Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

Ελληνα, ρούφα το αυγό σου...

Σε καιρούς καταναλωτικούς, σε σχήματα και αισθήματα εφθαρμένα από την καθημερινή πρακτική και συναλλαγή, είναι αστείο να απευθύνεσαι στην καρδιά και την εθνική συνείδηση του πολίτη. Είναι τέτοια η επίδραση της ηλιθίας πληροφόρησης και της διασκέδασης, με την έννοια της διασκόρπισης, είναι τέτοια η επανάπαυση των τιμημένων γηρατειών και των νέων της ήσσονος προσπάθειας, που έχουν αποκοπεί από το βιβλίο και την αυθεντική ενημέρωση, ώστε να φανεί γραφικό και αστείο να ανασηκώνει κανείς το ανάστημά του.
Όμως έχουν όλα τα όριά τους.. Η ιταμή πρόκληση των διαφόρων εμπόρων που συνιστούν και κατευθύνουν την πολιτική και στα μεγαλύτερα μορφώματα κρατών, άγγιξε το παρόν μας ίσως και το μέλλον μας ως έθνους.
Έτσι κάτω από τη μύτη της Ευρώπης, που πολύ γρήγορα ξέχασε τους συνεργάτες των Ναζί στα πρόσωπα των Κροατών και των Αλβανών βαλκάνιων, δημιουργήθηκε το μόρφωμα του Κοσόβου. Το αστείο όμως συνεχίζεται και η χώρα ΄της βιομηχανίας του σινεμά αποφάσισε να δώσει υπόσταση και στο "ποντίκι που βρυχάται" και το χειροκροτεί όταν φορά τη λεοντή της Μακεδονίας. Με την ανοχή-προτροπή του γερμανοτεξανού πολιτικού(;) μεσολαβητή, που φέρει το όνομα γνωστού Ναύαρχου στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο..
Εδάφη ελληνικά οι αρχαίες Σκούπαι, τα σημερινά σκόπια, που σκόπιμη πολιτική τα προωθούσε με το γνωστό όνομα, φιλοξενούν συνοθύλευμα εθνών, που τα τελευταία τριάντα χρόνια, τα συνδέει φτιαχτή γλώσσα, φτιαχτή σημαία..
Δεν ζητάμε από τους ανιστόρητους εμπόρους των εθνών, να σεβαστούν κάτι που εννοούν να αγνοούν. Ζητάμε από όλους μας όμως, έγερση. Έγερση της συνείδησης, της γνώσης για τα τεκταινόμενα, της αντίστασης.
Κ υρία Ντόρα ΥΠΕΞ χτυπείστε το τακουνάκι σας επιτέλους και αν δεν φοράτε τακούνι, σταθείτε στο ύψος σας και χτυπείστε το χέρι στο τραπέζι, να ξυπνήσουμε όλοι.
Μην αναγνωρίσετε, όσο δελεαστικό και αν είναι το αντάλλαγμα με κανένα τρόπο το μόρφωμα και με κανένα λόγο ονομασία που φέρει το όνομα Μακεδονία.Μη δώσετε άλλοθι στην νέα συναλλαγή των Βαλκανίων.


Ο κόσμος παντού αντιδρά, δείτε το βίντεο που άνθρωποι κοινής λογικής στο Ισραήλ, βλέπουν και λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Μην μας κάνετε να αιστανθούμε στη γωνία, μια ακόμα φορά, μη μας κάνετε να ακούσουμε την περιφρονητική δυνητικά προσταγή "ρούφα το αυγό σου" και σιώπα..
Θα είστε οι πρώτοι που θα εισπράξετε την αρνητική δύναμη που συσσωρεύει η ψυχή μας, η ψυχή του Έλληνα..
Aθάνατε Χριστόδουλε, εσιώπησες και εσύ..

Ετικέτες ,

25 Comments:

Blogger P. Kapodistrias said...

Εύστοχη ανάλυση και παρουσίαση ενός φλέγοντος θέματος!
Να είσαι καλά!

3:20 μ.μ., Φεβρουαρίου 22, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Eυχαριστώ πάρα πολύ για τους επαίνους αλλά και την συμπαράσταση!

5:00 μ.μ., Φεβρουαρίου 22, 2008  
Blogger brexians said...

σωωωωωωωωωωωωστηηηηηηηη
καρασωωωωωωωωωωωωωωσττττηηηηηηη

μπραβο!

