Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007

Resist my friends- Δίαιτα?

Μέρα κατά της..δίαιτας, ορίστηκε η χθεσινή! Ποιός ορίζει τώρα αυτές τις γιορτές και τις "ημέρες" και για ποιό λόγο ακριβώς, άγνωστο!
Όλος ο κόσμος σήμερα προβάλλει διάφορους λόγους άλλοτε σοβαρούς και άλλοτε σοβαροφανείς για να τεθεί σε δίαιτα. Οι πιο σπουδαίοι είναι εκείνοι που θίγουν θέμα υγείας. Οπότε καλό θα ήταν να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση που θα προστατεύσει και θα κατευθύνει σωστά την διαιτητική αγωγή.
Μία από τις μάστιγες της εποχής της κοινωνίας των καλοζωϊσμένων, είναι οι διάφορες διαταραχές στη διατροφή, που εστιάζονται σε ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Εξαιρετικά ενδιαφέρον βρήκα το αφιέρωμα για την ανορεξία, στο άρθρο του Pestaola. Πολύ ενδιαφέρον και το video στο οποίο παραπέμπει.

Anorexia Bulimia Contact - A funny movie is a click away

Επειδή από τότε που η έλλειψη κίνησης, ως γυμναστική, ή χορός ή περπάτημα, είναι χαρακτηριστική στο καθημερινό πρόγραμμα, αντιμετωπίζεται από πολλούς τελευταία το θέμα του μεταβολικού συνδρόμου Χ. Μιας διαταραχής μεταβολικού τύπου που έχει σχέση τόσο με την κακή διατροφή και έλλειψη κίνησης, όσο και με τον θυρεοειδή (μήπως..θηριοειδή), την υπερινσουλιναιμία και άλλα γονιδιακού τύπου νοσήματα. Με παρεπόμενο τη συσσώρευση κιλών καθώς και τις παρενέργειες στις οποίες αυτά οδηγούν.
Αντιμετωπίζονται όμως και οι διακρίσεις μιας μερίδας ανθρώπων που θεωρούν τον εαυτό τους "το τελευταίο καλούπι του Θεού", τόσο τέλειο, ώστε να μειδιούν, να χλευάζουν ή να αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση, το άτομο εκτός ορίων fitness. Την απάντηση για λογαριασμό όλων των παχουλών, που διαθέτουν και υπερβάλλουσα ευαισθησία, υψηλό IQ, αλλά και χιούμορ για να διαχειριστούν την κατάσταστη, τη δίνει στο παρακάτω δημοφιλές video, η όμορφη νεαρή.


Μια τελευταία αφιέρωση στην κίνηση και τα ευεργετικά της αποτελέσματα!
Aκούμε Olympians στο Κορίτσι του Μάη και στη συνέχεια Χατζηδάκι,Μικραίνει το φεγγάρι, με τη Νένα Βενετσάνου. Xαρισμένο στον Artois που το προκάλεσε, με τις αφιερώσεις του για το φεγγάρι!(ίδε σχόλια)

Ύστερον: Πάντα υπάρχει και η ..δίαιτα του Photoshop ιδού η απόδειξη στο τελευταίο video!


Άλλο ένα ενδιαφέρον link, γύρω από τα μυστικά της δίαιτας.

Και άλλο κατατοπιστικό στο X-syndrome άλλως Μεταβολικό, έστω και αν είναι διαφημιστικό, εδώ

Τελευταίο ενδιαφέρον βίντεο και τηλεοπτική συνέντευξη του δρ.Χατζηπαναγιώτου

Ετικέτες , , , , ,

23 Comments:

Blogger nanakos said...

Όταν θέλω να σκεφτώ κάτι πολύ αστείο, πολύ γρήγορα μόνο μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό: "δίαιτα"!
Είχα κάνει μια φορά το 2002. Για μισή μέρα. Η αλήθεια είναι πως ίσως να μην έχω ευχαριστηθεί ποτέ πριν σουβλάκια τόσο πολύ όσο εκείνο το βράδυ στον Μαραθώνα!

