Σάββατο, Μαρτίου 01, 2008

Mάρτης Λιοπυράρης και ανθελληνικός..

Καλό μήνα Μάρτη, καλή άνοιξη και ας ελπίσουμε να μη δούμε ξαφνικά χιόνια όπως παλιά! Λιοπυράρης ο Μάρτης αναμένεται, όχι.."καρβουνιάρης" και άσχημα τα μαντάτα, μια και το νερό που θα θέλαμε δεν αποταμιεύτηκε επαρκώς.


Ένα ωραίο βίντεο να μας ανεβάσει το ηθικό και να μας διδάξει, συναπάντησα στο blog ΦΙΟΡΟ. Mόνο τυφλοί και εθελότυφλοι δεν θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Τα άλλα θέματα είναι για να μας βάλουν σε σκέψεις και περίσκεψη.

Ιδού το χαρτονόμισμα των Σκοπίων(ευχαριστώ α.Αγγελική), που δείχνει τι σκοπούν, τι ακριβώς σκέπτονται οι "καλοί γείτονες" που κόπτονται για την ιστορική αλήθεια χωρίς αλυτρωτισμούς..

Στη συνέχεια ο Spyros 100 θίγει ένα άλλο ακανθώδες θέμα, εκείνο της τσαμουριάς και δίνει κάποιες πληροφορίες πολύτιμες. Ας ενημερωθούμε με ψυχραιμία. Ενδιαφέρον έχει και ο χάρτης που παρουσιάζει με τις βλέψεις των συνεργατών των ΝΑΖΙ τσάμηδων..Mια καλή σελίδα επίσης για προβληματισμό είναι η πολιτική ανάλυση Eμ.Σαρίδη, στο Berlin-Athen.

Tην αγάπη μου για τον Αίσωπο την γνωρίζετε οι παροικούντες. Θα σας διηγηθώ λοιπόν μιαν ιστορία του. Για ένα φίδι.. Που βρέθηκε χειμώνα καιρό χωρίς να έχει φωλιάσει να περιμένει την άνοιξη. Κρύωνε πάνω στο χιόνι και σερνάμενο,μισοπεθαμένο, έφτασε στην τρύπα του λαγού.
-Έλεος ψιθύρισε, κάντε μου λίγο χώρο να ζεσταθώ λιγάκι, να συνέλθω και δεν θα σας ενοχλήσω.
Η λαγούδαινα ξίνισε τα μούτρα της σαν όλες τις λαγούδαινες του κόσμου στον απρόσκλητο και επίφοβο επισκέπτη. Ο λαγός όμως, πολυταξιδεμένος καθώς ήταν, που είχε δει πολλά και είχε "ανοιχτό" μυαλό, λυπήθηκε το φίδι. Είπε στη λαγούδαινα να μαζέψει τα λαγουδάκια γύρω της και έκανε χώρο για τον ταλαιπωρημένο ικέτη..
Το φίδι σαν ζεστάθηκε και συνήλθε, θυμήθηκε τη φύση του, τεντώθηκε, έσπρωξε στην άκρη τα φοβισμένα λαγουδάκια, τυλίχτηκε γύρω απ' τον λαγό και άρχισε να τον σφίγγει.
-Εεε κουμπάρε, τι κάνεις φώναξε ξέπνοα εκείνος, σήκω και φύγε αμέσως απ τη φωλιά μου
-Αυτό να το σκεφτόσουνα πριν μ' αφήσεις να μπώ, είπε εκείνο, αν θέλεις τώρα, μπορεί να φύγεις εσύ!

Αφιερωμένη εξαιρετικά η ιστοριούλα, σε όλους εκείνους τους ενδοτικούς έλληνες (με μικρό Ε) πολιτικούς, που έφτασαν τη χώρα στο παρα πέντε. Μόνο αν αλλάξει γνώμη ο Θεός και βάλει το χέρι του ο Αι-Δημήτρης, Έλλην Μακεδών και αγ.Κοσμάς ο Αιτωλός....
Επειδή υπάρχουν και οι φρόνιμοι όφεις, να μια άλλη ιστοριούλα του Αισώπου επίσης πολύ δικακτική..

