Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2010

Εθνική Απονεύρωση σημερινή Αποχαύνωση..


Που είσαι βρε Μαλβίνα.. Τέλεια ελληνικά, ευστροφία και χάρισμα.. Πραγματική Ελληνίδα.. Που θα είχε τυλίξει σε χρόνο τηλεοπτικό τις Δραγώνες και τους δραγώνους*..

Αφιερωμένο στους.."κουλούς" και "πληρωμένους κονδυλοφόρους" όλων των παρατάξεων, που ροκανίζουν το κλαδί που κάθονται.

Αφιερωμένο σε εκείνους που επιχειρούν με Δούρειο Ιππο την "φιλάνθρωπα αισθήματα" του κατά βάση φιλότιμου Ελληνικού Λαού, την άλωση της φυλής και της συνοχής μας.

Πειτε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες. Θα βρεθεί σίγουρα άλλη λύση για τακτοποίηση των νόμιμων(;) μεταναστών.. Ξαναδιαβάστε την απάντηση του Μίκη στη Θάλεια Δραγώνα.
Οι Ελληνες ενωμένοι και αγωνιστικοί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

(το video είδα στον ΤΡΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗ
Ένα άλλο πολύτιμο κείμενο να διαβάσουμε του Μίκη για την εθνική συνείδηση και το "ξύπνημα" της Ωραίας κοιμωμένης, της Ελλάδας, είναι πάλι από το ΦΙΡΙΚΙ)

* δραγώνος= ο ιππέας, ο καβαλλάρης, κατ' επέκταση ευφημηστική στο παρόν και ο καλαμοκάβαλος!

Υστερον: Άρχισαν τα όργανα, τουτέστιν με εγκύκλιό του το ΥΠΕΞ-γ.γ.Ζέπος, απαγορεύει στις πρεσβείες τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου για λόγους..οικονομίας. Όμως δεν περικόπτει ουδεμία άλλη σπατάλη, όχι δαπάνη, των προνομιούχων υπαλληλων του στο εξωτερικό.. Α ι δ ώ ς Αργείοι!!! (αιδώς=ΝΤΡΟΠΗ)


Κάποιοι με την ίδια ευαισθησία κινητοποιούνται και συλλέγουν υπογραφές για τη μη κατάργηση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό. Ας τους υποστηρίξουμε.

Yστερώτερον λόγω επικαιρότητας:
Tza!!
Ε και λοιπόν; Βρε κουτάά (που θα έλεγε και η Μαλβίνα)!! Αν η Αφροδίτη της Μήλου είναι Ελληνίς, που κάνει τη χειρονομία; Μα στους Γερμανούς του..focus!!! :))
Πολυ σημασία τους δώσαμε, εκτός από τον ΟΤΕ, τον αερολιμένα τι άλλο θα μας ζητήσουν;;;

9 Comments:

Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

"Επιβάτης στην υστερία αυτού του τόπου, που τα κόκκαλα τσακίζει και τα όνειρα του ανθρώπου"...
Κ.Τριπολίτης- Μ.Θεοδωράκης
http://www.youtube.com/watch?v=rJf53sSHYCE&feature=PlayList&p=035AE03E9DB9E78D&index=12

11:13 π.μ., Φεβρουαρίου 19, 2010  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Δεν ειναι ωρες για τσακωμους!
Πρεπει ν'αφησουμε στην ακρη αυτα που μας χωριζουν και να δωσουμε αξια και σημασια σ'αυτα που μας ενωνουν.
Και σημερα αυτα που πρεπει να μας ενωνουν και να καθοδηγουν ειναι τα μηνυματα ενος πραγματικου πατριωτη.
Του Μικη Θεοδωρακη στα λεγομενα του οποιου ειχα υποκλιθη σε ανυποπτους καιρους.
Ειχα κανει δυο αναρτησεις προς τιμην του.
http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=4257693591551030558&postID=5214711422549409356

