Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2005

Αρχαίο πνεύμα, νέο αίμα.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έφθασε το απόγευμα η Ολυμπιακή Φλόγα, όπου παραδόθηκε στους Ιταλούς διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006 στο Τορίνο, σε τελετή με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως , η αφή του Ουμπιακού φωτός, έγινε στα τέλη του Νοέμβρη, στην Ολυμπία. Η ιέρεια στη φωτογραφία, κατα την τελετουργία, φαίνεται να χορεύει γύρω απ το βωμό.
Οι πρώτοι χειμερινοί Ολυμπιακοί έγιναν το 1924 στο Σαμονί της Γαλλίας, παρά την αντίθεση των Σκανδιναυικών χωρών, όπου ήθελαν δικές τους διοργανώσεις και συμμετείχαν16 χώρες.
Το αξιοπερίεργο με αυτούς ήταν ότι αναγνωρίστηκαν ως Ολυμπιακοί από την ΔΟΕ ένα χρόνο μετά τη διεξαγωγή τους, το 1925. Αντιγράφουμε για την ιστορία:
Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που ακολούθησαν διεξάγονταν μέχρι το 1992 την ίδια χρονιά με τους θερινούς. Η ΔΟΕ αποφάσισε να διεξαχθούν οι επόμενοι χειμερινοί αγώνες το 1994 και στη συνέχεια το 1998 στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας, ώστε από αυτές τις χειμερινές ολυμπιάδες και μετά να μη συμπίπτουν οι αγώνες, θερινοί και χειμερινοί.
Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτών των αγώνων αποτελούν προσαρμογές των αγωνισμάτων που διεξάγονται στα πλαίσια των θερινών Ολυμπιάδων. Συγκεκριμένα περιέχονται το χόκεϊ πάνω στον πάγο, οι παγοδρομίες σε διάφορες αποστάσεις, η κατάβαση, το σλάλομ, το άλμα, ο ανώμαλος δρόμος σε διάφορες αποστάσεις, οι σκυταλοδρομίες, το καλλιτεχνικό πατινάζ, τα έλκηθρα κ.λπ.


Η Ελλάδα συμμετέχει στις Ολυμπιάδες αυτές ήδη από το 1936 και την Ολυμπιάδα του Παντεκίρχεν της Γερμανίας. Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών, εξαιτίας της έλλειψης χιονιού και της μέτριας υποδομής των ελληνικών χιονοδρομικών κέντρων, είναι χαμηλές, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.
Ας ελπίσουμε ότι στο Τορίνο οι έλληνες αθλητές, θα κάνουν την έκπληξη.
Καλή τους επιτυχία!

3 Comments:

Blogger Katerina ante portas said...

The flame was handed over to Torino organizing chief Valentino Castellani at a ceremony attended by Greek President Karolos Papoulias and the heads of the Greek and Italian Olympic committees.

"The Olympic flame is among the few universally recognized symbols of peace and friendship that go beyond cultural, religious and political backgrounds," Castellani said.

"It is now our responsibility to renew this powerful heritage we have received from the ancient Games by taking the torch all over Italy and our neighboring countries."

Usatoday.com

11:34 π.μ., Δεκεμβρίου 07, 2005  
Blogger Dimitra said...

Κατερινιώ, να σου πω, το φόρεμα της ιέρειας είναι λίγο...ερρρ...προχωρημένο (!) ή απλά έτσι βγαίνει στη φωτογραφία λόγω κίνησης? Η Κοκκοσαλάκη τα έκανε και αυτά??? Έλεος.

(Κατά τ'άλλα φιλιά και εορταστικές αγκαλιές)

12:42 μ.μ., Δεκεμβρίου 09, 2005  
Blogger Katerina ante portas said...

Μάλλον η κίνηση..βοήθησε! Αυτό το ασυνήθιστο με έκανε να διαλέξω τη φωτογραφία.
Εορτάσιμα φιλάκια και αγκαλιές και απο μένα! Θα έρθεις για Χριστούγεννα;

4:46 μ.μ., Δεκεμβρίου 09, 2005  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.