Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

Σόλων, Σόλων.. ή πως δεν θα ξεχάσουμε

Ένα άλλο παιδί, 15 χρονών, συνομήλικο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα χρόνο μετά, πρέπει να σημαδέψει την χρονιά που κλείνει, με το θάνατό του τελικά, δυστυχώς.. Είναι ο νεαρός Σόλων, που "έφυγε" από την αγκαλιά της μάνας του, επειδή ένας οδηγός "έτρεχε ιλιγγιωδώς", όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες και παραβίασε το φανάρι...
Με ευαισθητοποίησε το γεγονός, απο το link ενός email, για το γκρουπ που σχηματίστηκε στο facebook και το οποίο στη συνέχεια, διακίνησα και εγώ ανάμεσα στους bloggers. Μια κίνηση τόσο ηχηρή όσο και "αθόρυβη".. Aνταποκρίθηκαν μάλιστα το Χαμομηλάκι και οι ΚΑΦ.ΕΛΛ.O.I, άμεσα.
Ποιό ήταν το θέμα στην ουσία του; Ενας οδηγός που σε μια άτυχη αθέλητη-(ίσως γιατί δεν έφταιγε αυτός)- ή ηθελημένη-(ίσως γιατί έτρεχε ιλλιγγιωδώς)- προξενεί ατύχημα.. Το θύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε -(εδώ παιδί)- και ο οδηγός,πρέπει να σταματήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνει το ιταμότερο πράγμα, το εγκαταλείπει και φεύγει..
Ξέρουμε ότι η πράξη στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα έχει προηγούμενα και δυστυχώς λόγω δικονομικής και νομικίστιης πρακτικής, καθόλου μάρτυρες ή καθόλου πρόθυμους να ταλαιπωρηθούν μάρτυρες.
Ό
λοι θυμόμαστε το γόνο γνωστής οικογενείας που τίναξε διαμελισμένη μια γυναίκα, ξημερώματα, στην Ποσειδώνος και οποίος αφού βγήκε με εγγυήσεις κλπ και εκκρεμούσε η δίκη προξένησε νέο δυστύχημα, επειδή είχε τη συνήθεια να οδηγεί πιωμένος σπόρ, γρήγορα και ακριβά αμάξια..
Όλοι θυμόμαστε τη δύστυχη έγκυο στο Μενίδι, που τη χτύπησε πάλι ξημερώματα οδηγός, την εγκατέλειψε ζωντανή, απαρατήρητη σε χαντάκι και τη ..φάγανε σκυλιά!
Χθεσινή είναι η έκκληση για άλλον που εγκαταλείφθηκε στην Καλλιθέα, στον Νέο Κόσμο, στην Π.Ράλλη(πετυχημένη χάρις στη κινητοποίηση από το διαδίκτυο) κλπ.
Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας αλλά και παντού το αυτοκίνητο σκοτώνει και είναι οι νεκροί ίσως πρώτοι σε λόγο αναφοράς και αιτίων θανάτου.
Μου φάνηκε λοιπόν υγιής η αντίδραση του κόσμου, μια διαδήλωση στο διαδίκτυο για την εγρήγορση όλων μας, για να καταφανεί η ανθρώπινη συμπαράσταση στην οικογένεια του παιδιού, που θα μπορούσε να είναι παιδί μας, για την απαξίωση του ασυνείδητου οδηγού.Μου φάνηκε ότι μπορούσε να ευαισθητοποιήσει όλους στο διαδίκτυο και στο περιβάλλον τους. Το ίδιο πίστεψαν και οι άνθρωποι,κοντά 2000, που πλαισίωσαν το group.
Μόλις όμως το παιδί έμοιαζε να χάνει τη μάχη, ο οδηγός φαίνεται ότι παρουσιάστηκε..Δεν έκανε κάτι γενναίο. Ήταν μια σωστή νομικής συμβουλής κίνηση..
Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά ποιός μπορεί να είναι, ούτε να επικρίνω την αφ' εαυτής αξιοκατάκριτη πράξη του, ούτε το δικαίωμά του για νομική στήριξη και συμβουλή.
Αυτό που θέλω να σχολιάσω, είναι η αλλαγή του κόσμου που μπαίνει πια στο group. Νέοι και βιαστικοί να εκλείψει το site, "μια και παραδόθηκε ο οδηγός". Φίλοι του μου μοιάζουν.. Ίσως το ίδιο επικριτικοί για την πράξη του άγνωστου οδηγού, έως ότου συνειδητοποήσουν ότι ήταν ο "δικός τους άνθρωπος".Έτοιμοι να δώσουν άφεση.. Επιτίθενται μάλιστα στη δημιουργό της σελίδας άκομψα, παρά τις λογικές εξηγήσεις που εκείνη ζητά.. Είμαστε τελικά οι Έλληνες αδιόρθωτοι...
Πολλά ευχαριστώ για το άρθρο του εις μνήμην του Σόλωνα Kαρυδάκη-μην το ξεχνάμε το όνομα του αδικοχαμένου μικρού, στον Μαυρο Γάτο, πάντα ευαίσθητο φίλο blogger! ΄Ενα λευκό λουλούδι, όπως ζήτησε ο νεαρός ανώνυμος συμμαθητής του, από μένα..
Ύστερον: Μια ακόμα πηγή πληροφόρησης το antinews με φωτογραφίες της διαμαρτυρίας μαθητών, γονέων και δασκάλων..
-Άλλος ένας blogger,Stoforos στην κινητοποίηση των ιστολογίων με στοιχεία για την προαναφερόμενη διαμαρτυρία και άποψη. Eπίσης και το blog St.Avramidi

