Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Xέρια

Ο Χρ.Φασσούλας , συγγραφέας, -η φωτο δίπλα είναι απο το εξώφυλλο του μυθιστορήματός του "με λένε Μοίρα"- ως blogger βέβαια, μου ζήτησε και εμένα όπως και σε άλλους, να γράψω ένα τέλος για το διήγημά του "Χέρια". Ετοίμασε σαφώς και αυτός τη δική του εκδοχή.

Στρογγυλεύοντας στα σημεία, εκείνου που ήδη του έστειλα και αυθαιρετώντας στο όνομα του ήρωα -βρήκα ποδοσφαιρικό και καθόλου ατμοσφαιρικό το..Σιγάλας- σας παρουσιάζω την εκδοχή μου και εδώ. Εντύπωση μου έκανε ότι ο συγγραφέας περιγράφει ένα τύπο, που θα μπορούσε να ήταν ο ηρωας του σκανδάλου των ημερών. Το χάρισμα που έχουν οι συγγραφείς, του αλαφροϊσκιωτου.. Το παραθέτω λοιπόν, σαν συνέχεια και τέλος των

Χέρια - Α' μέρος
Χέρια - Β' μέρος
Χέρια - Γ' μέρος


..Ξαφνιάστηκε όταν ο..Γουϊνι έκοψε απότομα την κουβέντα..

Έκπληκτος τον είδε ταραγμένο, να σηκώνεται και αφήνοντας σύξυλη την ωραία, να εξαφανίζεται στα ενδότερο του μαγαζιού. Το ίδιο έκπληκτη ήταν και η συνοδός του. Όχι για πολύ όμως.

-Ζακόπουλε, μη φεύγεις, μην κρύβεσαι φώναξε απειλητικά μια γυναίκα με μαύρα γυαλιά που κράδαινε στα χέρια, μιαν ανοιχτόχρωμη, άσπρη θαρρείς ομπρέλλα.

΄Ωστε ο ερωτιάρης Φώτης, ο ανοικονόμητος Γουΐνι, ήταν ο πολύς Ζακόπουλος, μάγος και διαχειριστής των κονδυλίων της πολιτιστικής κληρονομιάς.. Τώρα καταλάβαινε, από την κουβέντα που προηγήθηκε, γιατί απορρίφθηκε η αίτησή του για την οργάνωση σεμιναρίων με θέμα τη δομή του Μυθιστορήματος.. Είχε προηγούμενα με τους διάσημους και ευπώλητους συγγραφείς!

Η γυναίκα πλησίασε απειλητική το τραπέζι που καθότανε πριν ο Γουΐνι και δήλωσε σύζυγος Ζακόπουλου.

Πρόσεξε την αταραξία που διαδέχτηκε στο πρόσωπο της μελαχρινής γυναίκας την έκπληξη και την αρχική ταραχή. Αντιμετώπισε ενοχλημένη και ερωτηματικά τη θυμωμένη Ζακοπούλου.

Αποφάσισε να δράσει. Τι σόι συγγραφέας με αποδεδειγμένη έμπνευση ήταν! Σκέφθηκε δευτερόλεπτα. Αποκλείεται η εκνευρισμένη κυρία να τον είχε καν προσέξει. Γλίστρισε προσεκτικά απαρατήρητος με το αντίτυπο του βιβλίου του στο χέρι προς την είσοδο του μαγαζιού. Το βασικό στόρυ το είχε σχηματίσει και υπολόγιζε πολύ στον αυτοσχεδιασμό του και την εξυπνάδα του ζευγαριού.

Μπήκε ξανά στο μαγαζί με εννοούμενα εσκεμμένο θόρυβο.

-Εδώ είναι φώναξε κραδαίνοντας το βιβλίο του στην γυναίκα της παραλίας, του φάνηκε ότι τον κύτταξε έκπληκτη πίσω από τα γυαλιά της όσο και η γυναίκα του Ζακόπουλου.

-Που είναι ο φίλος μου, ρώτησε, που καθόμαστε πριν εδώ; Ο Φώτης ο Ζακόπουλος;

-Γνωρίζετε τον άνδρα μου, του είπε επιθετικά η μαινόμενη.

- Χαίρομαι που σας γνωρίζω επιτέλους κ.Ζακοπούλου, Στέλιος Στεργιάδης, συγγραφέας. Της χάρισε ένα από τα γνωστά, αστραφτερά του χαμόγελα. Παραλίγο να της φιλήσει το χέρι. Βρήκε όμως λίγο ανάρμοστη την αβρότητα κάτω από τις περιστάσεις.

-Είχαμε ραντεβού με το φίλο Φώτη, για κάποια αίτηση επιχορήγησης που έχω κάνει στην επιτροπή πολιτιστικής κληρομιάς! Προσπέρασε την αμηχανία της κυρίας για τους ψηλούς της τόνους και την επιθετικότητα της συμπεριφοράς, σαν να μην το πρόσεξε.

