Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2009

Andrews και Sisters


Οι Andrew Sisters ήταν τρείς, η Σόφι(-LaVerne) , η Αντζελίνα (-Maxene) και η Μαρί(-Patricia)! Θυμίζει τη ρίμα των Άγγελων του Τσάρλι, έτσι;
Γεγονός είναι ότι, Ελληνίδες κατά το ήμισυ από την πλευρά του πατέρα τους,τα προικισμένα αυτά κορίτσια, σχημάτισαν το πιο πετυχημένο γυναικείο φωνητικό συγκρότημα της προ Rock εποχής! Αξίζει να δει κανείς τα σχόλια των σημερινών ακροατών στις ποικίλες αναρτήσεις της YouTube.
Άρχισαν τη θρυλική τους πορεία στα τέλη της δεκαετίας του 1930, το 1937 χωρίς ιδιαίτερη μουσική παιδεία αλλά με γερό αυτί και ένστικτο και έφτασαν το μουσικό και ποικίλο καλλιτεχνικό τους ταλέντο έως το 1953. Eδώ στη Υοutubeη πρώτη τους συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία και εδώ ένα slideshow φωτογραφιών τους (μουσική κάλυψη,με τη φωνή της B.Streisand).
Επανασυνδέθηκαν αργότερα και ακολούθησαν μουσική και θεατρική καρριέρα έως το 1967, με επισυμβάντα το θάνατο της La Verne, της μεγαλύτερης από καρκίνο.Εδώ ίσως είναι η τελευταία τους εμφάνιση τότε, ίσως το 1966, στο "The Dean Martin Show". Η εκ νέου επανασύνδεση όμως, των δύο άλλων αδελφών χάρις στην Bette Midler και τη δική της version του τραγουδιού τους "Boogie Woogie Bugle Boy" έγινε το 1972.
Η νέα αυτή προσπάθεια reunion, έδωσε συμμετοχή σε shows, musicals και δίσκους. Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι έφθασαν τα 113 charted hits, 46 από τα οποία σκαρφάλωσαν στο top 10! Ξεπερνώντας τον Εlvis Presley αλλά και τους Beatles. Σε όλη τους την καριέρα οι αδελφές, ηχογράφησαν πάνω από 600 sides και πούλησαν 75 εκατομμύρια αντίγραφα συνολικά!
Ανατρέχοντας στη ζωή αυτών των γυναικών που κοριτσάκια ακόμα διέπρεπαν στη Μινεσσότα, όπου γεννήθηκαν και όπου οι γονείς τους Πέτρος και Ollie, είχαν - τι άλλο για εμιγκρέδες της εποχής- εστιατόριο, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις και να απολαύσεις το ταλέντο τους, την εκφραστικότητά τους, αλλά και τη διάθεσή τους.
Διέπρεψαν στο swing, boogie-woogie,στη jazz, σε ballads, folk, country-western, ακόμα σε seasonal και religious. H ευελιξία του στυλ, τους χάρισε διάφορους λαμπερούς μουσικούς παρτεναίρ όπως ο Bill Crosby, o Danny Kaye, ο Andy Williams, η Judy Garland ο Nat "King" Cole και άλλους..
Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά λέει ο σχολιαστής Τassos1 από τη Γερμανία, στο Ιn the Mood, κέρδισαν έναν πόλεμο με τη μουσική! Το πρώτο αμερικάνικο tank που μπήκε στη Γερμανία έπαιζε στη διαπασών και μετέδιδε από τεράστια μεγάφωνα αυτό ακριβώς το τραγούδι!

Tου αγ. Ανδρέα σήμερα, Χρόνια πολλά, ευκαιρία ήταν να θυμηθούμε τις περίπου Ελληνίδες, διάσημες αδελφές!
Πηγή φωτογραφίας: Το jazzconnectionmag.com και το Google-εικόνες.

ΥΓ. Δημοσιεύεται με λίγη καθυστέρηση, ένεκα ο.. δίσκος, ο σκληρός και άπονος!

Ετικέτες ,

11 Comments:

Blogger Juanita La Quejica said...

Ελπίζω να εννοείς τον σκληρό δίσκο... και όχι αυτούς που μας ταλαιπωρούν με την υγρασία! Αν εννοείς τον δεύτερο, περαστικούλια! Συμπάσχουμε οικογενειακώς!

10:28 π.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Blogger Penelope said...

Μέρες είχα να μπω στα blogs. Καλό μήνα να ευχηθώ και να είναι οι μέρες που θα έρθουν για όλους μας καλές και όσο γίνεται χαρούμενες.
Πολύ καλές όλες οι πληροφορίες φίλη μου, παντού και πάντα υπάρχουν τελικά "θαύματα" ελληνικής καταγωγής!

Eλπίζω όπως η Juanita να μην είναι ο προσωπικός σας δίσκος, αλλά του υπολογιστή ο έχων το πρόβλημα :-))

10:40 π.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα Juanita μου! Τον σκληρό σκληρό εννοώ! (απ τα καλά των παχουλούληδων ως εγώ, είναι να μην επηρεάζονται οι ..δίσκοι τους εύκολα!!);)

1:10 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Penelope, καλό μήνα και σε σάς! Έχετε την ευλογία του μικρού σας, έτσι σίγουρα οι μέρες που έρχονται θα γίνονται χαρούμενες μέσα από τα μάτια του!

-Ναι, ναι του υπολογιστή κόλλημα ήταν, ήθελε και αυτός την Αναστασία του!! Έχει τον τρόπο του αυτό το παιδί!!

1:12 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Blogger Penelope said...

Ανάσταση και Ανάταση δίσκου λοιπόν από την Αναστασία! Εύγε της.

1:42 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Ναι, πράγματι! Ευτυχώς η κόρη έκανε το θαύμα της! ;)

3:52 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Anonymous Αntwnis said...

Hula-Ba-Lu! Ήξερα κάποια τραγούδια (το tico-tico πάνω στο οποίο έγινε η διαφήμηση "και τι κουτί-κουτί" για μπύρα) αλλά αγνοούσα τις..sisters!
Eντυπωσιακή ενημέρωση!

4:32 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Βρήκα στοιχεία και για τον μπαμπά τους αυτό είναι το εντυπωσιακό χάρις στο internet!
Ωραίοι ρυθμοί, ωραίες οι ελληνοπούλες, που παρακολουθούσαν εκτός από το κανονικό τους σχολειό και το "ελληνικό" στην Minneapolis! Ίσως αν κρατούσαν μέχρι τέλη του '50 αρχές '60 και δεν χώριζαν το 1953, να ήταν θρύλοι παγκόσμια σαν τους beatles..

5:39 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2009  
Anonymous Ανώνυμος said...

Wunderbar, miraculous, εξαιρετικές!Αραγε έχουν έρθει στην Ελλάδα ποτέ;

6:55 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Δεν γνωρίζω ανώνυμε..
(μήπως είσθε και εσείς εστέτ;) :)

3:35 μ.μ., Δεκεμβρίου 31, 2009  
Anonymous GAIA Olive Oil 500ml said...

Hey, very nice site. I came across this on Google, and I am stoked that I did. I will definitely be coming back here more often. Wish I could add to the conversation and bring a bit more to the table, but am just taking in as much info as I can at the moment. Thanks for sharing.

Light 500ml Olive Oil

7:51 π.μ., Δεκεμβρίου 27, 2018  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.