Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006

Ανθρώπους και κτήνη σώσοις...


που άστεγος και η μοίρα του.. Όπου γής, εκεί και οι κολασμένοι. Το θέμα το είχα θίξει προηγουμένως και εδώ, κλείνοντας το άρθρο.

Απο χθες έκλεισα την τηλεόραση, που στα παράθυρά της κάνουν πολιτική οι δημοσιογράφοι και δικανική επίδειξη οι πολιτικοί. Άνοιξα το ραδιόφωνο, στον Κόσμο και στη ΝΕΤ. Χθες λοιπόν, άκουσα τον δημοσιογράφο της ΝΕΤ, νεαρός μου φάνηκε, που έθεσε το θέμα των αστέγων επι τάπητος. Αναζήτησε μάλιστα τον κ.Σταθάκη, γνωστή τηλεοπτική περσόνα περί το αυτοκίνητο, με την ιδιότητά του στο Δήμο Αθηναίων και του έθεσε το πρόβλημα έξη αστέγων που ήταν στη στοά Κοραή αργά το βράδυ. Με εντυπωσίασε η γρήγορη κινητοποίηση του Σταθάκη, που με το λόγο του και τις ενέργειές του με καθησύχασε, η κοινή λογική είναι πάντα εδώ, μόνο που τα θορυβώδη τύμπανα των κούφων, ή οι ορδές των διαφόρων συμβούλων αυτών που έχουν εξουσία, δεν την αφήνουν να φανεί.
Υπάρχουν ξενοδοχεία λοιπόν που ο Δήμος της Αθήνας νοικιάζει να στεγαστούν αυτοί οι άτυχοι και ταλαίπωροι συνάνθρωποί μας, που ξέπεσαν σε αυτό το σημείο. Το τηλέφωνο της επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, δυστυχώς δεν το συγκράτησα, είμαι βέβαιη όμως ότι αν επικοινωνήσει κανείς με τη ΝΕΤ θα του δοθεί. Δεύτερη ευχάριστη έκπληξη ήταν, ότι υπάρχουν εθελοντές που γυρίζουν την Αθήνα με αυτό το κρύο, να εντοπίσουν να συμβουλεύσουν, η να συνδράμουν τους αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας.

Η γνωστή μεμψιμοιρία μας για την έλλειψη συνδρομής του "κράτους" ή της "κρατικής μηχανής"(sic), (άραγε ΕΜΕΙΣ δεν καθόμαστε και στο τιμόνι της), με έκανε να γελάσω με την καρδιά μου βλέποντας χθες -πριν κλείσω την Tv-ούλα- το εξής στιγμιότυπο.
Ούρλιαζε γνωστός δημοσιογράφος γιατί έκλεισε η -νομίζω -Κηφισίας και πέφτει το σχετικό video. Ένα μεγάλο όχημα, ιδιωτικό λεωφορείο, πατινάρισε στον πάγο και γυρίζοντας μισοέκλεισε το δρόμο. Το μικρά οχήματα ΙΧ, δεν τολμούσαν να περάσουν δίπλα του, μήπως πατινάρουν και αυτά στον πάγο δίπλα στην μπαριέρα. Μαζεύτηκαν λοιπόν άπειροι φοβισμένοι και στημένοι στο τιμόνι οδηγοί, που περίμεναν το..κράτος, κοιτάζοντας ενοχλημένοι και εκ του ασφαλούς, μπροστά, ακίνητοι μπροστά.
Παρένθεση: Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκα τη γνωστή γελοιογραφία που κάποιοι μπαίνουν στον κινηματογράφο και στον έλεγχο εισιτηρίων δείχνουν ο ένας μετά τον άλλο, τον ..πίσω τους, καθώς και η εικόνα της στρουθοκάμηλου με το κεφάλι χωμένο στο χώμα όταν αποφεύγει τον κίνδυνο.
Μέχρι που δυο νέοι κατέβηκαν απο το αυτοκίνητό τους και με τα πρόχειρα μέσα που είχαν, έσπασαν τον πάγο στην άκρη, προσπάθησαν μάλιστα να γυρίσουν και λίγο το βαρύ όχημα, για να μπορέσουν ένας ένας να φύγουν και να ξεμπλοκάρουν το σημείο. Ο δημοσιογράφος πλησιάζει με το μικρόφωνο τον πρώτο οδηγό που φεύγει, ατσαλάκωτος, αβρόχοις ποσί, (ούτε το δαχτυλάκι του δεν έβρεξε στο χιόνι) και βλοσυρός κατακεραυνώνει το.."κράτος"!! Όχι, όχι, δεν πρόλαβαν να του ρίξουν.. χιονόμπαλα.
Προσωπικά και αυτό μη το χρωματίσετε πολιτικά, μου άρεσε που κάποιος "επίσημος" ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγνώμη. Καλό και σεμνό μου φάνηκε. Επίσης μου άρεσε που η κοινή λογική επέβαλλε τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ και του ηλεκτρικού όλη τη νύχτα. Έτσι, έτσι, απο κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Ολοι, όχι μόνο αυτό που ονομάζουμε κράτος.