2:51 π.μ., Φεβρουαρίου 23, 2008  
Blogger ΩΣΗΕ said...

Υπέροχο ποστ. Μακάρι να μην ήταν έτσι τα πράγματα. Να περισώζαμε και κάτι από την κατακερματισμένη μας αξιοπρέπεια. Αιδώς Αργείοι! (ή αχρείοι;)

Και ναι, έφυγε κι η στεντόρρεια φωνή του Χριστόδουλου...

Καλημέρα Κατερίνα μου

10:51 π.μ., Φεβρουαρίου 23, 2008  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Μεγαλη Κατερινα μπραβο.Δεν προσθετω τιποτα στο αρθρο σου. Με αντιπροσωπευει απολυτα και το υπογραφω χωρις να αλλαξω τιποτα.
Δυστυχως η μαχη που κανουμε εμεις οι απλοι πολιτες ειναι η μαχη του Λεωνιδα.Θα χασουμε αλλα δεν θα υποκειψουμε.Και προπαντως θα αγωνιστουμε.Εγω εδω που βρισκουμαι ειμαι περικυκλωμενος απο ανιδεους ιστορικα ανθρωπους που δεν καταλαβαινουν την εννοια ωρισμενων πραξεων.Κανω οτι μπορω για να πληροφορησω τον κοσμο αλλα το βατικανο ειναι πολυ ισχυρο.Στελνω συνεχεια γραμματα στις εφημεριδες και δεν τα δημοσιευουν.
ενα πατριωτικο αγκαλιασμα απο τον πανο

ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ.

6:54 μ.μ., Φεβρουαρίου 24, 2008  
Blogger KitsosMitsos said...

Η ιστορία αυτή θα έχει παράπλευρες απώλειες. Γιατί δεν μπορούν να εφαρμοστούν διαφορετικά μέτρα και σταθμά σε παρόμοια θέματα...
Για να δούμε.

8:00 μ.μ., Φεβρουαρίου 24, 2008  
Blogger Ακέστωρ said...

Δεν θα διαφωνήσω με σένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες, αγαπητή Κατερίνα. Ωστόσο έχουν κι οι γείτονες κάποιο μερίδιο δίκιου, όπως κι εμείς τα άδικά μας. Μην είμαστε απόλυτοι. Σε αυτές τις πτυχές του θέματος στάθηκα στη σημερινή μου ανάρτηση. Απ' ό,τι βλέπω, η μπλογκόσφαιρα είναι γεμάτη με αναρτήσεις γύρω από το φλέγον ζήτημα. Πότε επιτέλους θα ηρεμήσουμε;

12:06 π.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Blogger brexians said...

katerina ante portas

sub porta...Έχεις μια πρόσκληση πρόκληση!
Θα την διαβάσεις εδώ:
http://brexmother4.blogspot.com/2008/02/blog-post_25.html

1:05 π.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Blogger aeipote said...

Έχουμε μπλέξει με τενεκέδες. Τους σιχαίνομαι. Ο Θεός να δώσει να μην χρυσοπληρώσουμε την κουλαμάρα τους και ο Θεός να δώσει, επίσης, να ξυπνήσουμε και να προσέξουμε τι σκατά ψηφίζουμε. . .

1:50 μ.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ,

δεν θα μπορουσα να συμπληρωσω κατι αλλο ,
το μονο που θα ηθελα να πω σε οσους λενε οτι και οι αλλοι εχουν μεριδιο δικιου γιατι δεν μας λεει ποιο ειναι να δουμε αν μπορει να σταθει,
λογικοι ανθρωποι ειμαστε

συμφωνω και εγω παντως οτι οσοι μιλανε ελληνικα δεν σημαινει οτι ειναι ελληνες , τι να κανουμε τους κοτσαμπασηδες δεν τους πηραν μαζι τους οι οθωμανοι

4:49 μ.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Kaλημέρα σας, ποιός φανταζόταν ότι με τέτοιο χιόνι, τις προάλλες, σήμερα θα είχα ολάνοιχτα τα παράθυρα στον εκτυφλωτικό αυτό ήλιο!

