Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

Μια κάρτα μα ποιά κάρτα


Πήρα μια κάρτα-μία μόνο- χριστουγεννιάτικη, από Αυστραλία. Μια ευχάριστη ομολογουμένως έκπληξη! Οι μόνες κάρτες, βλέπετε, που κυκλοφορούν, είναι οι ..Cartes de visites! Oι επίκαιρες, οι επετειακές κάρτες πια δεν είναι χειρόγραφες, ούτε καν παραδοσιακές. Εξαιρετικές,όμως, με επίκαιρη μουσική και ευχάριστα animation, όπως αυτή
Peaceful ή εκείνη
Stars ή η πολύ γνωστή παιχνιδάρικη !
Μεταφέρουν με τον ίδιο τρόπο και εξίσου εντυπωσιακά τα αισθήματα και τα μηνύματα των ημερών στον κόσμο, που τιμά και γιορτάζει τα Χριστούγεννα.
Κάποτε οι κάρτες είχαν σαφές το μήνυμα της θρησκευτικής εορτής ή της Πρωτοχρονιάς, με ευχές για το νέο έτος και υγεία! Βέβαια ξεκίνησαν εμπορικά όπως μπορούμε να θυμηθούμε στο παλαιό άρθρο μου εδώ, του 2007 και εδώ, για ένα άρθρο στο blog ΗfL. Υπήρχαν και σαφή κάποια μηνύματα-άλλοθι- της φιλανθρωπίας, "ντύστε τους γυμνούς", "ταΐστε τους πεινασμένους", που καταδείχνει ότι και τότε το 1843 ή το 1881, ο κόσμος είχε προβλήματα επιβίωσης.
Παρατηρούμε όμως, ότι όλο και περισσότερα Χριστούγεννα,πιά, δεν έχουν κέντρο τον Χριστό. Οι επιτήδειοι, πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης και παγκοσμιοποιημένοι έμποροι της κατανάλωσης και της ανάλωσης, έντεχνα, έφεραν και αυτήν την Γιορτή στα μέτρα τους..Τα συνθήματα λιγώτερο φιλάνθρωπα..Ντυθείτε, προβληθείτε, ταξιδέψατε, καλοπεράστε, φάτε και πιείτε..
Αντιστεκόμαστε λοιπόν.. Λιγώτερη κατανάλωση, περισσότερη σκέψη, διαπροσωπική επικοινωνία, μεγαλύτερη και εσωτερικότερη συμμετοχή στα πνευματικά δρώμενα. Στο τέλος -τέλος, ο Χριστός, που ημέρεψε, ομόρφυνε, το ανθρώπινο πνεύμα, που δεν ξεχώρισε άνδρα από γυναίκα και δίδαξε την Αγάπη, εγεννήθη..

Ετικέτες

6 Comments:

Blogger Marina said...

Σωστά τα όσα λές..όμως ας μη περιμένουμε απο τους άλλους να βάλουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στη ζωή μας..ας αρχίσουμε εμείς. Πωλούνται στην Ελλάδα πολλές και όμορφες κάρτες με το πνεύμα της Γέννησης ή κάτι παρεμφερές. Ας τις αγοράσουμε και ας τις στείλουμε σε φίλους που δε χρειάζεται να ζούν στην Αυστραλία, ας ζούν και μέσα στην Αθήνα, στην επαρχία, ακόμη και στη φίλη απο τη δουλειά που βλέπουμε κάθε μέρα. Ας στείλουμε εμείς το δικό μας σήμα..για τις μέρες που έρχονται..και μετά θα δείς πόσοι πραγματικοί "άνθρωποι" θα απαντήσουν, με μία ποιοτική κάρτα που αγόρασαν απο π.χ. "Ζωγραφική με το πόδι" ή έφτιαξαν οι ίδιοι.
Καλά Χριστούγεννα.

2:13 μ.μ., Δεκεμβρίου 23, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπημένη μου Marina, Καλά Χριστούγεννα!
Δεν έχεις καθόλου άδικο! Είναι κάτι που κάνουμε δυο φορές το χρόνο και δείχνουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε ή εκτιμάμε ότι τους σκεφτόμαστε!
(έφτιαξαν οι ίδιοι; Τι μου θυμίζεις.. Τα τελευταία teens μου! Όπου βάλθηκε με πενάκι σε ρυζόχαρτο να σκιτσάρω, μετά χαρτόνι και χρωματιστό χαρτί φόντο, έπειτα επικόλληση χρυσόσκονη και χάντρες αγορασμένες με προσοχή έστω και με το..κιλό από Μητροπόλεως !! Ευτυχώς έχει ξεμείνει κάποια για να το δείξω στα κορίτσια μου, γιατί δεν νομίζω ότι τότε εκτιμήθηκε τόσο όσο έπρεπε αυτό..) :))
Εύχομαι σε σένα και τους αγαπημένους σου, Υγεία και να είσαστε απλά χαρούμενοι!

3:11 μ.μ., Δεκεμβρίου 23, 2010  
Blogger KitsosMitsos said...

Η πρόταση με το Αντιστεκόμαστε κρύβει όλα τα νοήματα!
Καλές γιορτές!

10:20 π.μ., Δεκεμβρίου 24, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Έτσι είναι, αγαπητέ KitsosMitsos!
Kαλά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου!

1:59 μ.μ., Δεκεμβρίου 24, 2010  
Anonymous Όλγα said...

Ν'αντιστεκόμαστε... ίσως χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Καλά Χριστούγεννα Κατερίνα! Χρόνια πολλά και φωτεινά με υγεία κι αγάπη..

3:27 μ.μ., Δεκεμβρίου 24, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητή μου Όλγα, τι ωραία ευχή! Μακάρι να είναι όλα φωτεινά γύρω μας, ή να έχουμε τη δύναμη να τα κάνουμε εμείς!
Αντιστεκόμαστε λοιπόν!
-Καλά Χριστούγεννα!

3:56 μ.μ., Δεκεμβρίου 24, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.