Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2010

Kιθαρίστας ή ..drummer


Όπως θα λέγαμε: Φωτογράφος ή κοινός τρομοκράτης; Πάνω στη διαμαρτυρία - διευκρίνηση αυτή, η Trafalgar sqare συγκέντρωσε χιλιάδες φωτορεπόρτερς, φωτογράφους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες στην πιο μαζική διαμαρτυρία που έγινε ποτέ στο Λονδίνο. Σκέψου, μέχρι οι πιο ψύχραιμοι Ευρωπαίοι, οι Εγγλέζοι, διαμαρτυρήθηκαν για το στενό μαρκάρισμα της αστυνομίας τους που φαίνεται ότι επειδή όλα βαίνουν καλώς σε αυτήν τη χώρα, ασχολείται με εκείνους που κάνουν την δουλειά τους. Σαν την αστυνομία στην Ελλάδα καληώρα, θυμάστε;
Όμως, μπας και έχουν δίκιο οι bobbies βρε παιδιά; Μήπως με πολλή αναλυτική σκέψη ερευνούν τρομοκράτες εν τω γίγνεσθαι; Τι ήθελε για παράδειγμα ο Grant Smith, architecture photographer, να φωτογραφίζει το αρχιτεκτόνημα του Sir Christopher Wren, την Christ Church! Ή ο reporter της Guardian, ο Paul Lewis που έπαιρνε φωτογραφίες του Gherkin building στο Λονδίνο..Ή ο Jeff Overs, ο φωτογράφος του BBC που φωτογράφιζε το St Paul's Cathedral.. Ή ο ερασιτέχνης Andrew White, που φωτογράφιζε τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στο Brighton...
Αν οι δικοί μας "μπομπιδες" γύριζαν στους δρόμους, σαν τους εγγλέζους, (πεζούς ή ποδηλατιστές bobbies επίσης), ίσως δεν άφηναν περιθώρια στους βομβιστές του Μνημείου του 'Αγνωστου Στρατιώτη ή στην Εθνική Ασφαλιστική..
Δεν θα άφηναν περιθώρια σε μικροαπατεωνίσκους πορτοφολάδες ή κλέφτες κινητών, να γίνονται σοβαροί εγκληματίες, όπως ο τσαντάκιας στην Πλ.Βικτωρίας που σακάτεψε την Ρωσσίδα πιανίστρια, ή ο άλλος που άφησε τη νεαρή κοπέλλα με ενα νεφρό.Ή η συμμορία των Ρουμάνων, που, μόλις εμφανίστηκε στα δικαστήρια, έσπασε το χέρι της κυρίας, (θύμα πορτοφολά μέλους της σπείρας, που τον έπιασε μόνη της και τόλμησε (!) να του κάνει μήνυση)... H οποία μάλιστα, έχει την πικρία να τους συναντά καθημερινά στο σταθμό ΗΣΑΠ και να μην μπορεί να κάνει κάτι, ελλείψει αστυνόμευσης και αδυναμίας αυτοδικίας..
Γιατί άραγε είναι τόσο δύσκολη η απόφαση για πεζή αστυνόμευση, Ω συμπολίτες; Μήπως γιατί η ντόπια αστυνομία φοβάται τους εγκληματίες που γυρίζουν πλέον στους δρόμους, ή κατάντησαν τόσο λαπάδες-γραφιάδες που δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καμμιά πρόκληση; Είναι δυνατόν να φοβούνται ακόμα και 15χρονους προκλητικούς αλλοδαπούς, υποψήφιους "έλληνες" πολίτες, με άδεια μάτια και περισσή αυθάδεια στα αθηναϊκά πεζοδρόμια, για τους οποίους καλούνται να επέμβουν;

Ο τίτλος από την διαχρονική επιτυχία τουΓιάννη Γιοκαρίνη!

Ετικέτες

6 Comments:

Anonymous Ελίνα said...

Το πρόβλημα με τους έλληνες αστυνομικούς είναι πως επιλέγονται μέσω πανελλαδικών... Κουτσοί στραβοί παρανοϊκοί σχιζοειδείς, χωρίς κανένα ψυχιατρικό τεστ φορούν τη στολή,τσεπώνουν και ένα όπλο και βγαίνουν σεργιάνι.Χωρίς επαρκή εκπαίδευση και χωρίς ανά τριετία επανεξέταση της ικανότητάς τους όπως στην Αγγλία.
Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την αμετροέπεια που συχνά διακατέχει τον Έλληνα, τον θεωρητικό του "παν μέτρον άριστο", ολοκληρώνουμε το παζλ.
Φυσικά υπάρχουν πανάξιοι αστυνομικοί, αλλά που να πρωτοβοηθήσουν κι αυτοί..; στη φύλαξη του Σαρτζετάκη;(ακόμα έχει φρουρούς), στην προστασία των "μεγαλοδημοσιογράφων"; στην επικύρωση εξουσιοδοτήσεων;
Όσο για τους ρεπόρτερ μας αγαπητή Κατερίνα, άστους, έχουν σοβαρότερες δουλειές από το να φωτογραφίζουν την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα...Τα μνημεία στη θέση τους θα μείνουν.. η Αλεξανδράτου κι ο Ρουβάς όμως;;;;; Θα μας φύγουν και τι θα απογίνουμε ως έθνος αν δεν απαθανατίσουμε τους μεγάλους ευεργέτες του σύγχρονου πολιτισμού μας...

