Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Αβροφροσύνη

Πασχάλιες χαρές και εορτές τέλος! Αυτό τον καιρό τρέχω. Τρόπος του λέγειν δηλαδή γιατί η ante-αφεντιά μου, μόνο για τρέξιμο δεν είναι! Τέλος πάντων, συντονίζω διάφορα παράλληλα τρεξίματα δηλαδή, ως άλλη...αλυτάρχης!
Πολλή κίνηση, πολλές εναλλαγές, λοιπόν, μικρά ταξιδάκια και έννοιες, έννοιες..
Όμως πρέπει να εκφράσω τη χαρά μου για ένα ουρανοκατέβατο δωράκι, που μου χαρίστηκε, από το blog της Liz Φτιάχνοντας το cupcakes. Μιά όμορφη, κομψή, χαρούμενη ποδίτσα στο πνεύμα των εορτών!Συσκευασμένη χαριτωμένα, στα κόκκινα, είχε ένα ευγενικό σημείωμα.
Την ευχαριστώ πολύ και από εδώ και εύχομαι οι όμορφες ποδίτσες της να χαρίζουν την ίδια χαρά σε όλους όσους τις φορέσουν!
Η Liz με εντυπωσιάζει είτε περιγράφει τα περίφημα γαμήλια cupcakes της, είτε αυτό που δοκίμασε χωρίς ζάχαρη! Με εκπλήσσει μάλιστα και η απόφασή της να δοκιμάσει την ελληνική επαρχία, αφού διάλεξε σαν τόπο διαμονής της και ίσως επιχειρηματικής της δραστηριότητας το πανέμορφο Ναύπλιο.

Εντυπωσιάζομαι τελευταία αρκετά, από τις πολυτάλαντες φίλες bloggers, όπως η mikrΗkoyzina που μαγειρεύει, συγγράφει, φωτογραφίζει ανάμεσα σε άλλα πολλά. Η Κική μας, η κ.Αγγελική Ξανθάκη, που ζει επίσης με την οικογένειά της στην επαρχία, στην γοητευτική Ζάκυνθο, διδάσκουσα.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με καρατσεκαρισμένες συνταγές για ψωμί και ζύμες! Σας το συστήνω θερμά. Η περιγραφή είναι σαφής, οι αναλογίες των υλικών εύκολες, η ζύμη είναι από μόνη της ψυχοθεραπεία! Η αίσθηση του εύπλαστου ζυμαριού στο χέρι..Άλλωστε δοκιμάστηκαν ήδη από φίλες γνωστές bloggers. Υπάρχει μάλιστα και συνέντευξη σε τοπικό κανάλι και αναρτημένη στο YouTube.
Συγχαρητήρια φίλτατες, περιμένουμε τη δημιουργική σας συνέχεια.
Υστερον: Η Liz, καλεσμένη στην εκπομπή Νηστικοί πράκτορες στο κανάλι Star, μας έδειξε συνταγή και στόλισμα ενός oreo cupcake. Ιδού το βίντεο της εκπομπής, με τη Ν.Νικολάου και τον Θ.Πάτρα.

11 Comments:

Blogger Unknown said...

Ahh! very kind words! You are so sweet. I hope that you or your daughter enjoy wearing the apron as much as I enjoyed giving it :)

7:33 π.μ., Απριλίου 15, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χριστός Ανέστη!. Ωραία η ποδίτσα που σου χάρισαν, χρωματιστή γεμάτη τρυφερή αγάπη..
Κάτι τέτοιες μικρές κινήσεις μένουν..μέσα στη καρδιά μας..γλυκά καταφύγια μέσα στην αδιάφορη καθημερινότητα.

Απ' οτι κατάλαβα έχει κατάστημα αυτή η κυρία στο Ναύπλιο. Πάω συχνά εκεί, έχει σπίτι η νύφη μου. Που είναι όμως το ζαχαροπλαστείο της; Εψαξα στα μπλογκ της και δεν το πρόσεξα..