Yστερον: Πάνω στο θέμα υπάρχει αναφορά και σε νέο ποστ-Μνήμη παιδιού.
Το ποστ έγινε θέμα συζήτησης και στο πορταλ ΜQN.gr, ευχαριστούμε..

Ετικέτες ,

23 Comments:

Blogger Μαύρος Γάτος said...

Κατερίνα μου, όπως είπα και στην Αντζελίνα που δημιούργησε το fb group, έχουμε καταντήσει πιά ως κοινωνία να θεωρούμε το (κάποτε) αυτονόητο επαναστατικό...Θύμωσα πολύ με όλους αυτούς που της ζητούσαν τα ρέστα, κι είναι - δυστυχώς - όλοι τους νέα παιδιά...

7:11 μ.μ., Δεκεμβρίου 10, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

To περίεργο είναι, ότι κάποια από αυτά τα νέα παιδιά δηλώνουν "φίλοι του" και τους φαίνεται φυσικό να μην ασχολείται κανείς με το θέμα;;
Ασυνήθιστο δεν είναι;

8:11 μ.μ., Δεκεμβρίου 10, 2009  
Anonymous Ανώνυμος said...

Διάβασα και εγώ τα σχόλια και είχα την ίδια εντύπωση, ότι δεν είναι φίλοι του θύματος.
Δεν ξέρουν τι υπηρεσία προσφέρει η καταχώρηση υπέρ του θύματος στην οικογένεια, όταν θα έρθει η ώρα.
Όταν περάσει το πρώτο πένθος και νηφάλια θα θελήσουν να αντιμετωπίσουν νομικά το συμβάν.
Επειδή το έργο το έχω δεί, τους συνιστώ ψυχραιμία και να μην εμποδίσουν να γράφονται υπέρ του θύματος κείμενα.. Έτυχε σε γνωστό μου πρόσωπο, έχασε τον αδελφό του και μες στην παραζάλη της λύπης του αντιμετώπιζε εχθρικά και επιθετικά αυτούς που ήθελαν να βοηθήσουν, να πουν δυο καλά λόγια, που τον παρότρυναν να δώσει συνέντευξη στις εφημερίδες..
Όταν κρύωσε το πράγμα και παρακινήθηκε από τους δικηγόρους του να κινηθεί, το πουλάκι είχε πετάξει.
Κρίμα στο παιδί, ο Θεός να το αναπαύσει και να δώσει Δύναμη και κουράγιο στους δικούς του.
Στέφανος

12:11 π.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger Juanita La Quejica said...

22 χρόνων ο οδηγός δολοφόνος. Έτσι μου είπε χθες συμπαίκτης του Σόλωνα στο βόλλεϋ. Οι φίλοι του, πριν περάσουν τον δρόμο και κοιτάζοντας δεξιά, δεν είδαν κανένα αυτοκίνητο, ήταν άδειος ο δρόμος. Ο Σόλων έφτιαχνε το μπουφάν του όπως φάνηκε στις κάμερες ασφαλείας και έτσι δεν είδε τον "ιπτάμενο δίσκο" που του στέρησε τελικά τη ζωή. Ο άλλος συμμαθητής του γλύτωσε για δευτερόλεπτα.

