Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

Στάση μετρό στο Σύνταγμα -Λακωνική κατάληψη



Σπουδαίο θέμα η ενημέρωση! Πατριωτικό εις το βάθος το παρόν! Γιατί, τι είναι η πατρίδα μας; "Μην είν οι κάμποι" μόνο; Η είναι και ο μόχθος των ανθρώπων και τα υλικά που φτιάχνουν σώμα και ψυχή;

Από σήμερα όπως ενημερωνόμαστε λοιπόν, απο τα Lakonika και το HfL θα εγκαινιαστεί και θα λειτουργήσει έκθεση Λακωνικών προϊόντων με σημαντικούς εκθέτες

Όσοι πιστοί, Λάκωνες και φιλολάκωνες, προσέλθετε!

Ύστερον:Η πρώτη φωτογραφία αντιγράφηκε από το λακωνικό ιστολόγιο της Αpela, ενώ οι άλλες, του Θοδωρή Λαμπρόπουλου παραχωρήθηκαν από το blog Lakonika.

Ετικέτες , , , ,

14 Comments:

Blogger philos said...

Είδα χθες την εν λόγω εκδήλωση και κατευθείαν μπήκα να δω αν έχεις κάνει σχετικό ποστ εσύ ή τα παιδιά από τα Lakonika!
Μακάρι να μπορούσα να έρθω.
Μου χει λείψει η Σπάρτη και φυσικά και τα προϊόντα της.

3:48 μ.μ., Μαρτίου 26, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαι δεν το λες philos μου! Οποτε θες ότι θες! ;)

4:12 μ.μ., Μαρτίου 26, 2008  
Blogger Βυτιναιος said...

Άρτι αφιχθείς οίκοθεν, θα διαταράξω τη λακωνική σας συντροφιά για να μεταφέρω μερικά νέα εκ Πύργου, όχι όλα ευχάριστα, αγαπητή Κατερίνα:
Στη γωνία 28ης και Γιαννιτσών υπάρχει αριστερά κλειστό το ισόγειο κτήριο του φούρνου. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη του στο μέλλον, πάντως τώρα είναι έρημο, αλλά έχει δεχθεί κάποιες στοιχειώδεις επισκευές.
Απέναντι, δεξιά, όπου υποθέτω ότι έμενες, έμαθα ότι υπήρχε ένα διόροφο νεοκλασσικό, το οποίο το 1993 στέγαζε τα γραφεία της εφημερίδας Πρώτη. Σαν σήμερα εκείνη την ημέρα επλήγη από το σεισμό του Πύργου (όρα σχετικό άρθρο που θα αναρτήσω εντός ολίγου)και μετ' ολίγον κατεδαφίστηκε, όπως και πολλά άλλα κτήρια του πάλαι ποτέ νεοκλασσικού Πύργου. Στη θέση του υπάρχει νέα οικοδομή.
Η Βιβλιοθήκη έχει μετακομίσει σε μοντέρνο κτήριο ψηλά στη Γερμανού, σε οικοπέδο δωρεά του Κώστα Χριστόπουλου, παππού του τ. πρωθυπουργού Σημίτη.
Το παλιό κτήριο της Βιβλιοθήκης περιμένει τον αγοραστή που θα το αναπαλαιώσει, πράγμα ανέφικτο μέχρι στιγμής.
Η 28ης Οκτωβρίου έχει πεζοδρομηθεί και φυτευθεί με μανόλιες μέχρι τα δικαστήρια και εκεί πραγματικά έχει αλλάξει η όψη της πόλεως που θυμάσαι.
Το δεσποτικό είχε πληγεί και αυτό από το σεισμό του 1993, αλλά αναπαλαιώθηκε και αποτελεί έδρα της Μητροπόλεως και κατοικία του Μητροπολίτη Γερμανού.
Αν αναφερόσουν στο εργοστάσιο του Ντοά (Το Νέκταρ των Ηλείων), έχει πάψει εδώ και αρκετά χρόνια.
Το Τούμπι απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο υπάρχει, αλλά σχεδιάζεται η ανοικοδόμησή του.
Μεγάλη βελτίωση στην πόλη είναι η υποδειγματική αναπαλαίωση του καφενείου Κέντρον στην πλατεία, το οποίο ονομάζεται τώρα Κεντρικόν και είναι ένα πολυτελές αλλά όχι ακριβό καφέ. Με το Κέντρον και το Rex απέναντι, ο Πύργος μπορεί να προσφέρει έναν αξιοπρεπή καφέ στον επισκέπτη. Το Επαρχείο μετά από αρκετά χρόνια ερήμωσης ανακαινίστηκε πρόπερσι, αλλά έκλεισε γρήγορα.
Η Δημοτική Αγορά στο Σταυροπάζαρο τέλος έχει αναπαλαιωθεί και υποτίθεται ότι στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλεως, αλλά για την ώρα φιλοξενεί πέντε - έξι αρχαιότητες και περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Τουλάχιστον δεν αποτελεί σκουπιδότοπο και ουρητήριο.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες, αλλά επιφυλάσσομαι στο μέλλον. Οι "παραγγελίες" των φίλων του ιστολογίου μου καταγράφονται και θα ικανοποιηθούν, εν καιρώ, όλες.
Χαιρετώ με αγάπη και εκτίμηση.

