Κυριακή, Απριλίου 13, 2008

Πάει και αυτή η Κυριακή..


Αρχή της εβδομάδας σε τούτο το ημερολόγιο γίνεται κλασσικά με ανέκδοτο έτσι για να γελάσει το χειλάκι μας:

Ο οδηγός μια νέας BMW,γύρω στα 40, βγήκε στον αυτοκινητόδρομο να απολαύσει τη βραδυνή οδήγηση. Το αεράκι φύσαγε απ' την ανοιχτή οροφή σε ό,τι απέμεινε απ τα άλλοτε πυκνά μαλλιά του και ξεχάστηκε. Το πάτησε αρκετά, -αχ νιότη που φεύγεις γρήγορα-!
Το κοντέρ έδειξε 100, 120..140..

Ξαφνικά είδε να αναβοσβύνουν τα γνωστά κόκκινα και μπλε φωτάκια, πίσω του. "Ε τι στο καλό, σκέφθηκε -ζώντας, είπαμε, την ψευδαίσθηση της νιότης - μπορεί κανείς να φτάσει τη "μπέμπα" μου;" και άνοιξε ταχύτητα, 140..160..180..Το ίδιο ξαφνικά συνειδητοποίησε την κατάσταση και ότι τα φωτάκια δεν ξεκολλούσαν απο πίσω του. ΄Εκοψε ταχύτητα και έκανε στην άκρη.
Ο αστυφύλακας πήρε αμίλητος τα χαρτιά που του έτεινε, τα εξέτασε κυττάζοντας μια αυτά μια το αυτοκίνητο και στράφηκε στον οδηγό.

-"Πέρασα μια δύσκολη μέρα σήμερα" είπε, "είναι Παρασκευή και 13 και ανυπομονώ να αρχίσει το Σαββατοκύριακό μου. Αν μου δώσεις μια καλή δικαιολογία γιατί έτρεχες έτσι και γιατί επιτάχυνες στο πρώτο σήμα μου, που να μην έχει ακουστεί ξανά, δεν θα σε γράψω, θα στη χαρίσω"!

Ο οδηγός σκέφθηκε για ένα δευτερόλεπτο..
-"Να την περασμένη εβδομάδα με άφησε η γυναίκα μου.. Το έσκασε με έναν αστυνομικό.. Όταν σε είδα να με κυνηγάς, νόμισα ότι ήταν εκείνος και ήθελε.. να μου την επιστρέψει"!

-"Καλό σ/κ" είπε αστυνομικός και του επέστρεψε τα χαρτιά!


Έκλεισε η εβδομάδα του Ακάθιστου Ύμνου και δίνει τη θέση της στην..κουφή! Τελείωσαν οι ακολουθίες της Μ.Σαρακοστής, παίρνουμε δυνάμεις και ετοιμαζόμαστε για ό,τι αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις κατανυχτικές της ακολουθίες, που συγκινούν και εκείνους που συνήθως απέχουν απο την εκκλησιαστική ζωή.
Μια πρώτη φωτογραφία από τα καμμένα στον Πάρνωνα, στην προσπάθεια της χθεσινής αναδάσωσης. Περισσότερα θα εκθέσουν τα Lakonika. H καταγραφή είναι βέβαια του Θ.Λαμπρόπουλου.

Είδηση είναι, μαθαίνουν οι νεοσσοί δημοσιογράφοι, όταν άνθρωπος δαγκώσει σκυλί και όχι το αντίθετο. Έτσι στις ειδήσειςτων ημερών είναι και αυτή. Η Amy Rice (συγγενής άραγε της γνωστής κυρίας ΥΠΕΞ;), στη μακρινή MINNEAPOLIS αναγκάστηκε να δαγκώσει ένα πιτ μπουλ στη μύτη, όταν μπήκε στην αυλή της και επιτέθηκε στο δικό της λαμπραντόρ.
Φυσικά το πιτ μπουλ μπήκε καραντίνα και η 38χρονη(ναι,ναι στο κλίμα των ημερών ο προσδιορισμός), δεν μπήκε βέβαια καραντίνα αλλά υποχρεώθηκε να κάνει διάφορες εξετάσεις που συνέστησε ο γιατρός της, μια και το "έννοιωσε το αίμα του πιτ μπουλ στο στόμα της".


