Τρίτη, Ιουλίου 10, 2007

O Tony Blair έφυγε η ..anteportas έφθασε

Είπα να κάνω ένα διάλλειμα εκτός Αθηνών και έγινε κοσμογονία!
Πρώτον και οδυνηρόν, εξαφανίστηκε σχεδόν όλη η Πάρνηθα. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για τη ζωή στην μεγάλη μας πόλη και την οργή για τους κρατικοδίαιτους μηχανισμούς.. Αναρωτιέμαι αν δικαιούμαστε να θρηνούμε ή να καταφερόμαστε γενικώς, στην καθημερινή τρέλλα του ΕΛΑ_ΜΩΡ(Ε)Α-ΛΙΣΜΟΥ μας.. Κανένας μας, όσο ευθυνόμαστε για τις συλλογικές μας αποφάσεις που βγάζουν κυβερνήσεις, οι οποίες διορίζουν στελέχη, όσο μας βαρύνουν κατηγορίες για μίζες - φακελλάκια δίνω/παίρνω, παράνομες οικοδομές, αποψιλώσεις και αποχαρακτηρισμοί δασών, πολιτικοί διορισμοί, υπηρεσιακή ανεπάρκεια, ωχαδερφισμός, δημοσιουπαλληλική αντίληψη περί έργου και ωραρίου, αλλά και λήψης αποφάσεων, συντονισμού και ομαδικής συνεργασίας...Άλλωστε, σημαδιακό, μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι..

Εμείς που αγωνιζόμαστε για την απόδοση ως πάρκου και την αναδημιουργία του κήπου της Ριζάρη, επειδή κατανοούμε τη σημασία του πράσινου στη ζωή και την ψυχολογία του αστού στην πόλη, θα παρακολουθούμε στενά το σχέδιο αναδάσωσης και προφύλαξης του καμμένου χώρου. ΄Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τους μύθους της αναδάσωσης από τον καθηγητή κ.Μαργαρίτη. Προσωπικά καλύπτομαι από τις εξαγγελίες και το κύρος του υπουργού Σουφλιά και τον τρόμο -προς το παρόν- όλων μας για το μέλλον μας..
Δεύτερον, απολείπειν ο Θεός Χριστόδουλον.. Δεύτερο σημαδιακό.. Του πρήξαμε το συκώτι όλοι εμείς οι μάλλον πνευματικά ανάξιοι..Τέτοιος δεν μας έπρεπε αρχιερέας και ο Θεός μάλλον τον αποσύρει.. Ας του δίνει δύναμη και ας αλλάξει Εκείνος γνώμη, ας τον αποδώσει χαλκέντερο..
Τρίτον και διασκεδαστικόν, μας έφυγε και ο Blair! Πήρε τα παπούτσια του, που τα θεωρούσε γουρλίδικα και εδώ και 18 χρόνια τα είχε μονοφόρι και πήρε πόδι,έφυγε! (Ευχαριστώ
Manolo)! Ας άκουγε τη Σέρυ του που του τα λεγε, να διώξει τον Brown από την κυβέρνηση.. Για την ιστορία, τα παπούτσια σολιάστηκαν μόνο μια φορά, και κατά την εταιρία που τα έφτιαξε πρέπει να του στοίχησαν 250 ευρώ ενώ τώρα θα στοίχιζαν περίπου 300!
Τέταρτον, μια φορά με κάλεσαν σε παρουσίαση βιβλίου, στο καφέ του Ελευθερουδάκη και ενώ το πνεύμα πρόθυμον η σάρξ, ίσως λόγω καύσωνος για ταξίδι, ασθενής.. Εννοώ την παρουσίαση του βιβλίου "Με λένε Μοίρα",εκδόσεωνMίνωας, του co-blogger Χρ.Φασούλα. Έτσι έμεινα χωρίς αφιέρωση στο σύγχρονο ευρηματικής πλοκής, ερωτικό μυθιστόρημα του φίλου μας Χρήστου.

Πάντως, προς πληροφόρησή σου αγαπητέ μου Χρήστο, στη Σπάρτη υπάρχει αεροδρόμιο για μικρά αεροπλάνα, σαν το τσέσνα του μανιάτη πατριού και δραστήρια αερολέσχη! Μάλιστα εκτελούσε η Ολυμπιακή παλαιότερα δρομολόγια με μικρά αεροπλάνα και πανάκριβα εισιτήρια, οπότε η ανισότητα έφερε την κατάργηση των δρομολογίων..
Μετά την απογείωσή του από εκεί για Αθήνα, ο σκηνοθέτης Μεγακλής Βιντιάδης με δύο ακόμα επιβάτες, θυμάμαι τον Πυρριόχο ως ένα, είχαν ατύχημα, έπεσαν και ευτυχώς επέζησαν και οι τρεις τους στον Πάρνωνα, όχι στον Ταΰγετο!
Καλή του επιτυχία, του βιβλίου,μια καλή παρέα για καλοκαίρι, με τους καλογραμμένους ήρωες, την ενδιαφέρουσα πλοκή, τα ευρήματα και εύχομαι να το δούμε και σήριαλ στην τηλεόραση!