-Δημήτριε ο ταξιδευτής ευχαριστώ! :) (Καρασωστή!! Άλλη ατάκα!)
Με έχει καλέσει και η ellinida στο ίδιο παιχνίδι. Πειράζει να παίξω και για τους δυό; :))

-Θα έτριζε ο τόπος αν ζούσε Ωσηέ μου.. Μήπως ο ανώνυμος σχολιαστής στο ποστ για Χριστόδουλο είχε δίκιο; Μήπως τον..σχόλασαν ενόψει εξελίξεων;

-Αγαπητέ μου Πάναο Βλάχο, δεν περιγράφεται η χαρά εκ της επικοινωνίας και της επαφής!
Δεν γνωριζόμαστε αλλά σε "ξέρω"!
Η ζωή κάνει κύκλους, όμορφους, περίεργους..
Καλή συνέχεια, θα είμαστε σε επαφή!
Φυλάς και εσύ Θερμοπύλες κατά μια έννοια φίλε μου! Χρέος που έχει ο καθένας που κατέχει τη γνώση..

-Κitsosmitsos, φοβάμαι πως ναι φίλε μου..Μιλούν για Τέττοβο κατ αρχήν..Η ελευθεροτυπία νομίζω είχε όλα τα κράτη εν κράτει και τις αυτονομιστικές διαθέσεις. Αλλά αυτά δεν απασχολούν τους αγγλοσάξονες..

-Αμφιβάλλεις αγαπητέ Ακέστωρ ότι κάποιοι εύκολα έχουν opinion attentant! Κατάλληλα μάλιστα τη διαμορφώνουν κατάλληλα!

-Ξεκινώ από την τελευταία σου φράση αγαπητέ aeipote. Δυστυχώς, αυτά που προσφέρονται..Θα φανταζόσουν ποτέ την κυρία Κοντού ή την κυρία Ανουσάκη εκπρόσωπο κοινοβουλίου; Πλην της θεατρικής δυνατότητας βεβαίως βεβαίως!
Βράζουμε στο ζουμί μας και φοβάμαι ότι οι γενιές της διάψευσης θα πληθαίνουν στον τόπο μας..

5:02 μ.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Γειά σου ανώνυμε, ευχαριστώ για τον έπαινο. Νομίζω ότι ένας αντικειμενικός εκτιμητής, πρέπει πάντα να βλέπει και την αντίπερα όχθη. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει τοση σημασία.. Θα είχε αν αποφάσιζε η πολιτεία να στηριχτεί στο "δικιο" των αντίπερα και ψύχραιμα να το καταστήσει ανίσχυρο.

5:19 μ.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Blogger brexians said...

OXI BEBAIA!!
ME ENA SBARO DYO TRIGONIA
PERIMENO..........

5:36 μ.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ σαν σπαρτιάτισσα επίσης το βλέπω το ίδιο αγωνιστικά. Αρκεί να
ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και την μιζέρια που μας διακατέχει. Πρέπει να νοιώθουμε, να είμαστε υπερήφανοι και όχι καθημαγμένοι.

Σας παραθέτω κάτι που λέει –στην ταινία 300- ένας στρατηγός στο στρατό των 300 πριν την μάχη:
«We don’t give up… we don’t surrend… WE are the SPARTANS!» (Δεν τα παρατάμε, δεν παραδινόμαστε, ΕΜΕΙΣ είμαστε ΟΙ Σπαρτιάτες!).

Aς στηριχτούμε για μια φορά στα πόδια μας και στην επίθεση. Όλος και κάποιος πολυμήχανος Οδυσσέας θα κρύβεται στο ΥΠΕΞ, αξιοποιείστε τον!!!

Θάρρος κυρία ΥΠΕΞ, τι στο καλό καταγωγή έχετε!

Ρένα

5:51 μ.μ., Φεβρουαρίου 25, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

εχεις δικιο Κατερινα,
αλλα και η Ρενα κατι ξερει φαινεται απο αυτα που λεει,
το μονο που θα ηθελα να συμπληρωσω ειναι μην περιμενουμε και πολλα απο την εξωτερικη πολιτικη οταν αυτη ειναι σε χερια των οποιων προγονοι ή φωτογραφιζονταν με κατακτητες ή τους εφερναν νταβατζηδες(τζωρτσιλ)ταχας απο εξωριστες κυβερνησεις ή αλλοι που ειχαν κατηγορηθει για προδοσια.
θα μου πεις για προπατορικα αμαρτηματα πρεπεινα απολογουνται αλλοι , οχι αλλα αποτι φαινεται το μηλο πεφτει κατω απο την μηλια.
βλεπεις την 'σοφιά' την εχουν στον DNA τους μερικες οικογενειες εδω στην ελλαδα

