Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

Πάρκο Ριζάρη ο κήπος...Επιτέλους εγκαίνια!


Νενικήκαμεν!!
Στις σημερινές ειδήσεις διαβάζω
Σήμερα Σάββατο, στις 18:00 το απόγευμα ανοίγει τις πόρτες του, για τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, το πάρκο Ριζάρη. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζει ότι με τη γενναία χορηγία του Ιδρύματος Πατέρα αλλά και των ανθρώπων του Δήμου Αθηναίων, δόθηκε στους πολίτες ένα πάρκο που μαζί με τον υπό διαμόρφωση χώρο πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο, και αυτόν του λυκείου του Αριστοτέλη, αποτελούν μια τριλογία πολιτιστικού και περιβαλλοντολογικού περιπάτου.
Στα σχόλια δε του προηγούμενου άρθρου, ο φίλος μας ο Δημήτρης ο Ταξιδευτής μου φέρνει τα συγχαρήκια :
Κατερινα καλημερα
σημερα θα γινουν τα εγκαίνια του Παρκου στην Ριζάρη εχεις προσκληση απο τον αντιδημαρχο τον κ. Νικο Αβραμιδη να παρευρεθεις
να περνας καλα
Δημητρης

Επιτέλους, περισσότερο πράσινο στο γκρί των πόλεων, μετά μάλιστα τη δοκιμασία της φωτιάς που αφάνισε την χαρίεσσα Αττική..
Ήταν από τα πρώτα θέματα κινητοποίησης στον χώρο των blog!! Πλαισιώθηκα αμέσως από όλους τους bloggers της εποχής, ξεκινήσαμε από την τότε Δήμαρχο κ.Μπακογιάννη και φτάσαμε μέχρι τον επίτροπο E.E κ.Δήμα, αλλά και τον Πρωθυπουργό κ.Καραμανλή και τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Σουφλιά!
Τόσο οι παλαιότεροι (π.χ. Arcoudos, Μindstripper, η Juanita, η πολυτάλαντη Rodia που μας έφτιαξε τα banners,η Marina, ο ποιητής Γεώρ.Πίττας, που βοήθησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο,o SotKan, ο Γιάννης Καρακατσάνης που μας βοήθησε προγραμματιστικά με τα standar κειμένου email και οι νεώτεροι (πχ.OPhilos, H tassoula),η An-Lu, όλοι οι φίλοι γενικά, που θα δείτε σε παλαιότερα δημοσιεύματα να σχολιάζουν ή να κινητοποιούνται(συγνώμη αν ξέχασα,αδικώντας κάποιον..).Επίσης η Φιλοδασική, μας είχε παραχωρήσει forum.. Όλους τους ευχαριστώ άλλη μια φορά και τους συγχαίρω!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, "Στο πάρκο της Ριζαρείου φυτεύτηκαν 10.000 τ.μ. πρασίνου με 98 δέντρα, 406 θάμνους και 9.000 τ.μ. χλοοτάπητα, τοποθετήθηκαν τρία πανέμορφα γλυπτά ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, («Μαζικοποίηση» - γλύπτη Γ. Λάμπρου, «Πλαστικό όραμα» - γλύπτη Γ. Καλακαλά και «Σύνθεση» - γλύπτη Χ. Καπράλου), διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου σε 3.000 τ.μ. και φωταγωγήθηκε το σύνολο του πάρκου με 130 φωτιστικά".

Υστερον
! Ευχαριστούμε βέβαια και συγχαίρουμε πρώτιστα το Ίδρυμα Πατέρα, τον κ.Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνηκαι το Δ.Σ.-αντιδημάρχους κλπ
Ακούμε Scorpions, Send me an Angel..


Yστερον: Φωτορεπορτάζ επι των εγκαινίων.

Ετικέτες , , , , , , ,

27 Comments:

Blogger Τάσος Ν. Καραμήτσος said...

Τελικά, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Την καλησπέρα μου.

6:40 μ.μ., Δεκεμβρίου 12, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Είμαι πολύ χαρούμενη αγαπητέ μου Τάσο! Όχι γιατί έκανα μια μικρή εκστρατεία με τη συμπαράσταση όλων των τότε bloggers( 2ooo είμαστε όλοι και όλοι).. Αλλά γιατί έγινε μέσω του διαδραστικού μέσου του διαδικτύου!! Ουσιαστικά κινητοποιηθήκαμε από τις πολυθρόνες μας και φέραμε στην επιφάνεια το θέμα για το οποίο, ήδη είχαν κάνει το νομικά και άλλα τρεξίματα..