10:45 π.μ., Μαΐου 08, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαι εγώ, για γέλια και για..κλάμματα, τη δίαιτα σκέφτομαι Νanako μου!!

11:57 π.μ., Μαΐου 08, 2007  
Blogger Penelope said...

Προσωπικά δεν θα μίλαγα ποτέ για δίαιτα, μιας και δεν έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου. Ούτε καν μπαίνω στην διαδικασία να συζητήσω κάτι τέτοιο, μιας και δεν έχω αυτήν την εμπειρία. Ήμουν πάντα γεροδεμένη και με 6-7 κιλά παραπάνω από το κανονικά για το ύψος και το φύλο μου. Όμως πάντα μίλαγα για προσεγμένη διατροφή, μη καταναλώνοντας junk food και οινοπνευματώδη ή αναψυκτικά. Γλυκά ναι, έτρωγα αρκετά (τώρα λιγότερα) και φαγητό κατά κυρίως λόγο σπιτικό. Γι’ αυτό και με τον καλό μου σήμερα που είναι υπέρβαρος, απλά λέω … άσε την διαιτολόγο. Κινήσου όσο μπορείς και κατανάλωνε μικρότερες ποσότητες τροφίμων. Μόνον έτσι θα χάσεις.
Γιατί αλλιώς θα πάμε στην λύση της Ιατρικής Τεχνολογίας, κάτι που μάλλον έχει αρχίσει να σκέφτεται, ο ίδιος τελευταίως, και ίσως να είναι καλό τελικά στην δική του περίπτωση. Θα δούμε.
Προσεγμένη διατροφή λοιπόν και κίνηση με όποιον τρόπο μπορεί κανείς, σε καθημερινή βάση.
Τα σέβη μου Katerina μου.

1:24 μ.μ., Μαΐου 08, 2007  
Blogger maria_pin said...

Και όμως Πηνελόπη μου, η συμβουλή σου είναι και η πιο δύσκολη να ακολουθήσει κανείς!Λιγότερο φαί? Και άσκηση? Ποιος θα τα κάνει αυτά?

Εγώ πάλι δε γελάω με τις δίαιτες γιατί όπως υπονοείς και συ Κατερίνα, πολλούς έχουν κάνει να κλαίνε!

Και δεν είναι και τόσο κακές- ακούστε και μένα που έχω κάνει πολλές!!

4:16 μ.μ., Μαΐου 08, 2007  
Blogger An-Lu said...

Κι όμως είμαι σε δίαιτα εδώ και 9 μέρες και πάω ΑΡΙΣΤΑ!
Να σαι καλά!

7:44 μ.μ., Μαΐου 08, 2007  
Blogger aa-duck said...

Κατερίναanteportas, μοναδικό ποστ, μοναδική εγγραφή τι βίντεο!
Θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω κι εγώ μελλοντικά, αν δεν σε πειράζει.

Μιλάς για θέμα πονεμένο... μιλάς για θέμα που ακόμη και μέσα στα μπλογκ μουτζώνει και κοροϊδεύει και σαρκάζεται όσο δεν παίρνει.

Εγώ είχα πάντα από 5-20 κιλά περισσότερα από το κανονικό και πάντα ήμουν στο ανεβοκατέβασμα. Σήμερα αναγνωρίζω ότι ο μόνος λόγος που θα ήθελα να ξανασυμαζευτώ είναι ότι δεν θα ήθελα μελλοντικά να αντιμετωπίσω προβλήματα υγείας. Σήμερα αναγνωρίζω, όπως λέει και η κόπελα στο βίντεο, πως δεν πρέπει να τα ρίχνω όλα στο because I am fat. Σήμερα αναγνωρίζω πως έχω κάνει σφάλμα που έχω εσωτερικεύσει τόσα ''αφελή'' και ''καλοπροαίρετα'' πειράγματα. Μέχρι να φτάσω όμως σε αυτό το σημείο πέρασα πολλά ζόρια και μινιμινι κόλαση.

Εκ μέρους των non-fitness σε φιλώ!
:D

11:08 μ.μ., Μαΐου 08, 2007  
Blogger Unknown said...