11:12 π.μ., Φεβρουαρίου 26, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Να με συγχωρείς αγαπητή Κατερίνα που θα διαφωνήσω με το άρθρο σου αλλά θα συμφωνήσω με τον τίτλο σου.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να μη κάνει ότι της ζητούν οι απέξω, ούτε η Ντόρα μπορεί να αντισταθεί στις επιβολές της ΕΕ και των ΗΠΑ, οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες που θα μας αναγκάσουν να προσκυνήσουμε για άλλη μία φορά.
Είμαστε μικρή χώρα, το μόνο που έχουμε να εξάγουμε είναι σκάνδαλα-ναρκωτικά και αλαζονεία. Εισάγουμε όμως γονυπετείς ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η Ελλάδα όλη αναστενάζει με τον Ζαχόπουλο την ώρα που ρουφάει πρώτα τη μύτη της απο τη συγκίνηση και μετά το αυγό της.
Κατάντια!

12:57 μ.μ., Φεβρουαρίου 26, 2008  
Blogger Penelope said...

Αγαπητή Κατερίνα,
πολύ εύστοχος ο σχολιασμός σου για το φλέγον θέμα, που όμως –εγώ έτσι τουλάχιστον το εισπράττω – μάλλον ελάχιστοι πολίτες τούτης της κατακαημένης χώρας πια, αντιλαμβάνονται. Μας έφαγε το «καθημερινό», η προσφερόμενη σούπα των καναλιών και των άλλων ΜΜΕ.
Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να κάτσει και να διαβάσει λίγη ιστορία. Να την δει απλώς να επαναλαμβάνεται. Και να επαναλαμβάνεται χρόνια μετά, χωρίς δυστυχώς να μας έχει διδάξει.

1:28 μ.μ., Φεβρουαρίου 26, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

καταντια ,
πραγματικη καταντια,
παντα μικρη χωρα ημασταν με μεγαλους ηγετες που μας εδιναν το παραδειγμα τους,
δεν θυμαμαι να ειχαμε υπεροπλια αλλα η αξιοπρεπεια μας περισευε
τωρα με αυτα τα ασβοκουναβα τι να κανουμε?
εν μερη εχει δικιο η θεια πρωτα θα επρεπε να ξεκαθαρισουμε τα νωτα μας .
αρκετους εφιαλτες εχουμε που φωτογραφιζουν και τις χειραψιες τους

5:23 μ.μ., Φεβρουαρίου 26, 2008  
Blogger Ακέστωρ said...

"Αμφιβάλλεις αγαπητέ Ακέστωρ ότι κάποιοι εύκολα έχουν opinion attentant! Κατάλληλα μάλιστα τη διαμορφώνουν κατάλληλα!"
Να με συμπαθείς Κατερίνα, αλλά δεν κατάλαβα τη διατύπωσή σου.

Όπως δεν κατάλαβε και ο ανώνυμος που έγραψε το φράση: "το μονο που θα ηθελα να πω σε οσους λενε οτι και οι αλλοι εχουν μεριδιο δικιου γιατι δεν μας λεει ποιο ειναι να δουμε αν μπορει να σταθει,
λογικοι ανθρωποι ειμαστε", ότι εγώ δεν είμαι "όσοι λένε", γιατί δεν καλύπτω τα σχόλιά μου πίσω από την ανωνυμία μου. Έχω άποψη και την έχω καταθέσει επωνύμως και μετά παρρησίας. Μπορεί να επισκεφθεί το ιστολόγιό μου και να διαβάσει τη γνώμη μου. Είναι αυπρόσδεκτος.
Αλλά εκ των προτέρων να ξεκαθαρίσω ότι επ' ουδενί δέχομαι ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε το παπικό αλάθητο και οι άλλοι έχουν μόνο άδικο.
Αυτού του είδους οι αντιλήψεις είναι υπεύθυνες για μερικές από τις χειρότερες ταπεινώσεις που έχουμε υποστεί ως λαός και ως κράτος.