Με λόγια δικά μου:Eνα φίδι που το πάτησαν πολλοί παραπονέθηκε στον Δία. Εκείνος τότε του είπε, "Εάν εδάγκωνες τον πρώτο που σε πάτησε, κανείς άλλος δεν θα το επιχειρούσε".. Ο λόγος δηλοί ότι αυτοί που αντιστέκονται στους πρώτους, γίνονται φοβεροί για τους άλλους, που τους υπολογίζουν...

Yστερον: Οφείλω να αναρτήσω το σχόλιο της φίλης α.Αγγελικής από όπου έχω την εικόνα του χαρτονομίσματος. Το θεωρεί παλαιά ιστορία και ίσως φτιαχτή, είτε από τους Σκοπιανούς, είτε από θερμοκέφαλους ελληναράδες:"Κυκλοφορεί πολλή προβοκάτσια ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ στο internet, που βέβαια προκαλεί προβοκάτσια και από «τους άλλους» (όχι ότι δεν θα την έκαναν από μόνοι τους βέβαια)".
Δεν ξέρω ΑΝ και τίνος προβοκάτσια είναι το συγκεκριμένο «χαρτονόμισμα». Ομως δεν υπάρχει αγαπητή φίλη καπνός χωρίς φωτιά, που λέει και η παροιμία..

Ετικέτες , , , ,

23 Comments:

Blogger Πανος Βλαχος said...

Αβε μεγαλη Κατερινα
Πολυ ωραια αναρτηση και πολυ χρησιμη τουλαχιστον για μενα.
Επισκεφθηκα το σπυρος1000 και εμεινα πολυ ευμενως εντυπωσιασμενος για την απλη κατανοητη και εμπεριστατωμενη εκθεση για τους τσαμηδες.Οσο υπαρχουν αυτες οι υπεροχες ανταλλαγες πληροφοριων στο διαδικτυο δεν φοβαμαι ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο Θεος να βαλει το χερι του.
Πανος

11:30 μ.μ., Μαρτίου 01, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα Πάνο, (τι εννοείς ..μεγάλη βρέ; Σταθερά 33 είμαι τα τελευταία χρόνια!) ;)
Ναι ευτυχώς παρα τα τελευταία κρούσματα και τον αχό για να φοβηθούν, οι γραφίδες είναι ακόμα ελεύθερες στο διαδίκτυο.
Τι λένε οι Ιταλοί άραγε; Τι γράφουν οι εφημερίδες τους; Η δεν τους αφορά η εξέλιξη στα Βαλκάνια;

10:51 π.μ., Μαρτίου 02, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, στις 7 μ.μ., συγκαλεί το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ», μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ., υπό την προεδρία του Καθηγητή κ. Χρήστου Γούδη, για να απαντήσει στην επιχειρούμενη σκόπιμη παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας, που προσβάλλει την ιστορική μνήμη των Ελλήνων και αποσκοπεί στην εθνική τους μείωση.

Το Δ.Σ. του Ινστιτούτου έλαβε αυτή την απόφαση μετά την κατάθεση των προτάσεων Νίμιτς και την απόρριψή τους από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Ανεξάρτητα από τη στάση και την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και των οργάνων της, που ασκούν την εξωτερική πολιτική της χώρας, το Δ.Σ. του Ινστιτούτου «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» θεωρεί χρέος του να στρατευτεί με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου για την αντιμετώπιση της σαφούς επιβουλής, και να διατρανώσει την άρνησή μας να αποδεχθούμε ταπεινωτικές λύσεις για τη χώρα και το λαό μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

2:55 μ.μ., Μαρτίου 02, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Σπουδαία ανώνυμε, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Θα μου επιτρέψεις όμως να καταθέσω τις δικές μου ενστάσεις. Συλλαλητήρια ηχηρά και μεγάλα κάναμε. Το αντίκρυσμα ήταν εσωτερικής κατανάλωσης. Κανείς δεν σκέφτηκε να τα αξιοποιήσει σαν εικόνα και με διπλωματία να τα προωθήσει,στο διαδίκτυο για παράδειγμα και ειδικά στις κοινότητες των Ελλήνων στο εξωτερικό. Όπου θα μπορουσαν να κρατήσουν ακμαίο το ηθικό, να τους δώσουν "όπλα" και πληροφορίες, ώστε να διαχειριστούν την σκοπιανή προπαγάνδα στις χώρες τους.
Χάθηκε κόπος και χρόνος φοβάμαι...
Εγώ θα ήθελα αυτή τη φορά να είναι σιωπηρό το "συλλαλητήριο" και να μην καταντήσει αλητήριο σαν εκείνο των σκοπιανών..
Να συγκεντρωθούμε κάπου, σιωπηρά και μόνο η παρουσία μας να είναι συμβολή μνήμης και παράσταση για την καταπάτηση του δίκιου μας, που μας πνίγει, απέναντι στους προστάτες των σκοπιανών....
Μια βουερή σιωπή...
Φυσικά βέβαια δεν θα ξεχάσουμε, τίποτα και κανέναν .
Όπως δεν ξέχασαν οι γονείς μας τον τορπιλλισμό της Έλλης και ας μην ομολογήθηκε επίσημα ποτέ ποιός ήταν ο δράστης,τότε, που τιμωρήθηκε καθώς του άξιζε αργότερα στα βουνά της Πίνδου.

