Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018

Aυθεντικός ο Μαραθώνιος

Δεν  τον αμφισβήτησε  κανείς!  Τον Μαραθώνιο! Του Μπρεάλ, του Κουμπερντέν και του Σπύρου Λούη στην Ελλάδα! Απλά ξεφυτρώνουν πιά σαν μανιτάρια  σε ξένες χώρες και άλλες όμορφες πολιτείες  διάφοροι "Μαραθώνιοι", που  μόνο κοινό  έχουν την απόσταση, ελπίζω και το πνεύμα του αγώνα. 'Ετσι, αποφασίστηκε  η  διαδρομή  που κλασσικά  γίνεται  απο το Μαραθώνα ως το Καλλιμάρμαρο της Αθήνας, (όπως η ιστορική, του Αθηναίου στρατιώτη ημεροδρόμου Φειδιππίδη μετά τη μάχη του Μαραθώνα), να  πάρει την επωνυμία  Αυθεντικός Μαραθώνιος!
Σήμερα λοιπόν,  στον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό,συμμετείχαν 55.000 δρομείς από 105 χώρες, στοιχείο που αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχής!  Διεξήχθη  με απόλυτη  επιτυχία  και σημειώθηκαν  μάλιστα  πολύ καλές  επιδόσεις!
Νικητής ένας  Κενυάτης  ο Μπριμίν Μισόι,(2:10:56) και  δύο  Αιθίοπες,   στη δεύτερη και  τρίτη θέση  (οΤέσφα Τορουνέχ με χρόνο2:12:52 και ο Αζμεράβ Τσερεμε,με 2:13:20).  Κενυάτισσα ήταν και η πρώτη  γυναίκα που τερμάτισε η Σελμίθ Νιαουίρα Μουριούκι  με χρόνο  2:36:46!
Από τους Ελληνες  πρώτος  τερμάτισε  ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), με χρόνο ατομικό ρεκόρ 2:21:54   δεύτερος ο Χριστόφορος Μερούσης με 2:23:43 Ατομικό ρεκόρ πέτυχε και ο τρίτος Έλληνας της κατάταξης, ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος τερμάτισε σε 2:23:53.
 Ο φετινός Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στα 99 θύματα της φονικής πυρκαγιάς του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι, όπως τόνισε πριν από την εκκίνηση της κλασικής διαδρομής, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ευτυχώς σήμερα παρών-απών τότε... Ζήτησε μάλιστα,να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και που αποδείχτηκε ότι θα είχαν σωθεί, αν έγκαιρα γινόταν εκκένωση της περιοχής,αν όλοι ήταν στις θέσεις τους,υπήρχε συντονισμός,πρόβλεψη, ανάληψη ευθύνης... 



Στο πνεύμα αυτό, οι πυρόπληκτοι από το Μάτι έστειλαν το δικό τους συγκλονιστικό μήνυμα: «Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα νικήσουμε» έγραφε το πανό που ανήρτησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής κατά μήκος της κλασικής διαδρομής. Μάλιστα, σε ένα από τα σημεία της ιστορικής διαδρομής,όπως διαβάζω στο Pontos News είχαν συγκεντρωθεί κάποια άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, καπέλα, μάσκες τύπου χειρουργείου και κρατούσαν στα χέρια τους ένα κλαδί ελιάς.
Ο καλός ηλιόλουστος  καιρός έδωσε  στους 30.000 θεατές  να απολαύσουν  το  συμβάν  και να αποθεώσουν  τους αθλητές. Επίσημοι  και απλός κόσμος  χειροκρότησαν, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, νικητές και τερματίσαντες!

Υπήρχαν και οι γνωστές διαδρομές  εντός Πολεως Αθηνών  των 10.000χλμ  και 5000χλμ , των παιδιών και του 3000-Run Greece.  Eθεάθη μάλιστα και ένα beagle σκυλάκι να τρέχει  κανονικά  με συμμετοχή  μαζί με την κυρία του  στη διαδρομή των 5000 χλμ  Η Μίλλυ  και η Αγγελίνα,"δεμενες" κι αγαπημένες,  έκαναν ένα όμορφο και δυναμικό  δίδυμο  με χρόνους , τσεκαρίσματα και μετάλλια!! Άψογες!!
Εις τον επόμενο  αυθεντικό  λοιπόν   και εμείς οι κάτοικοι της Θέμιδος Μαραθώνα,  να δώσουμε  αντιπροσωπία συμμετοχής στον αγώνα!!


Ετικέτες , , , , , ,

1 Comments:

Blogger Charles Williams said...

I am obliged to you for sharing this piece of information here and updating us with your resourceful guidance. Hope this might benefit many learners. Keep sharing this gainful articles and continue updating us.
Book Online bus tickets from Redbus .

7:46 π.μ., Δεκεμβρίου 31, 2018  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.