-Κυρία μου, στράφηκε προς την άλλη, την πέτρα του σκανδάλου, ιδού το αντίτυπο του νέου βιβλίου μου με αφιέρωση και αυτόγραφο. Λυπάμαι δεν συγκράτησα το ονοματάκι σας αλλά νομίζω ότι η αφιέρωση εις την άγνωστη θαυμάστρια και το κολακευτικό σχόλιο, καλύπτει την παράλειψη.

Υπνωτισμένη άπλωσε εκείνη το χέρι της κοιτάζοντας μια αυτόν και μια τη σύζυγο Ζακόπουλου. Η φωνή της ακούστηκε ωστόσο, σίγουρη. Είχε καταλάβει..

-Σας ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να δούμε γρήγορα το επόμενο μυθιστόρημά σας!

Του χαμογέλασε και άνοιξε ουρανό! Έβαλε το βιβλίο στην τσάντα της και με νωχελικό βήμα προς την έξοδο-διέξοδο, πήγε πίσω στην ξαπλώστρα της παραλίας. Κρίμα, ξέχασε να της δώσει την κάρτα του. Θα μπορούσαν να αναλύσουν μαζί τον Κοέλιο!

-Καθίστε κ. Ζακοπούλου, να σας προσφέρουμε και εσάς κάτι; Ένα ουζάκι ίσως;

Κατευνασμένη η γυναίκα αλλά ακόμα καχύποπτη, κάθισε. Σε λίγο ξεχάστηκε στην κουβέντα του «γνωστού και γοητευτικού» συγγραφέα.

-Ο Φώτης, αργεί, είπε ξαφνικά.

-Πάω να δώ τι του συμβαίνει πρότεινε εκείνος.

Χάθηκε στο βάθος του μαγαζιού. Ο Φώτης ήταν μισοκρυμμένος πίσω από ένα βαρέλι μπύρας και ένα σακί πατάτας. Γελοία εμφάνιση. Μόρφασε υποτιμητικά αλλά βιάστηκε να χαμογελάσει.

-Ελάτε πίσω φίλε μου, είμαι ο συγγραφέας... και έπεισα τη σύζυγό σας ότι το ραντεβού ήταν μαζί μου για μια αίτηση που έχω κάνει στην επιτροπή σας, για σεμινάρια οργάνωσης Μυθιστορήματος. Μεταξύ ανδρών χάρη..

Ζεματισμένος πρόβαλε ο Ζακόπουλος. Δεν πίστευε και πολύ στα μάτια και στην τύχη του..

-Είσθε πράγματι ο Στεργιάδης, ψιθύρισε. Και η..

- Μη φοβάστε όλα τακτοποιήθηκαν. Είμαι εγώ στο τραπέζι σας με την κυρία σας. Πρέπει όμως να μας καλύψει ο σερβιτόρος, σας τον στέλνω, βάλτε του κάτι στο χέρι βρε αδερφέ, κατατοπείστε τον και έρχεσθε μετά.

Έγνεψε στον σερβιτόρο και του ψιθύρισε κάτι χαμηλόφωνα. Βγήκε και πλησίασε τη Ζακοπούλου με το γνωστό αστραφτερό και γοητευτικό του χαμόγελο.

-Ερχεται, της είπε, χρειάστηκε τουαλέτα..

Θα χαρώ οπωσδήποτε να φάμε μαζί μετά από αυτή την απρόσμενη σύμπτωση..

.Χαμογέλασε πλατιά. Τι είναι η ζωή και τα παράξενά της. Ασφαλώς θα προωθήσει την αίτησή του ο Ζακόπουλος. . Χέρι με χέρι.. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο... Χέρια μαχαίρια!

Άραγε θα προλάβει την όμορφη «θαυμάστριά» του στην παραλία, μετά το τραπέζι με τους συμφιλιωμένους Ζακόπουλους;

Ετικέτες ,

6 Comments:

Blogger maria λεμονατη! said...

εμπνευσμενο!

10:42 π.μ., Ιανουαρίου 21, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα Μαρία Λεμονάτη, από την τρέχουσα επικαιρότητα βεβαίως βεβαίως!

1:14 μ.μ., Ιανουαρίου 21, 2008  
Blogger Χρήστος Φασούλας said...

Κατερινάκι, thanks για τη... διαφήμιση! :)
(Το Σιγάλα είναι... μπασκετικό και όχι ποδοσφαιρικό!)

2:10 μ.μ., Ιανουαρίου 21, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Mεταξύ μας Χρήστο..Μεταξάς! Τουτέστιν όχι! Όχι και διαφήμηση βρε παιδί μου! Βlog-ερική προβολή!

2:56 μ.μ., Ιανουαρίου 21, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εμένα μου άρεσε!

12:06 π.μ., Ιανουαρίου 22, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Σε ευχαριστώ αστεράκι! Μου αρέσεις και εσύ και το blog σου!

2:02 π.μ., Ιανουαρίου 22, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.