5:25 μ.μ., Μαρτίου 02, 2008  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Ανωνυμε σημειωσε το ονομα μου.
Ο ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ θα ειναι παρων.
Θα συμμετεχω οπως προτεινει η Κατερινα.Θα ειμαι σιωπηρος καιη παρουσια μου θα απευθυνεται οχι στους ξενους που δεν τους ενδιαφερει τιποτα αλλα θα ειναι μηνυμα απειλητικο προς τους υπευθυνους της εξωτερικης μας πολιτικης.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ.
Κατερινα σε λεω μεγαλη με την εννοια που διναμε στην λεξη την δεκαετια του 1965 /1975 και που εσυ,ουσα μονο 33 χρονων δεν την θυμασαι.Παντως ειναι θετικη εννοια,μην ανησυχης. 33 χρονων απο ποσα χρονια και μεχρι ποτε;
Δημοσιευσα κατι σχετικα με το ερωτημα σου αλλα μην ξεχνας οτι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
ΦΙΛΙΚΑ.ΠΑΝΟΣ

11:00 μ.μ., Μαρτίου 02, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εγω ειμαι ο άλλος ανωνυμος , δεν πιστευω να μπερδευτηκατε από την συνωνυμια ε?
Και εγω παντως δε θεωρω ότι από συγκεντρωση σε συλλαλητηριο θα λυθει το προβλημα , εξαλου θα ηταν πρωτογνωρο συλλαλητηρια να καθοριζουν την εξωτερικη πολιτικη, δεν μου ερχεται παρομοιο παραδειγμα στο εξωτερικο. Περισσοτερο λειτουργουν σαν εκτονωση της οργης του λαου , σαν τα βρισιδια μεσα στη βουλη , σαν τις ψευτικες απειλες σε συνεντευξεις πριν από στημενο αγωνα κατς.
Σιγουρα εχουμε χασει χρονο και δεν εννοω αυτόν στην εξωτερικη πολιτικη αλλα στην επιλογη των προσωπων που την κατευθυνουν. Μαζευονται κάθε χρονο για την γιορτη της δημοκρατιας ή παρομοιες τελέτες και το μονο κανουν είναι θεμελειωνουν την οικογεννοιοκρατεια, η σοφια στην ελλαδα είναι αποκλειστικο προνομιο συγκεκριμενων οικογεννειων.
Οπλιτης είναι αναγραμματισμος της λεξης πολιτης , δικαιωματα εχουν αυτοι που μπορουν να υπερασπισουν το δικαιωμα να εισαι πολιτης, ετσι προεκυπταν και οι ομοιοι στην σπαρτη . στο 40 που αναφερεις ποιητης, επωνυμος, χωριατης, βοσκος εδωσαν την μαχη διπλα διπλα . προφανως σημερα δεν θα υπηρχε τετοια διαθεση , εχουμε γεμισει αξιολογους πολιτες που κανενας δεν είναι σε θεση να εγκαταλειψει την πολυθρονα του. παλι καποια στιγμη θα βρεθουμε στην θεση οι ναπολεοντιοι πολεμοι να ελευθερωνουν τσαμουριες , και καποιοι ζαχαριαδηδες της πολυθρονας να αυτοκτονουν τους βελουχιωτες για να ερθουν να εγκατασταθουν οι αυτοεξοριστοι.
Αυτοι είναι ικανοι να μας πουν ότι για να μην κυκλοφορησουν ποτε τετοια χαρτονομισματα στα σκοπια καλο θα ηταν να ενταχθουν στην ΕΕ και να αντικαταστταθει το νομισμα τους από το ευρω

11:12 μ.μ., Μαρτίου 02, 2008  
Blogger brexians said...