Εκτός όμως, απο τους άστεγους συνάνθρωπους υπάρχουν και τα αδέσποτα ζωάκια, τα ζώα όλων ΜΑΣ δηλαδή. Σκεφθείτε τα. Αν περισσεύει μια μπουκιά φαί μη την πετάτε στα σκουπίδια, βάλτε τη σε ένα σακκουλάκι και ταίστε και τα ζωντανά που ξέπεσαν της στοργής μας.

Τελευταίο: Τώρα με το χιονιά, δεν ξέρετε τι ωραίο είναι να πηγαίνεις τσιφ στο σταθμό Ευαγγελισμός με το ΜΕΤΡΟ και να περπατάτε στον κήπο, της Ριζάρη, δεν ξέρετε!

Στον Πολύβιο, αφιέρωσα-και- το amour των Rummstein, το αφιερώνω σε όλους σας, εξαιρετικά και αν τα καταφέρω -ελλείψει ταχύτητος- θα το κατεβάσω για σάς .

15 Comments:

Blogger Τζων Μπόης said...

Χαίρομαι που θα είμαι ο πρώτος που θα μουτζουρώσει το σημερινό σου post.
Και γλυκιά και τρυφερή και με κοινωνικές ανησυχίες και αν τι έπιασα και σωστά και με 3 παιδιά(;)...ε τώρα πέστε μου...πόσο την κάνεις;

Το να ονειρευόσουν να γίνεις δημοσιογράφος στα μικράτα σου δεν είναι κακό...κι εγώ αυτό ονειρευόμουν, μετά αποφάσισα να γίνω πολεοδόμος(!) και ύστερα ενδοκρινολόγος(!).
Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινα, έγινα κάτι άλλο...αααα και να σκεφτείς ότι είμαι ακόμα πιτσιρίκι!

Τις καλημέρες μου, πάω να κάνω έναν χιονάνθρωπο τώρα με την μαμά μου και μετά να φάω τη φρουτόκρεμά μου κι ύστερα να μου αλλάξει πάνα γιατί θα την έχω λερώσει...το σκασμένο!

Μη με παρεξηγείς, κατά βάθος είμαι χειρότερος!

2:50 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Σας τη διαφήμηση, κοσιτρία!!

(καιρός εκπτώσεων νομίζω;) ;))

3:11 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

ναι, ναι, εκπτώσεις !!!!!!
ουάου !!!!!!!!!
καρα-ουάου!!!!
και είδα κι ένα Armani ντεπιές, τι να σου πω φιλενάδα...μούρλια...
ααααα και χωρίς προκαταβολή και σε 60 άτοκες δόσεις...
ξανά ουάου!!!!!!
αφού να σκεφτείς το αυτοκίνητό μου το πήρα με χειρότερο διακανονισμό...
κι ύστερα σου λέει κρίση οικονομική και σαχλαμάρες...
εδώ θέλει μυαλό κορίτσια !!!

3:22 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Τώρα σοβαρά γιατί κάνω παροράματα σήμερα δεν ξέρω "σαν" ήθελα να γράψω.
Στα μικράτα μου armiriki ήθελα να γίνω αρχιτέκτων. Μισή θετική μισή αρτίστικη φύση, μάλλον ένα τρίτο θετική, ένα τρίτο θεωρητική το τελευταίο τρίτο αρτίστικη, άστα να πάνε. Τώρα ο βαθμός στην έκθεση ήταν μεγαλύτερος απο τη γεωμετρία στις εξετάσεις και έτσι η σχολή που ακολούθησα ήταν άλλη.

