Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2009

Gingo Jazz event


Aν σας αρέσει η Jazz, υπάρχει ένα event, αύριο βράδυ, στη Βούλα. Ιπποκράτους 1 και Γαληνού. Στο art Gallery cafe. Συνάντηση τη βραδυά στις 6 Δεκεμβρίου, ώρα 10 μμ. Μετά το Ασκληπιείο.
Μας το έκανε γνωστο ο Gingo, που λατρεύει τη γαλλική εκδοχή και τον οποίο και ευχαριστούμε. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η λέξη τζαζ σχηματίστηκε από το γαλλικό ρήμα jaser (οι λευκοί της Νέας Ορλεάνης μιλούσαν τότε γαλλικά) που σημαίνει φλυαρώ, επειδή η φλυαρία υπονοεί τον αυτοσχεδιασμό..Βέβαια πάντα υπάρχει και κάτι ακόμα, όπως η ενδιαφέρουσα ετυμολογική αναφορά για την "Jass" των κρεολών και άλλα!
Λέγεται, επίσης, ότιη τζαζ πήρε το όνομά της από τον χορευτή Τζάζμπο Μπράουν ενώ μια άλλη υποστηρίζει πως η ονομασία τζαζ προέρχεται από τη συντόμευση του ονόματος κάποιου μουσικού Τσάρλς (Charles, chas, jass, jazz) ή Τζάσπερ. Λιγώτερο πειστική για μένα..

Για να μπούμε στο κλίμα, μια και στη σελίδα μας αρέσει all that Jazz*, ένα βίντεο με φωτογραφίες από τις μεγαλύτερες μπάντες, band leaders, vocalists και αίθουσες. Ακούσματα από το soundtrack του "The Glenn Miller Story"

* Aκούμε και βλέπουμε την εκπληκτική Bernadette Peters και θυμόμαστε γιατί τα ακριβά αρώματα είναι σε μικρά μπουκάλια!Yστερον: Η επιτυχημένη βραδυά θα επαναληφθεί στις 10 Ιανουαρίου,2010.

Ετικέτες

7 Comments:

Blogger Ταχυδρόμος! said...

Ax ti anartisi.. Kalimera!

11:29 π.μ., Δεκεμβρίου 07, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα Ταχυδρόμε μου, γιόρταζες χθες..Χρόνια πολλά και καλά!

2:10 μ.μ., Δεκεμβρίου 07, 2009  
Blogger Juanita La Quejica said...

Μου άρεσε η ετυμολογία! Δηλαδή μπορούμε να ζητούμε ... jazz;
Όμορφες μουσικές!

12:01 μ.μ., Δεκεμβρίου 08, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα, ασφαλώς!! Κάνε μου λιγάκι..jazz! ;) ή Ι feel jazzy!!!:))
(λες να το δοκιμάσω στον συζυγάτο μου,που τελευταία είναι του πγιοτικού;) :))

12:07 μ.μ., Δεκεμβρίου 08, 2009  
Anonymous Γ. said...

Κατ'αρχήν δεν το συζητάω, NA έρθετε όποτε κ μπορείτε. Xαρά μας, απλά τώρα το πράγμα είναι αλλιώς...Κάνω πλέον δικό μου πρόγραμμα ( με 20 τραγούδια εκ των οποίων τα 12 Γαλλικά ) που τείνει να καθιερωθεί σαν γαλλική jazz με σταδιακή μείωση των Αμερικάνικων και αύξηση των Γαλλικών. Με αυτή την νέα παραδοχή το πρόγραμμα θα επαναληφθεί στις 10 Ιανουαρίου στον ίδιο χώρο, με διαφορετικό τίτλο και με την προσθήκη ενός (μιάς) ακόμη μουσικού. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον....
Τώρα να γράψω για μένα δεν μου βγαίνει....τι να πώ ..... "πώ-πώ ποιός είμαι ο μεγάλος ; ; "....Δεν τα μπορώ.... πάντως πήγε καλά και με το μαγαζί γεμάτο....κι'ας είχα το τράκ, μιάς και ήταν πρώτη μου φορά που έκανα τόσο μεγάλο πρόγραμμα, μόνος μου....
Φιλάκια και πάλι ευχαριστώ Γ.

1:15 π.μ., Δεκεμβρίου 09, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Ω αγαπητέ Γ. πολύ χαίρομαι και εύχομαι πάντα επιτυχίες. Όταν κάνουμε αυτό που αγαπάμε, το μεράκι βγαίνει! Στα καλλιτεχνικά μάλιστα, δεν κρύβεται!
Καλή συνέχεια!

4:41 μ.μ., Δεκεμβρίου 09, 2009  
Blogger disa said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

11:28 π.μ., Ιανουαρίου 27, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.