καλημερα σε ολους
κατερινα ξεκιναω με το σκοπιανο στον πιο κατω συνδεσμο θα βρεις την προσκληση για τα βαφτισια....

http://brexmother4.blogspot.com/2008/02/blog-post_23.html

στον επομενο συνδεσμο, τι διαβαζουν οσοι ασχολουνται με την εξωτερικη πολιτικη...

http://brexmother4.blogspot.com/2008/03/blog-post_01.html

στον επομενο συνδεσμο μερικες προσωπικες αποψεις για το σκοπιανο!
με χαρτη απο βιβλιο Δημοτικου σχολειου των Σκοπιων.
και χαρτη της Ελλαδας που μπορουσαμε να εχουμε...προσφατο οχι μεγαλεξαντρους κλπ πριν 80 χρονια...
http://brexmother4.blogspot.com/2008/02/blog-post_565.html

και εδω κατι που εχει περασει ντουκου...και κανεις δεν μιλαει για αυτο..

http://brexmother4.blogspot.com/2008/01/blog-post_27.html

δεν μου αρεσει να διαφημιζω τα μπλογκ μου αλλα για να εχεις σφαιρικη αποψη σε αυτα που θα γραψω πιο κατω....

1. το "μακεδονικο" το χασαμε το 1945, οταν ελληνες χαριζαν την Σαλονικη στους συντροφους Γιουκοσλαβους...
οταν ελληνες στιν 10ετιες 50-70 δεν εβγαλαν αχνα για να μην πειραξουν τον Τιτο που τον προστατευε το ΝΑΤΟ
απο τοτε μεχρι σημερα οποιος μιλαγε για το Μακεδονικο ηταν φασιστας το λιγοτερο...
σημερα δεν εχουμε το θαρρος να παραδεχτουμε οτι το χασαμε το παιχνιδι, αλλα ουτε τον Μακιαβελισμο να παλεψουμε για να κερδισουμε κατι μεσα απο την ηττα!

ερχονται και τρεμω !!!
αιγαιο (συν-εκεμεταλλευση-υφαλοκρηπιδα)και φοβαμαι οτι θα κλαψουμε νεκρους..
κυπριακο αλλο de facto τελειωμενο θεμα
και τα "αλυτρωτικα" στην Θρακη απο τους γνωστους ελληνικης υπηκοοτητας πρακτορες της ΜΙΤ και στα δυτικα απο τους Γερμανοτσολιαδες Τσαμηδες...
Και ποιος θα τα ξεκαθαρισει ολα αυτα... εχω μεγαλο φοβο για το ποιος και πως...

Τωρα σχετικα με το βιντεακι...
ο μαιανδρος / κορυβος ειναι ενα παγκοσμιο συμβολο...που εκτος των οσων λεει το φιλμακι θα το δειτε και στην Σκανδιναβια και στην Μαυρη Αφρικη και σε αρχαια Αιγυπτιακα και στην μεσοποταμια...

Ελληνες και ελληνικα ονοματα στις Μπαχαμες..βεβαιως ανοιξτε οποια εγκυκλοπαιδια να δειτε το πως (ελλην ναυτικος ο οποιος εγινε κυβερνητης της περιοχης και ονομασε τα νησακια)

το ιδιο εγινε και στην Ταϋλανδη αλλα εκει δεν εγινε κυβερνητης αλλα βασιλιας...

τα ονοματα Απολλωνια,Αμαζονια,Φιλαδελφεια, Ανωπολης, Αθηνα κλπ κλπ δοθηκαν μετα την κατακτηση και εξερευνηση της Β.& Ν. Αμερικης δηλαδη μετα το 1450, συνηθως απο Ελληνες που ειτε μεταναστευσαν, ειτε σαν τυχοδιωκτες βρεθηκαν στον νεο κοσμο...

καπου ειδα την αργω, για την αργοναυτικη εκστρατεια και που πηγαν μας τα λεει ο ησιοδος και ειναι ξεκαθαρο οτι αμερικη δεν φτασανε...

τωρα για Κινα και Μογγολια οποιος θελει διαβαζει το βιβλιο του Γκορ Βιταλ δημιουργεια και ξεκαθαριζει διαφορα...

