Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2006

Το γέλιο μακραίνει τη ζωή!



Αδύνατον να αντισταθώ σε αυτή τη χαρούμενη πολύχρωμη Χριστουγεννιάτικη -φαντάστηκα Μαγιάτικη(!)- συνύπαρξη των γνωστών ρόγιαλτις! Δεν γνωρίζω αν αντιφεγγισμός ή καθρέφτισμα προκάλεσε το.. πλατύ χαμόγελο της αδελφής Καμίλλης ή εκ της ανθοδέσμης προέκυψε, όμως ζήλεψα την "ανοιξιάτικη" διάθεση


Πρέπει να εμπεδώσουμε το σύνθημα και γιατρικό της νέας χρονιάς που πρόβαλλε: Γέλιο, χιούμορ, καλή διάθεση, αντίσταση σε κάθε μαύρο κι άραχλο, στην ανοησία της καθημερινότητας και προπάντων στα τηλεοπτικά εμέσματα και πάσης φύσεως ..καπελλώματα.


Γύρισε στη φύση λέει το άσμα (των πράσσειν άλογα!) και το επαναλαμβάνουμε και εμείς, παράμετρος αναγκαία για την ισορροπία μας, την ανανέωση και τη χαρά μας! Για αυτό "γκρινιάζαμε για τον κήπο της Ριζάρη εφόσον οι σύγχρονοι πολεοδομικοί σχεδιασμοί εντάσσουν πάρκα και ελεύθερους χώρους πριν απο κάθε άλλη δραστηριότητα στα σχέδια πόλης. Η εξέγερση στα σοκολά προάστια των Παρισίων, που προέκυψαν με βιαστικούς σχεδιασμούς, χωρίς πράσινους χώρους, σε αντίθεση με τα προσεγμένα βανίλλα προάστια, απο κάποιους αποδίδεται και σε αυτό.

Χθες η ΕΡΤ3, που συμπαθώ να βλέπω για κάποιες εκπομπές και κάποιες ταινίες, έδειχνε και πραγματικούς γυρισμούς στη φύση και τα πάτρια. Απο κάποιους γενναίους που εκτίμησαν -και δεν αποτίμησαν- την σωτηρία της ψυχής τους και τη χαρά τους, μακριά απο τα αγριεμένα cities. 'Ετσι αποκαλώ τα αστικά μορφώματα, γιατί έτσι που τα κατάντησαν, δεν θέλω να τα λέω πόλεις, που είναι για Πολίτες, με την ελληνική έννοια της αθηναϊκής δημοκρατίας. Oι ίδιοι οι άνθρωποι λοιπόν, που έδειξε η ΕΡΤ3, τα λόγια τους, η θυμοσοφία τους, το γλέντι τους, μου έφεραν πλατύ χαμόγελο. Όταν είδα τον παπά να σέρνει το χορό, αργά επίσημα, και τους άλλους, απλούς, συνηθισμένους,να ακολουθούν με γέλιο και τραγούδι, αναρωτήθηκα αν τη γνήσια χαρά τους και το μέτρο τους, το είχαν οι διάφοροι πλούσιοι και οι κοσμικοί που σκοτώνονται, για μια φωτογραφία στα ΜΜΕ.


Αυτοί που γυρίζουν τις ανούσιες δεξιώσεις και που ποζάρουν καραμπογιατισμένοι και τραβηγμένοι στις ομοιόμορφες φάτσες της πλαστικής επέμβασης και γκριμάτσες στυλ "γέλα παλιάτσο"!


Σήμερα η ίδια tv, έδειχνε κάτι αισθητικά και πολιτιστικά μεγαλειώδες. Την εικαστική παρέμβαση ενός Σερραίου ζωγράφου, του Χριστόφορου Μελίδη, που απεικόνισε ρεαλιστικά, παλιές γειτονιές, την αρχιτεκτονική, τη ζωή της παλιάς όμορφης πόλης, ζωγραφίζοντας στους απρόσωπους μπετονένιους τοίχους των αποθηκών της ΔΕΗ. Θέαμα - μια εικονική όμορφη πόλη- που επίσης έφερε χαμόγελο ικανοποίησης για την πολιτιστική εκδίκηση της "περιφέρειας"!
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βρώ σχετική φωτογραφία.