7:30 π.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Μάλλον ξέρουν Στέφανε, γι αυτό και γίνονται πιεστικοί και υβριστικοί να κλείσει η σελίδα..
Λυπάμαι για την περιπέτεια του γνωστού σου, έχω και εγώ υπόψη παρόμοια περίπτωση.
Ελαφρό το χώμα που το σκεπάζει..

1:29 μ.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Α έτσι εξηγείται η "νεανική επέλαση" και η επιμονή να κλείσει η σελίδα στο facebook.
Τραγικό δυστυχώς προτίστως για το θύμα αλλά, αν έχει τσίπα, για το νεαρό οδηγό, καθώς πληροφορείσαι,επίσης..

1:31 μ.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Anonymous Ανώνυμος said...

EE για αυτό εξαφανίστηκε και χώθηκε φαίνεται στη βαθιά τσέπη των δικών του. Εκείνοι τι έκαναν, τον κάλυψαν; Γιατί οι φίλοι του αυτό κάνουν.Ωραία, όμορφος κόσμος ηθικος και αγγελικά πλασμένος!

2:15 μ.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Δεν γνωρίζω, δεν γνωρίζει κανείς ανώνυμε. Πιστεύω ότι και ο ίδιος ο νεαρός οδηγός, ίσως και οι δικοί του, θα πρέπει να περνά το δικό του Γολγοθά, εκτός και αν είναι παντελώς αναίσθητος..

2:29 μ.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Μια φίλη μου έστειλε το παρακάτω email ενημερώνοντάς με για την κινητοποίηση των παιδιών -συμμαθητών του άτυχου Σόλωνα:

Κατερίνα, καλημέρα.
Σου στέλνω την είδηση που αφορά το ατύχημα του μαθητή στην Κηφισίας.
από όσο ξέρω, γιατί μένω κοντά, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές και υπήρξε κυβερνητική δέσμευση για την κατασκευή πεζογέφυρας.
το θέμα είναι ότι ένα παιδάκι χάθηκε και ένας ασυνείδητος κυκλοφορεί εκεί έξω ελεύθερος...

Μ.

Ρέππας: Δέσμευση για κατασκευή πεζογέφυρας στην Κηφισίας

Το υπουργείο Υποδομών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα κατασκευάσει πεζογέφυρα στο σημείο της Κηφισίας όπου σκοτώθηκε 15χρονος μαθητής. Τη δέσμευση αυτή έδωσε ο Δημήτρης Ρέππας σε γονείς μαθητών του Κολεγίου Αθηνών με τους οποίους επικοινώνησε σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι το πρωί οι μαθητές απέκλεισαν για αρκετή ώρα την Κηφισίας ζητώντας να γίνει πεζογέφυρα ή να υπάρξει η προειδοποίηση στο ύψος της Κηφισίας στα Σίδερα Χαλανδρίου όπου το περασμένο Σάββατο σκοτώθηκε σε τροχαίο 15χρονος μαθητής.

2:30 μ.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger Ταχυδρόμος! said...

Από τους χειρότερούς μου εφιάλτες. Εϊτε βρίσκεσαι στη θέση του θύτη ή του θύματος.. Σε όλους μπορεί να συμβεί. Τραγικό. Τραγικότατο.

2:54 μ.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Ναι Ταχυδρόμε μου μπορεί να τύχει στον καθένα. Πως θα χειριστείς το συμβάν είναι που μετρά..

4:24 μ.μ., Δεκεμβρίου 11, 2009  
Blogger brexians said...

Κατερινα καλημερα
σημερα θα γινουν τα εγκαινεια του Παρκου στην Ριζαρη εχεις προσκληση απο τον αντιδημαρχο τον κ. Νικο Αβραμιδη να παρευρεθεις
να περνας καλα
Δημητρης

4:41 μ.μ., Δεκεμβρίου 12, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Σε ευχαριστώ πολύ !! Εσένα και τον κυριο Αβραμίδη!!

4:59 μ.μ., Δεκεμβρίου 12, 2009  
Blogger KitsosMitsos said...

Απ'ό,τι άκουσα, οι γονείς θα διαθέσουν χρήματα από την αποζημίωση που θα λάβουν (τραγικό αλλά έτσι καταντάμε δυστυχώς) για την κατασκευή πεζογέφυρας στο σημείο.
Εν δυνάμει δολοφόνοι με όπλο τόνου στο χέρι...