και για τα μεγαλιθικα μνημεια σε ολο τον κοσμο ειναι χτισμενα με τον ιδιο τροπο Αγγλια, Γερμανια, Ελλαδα, Γαλλια,Περου,Μεξικο κλπ...
λες να υπηρχε η ΕΔΟΚΕΤΕΡ απο τοτε...

το μονο σωστο αλλα ελλειπες ηταν για τον 1ο και τον 2ο αποικισμο αλλα ξεχασε να βαλει μεσα την αγγλια την ιρλανδια και την σημερινη Μαυριτανια...που αποδεδειγμενα και ιστορικα τεκμηριωμενα ειχαμε αποικιες...

κανουν κακο τετοια βιντεακια και δυστυχως κυκλοφορουν εκατονταδες στο διαδυκτιο... αναμασωντας την ελληνικοτητα των παντων και των ολων....

το αλφαβητο το πηραμε απο τους Φοινικες θελω να επισημανω...

αρκετο κακο κανει ο γνωστος τηλεπωλητης βιβλιων ας μην το συνεχιζουμε...

συγνωμη για τα λαθη αλλα δυσλεξια τι να κανουμε.

καλημερα
και να εισαι καλα

1:18 π.μ., Μαρτίου 03, 2008  
Blogger Unknown said...

αυτο το βιντεο υπαρχει διπλα στο δικο σου Κατερινα.Το εχει δει κανεις?και τι συμφεροντα εξυπηρετει αραγε?Μακεδονικη μειονοτητα????http://www.youtube.com/watch?v=8R6lPV8BnDU

7:03 μ.μ., Μαρτίου 03, 2008  
Blogger σα said...

πάντοτε εύστοχες οι παρεμβάσεις σου και τα σχόλιά σου πάνω στην επικαιρότητα... σε χαίρομαι... νάσαι καλά!

12:15 π.μ., Μαρτίου 04, 2008  
Blogger KitsosMitsos said...

Απλή σημείωση: Το χαρτονόμισμα ήταν αστείο-προβοκάτσια ελλήνων δημοσιογράφων από το '92. Το ανέσυρε ο Αυτιάς τις προάλλες και έγινε γι άλλη μια φορά ρεζίλι, καθότι δε φρόντισε να διασταυρώσει τις πηγές του.
Απλή αναφορά :-)

Την καλησπέρα μου.

6:08 μ.μ., Μαρτίου 04, 2008  
Blogger non journalist* said...

Agapiti katerina den kserw kata poso einai xrisima gia tin eksoteriki politiki ta sullalitiria.. Mallon epizimia einai stin parousa fasi..
Anyway i Ellada pote den pe8ainei, pernei skala kai anevainei legame sto dimotiko.

8elw na sou dwsw to link mias kopelas pou anoixe ena neo blog kai einai polla uposxomeno.

filia!

http://butterfly-effect2.blogspot.com/

12:52 π.μ., Μαρτίου 07, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

No commends, on that article..

With a stoke of his pen, President Bush, by heeding the State Department's bad advice to recognize a supposedly independent Kosovo, has triggered the perfect international storm: shattering the principle of the territorial integrity of sovereign nations, encouraging violent separatists worldwide, provoking a needless confrontation with Russia and other countries, boosting the jihad terrorist and organized crime threat to Europe and America, and creating conditions for a human rights and religious freedom nightmare. In terms of far-reaching consequences, it may the worst blunder of his presidency. Which is saying a lot.

11:24 μ.μ., Μαρτίου 09, 2008  
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Πράγματι το άρθρο του Σαρίδη είναι μοναδικά αναλυτικό.

7:51 μ.μ., Μαρτίου 10, 2008  
Blogger ΩΣΗΕ said...

Aχ ρε Κατερίνα μου, εμείς εδώ κάτω να δεις τι τραβάμε με τους κυρίους κυρίους εκσυγχρονιστάς, λογικούς, μοντέρνους και δε συμμαζεύεται...

8:41 μ.μ., Μαρτίου 11, 2008  
Blogger ci said...

Για καλό μήνα και καλή Σαρακοστή πέρασα Κατερίνα μου.
(Και καλά μας ξεμπερδέματα με όλα αυτά που έχουμε μπροστά μας!)

12:58 μ.μ., Μαρτίου 12, 2008  
Blogger Ακέστωρ said...