8 Comments:

Blogger Νicola Beerman said...

Tασσομαι κι εγω υπερ της κρατικης τηλεορασης.

4:02 μ.μ., Ιανουαρίου 04, 2006  
Blogger Νicola Beerman said...

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ μπορει να γινει και καλυτερη...(προφανως μπορει να γινει καλυτερη κι η ιδωτικη αν παψει να ενδιαφερεται μονο για το κερδος(μπορει ναγινει αραγε κατι τετοιο;)και αν παψουμε εμεις να βλεπουμε τα 'σκουπιδια' που μας προσφερει.

4:06 μ.μ., Ιανουαρίου 04, 2006  
Blogger Juanita La Quejica said...

Η κρατική τηλεόραση είναι υποχρεωμένη να γίνει καλύτερη, τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χορηγιών, διαφημίσεων και οικονομικής φθοράς και αφθαρσίας, αφού πληρώνουμε όλοι για πάρτη της.

1:40 π.μ., Ιανουαρίου 05, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

κΚαλημέρα φίλοι μου! Πράγματι η κρατική οφείλει να γίνει η καλύτερη τηλεόραση, αλλά.. Η ΕΤ3 είναι εξαίρεση. Έχει τελευταία ξεπεράσει τον αρχικό "τοπικισμό" και έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ποιότητας. Υπάρχουν πολλές εκπομπές που παρακολουθώ, (αληθινά σενάρια, τρίτη ματιά, νηστικό αρκούδι, η μητρόπολη του κόσμου, δελτία ειδήσεων αρκετά συγκροτημένα και σωστά, Design και πολλές άλλες που δεν σκέφτομαι τώρα). Εύγε τους!
Επίσης παρακολουθώ μερικά μικρά κανάλια με ξεχωριστές εκπομπές συνεντεύξεις κλπ ή έργα όπως εκείνο της..Βουλής!
Καλύτερα απο το να βλέπω τα γνωστού Lifestyle και περιφερόμενων ψωνίων κανάλια!
Φιλώ σας! ;)

1:26 μ.μ., Ιανουαρίου 05, 2006  
Blogger Unknown said...

η ετ3 έχει φτιάξει αλλά μπορεί και περισσότερα, το ίδιο ισχύει και για τη νετ ;)

2:17 μ.μ., Ιανουαρίου 05, 2006  
Blogger Juanita La Quejica said...

Συμφωνώ και με τους δυο σας. Στα μόνα κανάλια που βρίσκω κι εγώ κάτι να δω πλέον, είναι στην ΝΕΤ και στην ΕΤ3. Αν και ακόμα -ευτυχώς μάλλον- δεν έχω ξεπεράσει την απέχθεια που με έχει πιάσει για το χαζοκούτι από την περασμένη Άνοιξη και έτσι δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα.

2:43 μ.μ., Ιανουαρίου 05, 2006  
Blogger ci said...

Επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης,να τονίσω για μια ακόμα φορά πόσο χαίρομαι που η ΝΕΤ είναι κάθε πρωί στην Πρώτη Γραμμή,με τους Λυριτζή-Οικονόμου φυσικά.

Χρόνια Πολλά Κατερίνα, Καλή μας Φώτιση πάντα!

1:15 π.μ., Ιανουαρίου 06, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Xρόνια πολλά snowflake μου, χρόνια πολλά σε όλους σας!
Πράγματι και η ΝΕΤ! Ξενυχτήσαμε χθές με Σέρλοκ Χολμς εγώ και η μικρή! Όσο για τον Λυριτζή-Οικονόμου, αυτό που τους ανεβάζει είναι το χιούμορ τους και το ότι δεν το παίζουν "δήθεν".

4:32 π.μ., Ιανουαρίου 07, 2006  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.