Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2005

Εάν λαλώ όλες τις γλώσσες του κόσμου, αλλά

Αγάπη δεν έχω...(προς Κορινθίους Α' 13:1)

Σ υγκλονιστική η είδηση της αποτρόπαιης δολοφονίας της νεαρής κοπέλλας στην Κόρινθο, Μοιραία συνάντηση, κακό συναπάντημα, οδυνηρή κατάληξη.
Μητέρα τριών κοριτσιών, δεν μπορώ να μη σκέφτομαι τους γονείς της, την ίδια, αλλά και τους γονείς του θύτη, ακόμα και τον ίδιο.
Πως μπορεί να βγεί τέτοιο μίσος για ένα πλάσμα, οποιοδήποτε πλάσμα, πως μπορεί να ασκήθηκε τέτοια βία, τηλεοπτικής ίσως επιρροής, μετά από συναίσθημα ερωτικής επιθυμίας; Διάβαζα σε σχετικό άρθρο του ψυχαναλυτή Darian Leader “Feeling the pull of desire»

«What law does lust obey?
How could sexual desire overturn the most basic rules of respect and etiquette?
We tend to see lust as dangerous. It is a corrosive force, blind in its insistence and destructive in its power. .. But can we ever live without it? Lust is another name for libido, the way we form passionate attachment. Even when we are drunk, we don’t lust after just anyone.»

Αλλά στον καιρό της μάνας μου, η επιθυμία θα γινόταν κόρτε και καντάδα και στον καιρό το δικό μου, στενό μαρκάρισμα, βλέμματα και ..αφιερώσεις από ραδιοφώνου ή τηλεφώνου
Τι οδήγησε το νεαρό στο delirio βίας; Τι τον έκανε να ξεπεράσει τη διαχωριστική γραμμή; Μήπως, η τηλεοπτική εμμονή στα σκουπίδια βίας της άθλιας τηλεβιομηχανίας; Η αγωγή του; Η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας σήμερα;
Το υπερτροφικό «εγώ», που δεν αφήνει χώρο στο «εσύ»; Η έλλειψη Αγάπης, μια και πάψαμε να εκπαιδευόμαστε σ’ Αυτήν.
Αντιγράφω από το Γεώργιο Χοιροβοσκό:
«Ο Λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός. Εάν λοιπόν το μάτι σου θα είναι απλό όλο σου το σώμα θα είναι φωτεινό. Εάν το μάτι σου θα είναι πονηρό όλο σου το σώμα θα είναι σκοτεινό. Εάν λοιπόν το φώς που υπάρχει μέσα σου είναι σκοτεινό, το σκoτάδι πόσο θα είναι;»

Μητέρες, οι καιροί ου μενετοί…. Αγαπήστε τα παιδιά σας, με τη διάνοια και την ψυχή σας, για να αγαπήσουνε και αυτά τον κόσμο.-

Σημ. οπωσδήποτε η διάκριση καθορίζει ώστε το «αγαπήστε» να μη σημαίνει «κακομάθετε», «υποχωρείστε», «μανιπουλάρετε»

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

2:56 μ.μ., Μαρτίου 03, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.