6:45 μ.μ., Δεκεμβρίου 12, 2009  
Anonymous Ανώνυμος said...

Συγχαρητήρια! Ωστόσο ελπίζω να μην ξεριζώθηκαν τα παλιά δένδρα που είχαν εγκλιματιστεί και λειτουργούσαν σωστά στο περιβάλλον. Να θυμίζουν πως ξεκίνησαν όλα στο σημείο, πως ήταν αττικός κήπος τελικα, με τις συκιές του τα πεύκα και όλα του.

12:31 π.μ., Δεκεμβρίου 13, 2009  
Blogger KitsosMitsos said...

Πολύ καλή κίνηση! Όσο περισσότερο πράσινο μπορούμε, αυτή πρέπει να είναι η κινητοποιός δύναμη!
Την καλημέρα μου και εύγε και πάλι!

12:30 μ.μ., Δεκεμβρίου 13, 2009  
Blogger Juanita La Quejica said...

Μπράβο Κατερίνα μου, αυτά είναι εξαιρετικά νέα. Και σίγουρα βοήθησε και η κινητοποίηση που οργάνωσες.
Μακάρι να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ενεργοί σαν πολίτες... μήπως και βελτιώσουμε ελάχιστα την καθημερινότητά μας.

10:18 μ.μ., Δεκεμβρίου 13, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Σας ευχαριστώ ανώνυμε. Ελπίζω το ίδιο και εγώ, γιατί ουσιαστικά θα άλλαζε το ύφος και η ουσία του "αττικού κήπου", όπως τον αποκαλείτε.
Αλλά κοντινός ψαλμός, μια βόλτα θα την κάνουμε!

2:02 π.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Ευτυχώς Κitsosmitsos, που αποφάσισαν για τη διατήρησή του αφού πέρασε από τα καυδιανά δίκρανα της business και της αξιοποίησης! ;)

2:05 π.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Όπως παλιότερα μου είχες σχολιάσει αγαπητή μου φίλη Juanita, πατάω γερά στα πόδια μου. (φταίει και το..φυζίκ μου!);)
Όλη η προσπάθεια και τα τρεξίματα έγινε πολύ πριν από μένα με τον "Παριλίσσιο" σύλλογο όπως είχα γράψει το 2006. Μάλιστα εκεί είχα επιχειρηματολογήσει με τα ίδια τους τα λόγια και έργα τόσο του ιδρύματος Γουλανδρή όσο και του καθηγητού Κουμάντου.
Είχε λοιπόν καθώς θυμάσαι ο σύλλογος φτάσει μεχρι την Ακαδημία Αθηνών. Κανείς όμως δεν εκινείτο, κανείς δεν έπαιρνε την απόφαση..
Τότε αποφάσισα να δράσω βλέποντας τα πράγματα επικοινωνιακά και σαν να ήμουνα μόνη απέναντι στην εξουσία, σαν την μυιγα σαν το κουνούπι στου βοδιού το κέρατο.
Με πλαισιώσατε, πιστεύω ότι μας διαβάσανε μας παρακολουθήσανε, αλλά η αλλαγή συνέβη τελικά εξαιτίας των πυρκαγιών και της ανήκεστης βλάβης στο πράσινο..

Όμως η κινητοποιησή μας, δεν άφησε το θέμα να θαφτεί. Θυμάμαι τον σημερινό δήμαρχο όταν τον ρώτησαν τότε οι δημοσιογράφοι τι τέξεται με το πάρκο Ριζάρη, ήταν με το ίδρυμα Γουλανδρή και δεν άφησε με υπεροπτικό θα έλεγα ύφος κανένα περιθώριο. Χθες όμως..
Χθες έγιναν επιτέλους τα εγκαίνια ενός πολύ χρήσιμου κήπου!
Να κανονίσουμε να τον περπατήσουμε και να γράψουμε εντυπώσεις στα blog μας!!

2:16 π.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Τι περίεργο εργαλείο ο google translator! Κάποιος ζήτησε να με διαβάσει..τούρκικα! Aν τα κατάφερε δηλαδή ο άνθρωπος, μια και αυτού του είδους η μετάφραση ..μπάζει!

2:40 π.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Anonymous Kafetzis said...

Give yourself a pat on the head for a job well done! Your past efforts have not been wasted as people appreciate your particular talents.

12:26 μ.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Blogger Penelope said...