Είχα αναφερθεί και εγώ, αγαπητή Κατερίνα, στο συγκεκριμένο χαρτονόμισμα, σε άρθρο της 25ης Νοεμβρίου:
http://alexandros-akestor.blogspot.com/2007/11/blog-post_14.html
Αγνοούσα ότι ήταν δική μας προβοκάτσια, όπως σωστά λέει ο kitsosmitsos. Το έμαθα στη συνέχεια, αλλά δεν επενέβην στο άρθρο, επειδή είχα επικεντρώσει την προσοχή μου όχι στην παρουσία του Λευκού Πύργου, αλλά στην παρουσία του Αγίου Κλήμεντος Αχρίδος στο συγκεκριμένο χαρτονόμισμα.
Αποδεικνύεται ότι οι γείτονες χρησιμοποιούν λίγους από τους ήρωες των Ελλήνων, λίγους Βούλγαρους, λίγους Αλβανούς, τους βάζουν στην κατσαρόλα και μας σερβίρουν το δικό τους "μακεδονικό χαλβά".
Καλά κάνουν όμως, γιατί βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς κοπτόμεθα για το Μεγάλο Αλέξανδρο, αλλά ένα άγαλμά του, έστω και μικρό, δεν κοσμεί την ελληνική πρωτεύουσα.
Επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου απομακρύνθηκε από τη διασταύρωση της οδού Αθανασίου Διάκου με τη Συγγρού το μνημείο των Ούγγρων Φιλελλήνων και στη θέση του τοποθετήθηκε βάση αγάλματος του Αλεξάνδρου, σύμφωνα με την επιγραφή.
Η διάδοχός του, σημερινή Υπουργός Εξωτερικών, ουδέποτε τοποθέτησε το συγκεκριμένο άγαλμα σε αυτή τη θέση. Μόνο η βάση μένει για να μαρτυρεί την ανοησία του Δήμου Αθηναίων.
Η ίδια απομάκρυνε το πολύ όμορφο άγαλμα του Θησέα από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας, μπροστά στα σκαλοπάτια της Πλατείας Συντάγματος, όπως και τις προτομές των Αθηναίων επιφανών από την Πλατεία Δημαρχείου, "για να μην βανδαλισθούν, δήθεν, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών". Δηλαδή η πόλη που οργάνωσε τους Ολυμπιακούς έκρυψε τα μνημεία της από τους επισκέπτες της, που θεωρούσε Βανδάλους.
Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια, αλλά τίποτε δεν επανατοποθετήθηκε στη θέση του.
Επομένως, γιατί δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας, πριν κατηγορήσουμε τους Σκοπιανούς; Αυτοί βρίσκουν άδειο γήπεδο και αλωνίζουν μόνοι τους. Εμάς μας φταίνε οι εταίροι μας που δεν μας καταλαβαίνουν κατά τα άλλα.
Επί τη ευκαιρία: ένα υπέροχο άγαλμα του Κερδώου Ερμού κοσμεί την κεντρική εμπορική οδό της Βουδαπέστης Vaci Utca. Την οδό Ερμού της Αθήνας τι τη "διακοσμεί"; Ένα τέρας με κάτι κομμένα χέρια και πόδια, που κοιτούν τον ουρανό!
Εύγε σε αυτόν που το τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο, του οποίου το όνομα είναι γραμμένο φαρδιά πλατιά!

4:03 μ.μ., Μαρτίου 12, 2008  
Blogger brexians said...

AKESTWRA ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ....

ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΗΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΩ:
Επικοινωνία
Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά, Τ.Κ. 10 552
Τηλ. 210 3722001
http://www.cityofathens.gr
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10 438
Τηλ. 210 5277000

και σταματηστε να παραγετε και να αναπαραγετε μπουρδολογιες...

αυτα τα γραφω με σεβασμο στην αποψη σου αλλα το συγκεκριμενο θεμα με τα αγαλματα το γνωριζω πολυ καλα...
ψαξτε το και εσυ και μετα ζητας και συγγνωμη απο δημητρη και ντορα!
αλλα ψαξε το πρωτα μην μπουρδολογεις!!

5:07 μ.μ., Μαρτίου 12, 2008  
Blogger Ακέστωρ said...

