Πέμπτη, Δεκεμβρίου 25, 2008

Προετοιμασίες παραμονής και ανήμερα-Hungry

Χρόνια πολλά και καλά, σε όλους μας διαδικτιακοί επισκέπτες και συνεργάτες του Η.f.L. Τα παγωμένα φετινά Χριστούγεννα,λόγω καιρού και λόγω γεγονότων, ας γίνουν η αφορμή να αναζητήσουμε τη θέρμη στην και με την καρδιά μας.
Η Ρένα μας έδωσε ήδη μια γιορτινή συνταγή, μια πανδαισία καθώς διαβάζω, με χοιρινό. Εμείς όμως στην οικογένεια, έχουμε μια προτίμηση στη γαλοπούλα και στην παραδοσιακή γέμιση, τη γιορτινή τούτη μέρα. Επειδή μάλιστα είμαστε και πολλοί, η γέμιση -όνομα κατ ευφημισμό- μπαίνει μόνη της σε ταψί!


Μέχρι όμως να ψήσω τη δική μου γαλοπούλα και να αναρτήσω ποστ με λεπτομέρειες και φωτογραφίες, δείτε τα πιο πάνω video. Έχουν την προετοιμασία και το ψήσιμο του γνωστού πουλερικού. Πάνω σε αυτούς τους τρόπους και τις τεχνικές βαδίζω και εγώ. Είτε με το μπάνιο στο αλατόνερο και τα μυρωδικά, είτε απ ευθείας, αφού πλύνω καλά με ξιδόνερο το πουλερικό.

Μια ενδιαφέρουσα αφιέρωση στα εορταστικά τραπέζια έχει όπως πάντα το BBC Πληροφορίες γενικά για γαλοπούλες και άλλα ενδιαφέροντα, η βρεττανική κυβερνητική ιστοσελίδα. Άλλο ένα λινκ του ιστότοπου.

Στις ευωχίες του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού λοιπόν!
Na τα πούμε;

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Ηungryfor Life

Ετικέτες ,

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.