10:16 μ.μ., Φεβρουαρίου 19, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ειμαι διδάσκουσα σε κάποιο απο τα σχολειά της Νίκαιας-Κορυδαλλού.
Τις τελευταίες μέρες, με απείλησε νεαρός αλβανός μαθητής μου, μετά από συνήθη επίπληξη, τραβώντας μου το φουλάρι, σαν να με έπνιγε.
Φυσικά όταν στο γραφείο απείλησε και την Προϊσταμένη μου, ότι θα της κάψει το αυτοκίνητο, απεβλήθη επι 3μερο. Την επομένη αυτός και ομοεθνείς του, ήταν στην είσοδο μαρσάροντας μοτοσυκλέτες..
Τι συμμετοχή στην ελληνική γλώσσα και παιδεία θα έχει αυτός, ώστε να τύχει επιβράβευσης και υπηκοότητας; Έχει ήδη αποβληθεί από όλα τα γειτονικά σχολεία.
(συγνώμη που το σχόλιό μου είναι ανώνυμο)

10:51 μ.μ., Φεβρουαρίου 21, 2010  
Blogger Penelope said...

Είχα σχεδόν την ίδια συζήτηση με φίλους εκπαιδευτικούς τούτες τις μέρες. Εχει χαθεί κάθε μέτρο στα σχολειά και τα ελάχιστα παιδιά αλλοδαπών που μπορούν να πάνε μπροστά φυσικά και ξεχωρίζουν (απαντώ στην αγαπητή Ανώνυμη) αλλά το μεγάλο ποσοστό έχει απλώς κατεβάσει πολύ τα δεδομένα και των ελληνοπαίδων δυστυχώς. Η ατιμωρησία και η κακώς εννοούμενη ελευθερία απο την μια, και η "αδιαφορία" των εκπαιδευτικών που απλώς θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και να φεύγουν δεν βοηθά σε τίποτε πια.
Ο Ελληνας έχει χάσει την εθνική συνείδηση του και έχει ξεχάσει τι σημαίνει "πατρίδα".
Ο Γερμανός, ο Γάλλος δεν το έχουν πάθει αυτό, και θα είναι καλό να το καταλάβουμε όλοι πριν είναι οριστικά αργά.

Καλό μεσημέρι Κατερίνα μου.

2:17 μ.μ., Φεβρουαρίου 22, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

παρτ 1

ωραία τα λέει Μίκης, αν και σε μερικά σημεία διαφωνώ, βέβαια μπορεί δυο άνθρωποι να διαβάζουν τον ίδιο κείμενο και να καταλαβαίνουν διαφορετικά πράγματα, εξαρτάται από τα γυαλιά που φορούν.
Ο Μίκης μιλάει και για πολιτιστική ανταλλαγή στους αιώνες, η οποία είναι σημαντικότερη από την εθνολογική κατ΄εμέ.
Η μουσική π.χ. που μας ήρθε από την αρχαία Ελλάδα (τι είδους επιρροές είχε και από ποιούς αυτό δεν το ξέρουμε ή μάλλον το αντιλαμβανόμαστε), πήγε στο Βυζάντιο, δέχθηκε αραβικές επιρροές κι έτσι φτάσαμε στο ρεμπέτικο κι από εκεί στο έντεχνο λαϊκό. Την βαφτίσαμε ελληνική μουσική και καλά κάναμε, κάπως έτσι βαφτίστηκαν Έλληνες κι όλοι εκείνοι οι λαοί που αφομοιώθηκαν από το ισχυρή πλειοψηφία του τόπου, αφήνοντας τα δικά τους αποτυπώματα, στη γλώσσα, στις συνήθειες, στο αίμα.
Έτσι όλοι είμαστε Έλληνες, μπήκαμε λοιπόν στο μπλέντερ της ιστορίας, μπλέξαμε τα αίματά μας και το DNA μας, ασπαστήκαμε τα ίδια ιδανικά, συννενοηθήκαμε στην ίδια γλώσσα και πορευόμαστε με βάρκα την ελπίδα στον μέλλον. Εμείς οι ίδιοι τώρα πλέον, των οποίοι οι πρόγονοι βρέθηκαν κι αυτοί να αντιμετωπίζουν την ίδια δυσπιστία από τους "ιθαγενείς", ξεχνώντας ή μη γνωρίζοντας τις ιστορικές ανατροπές, σήμερα προβάλλουμε το επιχείρημα της αλλοίωσης της φυλετικής μας καθαρότητας και του απο-χριστιανισμού του έθνους. Πολύ χιστιανικό αυτό, πράγματι...