Δημήτριε Ταξιδευτά, δε φαντάζομαι ότι οι Δήμαρχοι Αθηναίων αγνοούν το θέμα και περιμένουν από εμένα να τους το θίξω.
Αφού το έχεις ψάξει εσύ καλά, βοήθησέ με, σε παρακαλώ. Μοιράσου μαζί μας τις γνώσεις σου.
Αν αποδειχθεί το λάθος και η μπουρδολογία μου και κυρίως αν στηθούν τα αγάλματα στη θέση τους, είμαι πρόθυμος να ζητήσω συγγνώμη γονατιστός στη μέση της Πλατείας Συντάγματος από όλους τους θιγέντες. Και από εσένα που σε εκνεύρισα.

10:32 μ.μ., Μαρτίου 12, 2008  
Blogger brexians said...

ακεστωρα ψαξε να δεις που ειναι τα αγαλματα;
μηπως σε αλλη μερια;
και δεν σου ειναι δυσκολο να γραψεις ενα μεϊλ στην δημαρχια!

το ιδιο εκανα και γω!
και πηρα τις απαντησεις μου , εστω και καθηστερημενα...
τωρα για τον αλεξανδρο δεν ξερω, αλλα τον παρεδωσε ο γλυπτης;
και αυτο που παρεδωσε αν το παρεδωσε ηταν για στησιμο η για ...

εγω σχολιαζω χαζα...
εσυ ψαξε!!

12:08 π.μ., Μαρτίου 13, 2008  
Blogger Ακέστωρ said...

Ειλικρινά μιλώ Δημήτριε, βοήθησέ με εσύ, με σαφήνεια και κατάφαση και όχι με ερωτήσεις, να ανακαλύψω τα αγάλματα. Έστειλα μέιλ σήμερα στο Δήμο και περιμένω απάντηση. Ωστόσο κάνε κι εσύ τον κόπο και διάβασε αυτές τις σελίδες:
http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?newsid=A1CB7019-DA40-456F-9D7C-1251AFC068D5&lc=greek και http://www.e-grammes.gr/print.php?id=1753
. Δεν λένε την αλήθεια; Ή έχουν υπάρξει εξελίξεις από τότε, που τις αγνοώ;
Αν αυτό που παρέδωσε ο γλύπτης ήταν "για στήσιμο η για ...", μπορεί να το ξέρει εκ των προτέρων ο προκηρύσσων το διαγωνισμό. Αυτό το λόγο έχουν άλλωστε οι διαγωνισμοί. Αλλοίμονο δε αν σε ολόκληρη Ελλάδα δεν υπάρχει ένας γλύπτης άξιος να φιλοτεχνήσει έναν αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εδώ αναστηλώνουμε ολόκληρο Παρθενώνα.
Εγώ ουδέποτε χαρακτήρισα τα σχόλιά σου χαζά. Αν τα θεωρούσα χαζά, δεν θα ασχολιόμουν μαζί σου. Άλλωστε έχεις επισκεφθεί και το δικό μου ιστολόγιο και άφησες τα σχόλιά σου. Εσύ χαρακτήρισες τα δικά μου μπουρδολογίες. Δεν μένω εκεί. Ας περάσουμε πέρα από το σχολιασμό των εκατέρωθεν σχολίων και ας αναδείξουμε την αλήθεια. Περισσότερο θα ωφεληθούμε και εμείς οι δύο και όσοι παρακολουθούν το διάλογό μας.

8:45 μ.μ., Μαρτίου 13, 2008  
Blogger brexians said...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ!
ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ...
ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ....
ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ? ΟΧΙ
ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ? ΟΧΙ

ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΒΑΡΟ Η ΑΣΤΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΙΝΩ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ..
ΘΑ ΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΑΜΑ ΚΑΙΓΟΜΟΥΝΑ ΠΟΛΥ...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΨΑΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ! ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ...
ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ. ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ...
ΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΒΟΥΡ ΚΑΙ ΚΡΑΞΕ....
ΑΛΛΑ A PRIORI... ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ....ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ!!

10:18 μ.μ., Μαρτίου 13, 2008  
Blogger Ακέστωρ said...

Εντάξει Δημήτριε Ταξιδευτά.

5:50 μ.μ., Μαρτίου 14, 2008  
Blogger σα said...

δύσκολα θέματα Κατερίνα μου... σε χαίρομαι και σε θαυμάζω για τον τρόπο με τον οποίο τα αγγίζεις. Καλή και ευλογημένη σαρακοστή να έχουμε.

1:29 π.μ., Μαρτίου 15, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.