Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2018

..Μας πήραν το σαμάρι!


"Εκεί που μας χρώσταγαν το γάϊδαρο, μας πήραν και το σαμάρι!"-Παλιά ελληνική παροιμία

Mας  παίνεσαν κάποτε.. "Οι ήρωες  πολεμούν  σαν Ελληνες" μας είπαν όταν ξεσηκωθήκαμε στην Πίνδο και τα βουνά της Βορ.Ηπείρου το 1940 ενάντια στους Ιταλούς.Αργότερα κατά της πολεμικής μηχανής των Ναζί Γερμανών που μας σκλάβωσαν και μας δήωσαν=μας κατέστρεψαν,λεηλάτησαν, μας ρήμαξαν...
 Εμείς, τους πιστέψαμε  και με σεμνή υπερηφάνεια  λογαριάζαμε  ότι κάποτε, ο στερημένος  απαρφανισμένος   "δοκιμασθείς ως εν χωνευτηρίω" λαός μας θα δικαιωθεί  στην κοινωνία των άλλωνΛαών, των φίλων,  εταίρων και συμμάχων..
Θα  ενσωματώσει -όπως του υποσχέθηκαν- πατρογονικά εδάφη, θα βοηθηθεί στην ανάπτυξή του, θα πάρει πίσω  πολεμικές  αποζημιώσεις..Θα σταθεί έντιμος, ίσος προς ίσον  στους Λαούς  στην Ευρώπη, στην Υφήλιο.Απέναντι στους Αμερικάνους και βρεττανούς συμμάχους, που μεταξύ μας, μας "εκμεταλλεύτηκαν",  προκειμένου να βοηθήσουν και να ξαναστήσουν  την ηττημένη Γερμανία..Μας μανιπουλάρησαν.. Οπως τότε με την Κύπρο,έκαναν πλάτες στον "Επιτήδειο ουδέτερο", τον Τουρκο...
Μας πρόσβαλαν όμως και σε βάθος χρόνου.. μας προπηλάκισαν ως "Λαό τεμπέλη", μας βασάνισαν/βασανίζουν και μας στέρησαν οικονομικά,  ως να είμαστε  οι  τακτικοί τους  αντίπαλοι. Τους έδωσαν τα δικαιώματα βέβαια,  κάποιοι γραικύλοι  δηλωμένοι ως πολιτικοί,καλοπληρωμένοι απ το Λαό, ΓΑΠάτριδες..
Τελευταία μάλιστα, για κάποιους ανεξήγητους λόγους  μας αφαιρούν και την τιμή μας και την Ιστορία μας.. Πάλι βρέθηκαν γραικύλοι  να υπογράψουν την παραχώρηση  ονόματος και Ιστορίας  της  απ αιώνων Ελληνικής Μακεδονίας  σε αποδεδειγμένα Σλαύους, Αλβανούς και 'γύφτους που απαρτίζουν το κομμάτι της Vardanska... Aσχετοι καν, με την ετυμολογία της λέξης "Μακεδόνας", αφού  καμμία σχέση με.."μακεδνούς=ψηλούς"   έχουν!

Η Μακεδονία, η ξακουστή, πέρα για πέρα ελληνική, στα μάτια των σημερινών ανιστόρητων "βαρβάρων" εκείνων που χάϊδευαν τον Τίτο και τον Μιλόσεβιτς όταν τους συνέφερε, γίνεται μοχλός πίεσης για την Αθήνα και τα Βαλκάνια..

 Mην  ξεχνάτε  Ελληνες..  Αντισταθείτε, διαμαρτυρηθείτε.. Δεν θυσιάστηκαν οι γονείς και οι παππούδες μας  για κανένα αμφιλεγόμενο "δημοκράτη", φιλόδοξο ή αργυρώνυτο ακόμα,  Ζάεφ, Κοτζια, Τσίπρα, Καμμένο,Χαν, Πάιατ,Νίμιτς,Στόλτενμπεργκ,Σόρος ...


Α έ ρ  α..........................


"Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν πέρασαν,
θα 'ρθουν, θα περάσουν.
Κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί". 

* Κωστής  Παλαμάς-Ο θάνατος του παλληκαριού

Ετικέτες , , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Ιωάννης said...

Κυρία Κατερίνα Καλώς ορίσατε και πάλι...
Η απουσία σας ήταν αισθητή !

Ο λόγος σας έχει πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα και "ομορφιά" !

Να Αγιάσει το στόμα σας , λοιπόν, που λένε και στο χωριό μου και να μην μας λείψετε πάλι γιατί σας χρειαζόμαστε !

Μετά τιμής
Ιωάννης

1:21 π.μ., Οκτωβρίου 29, 2018  
Blogger Katerina ante portas said...

Τι ευγενικό και θερμό καλωσόρισμα αγαπητέ φίλε blogger Ιωάννη!! πεθυμησα και εγώ τις παλιές καλές εποχές και τις διαδικτυακές παρέες! Με παρέσυρε το..twitter! (https://twitter.com/katerinas_diary ) σερφάρεις μαθαίνεις νέα, σχολιάζεις σε 140 μόνο χαρακτήρες! σαν ποιηματάκια χαϊκού!
Θα τα λέμε συχνότερα τότε και εδώ!

1:59 π.μ., Οκτωβρίου 29, 2018  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.