Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2008

Nυφικά για Nύφες και ..νυφίτσες!


Γάμος στην Αθήνα, ήταν το θέμα στο προηγούμενο post, όπου μας απασχόλησε περισσότερο η δεξίωση και τα συναφή. Πήγαμε δηλαδή στα..πουρνάρια -η παροιμία το λέει- και δεν θίξαμε τα πιο ουσιαστικά, όπως ο ίδιος ο γάμος, τα έξοδα, τα ρούχα, οι μπομπονιέρες οι στολισμοί και όλα εκείνα τα ματαιόδοξα, που ο καταναλωτισμός μας, μας ωθεί.
Όνειρο κάθε νύφης είναι το νυφικό βέβαια, μακρύ, κοντό, αποκαλυπτικό, σεμνό, παραμυθένιο σαν το φόρεμα μιας πριγκίπισσας, για να ζήσει το απόλυτο παραμύθι δίπλα στον πρίγκηπα της και να αποθεωθεί από το λαό της, συγνώμη από τους καλεσμένους της.
Ο Μanolo είναι η αιτία των απο/ανα-καλύψεων! Ο συμπαθής επώνυμος blogger ανάφερε την περίπτωση της νύφης στην Ιταλική Ριβιέρα, που ξαφνικά, την ώρα του μυστηρίου, άρχισε να χάνει κομμάτι κομμάτι το πανάκριβο νυφικό της, έργο γνωστού -άλλου-σχεδιαστή!
Πράγματι σχεδόν γυμνή έμεινε στο αλτάρι η έντρομη νύφη που εμπιστεύθηκε την υψηλή ραπτική όπως γράφει η βρετανική Τelegraph! Λέτε να του έκανε παζάρια στο χρήμα ή στο χρόνο παράδοσης και ο μόδιστρος εκδικήθηκε με τη βελόνα του, αφήνοντας ακάλυπτα τα νώτα της;

Γιατί λοιπόν να προτιμήσει κανείς ακριβότερο αφού υπάρχουν και οι εκπλήξεις ! Η αγορά βρίθει ιδεών και εμπορευμάτων.Βέβαια θυμάμαι ότι το δικό μου νυφικό το έραψα αγοράζοντας ένα ακριβό ύφασμα, ώστε να είναι απλό, χωρίς φιοριτούρες, γιατί στην αγορά τότε κυκλοφορούσαν πομπώδη ηλίθια σχέδια, όσο για πέπλα αφείστε καλύτερα..

Τη λύση όμως για αυτό το καλόγουστο-φωτογραφία δεξιά- εκ πρώτης όψεως νυφικό, για το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε η δημιουργός του,Katrina Chalifoux, δεν μπορεί κανείς να φανταστεί! Υλικό όχι ύφασμα, αλλά κοινό χαρτί τουαλέτας!!! Μάλιστα σωστά διαβάζουμε, χαρτί ευτελές, του.. κ@#@$!
Cheap and chic ήταν το σύνθημα του διαγωνισμού στον οποίο έλαβαν μέρος και άλλες κυρίες όλες, δημιουργοί, εξ ηλικίας κρίνοντας, έμπειρες στο νόημα της τελετής! H σελίδα παραπομπής πιο πάνω, υποδεικνύει και άλλα κόλπα, ώστε να περιορίσει κανείς τα έξοδα του γάμου, αλλά όχι και τις προσδοκίες για το γεγονός.
Ο γάμος πράγματι,ως τελετή και οργάνωση, έχει τη δική του ετικέτα και να ένας ενδιαφέρων οδηγός από το Α ως το Ω μάλλον από το A-Z, πάλι από την Telegraph, για νύφες που έχουν επίγνωση του σημαντικού γεγονότος, αλλά και για ..νυφίτσες!

Στις χαρές σας οι ανύπανδροι/νδρες!

΄Υστερον: Μιά ενδιαφέρουσα ανάρτηση εδώ, επίκαιρη και σχετική με το θέμα μας, μια και τα νυφικά ουδόλως σεμνύνονται τελευταίως, από τον κ.Χρ.Γιανναρά.

- Aπό τα απρόοπτα και ανεπιθύμητα σε γαμήλια τελετή, το domino τελικής πτώσης στο παρακάτω video, από το γάμο του Keith! Ευτυχώς που η νύφη, δεν φορούσε χάρτινα!!!
Ύστερον Προηγούμενες αναφορές σε γάμους και χαρές εδώ-July morning και στα Στεφανώματα..