"Let it be " ακούω στην playlist μου, speaking, words οf wisdom δεν υπάρχουν.

Xαίρετε και εν παντί ευχαριστείτε!

3:24 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

ααα...ξέχασα να σου πω ότι κι εγώ ήθελα να γίνω κηπουρός σε ένα κοραλλένιο κήπο στο βυθό...
...μη με απασχολείς όμως τώρα...πρέπει να πάω και για το Armani που λέγαμε βρε φιλενάδα...όχι τίποτα άλλο...μη μου το πάρει κανένας γιάπις και μείνω με το Glou...

3:26 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger Mirandolina said...

Το τηλέφωνο είναι το 195- για όποιον βλέπει άστεγο που χρειάζεται βοήθεια.

Να σαι καλά, Κατερινάκι!

3:27 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger πολυβιος said...

ευχαριστώ κι από εδώ, κατερινιώ. να δούμε πότε θα εμφανιστεί ο ήλιος που λέγαμε για όλους μας.

7:00 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger ci said...

Από τα πιο ωραία άρθρα που διάβασα τελευταία σχετικά με το χιόνι - να ένας (ακόμα) πολύ σοβαρός λόγος να έχουμε μπλογκς.
Μάλιστα διαβάζοντάς το προβληματίστηκα για το τι συμβαίνει και στην δική μας μικρή πόλη!
Καλό βράδυ Κατερίνα, και μακάρι να υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δεν φοβούνται μήπως ..τσαλακωθούν:)

7:23 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2006  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Δεν οι υπαρχουν αστεγοι και ανθρωποι στο δρομο που πεινανε.Υπαρχουν μονο πλουσιοι με πολλα προβλημα και κοσμικοι ηθοποιοι,τραγουδιστες και δημοσιοκαφροι που ειναι σε απογνωση καθως η μεγαλη πααρτουζα δεν χωραει αλλους...

1:26 π.μ., Ιανουαρίου 26, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλημέρα παιδιά, λαμπρός ο ήλιος σήμερα έστω με δόντια!

Δοκίμασα να πάω εκπτώσεις και το μετάνιωσα απο τον κόσμο! Που ήταν όλοι αυτοί χθές;

Φιλώ σας!

2:27 μ.μ., Ιανουαρίου 26, 2006  
Blogger peftasteri said...

κάποιος φίλος καλός μου είπε κάποτε πως η μεγαλύτερη επανάσταση του ανθρώπου στον αιώνα μας είναι να πετάξει την τηλεόραση του από το παράθυρο!

Έχει άδικο; Δεν νομίζω όταν η Τιβούλα δείχνει τον κόσμο μας μόνο άθλιο και απελπιστικά ηλίθιο, ενώ ξέρεις, ζεις, συναντάς, διαβάζεις, μαθαίνεις για ανθρώπους υπέροχους, τρυφερούς, συναισθηματικούς, ψυχοπονιάρηδες, πνευματώδης και με κοινό νου. Εθελοντές της ζωής, σκεύη ειλικρινούς αγάπης.

Αν αυτό δεν είναι σχιζοφρένεια, τι είναι;

πάνω στο σχόλιο του drugstv.. άστεγοι υπάρχουν πολλοί και κάθε στιγμή περισσότεροι. Οι αφορμές πολλές, η αιτία μία. Γιατί υπαίτιοι δεν είναι οι πλούσιοι, αλλά οι αναίσθητοι εγωϊστές (συν)άνθρωποι.
Τα λεφτά τα δίνει ή ο Θεός ή ο διάβολος. Το τι θα τα κάνουμε έχει να κάνει με το τι άνθρωποι είμαστε.

Καλή ημέρα να έχουμε....

12:19 μ.μ., Ιανουαρίου 27, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλημέρα, καλως ήλθες.

12:32 μ.μ., Ιανουαρίου 27, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Ευχαριστώ τον ΑΔΑΗ που εδώ μας έδειξε και δεν μας..έδηξε!

Kαλά ταξίδια φίλε μου!

6:07 μ.μ., Ιουνίου 14, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

5:05 μ.μ., Φεβρουαρίου 15, 2007  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

10:18 π.μ., Φεβρουαρίου 22, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.