Δεν θέλω να φανώ «απαισιόδοξη» το μόνο που εύχομαι είναι να μην βρεθεί και το νέο πάρκο στο «έλος» του και ρημάξει με την πάροδο του χρόνου.
Και σίγουρα η προσπάθεια κινητοποίησης και μέσω του blog σου αγαπητή φίλη, έβγαλε τους δικούς της καρπούς και άνθη σαν τα δένδρα και τα φυτά της Ριζάρη!
Σας ασπάζομαι.

1:17 μ.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

Συγχαρητήρια, πρώτα απ' όλα, γιατί το να αποκτάει η ΑΘήνα στις μέρες μας ένα ακόμη πάρκο μοιάζει περίπου σαν να εξαγέλλονται δωρεάν τέλη κυκλοφορίας για ένα χρόνο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω με ποιού είδους "υπόγεια" συναλλαγή (υπάρχει στη μέση και η άδεια του γηπέδου ΠΑΟ) αποφάσισε ο κ. Πατέρας να κάνει αυτό το δώρο στην πόλη μας, όμως ακόμα κι έτσι καλά είναι.
Το πάρκο είχε αφεθεί στην τύχη του, με κάτι σπασμένες σχάρες εκεί στην έξοδο του σταθμού του Ευαγγελισμού, κίνδυνο-θάνατο ιδίως το βράδι, που βέβαια εννοείται ότι δεν υπήρχε φωτισμός.
Έστω κι έτσι, με το γνωστό σύστημα των κωπρόσκυλων Δ.Υ. "ένας δουλεύει-δέκα κοιτάνε" (και αυτό, δηλ. τον ακριβή αριθμό, τον διαπίστωνα με τα μάτια μου κάθε μέρα που περνούσα από εκεί για τη δουλειά μου), το πάρκο τελείωσε.
Μάλιστα νομίζω ότι έχουν δημιουργηθεί και 5-6 βάσεις αγαλμάτων.
Υποθέτω λοιπόν πως εκεί τελικά θα μεταφερθούν οι 6 προτομές αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων (Σωκράτης και ΣΙΑ), που η πρώην δήμαρχος και νυν στρατιώτης της παράταξης "αποκεφάλισε" από την πλατεία Κοτζιά παραμονές του "2004", παράχωσε σε μια αποθήκη που ούτε και η ίδια γνώριζε (μάλλον μαζί με τις υπερσύγχρονες μηχανοκίνητες σκούπες, προκαλώντας τελικά τη μήνι (και εξώδικο πρόσκληση) του δημιουργού τους γλύπτη Καρακαλλά, και τη δημοσίευση της όλης υπόθεσης στον Κυριακάτικο τύπο. Αυτά για την αγάπη προς την πόλη μας...
Και κάτι ακόμα : για τους λεβέντες που παρκάρουν κάθε μέρα τις μηχανές τους (αυτές τις τέσσερις ίδιες μηχανές, που η μία είναι τρίκυκλο PIAGGIO MP3) κοντά στα σκαλιά του σταθμού του Ευαγγελισμού, αφού τους πω ότι βέβαια είναι "κλασσικοί" ελληναράδες, τους προειδοποιώ ότι λίγο ακόμα θέλω να φορτώσω και να ειδοποιήσω την Τροχαία, και τότε θα ψάχνουν να τις βρούν σε καμιά καρότσα γερανού, ρωτώντας τον πλανόδιο τυμπανιστή που εδρεύει στο ίδιο μέρος...

9:40 μ.μ., Δεκεμβρίου 14, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Thanks a lot dear kafetzis!
Kαλώς ήλθατε!

1:06 μ.μ., Δεκεμβρίου 15, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Ολα πρέπει να τα περιμένει κανείς Πηνελόπη μου, στην Ελλάδα ζούμε..(τι κρίμα, να ξεστομίζω κάτι τέτοιο..)
Ναι πιστεύω ότι συνέβαλα ώστε να μη θαφτεί ή ξεχαστεί το πράγμα, σε καιρούς που η "οικολογική" συνείδηση ήταν εδώ στα σπάργανα..

1:09 μ.μ., Δεκεμβρίου 15, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Θα μπορούσες να μας δώσεις φωτογραφικά την κατάσταση στο πάρκο αγαπητέ μου ΤΑ ΔΥΟΠΙ άραγε;
Λόγω μικρού προβλήματος δεν είναι εύκολο να κινηθώ αυτές τις μέρες..