11:20 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Ούπς..Πονάει Ελίνα.. γιατί είναι όλα όσα λες, αλήθειες.
Μόνο που τα δεχόμαστε παθητικά σαν αναπότρεπτα..
Έτσι μου λέγανε -όλοι πλην bloggers- για το πάρκο Ριζάρη όταν άρχισα να δημοσιοποιώ κείμενα,με αλήθειες, χρησιμοποιώντας σκέψεις, πράξεις και λόγια, δικά τους, ως επιχειρήματα σε διάφορους υπεύθυνους και αρμόδιους.
Μήπως πρέπει οι πολίτες να οργανωθούμε; Πως υπάρχουν εθελοντές-παρατηρητές στις πυργκαϊές; Πως υπάρχουν κινήσεις που οργανώνονται για κάποιον -καλό συνήθως-σκοπό..
Θα μου πεις εδώ μια γειτονιά με έντονο πρόβλημα-ο αγ.Παντελεήμων- ξεσηκώθηκε και της κόλλησαν τη ρετσινιά των "ακροδεξιών"..
Όσο για το κέντρο, το ταλαιπωρημένο και παρηκμασμένο, χωρίς νέους ως κατοίκους, εύκολη λεια στα χέρια των σύγχρονων πλιατσικολόγων πειρατών( στον όρο συμπεριλαμβάνω και όλους αυτούς που υποβίβασαν εσκεμμένα την περιοχή για να πλουτίσουν φτιάχνοντας..λοφτ), αναρωτιέμαι ποιός θα το προστατέψει;
Όχι βέβαια οι..bobbies!

1:43 π.μ., Ιανουαρίου 26, 2010  
Anonymous Ελίνα said...

Δίκιο έχεις Κατερίνα για τους εθελοντές. Όμως κουράστηκα να ζω σε μια χώρα που δεν έχει κράτος -καταλαβαίνεις τι εννοώ- και να βασίζεται μόνιμα σε χορηγούς, σε ευεργέτες και σε εθελοντές. Δεν γίνεται τίποτα από το κράτος. Δες νοσοκομεία. Κάθε καινούρια πτέρυγα, είναι δωρεά κάποιου ευεργέτη. Όλη η Ελλάδα είναι μία χορηγεία. Είναι υποχρέωση της πολιτείας τα έργα, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, η προστασία του πολίτη. Πληρώνουμε όλοι για αυτά και μάλιστα με το παραπάνω. Αν είναι για κάτι να κινητοποιηθούμε ως λαός, είναι για να υποχρεώσουμε την πολιτεία να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και όχι για να την απαλλάξουμε ακόμα περισσότερο.

2:02 π.μ., Ιανουαρίου 26, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Aνάμεσα στην αγανάκτησή μου το 2008 μέχρι τη σημερινή δεν έχουν περάσει μόνο 2 ολόκληρα χρόνια αλλά και δύο κυβερνήσεις.
Αφιερωμένο εξαιρετικα στους Παυλόπουλο, ανύπαρκτο υπουργό και Χρυσοχοΐδη, ας μην χαρακτηρίσω ακόμα γιατί κάποτε με έκανε να τον συμπαθήσω με ωρισμένα μέτρα..

3:26 π.μ., Ιανουαρίου 26, 2010  
Blogger Ταχυδρόμος! said...

Θέλει πολύ δουλειά η ελευθερία..

11:09 π.μ., Ιανουαρίου 26, 2010  
Anonymous Θεία Λένα said...

Να προσθέσω ότι ορισμένοι αστυνομικοί είναι και παντελώς άσχετοι. Παράδειγμα. Απέναντι απο τη πολυκατοικία μας υπάρχει φυλάκιο με αστυνομικούς σε βάρδιες που φυλάνε κάποιον πρώην υπουργό. Κανονικά αντί να κάθονται σαν τις γλάστρες, έπρεπε να κυττάνε/ρωτάνε ποιον μπαίνει/βγαίνει, παρκα΄ρει κλπ. Ετσι δεν είναι; Δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να μπεί βόμβα στον κοινόχρηστο χώρο. Μετά πέφτουν κεφάλια..κατοπιν εορτής.
Το στοιχειώδες..μία απλή φύλαξη και τα κάνανε σαλάτα. Πόσο μάλλον να βγούν στους δρόμους..και να παίζουν κλέφτες και αστυνόμους.

2:31 μ.μ., Φεβρουαρίου 02, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.