Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2005


Χωρίς λόγια και ..delays!

To σημερινό αρθράκι είναι αφιερωμένο στο φίλο nicola, όχι μόνο γιατί γιορτάζει και έχει ως εκ τούτου αμέτρητες τις ευχές μας, αλλά για το σχόλιό του στο περασμένο μου άρθρο, που ανεβάζω εδώ:
"Κατερινα δεν μπορω να φανταστω αναπαρασταση ναυμαχιας γιατι μενω Σαλαμινα και θα'λεγα οτι το νησι εχει γενικως ενα delay,οποτε δυσκολο να συντονιστει μετο υπουργειο(εκτος κι αν πασχει κι αυτο απο.. delay) "
Xθες έλαβα στο email μου απο άλλο φίλο, την φωτογραφία που σπεύδω να ενσωματώσω. Είναι οι τάφοι των Σαλαμινομάχων σήμερα!
Τη σημασία της μάχης της Σαλαμίνας τη γνωρίζουμε όλοι. Αξίζει να την τονίσουμε όμως και εδώ. Τόσο γιατί η ιστορία του Γολιάθ επαναλαμβάνεται: στην άρτια οργάνωση και πολεμική υπεροχή του Ξέρξη ο πολυμήχανος ελληνικός νούς, όπως εκφράστηκε απο τις αποφάσεις και τις ενέργειες του αθηναίου Θουκυδίδη και του σπαρτιάτη Ευρυβιάδη, αντιτάχθηκε, νίκησε και συνέτριψε -μια ακόμα φορά- τους "βαρβάρους". Όσο και για την ενότητα του ελληνικού στρατού, που ομονοών, ας επισημανθεί επίσης μια ακόμη φορά, έδωσε τη νίκη και απώθησε τον μεγαλοϊδεατισμό των Περσών...
Η φωτογραφία λοιπόν, μόνο μελαγχολικά συμπεράσματα μπορεί να δώσει, θα μπορούσε να έχει επίγραμμα:
Ω ξειν αγγέλειν τοις πάσι, ότι τείδε κείμεθα - άγνωστοι και ξεχασμένοι- ταις κείνων αρμοδίων και υπευθύνων πολιτισμού, αβελτηρίαις και κρίμασι , υπο πάντων αγνοούμενοι..

2 Comments:

Blogger Katerina ante portas said...

Θα πρέπει να διευκρινήσω, ότι ο φίλος που μου έστειλε τη φωτογραφία, είχε πηγή το τελευταίο ένθετο των Νέων, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Επίσης, χθες, στην εκπομπή του ο έγκριτος δημοσιογράφος Χαρδαβέλλας, ανήγγειλε ότι προσεχώς θα ασχοληθεί με το θέμα των τάφων των Σαλαμινομάχων. Ίδωμεν!

11:08 π.μ., Δεκεμβρίου 07, 2005  
Anonymous Ανώνυμος said...

Excellent, love it! » »

2:31 π.μ., Φεβρουαρίου 06, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.