7:44 μ.μ., Μαρτίου 26, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Aγαπητέ μου Βυτιναίο, καλώς μας ήλθες πάλι με αέρα νοσταλγίας!
Έμενα στη Γιαννιτσών σε ένα όμορφο νεοκλασσικό, όπου κάτω είχε μια αποθήκη του οργανισμού σταφίδας.
Μακρια έβλεπα τη θάλασσα της Σπιάτζας μάλλον και υπέροχα ηλιοβασιλέμματα...
Σε ευχαριστώ θερμά για το οδοιπορικό!
(Το κτίριο του παλιού γυμνασίου θηλέων στην πλατεία, κοντά στον αγ.Νικόλαοι,έχει παραμείνει;)

1:06 μ.μ., Μαρτίου 27, 2008  
Blogger patsiouri said...

Θα ειμαι αύριο το πρωί αν έχει πεσει ο παλιοπυρετός, μία φιλεναδίτσα μου θα είναι ολομόναχη σε ένα περίπτερο και πάω για παρέα, μακάρι να μπορούσακαι απόγευμα που είναι πιο καλά αλλά δουλεύω...

1:40 μ.μ., Μαρτίου 27, 2008  
Blogger Βυτιναιος said...

Ναι, το Θηλέων, που δεν είναι πλέον Θηλέων αλλά όλοι έτσι το λένε, εξακολουθεί και υπάρχει, αλλά σχεδιάζεται η κατεδάφισή του και η επέκταση του πάρκου που έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγα χρόνια μεταξύ του σχολείου και του παλιού σταθμού του ΣΠΚ, αν θυμάσαι. Προκειμένου να αποκτήσει έναν ανοιχτό χώρο το κέντρο της πόλεως, χαλάλι το γκρέμισμα. Αλλά είναι τόσα πολλά τα ωραία κτήρια που γκρεμίστηκαν τα τελευταία χρόνια, που νομίζω ότι ένα πάρκο δεν μπορεί να αλλάξει το χρώμα της πόλης, που είναι πλέον μια τυπική ελληνική τσιμεντούπολη. Η μόνη γειτονιά που διασώζει ένα χρώμα είναι η γειτονιά του Αγίου Αθανασίου.
Θα σε κρατώ ενήμερη για τις αλλαγές, αλλά με μία νοσταλγική διάθεση. Ξέρω ότι από έναν τόπο που έχουμε φύγει, θέλουμε να θυμόμαστε μόνο τις ωραίες στιγμές και να μαθαίνουμε τα καλά νέα.
Σήμερα θα αναρτήσω τις φωτογραφίες από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ψάξε λίγο πιο κάτω από το πρώτο θέμα.
Γεια και χαρά σου!

3:00 μ.μ., Μαρτίου 27, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Γειά σου μικρό μου patsiouri! Eιναι και η Apela εκεί και ένας άλλος τόπος parnonas.com νομίζω..

3:01 μ.μ., Μαρτίου 28, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Mάλλον εννοείς το νεώτερο θηλέων που ήταν χαμηλα στην Πατρών. Εννοούσα το παλαιό θηλέων, πάνω στην πλατεία την κεντρική, κάτω από το επαρχείο, δίπλα στον αγ.Νικόλαο, απέναντι από την Τράπεζα Ελλάδος(;)..
Σωστά τα λές, ένας τόπος, είναι τελικά το σύνολο των καλών στιγμων και των καλών ανθρώπων..
Στο θέμα της αφής, έχεις κάνει δημοσιογραφική κάλυψη!! Πολύ ωραία!