Το φαινόμενο Ιανός παρατηρήθηκε στο πρόσωπο μιας μικρής στην Ινδία. Γεννήθηκε με δυο ζευγάρια μάτια, δυο μύτες δυο στόματα και μόνο δυο αυτιά. Κλαίει και απ τα δυο στόματα όπως και πίνει γάλα, ανοιγοκλείνει και τα τέσσερα μάτια. Πρόκειται βέβαια για μια σπάνια κρανιακή δυσμορφία, που έκανε όμως τους ανθρώπους στο μακρινό χωριό της στην Ινδία, να την δεχτουν με σεβασμό, σαν ευλογία των θεών.
Τη θεώρησαν την μικρή, Lai,
ενσάρκωση της Hindu θεάς της ανδρείας Durga, μιας εκτυφλωτικής λαμπρότητος θεότητας, που παραδοσιακά απεικονίζεται με τρία μάτια και πολλά χέρια.
Γύρω στα 100 άτομα την ημέρα επισκέπτονται το μωρό, στο σπίτι της, αγγίζοντας τα πόδια της με σεβασμό και προσφέρουν χρήματα ενώ δέχονται "ευλογίες"...
Η κατάσταση αυτών των παιδιών συνήθως παρουσιάζει επιπλοκές, όμως κατά το γιατρό της η μικρή είναι σε άριστη κατάσταση μέχρις στιγμής. Οι γονείς της θεωρούν ότι το πρώτο τους τούτο μωρό θα μεγαλώσει φυσιολογικά και ο ..πρόεδρος της κοινότητας έσπευσε να γράψει στην κυβέρνηση για βοήθεια να χτίσουν ένα ναό για τη λατρεία της Lai.

Eίδα ένα dvd, από αυτά που φτιάχνουν το κέφι, έτσι χωρίς λόγο, άσε που θυμήθηκα τον Μax Raabe στη θηλυκή του έκδοση. 'Ενοιωσα να υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την ηρωίδα Ondette Toulomonde -όχι κακεντρεχή κριτικέ και Amelie της..εμμηνόπαυσης..- ειδικά στα τραγούδια που ακούει κανείς μέσα του, που βοηθούν να εξωραΐζεται το σύμπαν γύρω του. Έτσι, σας δίνω να ακούσετε ένα απ το έργο.

Ετικέτες , , , ,

11 Comments:

Blogger Πυθαγόρας Σάμιος said...

Αμφιβάλλεις ότι η κα Amy είναι συγγενής της γνωστής ΥΠΕΞ;
Τουλάχιστον αυτή δαγκώνει μόνο σκύλους...
... μάλλον (εξαρτάται από το βαθμό συγγένειάς τους).

Καλή βδομάδα:)

12:15 π.μ., Απριλίου 14, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλή εβδομάδα αγαπητέ Domingo!:)
Πρέπει να δοθεί η βαρύτητα στην έρευνα της συγγένειας!

12:42 π.μ., Απριλίου 14, 2008  
Blogger maria_pin said...

Χα χα! Καλό το ανέκδοτο!! (Τα παρακάτω μου το χάλασαν λίγο βέβαια..)
Καλή βδομάδα!

4:59 μ.μ., Απριλίου 14, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλη εβδομάδα αγαπητή maria_pin!
(Γι αυτό εβαλα το ανέκδοτο πρώτο!);)

3:04 π.μ., Απριλίου 15, 2008  
Blogger Ολίγιστος said...

"Δροσερή" εγγραφή και το ανέκδοτο έξυπνο. . .

Καλό Απόγευμα

1:16 μ.μ., Απριλίου 15, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

Eυχαριστώ Ουτις, για τα καλά λόγια! Ως Λάκαινα, εκτιμώ επισης τα λιτά λακωνικά σου posts!

12:08 μ.μ., Απριλίου 16, 2008  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Κατερινα βαλε γρηγορα κανενα αλλο ανεκδοτο,γιατι η photo της μικρης Lai δεν θα μ'αφηση να κοιμηθω.Παντως,σου ευχομαι
καληνυχτα.
παντα Πανος

9:55 μ.μ., Απριλίου 16, 2008  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ καλό το ανέκδοτο αλλά μετά το γύρισες στη σκληρή πραγματικότητα. Πάμε ολοταχώς για τη Μεγάλη εβδομάδα...

2:53 μ.μ., Απριλίου 17, 2008  
Blogger brexians said...

απο το καρφι στο πεταλο...
ποσταρισμα
σκωτσεζικο ντους
να εισαι καλα
δημητρης

1:04 π.μ., Απριλίου 18, 2008  
Blogger Juanita La Quejica said...

Φοβερό αυτό που συμβαίνει με το παιδί...

2:34 μ.μ., Απριλίου 18, 2008  
Blogger Katerina ante portas said...

-Ok Πάνο Βλάχο, όλα μέσα στη ζωή είναι.. Ετοιμάζω ένα ποστάκι που θα σου αρέσει αλλά με έπιασε η άνοιξη και όλο ξε-πορτίζω η ante portas!

-Ναι φίλε μου footsteps!Η σκληρή πραγματικότητα η ίδια είναι ανέκδοτο! Oλοταχώς προς Σταύρωση αλλά και Ανάσταση!

-"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" καλό δεν είναι έτσι; Ούτε τα άσχημα μόνο ούτε τα καλά!

-Δεν νομίζω ότι αυτά τα παιδιά ζούνε τελικά Juanita.. Δεν ξέρω αν το γέννησε η μάνα του φυσιολογικά..Είναι το πρώτο της..

2:51 μ.μ., Απριλίου 18, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.