Ετικέτες , , , ,

15 Comments:

Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

Μοναδική πάντως εμπειρία το κυνήγι για όλα αυτά, εκείνη την ώρα μόνο ματαιοδοξία δε σου φαίνεται (κι αυτό άλλωστε εκμεταλλεύονται όλοι).
Και μου θυμίζει τη φράση που είπε ο γέρος χασάπης στη Ραφήνα κάποιο απόγευμα Μ.Παρασκευής, όταν ο κόσμος συνωστιζόταν στην ουρά για να τον εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι, με λίστες, χαρτάκια, ονόματα, τηλέφωνα, σημάδια στα αρνιά και όλα εκείνα τα σχετικά, γυρνάει λοιπόν κάποια στιγμή και λέει στη μάνα μου αργά-αργά την ΑΜΙΜΗΤΗ και ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΦΡΑΣΗ :
"Και ξέρετε τι θα έχουν γίνει όλα αυτά τη Δευτέρα, κυρία μου; Με συγχωρείτε, σκ...!"
(Όχι, η φράση δε μου ήρθε από το νυφικό...)
Τελος πάντων, μια που περί γάμων ο λόγος, όσοι ετοιμάζεστε προσέξτε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τις λαθροχειρίες των catering, και εξηγούμαι με την εμπειρία του δικού μου γάμου :
Μπορεί να δείτε "πολύ" φαγητό και κρασί να "ρέει" σε απεριόριστη ποσότητα, αλλά μόλις περάσει από μπροστά σας τσακώστε το ! Και δασκαλέψτε και τους καλεσμένους να ζητάνε. Αυτό γιατί οι πιατέλες σαν μαγική εικόνα έρχονται και παρέρχονται, ενώ από κρασί σερβίρεται μόνο το πρώτο ποτήρι, μπουκάλια ΔΕΝ αφήνονται στα τραπέζια για λόγους αισθητικής (!...) και εν ολίγοις, μόνο αν κάποιος φωνάζει κάθε 5 λεπτά στο σερβιτόρο "Θα φέρεις κρασί ρε μ..@$@* ;" θα μπορέσει να μεθύσει στο γάμο σας...
Προσοχή λοιπόν, κουβαδάκι κάτω από το τραπέζι γιατί τελικά τίποτα δε δίνεται απλόχερα, όσο κι αν πληρώσεις απλόχερα. Το catering αν αφήσει π.χ. 100 άψητα μπιφτέκια και δεν ανοίξει 20 μπουκάλια κρασί, με τη μέθοδο της αλυσίδας από 5-6 εκδηλώσεις κάθε Σ-Κ μαζεύει μια τεράστια και πληρωμένη "κάβα" που πάει από τον έναν στον άλλο και το κέρδος αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο...
Εμείς στο τραπέζι Νο1, τελειώνοντας, για να χορεύουμε όλο το βράδι, μείναμε ΚΑΙ νηστικοί ΚΑΙ απότιστοι...

4:56 μ.μ., Ιουλίου 16, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Aγαπητά δυο ΠΙ (σας ευχήθηκα; Δεν σας ευχήθηκα για το γάμο σας;) καλορίζικοι και καλλίτεκνοι!
Μου αρέσει που μας δίνεις την από πρώτο χέρι και πρόσφατη εμπειρία σου! Πράγματι αυτό το είδαμε να γίνεται στον σχετικό γαμήλιο μπουφέ, του γάμου στο προηγούμενο ποστ. Οι παραγωγοί του sauvignon blanc και συνδαιτημόνες, είχαν στείλει 20 κιβώτια κρασιού.Αλλά, μετά το πρώτο μπουκάλι στο τραπέζι, αυτό εξαφανίστηκε! Παρά την επιμονή μας να επαναληφθεί! Αντ'αυτού προέκυψε λευκό κρασί αδιάφορο άλλου παραγωγού γιατί φαίνεται ότι ο σομελιέ του catering πολύ εκτίμησε το πρώτο!
Όσο για τα φαγητά, σίγουρα κάτι θα γίνεται εκεί, είτε στην ποσότητα είτε στην ποιότητα αυτού που όρισαν.
Νηστικοί και απότιστοι πουλάκια μου; και η παροιμία που λέει ότι νηστικός δεν χορεύεις; ;)

6:06 μ.μ., Ιουλίου 16, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

A joke he he!!!


A young couple got married and went on their honeymoon. When they got back, the bride immediately called her mother.

'Well', said her mother, 'so how was the honeymoon?'

'Oh mama', she replied, 'The honeymoon was wonderful! So romantic'. Suddenly she burst out crying.

'But, mama, as soon as we returned, Sam started using the most horrible language -- things I'd never heard before! I mean all these awful 4-letter words! You've got to take me home! PLEASE MAMA!'

'Sarah, Sarah', her mother said, 'calm down! You need to stay with your husband and work this out. Now, tell me, what could be so awful? WHAT 4-letter words?'

Sobbing, the bride said, 'Oh, Mama..., he used words like: dust, wash, iron, and cook...'

7:26 μ.μ., Ιουλίου 16, 2008  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Εγω εχω δυο κορες.Οταν θα μου ανακοινωσουνε οτι θα παντρευτουν τι θα κανω;
Αν το πετρελαιο συνεχιζει να ακριβαινει το χαρτι υγειας θα κοστιζει πιο πολυ απο το μεταξι.
Ελπιζω να παντρευτουν απο ερωτα και να τις παρουν μονο μ'αυτα που φορανε.
Οι πιο παλαιοι καταλαβαν τι θελω να πω.
Παντως εγω ειμαι υπερ του γαμου και της κανονικης οικογενειας.
Ισως γιατι ειμαι παντρεμμενος με την ιδια γυναικα εδω και 30 χρονια.
Γεια σας

8:00 μ.μ., Ιουλίου 16, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

-Kαλόό ανώνυμε!