Ύστερον: Ακούμε Τάνια Τσανακλίδου, Μοίρες.
Επικροτώ την ιδέα που πέφτει εδώ, από τη συνονόματη Κατερίνα. Άλλωστε αυτή είναι μια παλιά πρόταση Τρίτση και του καθηγητή Καλλίστρατου η πράσινη ταράτσα, όπως μας είχε σχολιάσει η Zaratoustra στα σχόλια παλαιότερου άρθρου για τον κήπο της Ριζάρη.

Ετικέτες , , ,

17 Comments:

Blogger tassoula said...

Καλώς ήρθες!!!:)))))
Καλύτερα που δεν ήσουν εδώ τις μέρες της φωτιάς.Θα σε έπιανε μελαγχολία.Καλημέρα!!

9:33 π.μ., Ιουλίου 11, 2007  
Blogger σα said...

Καλό καλοκαίρι να έχουμε Κατερίνα μου με πολλές μικρές όμορφες και δημιουργικές στιγμές!

1:04 μ.μ., Ιουλίου 11, 2007  
Blogger Aggelos Spyrou said...

Καλοκαιριάτικα κι εσύ, θέματα που ανοίγεις... :)

3:24 μ.μ., Ιουλίου 11, 2007  
Blogger witchofdaffodils said...

καλώς όρισες! και μη φύγεις ξανά, καλού-κακού, έτσι για το γούρι :P

7:37 μ.μ., Ιουλίου 11, 2007  
Blogger Χρήστος Φασούλας said...

Κατερίνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Μη σκας για την παρουσίαση (και την αφιέρωση) θα τα καταφέρεις, ελπίζω, στην επόμενη που θα την κάνουμε στην Καλλιθέα (μάλλον Οκτώβρη).
Όσο για το αεροδρόμιο και τον Ταΰγετο, τις πληροφορίες τις άντλησα από οργανωμένη αερολέσχη στο Τατόι. Ο επικεφαλής της μου είπε ότι το σύνηθες είναι τα μικρά αεροσκάφη, με προορισμό την Σπάρτη ή το κομμάτι της Μάνης που βρίσκεται στη Λακωνία, να προσγειώνονται στο στατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Να 'σαι καλά, τα λέμε! :)

8:43 μ.μ., Ιουλίου 11, 2007  
Blogger Χρήστος Φασούλας said...

A, ειδικά για τον Ταΰγετο, ισχύει αυτό που λέμε "για την εξυπηρέτηση του μύθου"! Δεν ξέρω κατά πόσον ήταν προφανής ο συμβολισμός.... Μακάρι να μπορούσα να βάλω τον ίδιο τον Καιάδα!

8:48 μ.μ., Ιουλίου 11, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλώς τους, καλως σας βρήκα!
@ tassoula μου, τι κάνετε, τι κάνει ο σβούρας; Μεγάλωσε;
@ σα/strofi ευχαριστώ πολύ, ελπίζω το ίδιο και εσύ.
@ aggelos spyrou, είδες, είδες! Αδιόρθωτη!!
@ witch of daffodils, χαχα έχεις δίκιο, δεν φύλαξα το δάσος..Αλήθεια την ώρα που καιγόταν η σκούφια μας, μου ήρθε μήνυμα στο κινητό να προσέχουμε τα ..δάση!
@Χρήστο Φασούλα να είσαι καλά, σε ευχαριστώ. Πράγματι το βρήκα ενδιαφέρον και με πραγματική σκιαγράφηση χαρακτήρων το βιβλίο σου. Φαίνεται ψαγμένο. Δεν επεμβαίνω στην πλοκή ούτε την κρίνω ως προς το αεροδόμιο, άλλωστε "ποιητική αδεία.." Αλλα αυτοί που σου έδωσαν την πληροφορία για το αεροδρόμιο, θα κοιμόντουσαν ..ξυπόλυτοι! Δες εδώ αυτό, όσο για την Καλαμάτα διαθέτει και μεγάλο πολιτικό αεροδρόμιο ώστε δεν χρειάζεται το στρατιωτικό.
Συνεπώς, καλύτερα το ψάξιμο στο internet! :)

11:50 μ.μ., Ιουλίου 11, 2007  
Blogger fevis said...

Welcome back... Αλλά να ξαναφύγεις.. Δεν τελιώσανε ακόμα οι διακοπές και οι βουτιές... Φιλιά...

9:32 π.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger Storyteller said...

Τι κάνεις κοκόνα μου? Εν δράση σε βρίσκω πάλι....χεχεχε...Καλό καλοκαίρι μωρέ..οσο μας απέμεινε!!!!