12:34 μ.μ., Δεκεμβρίου 13, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Πονάνε αυτή τη στιγμή φίλε μου όσο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί..
Οι δικοί τους άνθρωποι πρέπει να τους στηρίξουν πολύ, ειδικά δυο μήνες μετά..Τότε συνήθως γίνεται οδυνηρότερα συνειδητή η απώλεια..

2:29 π.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

Ο νεαρός ήταν γιος του κορυφαίου συνάδελφου μηχανικού Φαίδωνα Καρυδάκη.
Τον οποίο συγχαίρω γιατί με περίσσιο δείγμα ψυχής θα είναι μέλος της ομάδας μελέτης που θα ασχοληθεί με την κατασκευή ανισόπεδης πεζογέφυρας στο σημείο εκείνο.
Το κάνει για να μη βρεθεί κάποτε ένας άλλος πατέρας στη θέση του.
Μεγαλείο!...

12:12 π.μ., Δεκεμβρίου 15, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Μπράβο του!! Εύχομαι να είναι γερή και δεμένη η υπόλοιπη οικογένειά του Θα μείνει ο νεαρός Σόλων για πάντα στη μνήμη μας και στη δική τους,πάντα νέος, ένας ακόμα άγγελος..

12:33 π.μ., Δεκεμβρίου 15, 2009  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι,ευαισθητοποιήθηκε το κράτος και ο Ρέππας για την πεζογέφυρα:
Χορηγός-δωρητής:Γ.Προκοπίου
Προσφορά αρχιτεκτ.μελέτης:Σ.Πολλάλης
Προσφορά στατικής μελέτης:Φ.Καρυδάκης
Προσφορά επίβλεψης:Δ.Αναγνωστόπουλος.
Τώρα θα μου πεις, όλα τα σημαντικά έργα σε αυτόν τον τόπο, οι Μεγάλοι Ευεργέτες τα έκαναν..
Μπράβο στον πατέρα, δύναμη και κουράγιο.

1:02 π.μ., Δεκεμβρίου 15, 2009  
Anonymous Ανώνυμος said...

Συγνώμη, ξέχασα, είναι και ο Στράτος Ευστρατιάδης,που θα συνεργαστεί στη στατική μελέτη. Επίσης εκτός από τον καθηγητή Πολλάλη, θα είναι και ο Αλέξ.Σαμαράς στην προσφορά αρχιτεκτονικής μελέτης.Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους

1:08 π.μ., Δεκεμβρίου 15, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Διέλαθες ανώνυμε.. Ώστε όλη ιδιωτική πρωτοβουλία, η πρόθεση κατασκευής πεζογέφυρας..
Θα έλεγα ότι δεν πρωτοτυπούν. Αν η Αθήνα έχει σήμερα να επιδείξει κάτι, το οφείλει στους ευεργέτες της και κάτι τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες χωρίς ανταλλάγματα..

3:33 μ.μ., Δεκεμβρίου 31, 2009  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κατερινα,

Επειδή είναι τουλάχιστον άδικο, σχεδόν ένα μήνα από το ατύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του γιού μου Σόλωνα Καρυδάκη, το βράδυ της Παρασκευής στις 4/12/2009 στην λεωφόρο Κηφισίας, στην διάβαση, στο ύψος του Κολλεγίου, ο έχων προκαλέσει το θανατηφόρο ατύχημα να συνεχίζει να καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία, ας γίνει γνωστό ότι:

ο οδηγός που παρέσυρε στο θάνατο και εγκατέλειψε τον Σόλωνα, είναι ο Λάζαρος Λουλούδης του Ιωάννη, γεννηθείς το 1978, κάτοικος Βριλησσίων, Μηχανολόγος Μηχανικός – Ναυπηγός, όπως προκύπτει από δική του δήλωση, που έγινε στην τροχαία Κηφισιάς, στην οποία παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στις 7/12!

Φαίδων Σόλωνος Καρυδάκης

10:49 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Ανώνυμε, επικοινωνείστε παρακαλώ στο email μου μαζί μου, Katerinas_diary στη ΓΙΑΧΟΥτελείαgr.
Σας ευχαριστώ

11:48 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

9:46 π.μ., Δεκεμβρίου 27, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.