Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007

Για την Αμαλία- In Memoriam, Amalia Kalyvinou

Μην πάρεις φακελάκι - Μην δώσεις φακελάκι


Αφιερώνεται στη μνήμη μιάς νέας γυναίκας, που είχε το θάρρος να καταγγείλει, αυτό που σαν ραγιάδες υφιστάμεθα, το κύκλωμα, το κακό ιατρικό κατεστημένο στη σημερινή Ελλάδα και τα πλοκάμια του. ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, χωρίς διάκριση, χρόνιο άπιαστο όνειρο.. Την τελευταία φορά που κάποιος, νομίζω ο Τριανταφυλλόπουλος ξεφώνιζε τα φακελλάκια, άκουσα νεαρούς γιατρούς περιμένοντας για εξέταση σε κάποιο ιατρικό κέντρο, να σχολιάζουν κυνικά, ότι τώρα πλέον όλη η χώρα ξέρει ότι για να τύχει περίθαλψης, χρειάζεται..φακελλάκι.


Αφιερώνεται απαξιωτικά και σε εκείνους, που χωρίς μελέτη και περίσκεψη, κατάργησαν ένα πολύ καλό σύστημα δημόσιας περίθαλψης, χάριν του ΕΣΥ που μάλλον χάριν των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων και του γενικού λαδώματος λειτούργησε..

To κείμενο του Reuters, είναι από μόνο του ηχηρό χαστούκι..
Παρακολουθώ την προσπάθεια του φίλου μου του
Arkoudos και συντονίζομαι και με εκείνη του philos, να αφυπνίσουμε όλους όσους σερφάρουν στο internet.
«Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του»
(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992)


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του ίδιου Ν. 2071/1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ:

«Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας.»

Διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις όπως αυτή του Ιστολόγιον ή εκείνη του reality tape.

Διαβάζω και άλλες σελίδες, περίεργες, τρελλά μελοδραματικές.. Υποψιάζομαι ότι χάνουμε το μέτρο.. Τη διέξοδο στις σκέψεις από αυτές, τη δίνει εδώ ο Νίκος,ΠρέζαTV και εκεί με τα άρθρα 29.5 και 30.5 ο Kuk..

Όχι δεν μου αρέσει το κείμενο του Πιτσιρίκου, έχω την αίσθηση ότι κάπως εξυπνακίστικα προσβάλλει τη μνήμη της νεκρής κοπέλλας...


"Το πρόβλημα είναι εσωτερικό. Το κακό που υπάρχει στην κοινωνία είναι αποτέλεσμα των αρρωστημένων προσώπων. Τα αρρωστημένα πρόσωπα αρρωσταίνουν τους κοινωνικούς θεσμούς και οι κοινωνικοί θεσμοί αρρωσταίνουν πιο πολύ τα πρόσωπα
Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι τόσο η κοινωνία, το σύστημα, το κατεστημένο, όσο ο άνθρωπος - πρόσωπο. Η επιδίωξη να φτιάξουμε την κοινωνία, να αλλάξουμε τους κοινωνικούς θεσμούς, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η ζωή μας, ίσως να κρύβει άγνοια του προβλήματος."
γράφει εδώ στις 30.5.07, η strofi.


Παραθέτω το κείμενο διαμαρτυρίας και συμμετέχω στην κίνηση των bloggers:Η Αμαλία Καλυβίνου αγωνίστηκε για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Αμαλία, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και απαιτούμε:

* ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

* ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

* ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

* ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

* ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

* ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

* ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

* ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

(Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι "για την Αμαλία").
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Επίλογος: Ας πούμε για μια φορά, Οχι γιατρέ μου για λόγους αρχών, Όχι στο φακελλάκι...


Όχι στο ο θάνατός σου η ζωή μου...Aκούμε Ρεμπούτσικα, Ψιχάλες στη θάλασσα..

Ύστερον: Εξαιρετική η ραδιοφωνική εκπομπή του Angelito μας, εδώ!
Η πρώτη σπίθα, η πρώτη ιδέα εκεί!

Ετικέτες , , , , ,

7 Comments:

Anonymous Dimitra said...

Kαλημέρα Κατερίνα, το "κύκλωμα", μια μεγάλη κουβέντα. Χθες μόλις αγανάκτησα, γιατί συνειδητοποίησα ότι ο γιατρός μου, που επιμένει να κάνω κάποιες εξετάσεις και επανεξετάσεις σε συγκεκριμμένα πολυΪατρεία, δεν έχει λόγο επιστημονικό! Έχει μίζα.. Όλα για το άτιμο το χρήμα..Κρατά φωτοτυπία της εξέτασης μάλλον των αποτελεσμάτων, γιατί έχειΜΙΖΑ, ωστε να χρειάζεται αποδεικτικά για το λογιστήριο του..
Ο ίδιος κατευθύνει σε συγκεκριμένους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων με διάφορα προσχήματα, και βρίσκει λόγους για εξετάσεις επί εξετάσεων, με σκοπό τη ΜΙΖΑ.
Ααα συστήνει και ειδικό φάρμακο, που το έχουν λίγα φαρμακεία, φαντάζομαι για την ΜΙΖΑ..
Μιζα η δίδυμη αδελφή για το φακελλάκι.

