Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2008

Εκπαιδεύοντας την κόρη ή Παστα φλώρα νηστήσιμηΤην ημέρα της γιορτής μου, κέρασα αλλά δεν καταχώρισα συνταγή. Με την ευκαιρία της εκπαίδευσης της μικρής κόρης από τα εύκολα, πάρτε και τη συνταγή για την χωρίς αυγά και βούτυρο, απόλυτα νηστήσιμης Πασταφλώρα! Πως; Μα από το video! (και  ως υστερόγραφο, βεβαίως-βεβαίως)!
Με την ευκαιρία εγκαινιάζουμε το κανάλι Hungryforlifeblog, στο You Tube, μπαίνοντας δυναμικά στις προκλήσεις της εποχής της εικόνας και του ήχου!
Αν υπάρξει δική σας δουλειά πάνω σε συνταγές σας, ευχαρίστως θα καταχωρηθεί! Η σύντομη περιήγησή μας στον ελληνικό χώρο, βρήκε μόνο ένα ενδιαφέρον κανάλι και μάλιστα από επαγγελματία και αν έτσι κάπως ευλογούμε τα γένια μας, παρά τις ατέλειες, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Είχαμε πρόβλημα με τη μουσική επιλογής μας, γι αυτό, αν δεν σας αρέσει η αναγκαστικά "φωνή του You tube", χαμηλώστε την ένταση!
Σας εύχομαι καλό μήνα, καλές γιορτές!

 ΥΓ.  η   συνταγή  αντιγράφηκε απ το βιβλίο  της  Ευφροσύνης Α.Γρηγοριάδου-Βακιρτζόγλου,     "Η φιλοξενία του Αβραάμ  -Νηστίσιμες Συνταγές"-Θεσσ/νικη 1988

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κ. Αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του, Μαρμελάδα κατά βούληση ως 1/2 κ.  και γεύση
1 ποτήρι λάδι ή σπορέλαιο   1/2 ποτήρι  ζαχαρη ,   1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιου, αλάτι , βανίλλια , 2κ.σ. κονιάκ,χοντροκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)

Στα υγρά υλικά  προσθέτουμε το αλεύρι και μαζεύουμε σε μπαλα  χωρίς να ζυμώσουμε
Τα 2/3  τα απλώνουμε σε ταρτιέρα,  με τη μαρμελάδα  και με  το υπόλοιπο  1/3 πλάθουμε κορδόνια  σταυρωτά πάνω απ την τάρτα. πασπαλίζουμε  με τυχόν αμύγδαλα

Φούρνος  στους 180' C. για  50'


(πρώτη δημοσίευση Hungry for Life)

Ετικέτες , , , ,

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.