3:09 μ.μ., Μαρτίου 28, 2008  
Blogger Βυτιναιος said...

Έχεις δίκιο. Το κτήριο του παλιού Θηλέων φιλοξενεί θήλεα πάλι, αλλά και άρρενα, ως καφετέρια Obsession (=Εμμονή). Αλλά και όλα τα γύρω, καφετέριες φιλοξενούν. Από αυτές εμπνεύστηκε ο συνθέτης το άσμα που είδες κάτω από την αναδάσωση της Ολυμπίας σε στίχους και βίντεο.
Αυτό το κόλπο να πατάς πάνω στη λέξη "δημοσιογραφική" και να βγαίνει σύνδεσμος το ποστ μου, μπορείς να μου πεις πώς γίνεται; Γηράσκω αεί διδασκόμενος

9:27 μ.μ., Μαρτίου 28, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Σε ευχαριστώ πολύ βυτιναίε μου για τις πληροφορίες, με έβαλες στο.."κλίμα"!
Όσο για την επιθυμία σου δες εδώ στη βοήθεια του blogger!

5:29 μ.μ., Μαρτίου 29, 2008  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Κατερινα γεια σου.
Ειμαι εκτος θεματος, φανταζουμε την κουραση σου λογω Λακωνικης εκδηλωσεως αλλα επωφελουμαι και εγω οπως ο βυτιναιος της αστειρευτης επιστημης σου για να σε ρωτησω:θελω οταν μπαινω στο μπλογκ μου, να ακουγεται ενα μουσικο κομματι,πχ. o εθνικος μας υμνος.Εψαξα παντου αλλα δεν μπορεσα να βρω τιποτα που θα με βοηθουσε.Επαφιεμαι στον πατριωτισμο σου οπως ελεγε ο Διονυσης.
Γεια σου και σ'ευχαριστω.
Πανος

5:27 μ.μ., Μαρτίου 30, 2008  
Blogger maria_pin said...

Αχ, είναι που είμαστε λίγο μακρυά από Λακωνία!! Και είχα καιρό να έρθω να σε δώ και έχασα και όλα τα αφιερώματα στη ρωσσική κουλτούρα που είμαι και πολύ φαν!!
Καλή διασκέδαση στην έκθεση!!
χχχ

11:58 μ.μ., Μαρτίου 30, 2008  
Blogger Βυτιναιος said...

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια αγαπητή Κατερίνα. Μάλλον όμως φταίνε τα Windows μου και δε μου βγαίνει το κόλπο. Πάντως ευχαριστώ.
Θέλω τώρα άλλη μια βοήθεια: όταν ανεβάζω φωτογραφίες στο Blogger, μου δείχνει πόσα GB χρησιμοποιώ από έναν αριθμό GB, και τι ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι το κάθε ιστολόγιο έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα, άρα και ημερομηνία λήξεως; Και πώς μπορώ να παρατείνω τη ζωή του; Αναρτώντας φωτογραφίες με μικρότερο όγκο; Οι απαντήσεις σου θα καθορίσουν τη συνέχεια της πορείας μου στον ιστοχώρο. Άμα έχω καλύψει το 6% του διαθέσιμου χώρου μέσα σε δύο μήνες και μόνο με την προθέρμανση, μάλλον θα πρέπει να κατεβάσω στροφές.
Ψιλοάσχετος περί τα διαδικτυακά και ιστολογικά, περιμένω την απάντησή σου με αγωνία. Γειά και χαρά σου!

1:52 μ.μ., Μαρτίου 31, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

-Pano, θα επικοινωνήσω με email γιατί είναι πιο σύνθετη η απάντηση! Δεν ασχολήθηκα εγώ προσωπικά με την έκθεση. Μόνο ως επισκέπτρια και στήριξη απο το blog! ;)

-Nα είσαι καλά Maria-pin, σημασία έχει ότι δεν ξεχνιόμαστε!

-Βυτιναίο μου δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ίσως ένας φίλος πιο έμπειρος θα μπορέσει. Τώρα για τα links.. Θα σου στείλω μάλλον email, είναι εύκολο.

3:59 π.μ., Απριλίου 01, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.