4:08 π.μ., Φεβρουαρίου 27, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ακεστωρ

Θα ηθελα να επισκεφτω το μπλογκ σου αλλα με όλα αυτά που εχουν ακουστει και εχουμε δει δεν εχω ορεξη , δεν θα ηθελα όμως να το παρεις προσωπικα αυτό, ουτε ότι ειμαι ακαταδεκτος.
Βλεπω ότι μιλας υποτιμητικα ή απαξιωτικα για ανθρωπους που λενε την γνωμη τους ανωνυμα.
Παραδεχομαι δεν ανηκω σε μεγαλο τζακι , ακομη και αν σου ελεγα το ονοματεπωνυμο μου παλι αγνωστος θα σου ημουν . ακου αυτά που σου λενε ακομη και ανωνυμα και αντικρουσε τα με επιχειρηματα. Εδώ η πολιτεια καταθετει στεφανια σε αγνωστους στρατιωτες και τους φρουρει τιμητικα μερα νυχτα γιατι να μην ακουει την γνωμη τους? Ηταν καλα όταν τους χρησιμοποιουσε ? ή θα μου πεις ηταν χρεος τους?
Όταν καποιοι φωτογραφιζονταν διπλα σε κατακτητες , όταν αλλοι αυτοεξοριζονταν ταχας για να συνεχισουν την αντισταση και να ερθουν με νταβατζηδες αλλοι αγνωστοι εμειναν και πολεμουσαν , μην φανταστεις σε τιποτα μεγαλες μαχες αλλα και σαν δολωματα για να ξεγελασουν τον κατακτητη ότι η αποβαση θα γινει στην ελλαδα και όχι στην σικελια. Αλλα ξεφευγω
Στο ξαναλεω κρινε μια γνωμη και όχι εμενα.
Εγω δεν ειπα ότι εχουμε αλαθητο( και γιαυτο σου ειπα θελω να ακουσω επιχειρηματα), αυτό όπως βλεπω από τα γεγονοτα το εχει μονο η αμερικη και το επιβαλλει. Θα ηθελα όμως να ακουσω και τις ταπεινωσεις που εχουμε υποστει για να σου πω και εγω μερικες μετα.

Εγω θα επιμεινω στην ανωνυμια μου χωρις να ντρεπομαι για ότι λεω

4:29 μ.μ., Φεβρουαρίου 27, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

-Kαλώς την Σπαρτιάτισσα Ρένα. Ναι βρε παιδί μου, πολύ υποταγμένοι είμαστε, αλλά σίγουρα υπάρχει λύση.
Το θέμα είναι σκοπιανό και των φίλων, μεγάλων προστατών τους. Ποιός μας υποχρεώνει να παίξουμε το παιχνίδι τους; Οι καταστροφές του καλοκαιριού μήπως και άλλες απειλές;

-ανώνυμε, τολμηρή καταγραφή, εξ ου και ανώνυμη υποθέτω..

-Ουσιαστικά δεν διαφωνείς αγαπητή θεία Λένα, μια και το εκθέτω και εγώ το "προσκύνημα".Μόνο που εγώ πιστεύω ότι όλο και κάπως μπορούμε να αντισταθούμε.
Όταν κοτζαμ Βυζαντινός αυτοκράτορας και ο τότε πατριάρχης συγκατατέθηκε στα πρωτεία του Πάπα για την ένωση των εκκλησιών, ο Πάπας ρώτησε αν υπέγραψε ο Μάρκος ο Ευγενικός ο επίσκοπος Εφέσου. "Δεν κάναμε τίποτα τότε", είπε όταν του απάντησαν αρνητικά.
Ο "άθεος"Πλήθων και ο Μάρκος ο Ευγενικός, ανέτρεψαν ΟΛΗ την συμφωνία..

-Αγαπημένη Πηνελόπη, που καιρός, έχουμε Γιουροβίζιον και Ζαχόπουλος να μονοπωλούν την ενημέρωση καθώς και Μάκηδες Λάκηδες Σάκηδες και Θέμους αθέμιτους να κατευθύνουν το επίπεδο και το ενδιαφέρον μας.

-ανώνυμε είσαι ο ίδιος ή άλλος άραγε..Συμφωνώ μαζί σου ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ. Μικροί,ενθουσιώδεις και πολυμήχανοι πάντοτε, έτσι μας καταγράφει η Ιστορία.
(Τα άλλα αφορούν την άποψή σου)


- Όσον με αφορά Ακέστωρ ως προς την εξήγηση που ζητάς, είναι η γνωστή πρακτική ωρισμένων υπηρεσιών, που παρακολουθούν δειγματοληπτικά τη γνώμη επαγγελματικών ή κοινωνικών τάξεων. Βγάζοντας τα συμπεράσματα που θέλουν, αναλόγως ενίοτε, κατευθύνουν τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.-



@@ Θέλω να δηλώσω, ότι έχω απόλυτα ελεύθερα τα σχόλια στα άρθρα μου,που άλλωστε βαρύνουν τους σχολιαστές, γιατί συμπληρώνουν και ειδικά αυτά που αντιτίθενται, τα a contrario, στο θέμα που αναπτύσσω.