11:32 π.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger E said...

Καλώς ήλθες Κατερίνα!
Ερχόμουν βόλτα και δεν σ'έβλεπα και μου’ λειψες...
Καλημέρα :)

11:55 π.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger philos said...

O τίτλος όλα τα λεφτά!
Καλώς επανήλθες!

11:59 π.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Anonymous Ανώνυμος said...

Με την επιστροφή σου έκανες και ένα "ρεζουμέ" των όσων συνέβησαν όσο έλλειπες.Να μην ξεχνιόμαστε.

Είθε ο Αρχιεπίσκοος επανέλθει δυνατός και γερός.

Όσο για τις φωτιές, να φοβάμαστε τα χειρότερα. Χθές στο Ρέθυμνο...

12:18 μ.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger An-Lu said...

Καλώς σε ξαναβρήκαμε!
;-)

4:32 μ.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger patsiouri said...

Όντως, ευτυχώς δέν ήσουν εδώ τις μέρες της φωτιάς...δέ θα ξεχάσω τη στιγμή που ειδαμε βροχή και είπαμε "δόξα σοι ο θεός" για να συνειδητοποιήσουμε με φρίκη σε λίγο πως έβρεχε στάχτη....

4:34 μ.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Καλώς επέστρεψες. Ελπιζω τουλάχιστον να μην έζησες τη μελαχολία πυο ζήσαμε αυτές τις μέρες και με τα κανάλια να επιτείνεται. Ακόμα και στη Σαλονίκη πονέσαμε να φανταστείς. Ακόμη και τώρα έχουμε τα δικά μας. Καλώς ήρθες.

7:37 μ.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger Χρήστος Φασούλας said...

Κατερίνα, όχι, ο άνθρωπος που με πληροφόρησε δεν ήταν νυχτωμένος, ίσα ίσα! Επικεφαλής αεροπλοϊκής λέσχης ήταν, αλίμονο! Ήξερε -και μου είπε- πάρα πολλά, για ασφάλειες πτήσεων και αεροδρομίων, μου μίλησε αναλυτικά για όλα τα αεροδρόμια της περιοχής και πως τα τελευταία χρόνια τα Τσέσνα προτιμούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για λόγους που μου ανέλυσε υπομονετικά (και που, φυσικά, δε θα μπορούσα να τους βάλω στο βιβλίο, έτσι;). Μάλιστα, έχοντας κι ο ίδιος Τσέσνα, μου είπε ότι την έχει κάνει αρκετές φορές τη συγκεκριμένη διαδρομή.
Να 'σαι καλά και σ' ευχαριστώ ξανά!
:)

8:52 μ.μ., Ιουλίου 12, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλησπέρα αγαπημένοι φίλοι,
χαίρομαι τα μηνύματά σας!

-Fevis, my dearest, εσύ διακοπές κάνεις Αθήνα; :)
Αλλάζουμε; Σκέφτομαι τις θάλασσες και ..
Ομολογώ ότι ήρθα για το μνημόσυνο της πεθεράς μου και γιατί η μικρή πρέπει να καταθέσει το μηχανογραφικό με τις επιλογές της. Φεύγω στην πρώτη ευκαιρία!

-storyteller μου, που βρίσκεσαι, σε χάσαμε! Ακτιβίστρια αν και ..καθήμενη! ;) Επίσης καλό καλοκαίρι!

-elena72 σε ευχαριστώ πολύ χρυσό μου! Δεν είχα adsl και ήταν μαρτύριο η προσπάθεια να γράψω..

-philos το πρόσεξες! Σαν την Νοταρά, "μπουρλότο"! (Ας είναι καλά τα μαθήματα της Μindstripper!)

-footsteps, έτσι έτσι! Να μην φύγουν ασχολίαστα..Μη μου πεις ότι από το Πήλιο στη Σκιάθο η φωτιά πέρασε τυχαία; Στη Σάμο, τυχαία επίσης; Όσο για τον αρχιεπίσκοπο, μακάρι, είθε..

-an-Lu μου σε ευχαριστώ!

-patsiouri δεν τολμώ να το φανταστώ..
-ο δείμος του πολίτη, ευχαριστώ! Όσο για το Υπουργείο Πολιτισμού που περιλαμβάνει το άρθρο σου, έχει να ακούσει και από μένα προσεχώς..

-Χρήστο Φασούλα μου, συγνώμη και ξανά συγνώμη! Μια σωβινιστική παρατήρηση ήθελα να κάνω μη φανούμε μισό μερδικό! Ήμαστε που ήμαστε αποκλεισμένοι στη Λακωνία..
(Κρίμα και λογάριαζα να παρκάρω το ιδιωτικό μου τζετ εκεί προσεχώς..) ;)

11:28 μ.μ., Ιουλίου 12, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.