Καλημέρα

Αυτά τα περί δίαιτας δεν τα κατάλαβα ποτέ και ούτε θα τα καταλάβω, εκτός και αν μου το πει
ο γιατρός μου.

Μπορείς να τρως αυτό που πρέπει
και όσο πρέπει
αν στο πει ο γιατρός
τότε θα υπάρχει λόγος σοβαρός

Δεν θα είναι τότε διαίτα
αλλά λόγος υγείας

Η ζωή δεν θέλει δίαιτα
μέτρο θέλει

Καλό πρωινό

1:46 π.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger artois said...

Γεια σου Κατερίνα,

στο blog της γητεύτριας ανέβασα καμμιά τριανταριά τραγούδια για το φεγγάρι. Μπορεί κάποιο να σου λείπει, ρίξε μια ματιά.

1:54 π.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλημέρα σας! Μια νέα μουσική αφιέρωσηMικραίνει το φεγγάρι που την προκάλεσε ο artois και του την αφιερώνω!

11:57 π.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

-Πηνελόπη μου, φοβού τους γιατρούς και γαστρεπεμβάσεις φέροντας! Εννοώ ότι αν δεν έχει πρόβλημα μεγάλο ο άνθρωπος, πάνω από 200 κιλά, τότε όλα αντιμετωπίζονται χωρίς επεμβάσεις. Μετά τις πλαστικές μύτης οι περιδέσεις στομάχου! Ήμαρτον Παναγία μου..
Άσε που τελευταία είχαν δυο θανάτους, από περίδεση στομάχου και από ..μπαλονάκι που την διαφημίζουν και σαν εύκολη επέμβαση!!
-Μάλλον όλοι μας έχουμε δοκιμάσει το ..σπορ αγαπητή MariaPin!
Kαλώς μας ήλθες!
Το θέμα είναι ότι αποσυντονίζεται ο μεταβολισμός και..
(Την πήρες την υπηκοότητα τελικά;)

-Μπράβο μικρό μου γοργονάκι! Αn-Lu πες μας τι ακριβώς ακολουθείς;

-Σωστός και σοφός όπως πάντα Sailor! Μέτρο!
Όταν όμως αντιμετωπίζεις προβλήματα υγείας;
Για παράδειγμα χρόνια τώρα ψάχνοντας, οι εξετάσεις μου, οι αιματολογικές για θυρεοειδή ΄΄ηταν αρνητικές. Μέχρι που ένας γιατρός αντί να κυττάει τα χαρτιά με κύτταξε στο πρόσωπο και επέμεινε να κάνω έναν υπέρηχο, τι ποιό απλό.. Απ'όλο το ασήκωτο βάρος ετών ήλθε να με λυτρώσει μια απλή εξέταση και η προσεκτική εξέταση ενός γιατρού που δεν τον ενδιέφερε να βγάλει χρήμα, από την πολύ σπουδαία φάμπρικα της εποχής: Τη ΔΙΑΙΤΑ.. Τη "θεραπεία της παχυσαρκίας"..

@Όμως το θέμα μου θίγει και το επικοινωνιακό και ψυχολογικό μέρος της ιστορίας, ακόμα και εκείνο του marketing.

-Γιατί να παίζουν ρόλο στην κατάληψη θέσης για παράδειγμα;Τα περισσότερα κιλά δεν κάνουν τον άλλο πιο ηλίθιο, πιο ανίκανο από άλλους..
-Γιατί να είναι παρίας κάποιος που δεν φταίει συνήθως για τα κιλά του;
-Γιατί να μην μπορεί σε ένα πχ Πολυκατάστημα, που βρίσκει κανείς από μανταλάκια μέχρι ποδήλατα, να βρεί νούμερα plus όπως τα λένε, μεγάλα;
Γιατί να τον "παίζουν" τα διάφορα κέντρα αδυνατίσματος με τις διαφημήσεις τους, σαν τέρας, σαν κάποιον που πρέπει να αναμορφωθεί και να περνάει εντέλει αυτή η εικόνα προς τα έξω;
-Γιατί η εμμονή με τα κιλά και η ανάγκη να ακολουθεί τα πρότυπα της μόδας να φέρουν κάποιους στο χείλος της καταρράκωσης;(anorexia κλπ). Θυμηθείτε τη συνέντευξη της Mirot -δημόσιες σχέσεις οίκου υψηλής ραπτικής- που δήλωσε ότι δεν θα απασχολούν ανορεξικά μοντέλα για τις επιπτώσεις που έχει η εικόνα τους, στη ζωή των εφήβων..
-Γιατί τα πράγματα να είναι πιο εύκολα για τους άνδρες με περισσότερο βάρος;