10:23 π.μ., Απριλίου 15, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

πάντως Αικατερίνη έχω παρατηρήσει ότι όταν (πολύ σπανίως βεβαίως) αναρτώ κάτι για μαγειρική, αυξάνεται η επισκεψιμότητα, οπότε λέω να το κόψω...χοχοχο

Στο Ναύπλιο, εννοώ στην παλιά πόλη βέβαια, έχουν ανοίξει μερικά πολύ συμπαθητικά ζαχαροπλαστεία, μάλλον εμπορεύονται τα γλυκίσματα μόνο...
στην τελευταία μου επίσκεψη μάλιστα ανακάλυψα κάποιο από το οποίο αγόρασα ωραιότατα αμυγδαλωτά, ειδικά εκείνο με τη μαστίχα ήταν χάρμα.

8:38 μ.μ., Απριλίου 15, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Τhank you again Liz-cupcake.gr!
"Noblesse oblige" που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι!
Καλή επιτυχία με ότι επωμισθείς!

9:20 μ.μ., Απριλίου 15, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Τhialena μου, αληθώς Ανέστη! Ορθά το θέτετε, μικρές κινήσεις-γλυκά καταφύγια!
Νομίζω ότι δραστηριοποιείται προς το παρόν μέσω της σελίδας της αλλά είναι στα σχέδιά της ένα κατάστημα στο Ναύπλιο.

9:22 μ.μ., Απριλίου 15, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Χριστός Ανέστη αγαπητέ μου.."εξάδελφε"! Πρέπει να περάσατε καταπληκτικά γιατί σας έκανε ένα καιρό, για μπάνιο!
(τι να κόψεις καλέ, το φαΐ ή το blogging; Γιατί το blogging δεν κόβεται!)
Την άλλη φορά, φωτογράφησέ τα τουλάχιστον! :)

9:27 μ.μ., Απριλίου 15, 2010  
Blogger kiki said...

Κατερίνα ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό το ποστ σου :-)
Πολλά ταλέντα ξαναλέω έχουν αναδειχθεί μέσα από τα μπλογκ, ξαναλέω χωρίς απαραίτητα να ειμαι εγώ αναμεσα σ' αυτούς, αλλά μιλάω για ανθρώπους σαν τη Λιζ και τόσες/ους άλλες/ους, που τους γνωρίσαμε μόνο και μόνο επειδή άνοιξαν ένα μπλογκ και χαίρομαι γι αυτή την αυτοπροβολή. Και γαι να μιλησω για μένα, χαίρομαι πολύ που μέσα από το μπλογκ μου βγήκε αυτό το βιβλίο που θεωρώ ότι είναι καλάισθητο και χρήσιμο. Σ' ευχαριστώ πολύ!

3:02 μ.μ., Απριλίου 16, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

kiki μου να είσαι καλά! Γιατί δεν το περίμενες; Σου είχα εκφράσει εξ αρχής την "ευαρέσκειά" μου για τα κείμενα, τις φωτογραφίες, την έκδοση!
Απλά έπρεπε να έρθει η ώρα! Γιατί μια..Μεγάλη Αικατερίνη καθώς με αποκαλεί ο Τζων Μπόης δεν μπορεί να είναι με το ..πλήθος έστω θαυμαστριών της έκδοσης! ;)))
Ασε που κάνει καλό και ένα follow up!

8:54 μ.μ., Απριλίου 16, 2010  
Anonymous Antwnis said...

cupcakes? Mmmm apo ton kairo twn Harronds exw na ta akousw.. san kai auta: Lola's cupcakes!

1:07 π.μ., Απριλίου 18, 2010  
Blogger kiki said...

Δεν το περιμενα, με την έννοια της έκπληξης! Δεν περίμενα να μπω και να δω αναφορά στο βιβλίο και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Όσο για το follow up, χρειάζεται! Και είναι ότι πρέπει να ακούγεται πού και πού και όχι από όλους μαζί ταυτόχρονα! :-)

7:26 μ.μ., Απριλίου 18, 2010  
Blogger donkey and the carrot said...

Πολύ χαίρομαι που με βρήκες! Τώρα που σε βρήκα και εγώ, μη χαθούμε!:)

5:07 μ.μ., Απριλίου 27, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.