Είναι ωραίο να εκφράζεσαι ελεύθερα και να σέβονται όλοι, τ0 πρωταρχικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της προσωπικής γνώμης.

1:23 μ.μ., Φεβρουαρίου 28, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ένας χωρικός χθες με σαφή τα σλάβικα χαρακτηριστικά ισχυριζόταν ότι ..7000 χρόνια έχουν το όνομα! Οι έλληνες τα τελευταια 100 χρόνια τους..έσφαζαν! ΧΑ! και για να τους/μας χαρακτηρίζει χρησιμοποίησε ελληνική λέξη ο Μακεδών: varvaroi!!!
Η παράνοια και το μεγαλείο της προπαγάνδας!!!

2:04 μ.μ., Φεβρουαρίου 28, 2008  
Blogger Ακέστωρ said...

Καλά Ρένα, μη μασάς από χιλιάδες χρόνια και άλλες τέτοιες ανοησίες. Να δεις στο συλλαλητήριο του Καρατζαφέρη τι έχουν να δουν τα ματάκια μας, τι χιτώνα και περικεφαλαία και λάβαρο και τα ρέστα.

Φίλτατε ανώνυμε, δικαίωμά σου να μην έχεις όρεξη να διαβάσεις το μπλογκ μου και ουδόλως στενοχωρούμαι. Δε χάνω χρήματα από την έλλειψη αναγνωστών, ούτε δόξα. Ούτε μιλώ υποτιμητικά για την ανωνυμία σου. Στο κάτω κάτω και η υπογραφή ακέστωρ ανωνυμία είναι στην πραγματικότητα, αφού δεν περιέχει όνομα και επώνυμο. Και να περιείχε δηλαδή, δεν θα σου έλεγε τίποτε, καθώς ούτε εγώ τυγχάνω γόνος και κληρονόμος.
Αλλά πώς εκφράζεις γνώμη για κάτι που δεν έχεις διαβάσει; Μου ζητάς να σε αντικρούσω με επιχειρήματα. Για να σε αντικρούσω όμως, πρέπει πρώτα να γνωρίσεις τη θέση με τα επιχειρήματά μου, να εκφράσεις την αντίθεσή σου και πάει λέγοντας, μέχρι να καταλήξουμε στη σύνθεση, σύμφωνα και με τους αρχαίους φιλοσόφους.
Ακριβώς όπως προτρέπεις, τη γνώμη σου κρίνω κι όχι εσένα. Δεν κρίνω κάποιον που δεν έχω ούτε αμυδρή ιδέα περί αυτού.
Η αρχή και το τέλος του σχολίου σου αντιφάσκουν. Στην αρχή δεν έχεις όρεξη να διαβάσεις το κείμενό μου, αλλά στο τέλος μου ζητάς επιχειρήματα περί αλαθήτου και παράθεση των ταπεινώσεων που έχουμε υποστεί.
Δεν σκοπεύω να αντιγράψω στο παρόν σχόλιό μου ολόκληρο το κείμενό μου. Όταν βρεις όρεξη, εκεί είναι ό,τι ζητάς. Αυτό σου το λέω χωρίς καμμία αλαζονεία ή έπαρση.
Κι εσύ και εγώ και όλοι μας πρέπει πάντα να λέμε τη γνώμη μας χωρίς να ντρεπόμαστε. "Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά".

8:18 μ.μ., Φεβρουαρίου 28, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

-Ρένα, μιλάς για εικόνα που έδειξε η τηλεόραση ή κάποια έρευνα εφημερίδας;

Όπως και νά 'χει να τι λέει ένας μεγάλος ΄Ελληνας ευτυχώς εν ζωή:

Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας.
Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους.
Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε, όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες.
Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

12:53 π.μ., Φεβρουαρίου 29, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Οχι Κατερίνα, στην τηλεόραση το είδα, ζωντανή ανταπόκριση έλληνα δημοσιογράφου μέσα στο πλήθος που διαδήλωνε και αυτο-φανατιζόταν.Με την ευκαιρία, καλό μήνα!

9:02 μ.μ., Μαρτίου 01, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.