Τάρτα με ανθότυρο και κεράσια
Για τη Ζύμη, διάβασα Έλενα
1 πακέτο -500γρ- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 γιαούρτι 2%,
1 κεσέ αραβοσιτέλαιο
1 αυγό
2 κ.σ. brandy και πρόσθεσα για να γίνει γλυκειά, 3-4 κουτ.σ. ζάχαρη, ξύσμα λεμόνι, βανίλλια.
Για τη γέμιση, διάβασα Πηνελόπη
1/2 κιλό ανθότυρο (εξαιρετικό από την Μανθυρέα της Αρκαδίας)
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό, 2 κ.σ. σιμιγδάλι , 1 κ/κι κοφτό Β.Ρ.
λίγο γάλα (έβαλα αδιάλυτο εβαπορέ και χυμό μισού πορτοκαλλιού)
ξύσμα λεμόνι, βανίλλια
μερικά ωμά κεράσια κομμένα στα δυό και μουσκεμένα σε σιρόπι βύσσινου
λίγα στραγγισμένα βύσσινα, επίσης απ την Αρκαδία, στα βαζάκια της Ευγενίας,στην Κερασίτσα.
-(Ξέχασα το βούτυρο, αλλά στο τέλος δεν φάνηκε καθόλου!)
Με την εύκολη ζύμη, έφτιαξα τη βάση τάρτας και τα κορδόνια.
Με τη γέμιση, έδωσα το περιεχόμενο, γεμισμένο με τα στραγγισμένα βύσσινα τόπους τόπους και τα "ωμά" κερασάκια κατά το δοκούν. Πασπάλισα με χοντροκομμένο μύγδαλο.
Έψησα στους 170 για 50'. Κανείς δεν είπε να λείπει το βύσσινο...
Παρατηρήσεις: Την επόμενη φορά θα βάλω στη γέμιση πιο πολύ ζάχαρη άχνη, έως και 1 φλ. Μπορεί όμως να αφήσω αστράγγιστα τα βύσσινα. Σερβίρισα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και 1 κ.γλ. γλυκό βύσσινο με το σιροπάκι του κα κυλά γύρω! Zήτω τα cheesecake της ευκολίας!
HfL
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου
<< Home