-Φίλε μου Πάνο, είμαστε συνομότυχοι!Εγώ μάλιστα έχω τρείς κόρες! Τρεις φορές γύφτικο σκεπάρνι ως πενθερά!! :)
Όσο για το χαρτί έχει δίκιο από κάθε άποψη και από οικολογικής κυρίως!
Να είσαστε γεροί και ευτυχισμένοι και να φτάσετε τα 130 με την αγαπημένη σου σύζυγο.

2:23 π.μ., Ιουλίου 17, 2008  
Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

A! Και "ανύπαντρες" (δικατάληκτο στην καθαρεύουσα : ο/η ύπανδρος) είναι μόνο οι γυναίκες, οι άνδρες είναι "ανύμφευτοι", εκτός από τους τελούντες την τέλεση της τελετής στην Τήλο - Τέλος...

1:15 μ.μ., Ιουλίου 18, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Χα χα! Πως μετά Τήλον μπορεί να παραξηγηθεί κανείς!

Τώρα η ύπανδρος, πληθυντικός οι ύπανδροι δεν είναι; ;))

1:45 μ.μ., Ιουλίου 18, 2008  
Blogger faraona said...

Καλημερα
πολυ ενδιαφερον το ποστ για το γαμο και τα νυφικα.
Προσωπικα θα ημουν πανευτυχης εαν τα 2 παιδια μου μου ανακοινωναν πολιτικους απλους γαμους,με απλα ρουχα και χωρις φανφαρες.Το να γλεντησουν με καποιους λιγους και καλους φιλους μετα ?Απολυτα φυσιολογικο κι αυτο .
Δεν υπαρχει δε περιπτωση να συμφωνησω για γαμηλιες τελετες σε στυλ Δυναστειας.Οποιοι τις θελησουν θα πρεπει νομιζω να ειναι ετοιμοι να πεταξουν τα λεφτα τους στα σκουπιδια.

την καλημερα μου

9:14 π.μ., Ιουλίου 19, 2008  
Blogger KitsosMitsos said...

Τι μπορεί να σου τύχει,ε; Βρε την καημένη!
Την καλησπέρα μου.

7:43 μ.μ., Ιουλίου 19, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλημέρα σας αγαπητοί μου,

-Faraona μου, σε ευχαριστώ! Ο γάμος είναι ξεχωριστό γεγονός στη ζωή του ατόμου που έχει επίγνωση. Άρα πρέπει να γιορτάζεται και να πανηγυρίζεται! Η υπερβολή σαφώς πάντα καταδικάζεται!

-Kitsosmitsos ούτε στις κωμωδίες του Mr. Bean!

1:09 μ.μ., Ιουλίου 21, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό είναι το δικό μου νυφικό :-)
http://www.eddyk.com/scelta.asp?id=3

1:40 μ.μ., Ιουλίου 30, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Γλυκό μου asteraki ΝΑ ZHΣΕΙΣ!! Πολύ ωραία επιλογή! Βλέπω ότι κατέχεις το μυστικό για μακροχρόνια σχέση και αδιατάρακτο έρωτα! ;)

Πως παρέλαβες το νυφικό; Η το έρραψες με βάση το μοντέλο;

1:51 μ.μ., Ιουλίου 30, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χεχε σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Σου εύχομαι και στα δικά σου (αν δεν είσαι ήδη παντρεμένη).
Το θέμα του γάμου (και της διοργάνωσης γενικότερα) το έμαθα πολύ καλά πέρσι, όταν διοργάνωσα τα πάντα για τον δικό μου γάμο. Απίστευτα ωραία εμπειρία :-)
Με το νυφικό (είναι το νούμερο 77756 στην σελίδα που σου είπα) ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Το αγόρασα από αντιπρώσωπο τους στην Κύπρο. Είναι τέλειο, ακόμα το βλέπω και το χαίρομαι :-)
Όσο για το κοινό μυστικό όντως κάνει θαύματα :-)

3:44 μ.μ., Ιουλίου 30, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Xa χα, ευχαριστώ! Θα γίνω τρις πενθερά φαντάζομαι οσονούπω, καθότι έχω τρεις κόρες! :)
Οπότε τίποτε δεν με αφήνει αδιάφορη ως προς το θέμα, ειδικά τα περί διοργάνωσης! ;)
Περισσότερα στοιχεία παρακαλώ;Έκανες δεξίωση σε κτήμα ίσως, και εσύ;

-Όσο για το νυφικό που διάλεξες, είναι εξαίρετο! Οι τιμές όμως, που κυμαίνονται;

2:16 π.μ., Ιουλίου 31, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

είδα να προβάλλουν το videoαπο το γάμο της Cloe & του Keith στο MEGAtv και πρέπει να ευχαριστήσω την ΚikiX. που μου το έστειλε τόσο έγκαιρα!

12:07 π.μ., Μαρτίου 25, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.