Γιατί, γιατί πολλά γιατί αλλά ας το πάρουμε.. ανάλαφρα, μην μας πάρει και από κάτω!

@Ωραία μέρα για βόλτα σήμερα!
Καιρός να επισκεφθώ το Πάρκο της Ριζάρη και να ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ σε όλο το μήκος και το πλάτος του..

12:29 μ.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητή aa duck σε καλωσορίζω με αγάπη!
Να πάρεις τα video-σάμπως εγώ τα έφτιαξα- και να κάνεις και την αναφορά σου αν θέλεις και στο άρθρο μας!

12:40 μ.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger kyriayf said...

πονεμένο θέμα άνοιξες καλή μου! Τώρα, που κουβαλάω 20+ κιλά, λέω: έχω μεγάλη καρδιά, να χωρέσει σε μικρό σώμα...
μακρυά από διαίτες όμως... σωστή διατροφή με το ελαιόλαδο και το ψωμάκι...

(χάρηκα, που έχεις ζήσει στην πόλη μου ως παιδί... και "τσαλαβούτηξες" στα ρηχά της Αλκυόνας... σίγουρα θα έτρωγες και τα άσπρα μύδια, που δεν έχω δει πουθενά αλλού...)

:)

2:50 μ.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger kiki said...

Δίαιτα...σύκολη υπόθεση. Το θέμα είναι οτι αυτή η λέξη πρέπει να μετατραπεί σε "υγειινή διατροφή" και να γίνει συνήθεια για λόγους που στο μέλλον δυστυχώς φαίνονται.

6:25 μ.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger Unknown said...

είδα ένα ντοκιμαντέρ με τον Όλιβερ τον μάγειρα για το τι τρώνε στα σχολεία της Βρετανίας και κατάλαβα και τι βλακείες τρώμε και μεις είμαι υπέρ μιας καλύτερης διατροφής όχι υπέρ της δίαιτας ;)

7:51 μ.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger aa-duck said...

Κατερίνα, εννοείται και σε ευχαριστώ πολύ :D

Ήθελα να ξεκινήσω ένα μπλογκάκι για τη δίαιτα και την παλινδρόμηση, για την αντιμετώπιση εκεί έξω στη ζούgggλα γίναμε, για όλο αυτό, και τελικά μου συνέβησαν δύο πράγματα.
Πρώτα τα άσχημα νέα:
Διάβαζα και εδώ (μέχρι να βρω εσένα) ειρωνίες και σαρκασμούς και από κάτω το κοινό να παραληρεί από χαχανητά και κάπως μαγκώθηκα.

Μετά τα καλά νέα:
Έχοντας για πρώτη φορά τόσο μεγάλα κολλητηλίκια με το πληκτρολόγιο εκτός δουλειάς, ανακάλυψα ότι είναι και άλλα πράγματα σημαντικά για τα οποία θα ήθελα να μιλήσω.

11:24 μ.μ., Μαΐου 09, 2007  
Blogger aa-duck said...

Και ξανά σε ευχαριστώ πολύ πολύ!

11:25 μ.μ., Μαΐου 09, 2007  
Anonymous Ανώνυμος said...

Άντε και το κόβουμε το φαγητό ή μάλλον το περιορίζουμε. Ωραία μέχρι εδώ. Μια χαρά η δίαιατ του σώματος.