5:52 μ.μ., Ιουνίου 01, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Γειά σου dimitra, μου έχει τύχει και μένα δυστυχώς..
Με απέτρεπε ο γιατρός να κάνω εξετάσεις στον ασφαλιστικό μου φορέα γιατί είχε τις..επιφυλάξεις του, και στο πολυϊατρείο που αποτάνθηκα με υπόδειξή του, εξέταζε η ιατρός που το πρωί είχε βάρδια στον ασφαλιστικό μου φορέα!!!
Τσαρλατανισμοί γίνονται και θα γίνονται, εμείς να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε!
Μην παίζουμε το παιχνίδι τους!

6:24 μ.μ., Ιουνίου 01, 2007  
Blogger philos said...

Κατερίνα, πραγματικά μου άρεσε ο τρόπος που παρουσίασες όλη την κίνηση στο διαδίκτυο, για το θέμα της Αμαλίας με το δικό σου δυνατό και μοναδικό τρόπο.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους κινητοποιήθηκαν.
Η δύναμη του απλού πολίτη, είναι να ενώσει την φωνή του, έξω από κόμματα, ομάδες, φορείς.
Τα ξέρεις όλα αυτά πολύ καλά εσύ, μιας και είσαι από τους πρωτοπόρους του διαδικτυακού ακτιβισμού στην Ελλάδα!
;)

8:53 π.μ., Ιουνίου 02, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ philos μου!
Είαι πολύ ευγενικός!

Το μήνυμά σου έρχεται γιατί λίγο, μα μόνο λίγο, στενοχωρήθηκα όταν διάβασα σε πολύ επώνυμο blog ότι αυτό που έγινε για την Αμαλία ήταν η πρώτη κινητοποίηση bloggers.

-H πρώτη μεγάλη κινητοποίηση ήταν -πολύ πριν ο κ.Δήμου δημιουργήσει blog- για τον ΟΤΕ και το πανάκριβο internet. Tότε απλά είχαμε κέφια και κάναμε το γκούγκλη να δείχνει τον ΟΤΕ..νταβέλη!
-Η δεύτερη, σε διαδοχικές φάσεις ήταν η δική μου για το Ριζάρη, όπου ο ίδιος παρα-κλήθηκε προσωπικά αλλά δεν θέλησε να απαντήσει για τον κήπο Ριζάρη.
-Η τρίτη ήταν της X-PSILIKATZOY για τις υιοθεσίες...

Αυτά και πρέπει να σας συγχαρώ για τη σπουδαία δουλειά της συγκέντρωσης και κατεύθυνσης.
Μόνο οι διευθύνσεις των βουλευτών και των άλλων αξίζουν πολλά!
Ήδη προώθησα σε υπουργούς και βουλευτές του τόπου μου emails με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας.

9:49 π.μ., Ιουνίου 02, 2007  
Blogger Constantine said...

Amalia, Zeis mesa stis kardies olwn mas. Egraspa to tragoudi auto kai to afierwnw stn mnimi sou. Kalo sou taxidi.
To tradoudi tis amalias:
www.caravassilis.net/for_amalia.html

9:16 π.μ., Ιουνίου 03, 2007  
Blogger Constantine said...

Amalia, Zeis mesa stis kardies olwn mas. Egraspa to tragoudi auto kai to afierwnw stn mnimi sou. Kalo sou taxidi.
To tradoudi tis amalias:
www.caravassilis.net/for_amalia.html

9:18 π.μ., Ιουνίου 03, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Constantine, μπράβο που σκέφτεσαι ευαίσθητα και αντιδράς έτσι, άμεσα, για ένα κορίτσι που δεν γνώρισες και το εξιδανίκευσες!

Θα μου επιτρέψεις όμως να μη δώσω συνέχεια, όχι γιατί δεν είσαι blogger, απλά δανείστηκες ταυτότητα, αλλά για λόγους αρχών δικών μου, να μην επιτρέψω να πάρει το θέμα της Αμαλίας μελοδραματική (ή και εμπορική) συνέχεια..
Καλή σου επιτυχία είμαι σίγουρη αφού μελοποιείς Καβάφη, ότι θα έχεις καιποιότητα και ταλέντο!

11:39 π.μ., Ιουνίου 03, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.