1:11 μ.μ., Δεκεμβρίου 15, 2009  
Anonymous footsteps said...

Ο αγώνας σας δικαιώθηκε. Μακάρι να είναι ένα ζωντανό πάρκο...και ας το προσέχει ο Δήμος.

9:57 π.μ., Δεκεμβρίου 16, 2009  
Blogger ΤΑ ΔΥΟ ΠΙ said...

Προς το παρόν οι εν λόγω μηχανές απομακρύνθηκαν (είχα να περάσω 3-4 μέρες), προφανώς λόγω εγκαινίων.
Υπάρχουν ταμπέλες που απαγορεύουν την είσοδο δικύκλων, καθώς και περιπολικό της Κακλαμανικής Αστυνομίας.
Απομένει να δούμε πόσο χρόνο διαρκεί το "θαύμα" (συνήθως το μικρό τρεις και το μεγάλο τέσσερις...)

10:37 π.μ., Δεκεμβρίου 16, 2009  
Blogger Ταχυδρόμος! said...

Βράσε ρύζι δηλαδή;

1:08 μ.μ., Δεκεμβρίου 18, 2009  
Blogger Αίθρα said...

Σού τό 'κλεψα και τό μετάφερα στα Γιάννενα
{polites4oassi.blogspot.com} που για κάτι παραπλήσιο αγωνίζονται κι αυτοί.

Είναι ωραίο να μαθαίνουμε ότι κερδίζουν οι πολίτες, όταν κινητοποιούνται!
Επαληθεύεται το σοφό:
«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

Μην μού κρατήσεις κακία που δεν σέ ρώτησα πρώτα.

Καλές γιoρτές, Καλή Χρονιά!

1:58 μ.μ., Δεκεμβρίου 20, 2009  
Blogger mindstripper said...

Καλές γιορτές Κατερίνα. Υγεία και γαλήνη ψυχής. Να είσαι καλά.

8:33 μ.μ., Δεκεμβρίου 21, 2009  
Blogger Rodia said...

Κατερινακι μου, συγχαρητηρια!:)
Το ζουμι ειναι πως πρεπει να συνεχισουμε να ειμαστε στη τσιτα, που λενε. Μη ξεχνουμε οτι το Παρκο της Ριζαρη ειχε αποδοθει στους πολιτες της και κατα τη περιοδο Τριτση σε σχεδια (νομιζω) της Σ. Καρακωστα και ηταν και τοτε πολυ ομορφο.
Επαγρυπνηση λοιπον...
Καλη χρονια και πολλα φιλια!:)))

2:17 μ.μ., Δεκεμβρίου 31, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Αχ Ταχυδρόμε μου, ποιός τομέας στην Ελλάδα δεν είναι για βραστή όρυζα;
Ας ελπίζουμε ότι δεν θα τον αφήσουν στην τύχη του..

5:52 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Οπότε απαντώ έτσι και σε σένα αγαπητά μου Footsteps.
(καλή χρονιά με την ευκαιρία, να χαίρεσθε το μικρό μωράκι σας!)

6:00 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Για να δούμε ΤΑΔΥΟπΙ, για να δούμε..Γιατί γαϊδούρια υπάρχουν πολλά και Κωλοέλληνες, που λέει ο Σαββόπουλος, πάντα!

6:01 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλώς την, την Αίθρα! Καλά έκανες που το διέδωσες, σε ευχαριστώ μάλιστα.
Μου έκαναν μάλιστα και link οι Πολίτες για την Όαση!

Καλή και δημιουργική χρονιά!

6:08 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητή μου mindstripper καλή χρονιά με Υγεία-Αγάπη-Χαρές και για σένα.
Σου οφείλει έναν ευρηματικό τίτλο άρθρου συμπαράστασης η κίνηση για το πάρκο στη Ριζάρη, που κίνηση την περιέργεια στην blog-σφαίρα τότε:
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ!

6:12 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Aγαπημένη μου πολυτάλαντη Rodia, ένας λόγος που δεν κατέβασα τα banner και το λινκ είναι αυτός!
Σε επαγρύπνηση πράγματι, γιατί είδαμε πως είχε καταντήσει το πρώην καλοσχεδιασμένο πάρκο, έργο του Τρίτση -από τα λίγα ανοιχτά μυαλά- για την Αθήνα, που αγαπούσε, δεν την ..μισούσε!
Καλή χρονιά!

6:15 μ.μ., Ιανουαρίου 02, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.