Την "δίαιατα" απ' όλα τα ανούσια, άχρηστα και ρυπογόνα για τον εγκέφαλο μας πράγματα που ακούμε ή και που προσπαθούν "κάποιοι" να μας επιβάλλουν (δυστυχώς με επιτυχία) πότε θα την ξεκινήσουμε;

Απλά ερωτώ...

11:05 π.μ., Μαΐου 10, 2007  
Blogger μαριάννα said...

Γεια σου Κατερίνα. Πολύ όμορφο το τραγούδι της Νένας για το φεγγάρι!
Σωστά το αφιέρωσες στον artois, το αξίζει όσο κανένας, αφού μας μάγεψε με τα μουσικά φεγγάρια του! Μοναδικός κι ανεπανάληπτος στη μουσική και όχι μόνο. Καλώς σας βρίσκω! :)

12:57 μ.μ., Μαΐου 10, 2007  
Blogger fish eye said...

παντως εγω ξαναξεκινησα τα ραντεβου με την διαιτολογο μου..διοτι πρεπει..λιγο ο θυρεοειδης..λιγο η ηλικια..και πολυ η ακινησια..αστα να πανε..
ευτυχως δεν εχω μεγαλο προβλημα 5-6 κιλακια..αλλα θελει πολυ προσπαθεια,οχι να χθουν τα κιλα τοσο,οσο να μπει ενα προγραμμα σωστης διατροφης..καλο απογευμα κατερινακι..

4:02 μ.μ., Μαΐου 10, 2007  
Blogger ci said...

Κατερίνα, μια που έθιξες το θέμα, είχα διαβάσει ότι μες στον μήνα θα ξεκινούσε και το site της Ζέτας Δούκα, σχετικά με την νευρική ανορεξία. Ασθένεια που δυστυχώς πολλά κοριτσόπουλα χτυπά και όπως σωστά λες κι εσύ και ο pestaola δεν έχει να κάνει με μόδα και μοντέλλα αλλά με ψυχολογικά και εφηβεία.

Πάντως, γενικότερα, αν είμαστε πιο fans της γνωστής μεσογειακής και ειδικά κρητικής κουζίνας μάλλον κερδισμένοι θα βγούμε!
Καλό σ-κ.

7:00 μ.μ., Μαΐου 11, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

- kyriayf τα άσπρα μύδια της περιοχής δεν τα είχαν ακόμα ανακαλύψει φαίνεται! Αλλά δοκίμασα φρεσκότατη σαρδέλλα με όλους τους τρόπους και..καβούρια που τα έπιανε ο αδελφός μου σε μια λεκάνη που πόντιζε, σκεπασμένη με ύφασμα με μία τρύπα και μαλάγρα λίγο ψωμί και μια σταγόνα λάδι!
Αα τα μπαρμπούνια σαβόρι της "Μαρίνας" και το κουνέλι με τα αμύγδαλα στο..(δεν θυμάμαι) κοντά στη στροφή για να βγείς στην αρχή της αμμουδιάς (στην Παναγίτσα)!
-Οneiromageiremata συμφωνώ απόλυτα, πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα πατροπαράδοτα. Προ πάντων πρέπει από παιδιά, να συνηθίσουμε σε ισορροπημένο διαιτολόγιο, με σωστούς υδατάνθρακες και ίνες. Συνεπώς όσπρια και σαλάτες,πρωτεΐνες σωστά μαγειρεμένες, όχι άσπρο ψωμί και τα προϊόντα του άσπρου αλευριού κλπ
-street spirit μου, πολύ σωστά, εξ όνυχος να ετοιμάζουμε τον Λέοντα, δηλαδή σωστή διατροφή (και κίνηση) από παιδιά..
Οι κόρες μου πήγαιναν κολυμβητήριο από παιδιά, η μικρή από μωρό. Όσο γινόταν αυτό δεν υπήρχε καμμία ανάγκη προσοχής στη διατροφή, που άλλωστε ήταν ισορροπημένη. Τώρα όμως που τα ωράρια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, είναι θηριώδη, τώρα που η μελέτη σημαίνει ελάχιστο χρόνο διαθέσημο, η διαφορά φαίνεται..

