:25 μ.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

παρτ 1.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε για την τύχη μας, το παρόν και το μέλλον μας κι μείς είμαστε υπεύθυνοι για τα δεινά μας. Εάν έχουμε γίνει ο περίγελος της Ευρώπης, είμαστε εμείς που το έχουμε προξενήσει.
Επίσης δεν θεωρώ ότι είμαστε γάιδαροι (για τον εαυτό μου είμαι σίγουρος πάντως, μάλλον για μουλάρι με κόβω) και επίσης τον χώρο εδώ δεν τον βλέπω ως αχυρώνα, αλλά ως όμορφο καθιστικό στον οποίο πίνουμε τον καφέ μας και συζητάμε (εδώ και 2 ημέρες βαριέμαι γενικώς).
Αν κάποιοι τσιγγάνοι κατασκήνωναν στο οικόπεδό μου, τότε απλούστατα θα τους θεωρούσα εισβολείς (σημειώνω όμως ότι είμαι κατά της ιδιοκτησίας κι ελπίζω όταν κλείσω τα μάτια μου να μην αφήσω το παραμικρό ακίνητο στο παιδί μου, κάποια στιγμή θα με ευγνωμονεί για αυτό!).
Το θέμα είναι άλλο, το οικόπεδο τελικά μου ανήκει ή μήπως αυτό φιλοξενεί κι εμένα; μήπως έχει προέλθει και από χρησικτησία; για σκεφτείτε αυτό το ενδεχόμενο, έχετε υπογράψει συμβόλαια για το οικόπεδο και ποιος άραγε είναι ο πραγματικός του ιδιοκτήτης;

1:19 μ.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

παρτ 2.

Ελληνίδα, τα πράγματα είναι απλά, ούτε το οικόπεδο είναι δικό μας, ούτε θεωρώ τους ανθρώπους αυτούς τσιγγάνους, με την έννοια δηλαδή του νομά, ή του παρακατιανού.
Αντιθέτως νιώθω κι εγώ φιλοξενούμενος εδώ και τους ανθρώπους αυτούς τους βλέπω επίσης ως φιλοξενούμενους, εάν θα μοιραστώ μαζί τους την ίδια (δανεική) στέγη αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά.
Από αυτούς δεν έχω να φοβηθώ κάτι, έχουμε ανάγκη την διαφορετικότητά τους και έχουν ανάγκη τη μεγαλοψυχία μας, κάποιοι δεν έχουν πατρίδα, έχουν ανάγκη να ανήκουν κάπου, χρειάζονται μία, ας είναι αυτή εδώ για κάποιους από αυτούς. Εάν κάποιοι μπουν στο σπίτι από το παράθυρο, τότε αυτό δεν ακυρώνει την όλη προσπάθεια ένταξης τους και μάλλον δεν είναι αυτό που σας φοβίζει, αυτό είναι απλά η υπεκφυγή. Δυστυχώς φοβάμαι μερικούς ιθαγενείς, φοβάμαι την κοντόφθαλμη λογική τους, φοβάμαι τις κραυγές τους, φοβάμαι τον φόβο τους.
Ελληνίδα, προτιμώ να χαίρομαι τη ζωή και να μην τη φοβάμαι. Εγώ αυτή την επιλογή κάνω, εσείς πορευτείτε διαφορετικά εάν επιθυμείτε.

Κάπου εδώ το εξαντλήσαμε το θέμα νομίζω, ο χρόνος θα δείξει...

1:19 μ.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Γεια σας σε ολους.
Με μεγαλο ενδιαφερον διαβασα ολα τα αρθρα και δεν εκφραζω προτιμησεις.
Σε αυτα τα καυτα θεματα οι προσωπικες πεποιθησεις δεν αλλαζουν διαβαζοντας την γνωμη της αντιθετης πλευρας.
Θα ηθελα ομως σαν Ελληνας της διασπορας να εκφρασω την οδυνη μου γιατι ενω η κυβερνηση ντροπης βιαζεται και οδυρεται να κανει τα συμφεροντα μεταναστων που μπηκαν λαθραια στην χωρα μας, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για το αιτημα/δικαιωμα που οι ΕΛΛΗΝΕΣ της διασπορας ζητουν απο χρονια.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.
Ας παψουμε λοιπον να κρυβομαστε ολοι πισω απο το δαχτυλο μας και να κανουμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Ας αποφασισει και ας μιλησει ο κυριαρχος λαος.
με εκτιμηση, παναγιωτης βλαχος

10:45 μ.μ., Φεβρουαρίου 11, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Όμως υπάρχει πρόβλημα και δεν κρύβεται κάτω απο το χαλί. Τα χάλια μας δηλαδή. Απο το Λακωνικό Τύπο

4:33 π.μ., Φεβρουαρίου 17, 2010  
Anonymous Γιάννης said...

http://www.youtube.com/watch?v=OwVGgqQuH1w&feature=player_embedded#
Iσλαμοποίηση η επόμενη κίνηση στη βαλκανική σκακιέρα.

1:27 π.μ., Φεβρουαρίου 22, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε (άραγε από ποιούς επωνυμα).Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες νομικοί.

8:30 μ.μ., Απριλίου 07, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.