Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2007

Επετειακό με καθυστέρηση


Aλλ’ ήλιος, αλλ’ αόρατος αιθέρας κοσμοφόρος
O στύλος φανερώνεται, με κάτου μαζωμένα
Tα παλληκάρια τα καλά, μ’ απάνου τη σημαία,
Που μουρμουρίζει και μιλεί και το Σταυρόν απλώνει
Παντόγυρα στον όμορφον αέρα της αντρείας,
Kι’ ο ουρανός καμάρωνε, κι’ η γη χεροκροτούσε·
Kάθε φωνή κινούμενη κατά το φως μιλούσε,
Kι’ εσκόρπα τα τρισεύγενα λουλούδια της αγάπης:
«Όμορφη, πλούσια, κι’ άπαρτη, και σεβαστή, κι’ αγία!».


Oι Eλεύθεροι Πολιορκημένοι. Σχεδίασμα Γ΄,4 - Διονύσιος Σολωμός, από το
Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού

Ο πρόγονός μου, ο Ευστράτιος, μπουλουκτσής στον ένοπλο αγώνα του 21 με προσωπικές διακρίσεις στις σημαντικότερες μάχες του αγώνα στην Πελοπόννησο, ώστε να αναφέρεται στα αρχεία της Εθνικής βιβλιοθήκης και σε κάποιες εγκυκλοπαίδειες, έχει βάλει το λιθαράκι του, ώστε με άπειρο σεβασμό να προσεγγίζω τη θυσία των ανθρώπων που ξεσηκώθηκαν τα χρόνια της Επανάστασης. Που αποτίναξαν το ζυγό του άξεστου λαού που κινήθηκε από τα βάθη της Ανατολίας προς την Ευρώπη. Του λαού που πολέμησε μέχρι πρόσφατα την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στις εστίες του στη Μικρά Ασία και τη δυναμική της ξεχωριστής ελληνικής γλώσσας, ώστε να εκβιάζονται τα ελληνόφωνα χωριά του Πόντου να καταργήσουν την γλώσσα αν θέλουν τη θρησκεία τους..Απάντηση σε όλους αυτούς που αμφισβητούν τα κρυφά σχολειά, που κουκουλώνουν και ωραιοποιούν τις ωμότητες του βάρβαρου αυτού λαού.

Ο Σεφέρης δεν είναι που γράφει, "ένα μέρος του παρελθόντος πεθαίνει κάθε στιγμή και μολύνει η θνησιμότητά του αν προσκολληθούμε σ' αυτό με υπερβολική αγάπη..Ένα άλλο μέρος του παρελθόντος όμως, μένει πάντα ζωντανό και κινδυνεύουμε να καταφρονήσουμε τη ζωντάνιά του".. Έτσι

Ζήτω η μνήμη αυτών..
Όλων εκείνων δηλαδή, που από το 1453 μέχρι πρόσφατα αντιστάθηκαν στην κατάληψή τους από εκείνους που-στρουθοκαμηλίζοντας- τελευταία, δεν τους αποκαλούμε πλέον με το όνομα της εθνικής τους καταγωγής, αλλά ως..αλλόθρησκους!!!

-Συνεπώς, ελέω ιταμού πολιτικού συμβιβασμού από προηγούμενες κυβερνήσεις που παράδοξα επιβάλλονται και από την παρούσα, δεν μας νίκησαν την Εθνική Ελλάδος οι ..Τούρκοι, αλλά οι ..Αλλόθρησκοι!!!

Ακούμε Tσακώνικο, από τη σελίδα Χούπας,(όρα και σχετικό link στο πλάι).

Ετικέτες , , , ,

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.