aa-duck, χαίρομαι για το δεύτερο! Έτσι θα έρθει αβίαστα το γράψιμο για το επιθυμητό θέμα. (Μη δίνεις σημασία, ο χώρος έχει και τις..παιδικές του ασθένειες!)

dimitri Nikolsky, εδώ είναι τα δύσκολα.. Δεν είδες τι γίνεται με τα σκ.. εε σκαμπίλια που τρώμε κάθε μέρα από την πλύση εγκεφάλου για μάζες; Από non paper συμφωνίες δεσμευτικές, να αλλάξουμε μέχρι και την ιστορία του τόπου μας; Από ηλιθιότητες που γελάμε-γελάμε, μας κατεβάζουν όμως το επίπεδο κάθετα και μας κάθονται στο σβέρκο χάριν αδίστακτων "δημιουργών"..
Επομένως ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ως είπε ο ποιητής..Σε προσωπικό, οικογενειακό ή συλλογικό επίπεδο.

ghteytria καλώς μας ήρθες και καλή συνέχεια! Ο artois έδωσε την αφορμή να θυμηθώ μια "παχουλή" τραγουδίστρια, με θεσπέσια φωνή και έναν "παχουλό" συνθέτη, που είναι ΑΘΆΝΑΤΟς...
φεγγαριαγκαλιασμένη, πολύ καλά κάνεις και λες και την ορθή έκφραση, "σωστή διατροφή".

Προσωπικά προσπαθώ να ακολουθώ την κλασσική ελληνική/μεσογειακή διατροφή, όσπρια, λαχανικά, σαλάτες, πρωτεΐνες, φρούτα,ψωμί π.χ. σίκαλης, ακόμα και μακαρόνια χωρίς βούτυρο μόνο λίγο τυρί και κιμά με μετρημένα τα λάδια, (και καμμιά στραβή που και που σε γλυκά), επιλέγοντας τροφές βάσει ισογλυκαιμικού δείκτη.
Αντιγράφω από την παρουσίαση -ΔΕΝ επιθυμώ να το διαφημήσω-του σχετικού βιβλίου, του δρ. Φαίδωνα Χατζηπαναγιώτου για την Ισογλυκαιμική διατροφή(που άλλωστε ακολουθεί τους κανόνες της γνωστής διατροφικής πυραμίδας):

Η συγκεκριμένη μέθοδος βοηθά στην επιλογή του σωστού τύπου υδατανθράκων· κατατάσσει τα τρόφιμα σύμφωνα με την επίδρασή τους στο σάκχαρο του αίματος, κάτι που έχει τεράστια σημασία για την ορμονική ισορροπία, τις καύσεις, το βάρος και την υγεία. Οι υδατάνθρακες που απορροφώνται γρήγορα και κυκλοφορούν στο αίμα ταχύτερα (π.χ. άσπρο ψωμί και όλα τα είδη από άσπρο αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, κουλουράκια, μπισκότα, σταφίδες, πατάτες, κ.ά) έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αντίθετα, οι υδατάνθρακες που διασπώνται και απορροφώνται αργά (π.χ. σπανάκι, ντομάτες, κολοκύθια, μπρόκολο, μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, κ.ά) έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και προκαλούν μικρότερη και ομαλότερη αύξηση του σακχάρου του αίματος.

7:06 μ.μ., Μαΐου 11, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Citronella μου, καλό σ/κ και σε σένα!
Μόνο αυτό είδα ψάχνοντας αλλά μάλλον δεν είναι αυτό.

8:28 μ.μ., Μαΐου 11, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Το βρήκα επιτέλους! Ο σύλλογος λέγεται Ανάσα και πρώτη επαφή του δημόσια θα γίνει, στις 20 Ιουνίου στο Ζάππειο με θέμα Μην πολεμάς το σώμα σου,αγάπησέ το και κύρια αναφορά στο βίντεο που και εμείς παραθέσαμε για την ανορεξία

1:31 μ.μ., Ιουνίου 20, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.