Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2013

Χρόνια πολλά πατρίδα, Καλά Χριστούγεννα!

O φίλος μου ο Σταύρος, Λυκειάρχης σε σχολειό της πατρίδας μου, μου έστειλε επίκαιρες ευχές και το καλύτερο απεικόνισε τα λακωνικά νιάτα, την ελπίδα μας, μέρες που είναι, σε γιορτινό κλίμα. Ασφαλώς ανταποδίδω τις ευχές: Καλά Χριστούγεννα Λάκωνες! Εύχομαι με αισιοδοξία και "τοις κείνων ρήμασι" ενθυμούμενοι, να γίνομε όλοι μας "πολλῷ κάρρονες".
Αραγε, πως ο Λεωνίδας θα ανασύντασσε τους 300σίους του στην παρούσα κρίση, της οικονομικής και ψυχολογικής καταπίεσης; Φαντάζομαι, ανεβάζοντας το ηθικό των ανθρώπων του, πρώτα, αναδεικνύοντας τις βαθειά υπαρκτές αρετές του δωρικού φύλου, του έθνους θα λέγαμε σήμερα.
Εύχομαι λοιπόν αυτή τη χρονιά ο τόπος να αναδείξει τον Λεωνίδα της εποχής (όχι τον..Γρηγοράκο βρέ!).
ου, όπως ο παλιός βασιλιάς, θα λάβει υπόψη του το χρησμό ("Ή πόλη της Σπάρτης θα σβηστεί από το χάρτη ή θα θρηνήσει τον βασιλιά της"),θα αψηφίσει την προσωπική θυσία  και θα σηκώσει στους ώμους του τη χαμένη τιμή και την αξιοπρέπεια του Έλληνα.
-Που με "στρατιωτική  ευφυΐα" θα ετοιμάσει τη μάχη για την ομόνοια και ενότητα, για τις Παραδόσεις και το Εθνος απέναντι στον άγνωστο μεγάλο "εχθρό", των κρυπτόμενων τοκογλύφων και της Παγκοσμιοποίησης.
Χρόνια πολλά σε όλους   -   KΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, πατρίδα..
noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.