4:00 μ.μ., Φεβρουαρίου 22, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

Παρτ 2

Βέβαια, τώρα θα θυμηθούμε όλα μας τα παθήματα από τους (εξαθλιωμένους) μετανάστες και θα αντλήσουμε επιχειρήματα προβάλλοντας το κακό DNA των Κινέζων, των Αλβανών, των άλλων, ποιών (?), που δεν γίνονται με τίποτα άνθρωποι, όπως εμείς που καταφέραμε με δανεικά (κι αγύριστα?) τόσες δεκαετίες να βελτιώσουμε το βιωτικό μας επίπεδο. Έχουμε καλά επιχειρήματα, πράγματι.
Ας είναι, εάν η κρατική σφραγίδα πάνω σε ένα επίσημο έγγραφο ελληνοποιεί de jure και μας φοβίζει, τότε μας αρέσει ή δεν αρέσει η ελληνοποίηση ήδη πραγματοποιείται αργά και σταθερά με προσμίξεις αίματος, μαύρου, άσπρου, αίματος με ενδιάμεσες αποχρώσεις, και μετά από μερικά χρόνια, δεκαετίες, εκατονταετίες θα έχει προκύψει ένας άλλος ελληνισμός, διαφορετικός, πιο πολύχρωμος (σίγουρα οι σφραγίδες και τα επίσημα έγγραφα θα είναι απλά ένα ωραίο αστείο), όπως διαφορετικός ήταν ο ελληνισμός πριν από 40-50 100 χρόνια, βλέπετε ήρθαν κι αυτοί οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, από τη Θράκη, από τον Πόντο και μας τα χάλασαν μωρέ...

4:01 μ.μ., Φεβρουαρίου 22, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/02/blog-post_610.html Καλημέρα Ελλάδα!

11:20 π.μ., Φεβρουαρίου 23, 2010  
Blogger Christophorus said...

Να με συμπαθά η χάρη σου, αλλά κάνοντας -αυθαίρετα- Bold τη λέξη "Κινέζοι" παραποιείς τα γραφόμενάμου και δίνεις ένα νόημα στο κείμενό μου που πόρρω απέχει απ' ό,τι είχα στο μυαλό μου όταν το έγραφα.
Αναφέρθηκα στην εθνικότητα των δραστών γιατί έτσι είχαν τα γεογονότα - και ενώ είχα σκεφτεί ότι ίσως ήταν καλύτερα να την αποσιωπήσω, φοβούμενος (ορθά, καθώς φαίνεται) κάτι τέτοια.

Τουλάχιστον, μπες στον κόπο να γράψεις ότι η υπογράμμιση είναι δικό σου έργο.

Και, αν επιτρέπεις, λυπάμαι ιδιαίτερα που απ' όλο αυτό το τραγικό συμβάν, εσύ διαλέγεις να εστιάσεις μόνο στο ότι οι δράστες δεν ήταν Έλληνες- λες κι αυτό αποδεικνύει το οτιδήποτε....

5:14 μ.μ., Μαρτίου 01, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Οκ christoforous έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.
Ζητώ συγνωμη, διαγράφω αυθωρεί..
Για την ιστορία το bold ήταν γιατί το κείμενο σμικρύνθηκε και για μένα ήταν ουσιαστικό σημείο του η εθνικότης όπως και αν το δούμε..
Άλλωστε δεν διευκρινίζεται η εθνικότης του θύματος ώστε να αξιολογηθεί ως ρατσιστική πράξη..
Εγώ κατέδειχνα την διαφορά του ανθρωπισμού των περαστικών από τους άλλους..

6:45 μ.μ., Μαρτίου 01, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.