Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2005

Δεξιότερα Κουροπάτκιν!*

Δεξιότερα Κουροπάτκιν!*


Η αρχή έγινε στο προηγούμενο αρθράκι. Δόθηκε ιδέα προς κάθε αρμόδιο που θα ήθελε να ανοίξει καινούργιο κεφάλαιο προσέλκυσης ταξιδιωτών και μάλιστα κάποιων με ανεβασμένο επίπεδο, με ενδιαφέροντα σε μάχες και ιστορία, από τα οποία βρίθει ο τόπος μας.
Φαντάζεστε αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας; Καλά θα μου πείτε, εδώ δεν έχουμε ακόμα στήσει αναθηματική στήλη και μας περισσεύει η μνήμη και η ιστορία για να οργανώσουμε event;
Προς τα έξω πάμε καλύτερα, που έλεγε κάποιος, αλήστου μνήμης!
Σήμερα καταδείχνουμε- άλλη λαμπρή ιδέα-, τι κάνουν για παράδειγμα στο New Mexico να προσελκύσουν τουρίστες, που θα κάνουν το κέφι τους και το σύγχρονο χόμπυ τους και θα θαυμάσουν αφ’ υψηλού τα τοπία του τόπου.
Rally αεροστάτων, ένας χαρούμενος εναέριος αγώνας!
200 συμμετοχές είχε φέτος η ετήσια διοργάνωση-κάθε Δεκέμβρη-, υπο την αιγίδα του δικού τους Υπουργείου τουρισμού και του εμπορικού τους επιμελητηρίου!

Αυτό το ράλλυ θέλει κρύο, επομένως είναι ένα ενδιαφέρον σπορ για τους μήνες που δεν μπορούμε να "ρίξουμε" στην τουριστική αγορά τα γνωστά "λίγη θάλασσα, λίγο κρασί και .."
Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι πρώτοι οι αδελφοί Montgolfier-οι στα 1783 στη Γαλλία σχεδίασαν το αερόστατο και η πρώτη πτήση είχει ταξιδιώτες μια πάπια -μα ποιά πάπια- έναν πετεινό και ένα πρόβατο και το ανέβασαν στα 1500 πόδια για οκτώ χιλιόμετρα. Τον ίδιο χρόνο, επανδρωμένο το αερόστατο, ανέβηκε στα 3000 πόδια, πτήση 25 λεπτών, με θεατές 400.000 Παριζιάνους!

* Ο τίτλος είναι δανεισμένος απο σχετικό δημοσίευμα παλιάς έγκυρης ελληνικής εφημερίδας, όταν ο αρθρογράφος -Βλάχος- έδινε συμβουλές στον Ρώσσο στρατάρχη του ρωσσο-ιαπωνικού πολέμου απο την ..Αθήνα, στα ελληνικά φαντάσου και τον προτιμήσαμε απο τον τίτλο "στο γάμο του Καραγκιόζη"!
Φυσικά όπως ήταν δυνατόν να ακουστεί εκείνος από τον ..Κουροπάτκιν, άλλο τόσο δυνατόν θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβουλεύσουμε και να εισακουστούμε και εμείς αρμοδίως!

Ετικέτες

7 Comments:

Blogger Marina said...

Αχ!Τι υπέροχη ιδέα το ράλλυ των αερόστατων..πάντα μου άρεσε η ιδέα να πετάξω με ένα απο αυτά, ποτέ δεν τό έχω κάνει όμως με μάγευαν πάντα τα βιβλία του Ιουλίου Βέρν εκείνο με το αερόστατο, αλλά και το "πράσινο σύνεφο" του Α.Σ. Νήλ,

Οσο για την Ελλάδα, μη το ψάχνεις, κάποιος κάποτε αποφάσισε να φτιάξει μία τριήρη και αυτή κουτσαβάκικη βγήκε, μας συγχωρείτε λάθος είπαν..απο δώ την πήγαν, κάπου την έχουν χώσει...ούτε ξέρω που είναι. Δεν είμαστε λαός να προβάλλουμε την ιστορία μας, τη χώρα μας..

10:26 μ.μ., Δεκεμβρίου 05, 2005  
Blogger Marina said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

10:29 μ.μ., Δεκεμβρίου 05, 2005  
Blogger Νicola Beerman said...

Κατερινα δεν μπορω να φανταστω αναπαρασταση ναυμαχιας γιατι μενω Σαλαμινα και θα'λεγα οτι το νησι εχει γενικως ενα delay,οποτε δυσκολο να συντονιστει μετο υπουργειο(εκτος κι αν πασχει κι αυτο απο delay)

10:31 μ.μ., Δεκεμβρίου 05, 2005  
Blogger πολυβιος said...

κατερίνα μου, ιδέες υπάρχουν. στη θέληση και στην υλοποίηση χωλαίνουμε. καλημέρα.

9:29 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2005  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα σε όλους σας!
Δεν έχει κάτι αισιόδοξο η εικόνα του αερόστατου;
Ας μην χάνουμε την ελπίδα μας ότι κάποτε, στις κατάλληλες θέσεις θα καθίσουν οι κατάλληλοι άνθρωποι.
"Λίγο ακόμα να υψωθούμε, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα.." λέει ο ποιητής.

11:18 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2005  
Blogger Juanita La Quejica said...

Μου δόθηκε η ευκαιρία να πετάξω με αερόστατο στην Ρώμη πριν λίγους μήνες, αλλά σας ομολογώ ότι μας έπιασε τσιγγουνιά όταν είδαμε πόσο χρέωναν τα 10΄! Αγιογδύτες! Αρκεστήκαμε να τραβήξουμε φωτογραφίες από κοντά, αλλά και από την κορυφή του Αγίου Πέτρου στην άλλη άκρη της πόλης, μια χαρά ξεχωρίζει το αερόστατο.

1:44 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2005  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

6:09 π.μ., Μαρτίου 03, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.