Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Tα παράπονά μου, Δήμαρχε..


Είναι σε όλους σας γνωστή η θέση της ιστορικής τράπεζας, ενδιαίτημα και επιχειρηματικό επίτευγμα του αείμνηστου Γεωργίου Σταύρου, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, που κυκλοφόρησε το πρώτο ελληνικό χαρτονόμισμα. Βέβαια ένα καιροσκοπικό αρπακτικό οικονομικού προσδιορισμού την πετσόκοψε, είναι απλά και απροσδιόριστα η "Εθνική Τράπεζα", χωρίς να ανοίξει μύτη ή έλεγχος από τους μετόχους.. Ούτε από τους Διευθυντές! Ούτε από τους υπαλλήλους με τα συλλογικά τους όργανα! Oύτε από την κυβέρνηση Καραμανλη.. Μια ανάσα η θέση, από το ιστορικό κέντρο, από την Ακρόπολη, το σύμβολο των Αθηνών, της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Εμπρός σε αυτόν λοιπόν τον "Ναό" του χρήματος και της συναλλαγής, είναι ο χώρος, που ονομάστηκε από τον Κώστα Κοτζιά, πρώην δήμαρχο της Αθήνας, ίσως επειδή ανέλαβε την ευθύνη της κατεδάφισης του ιστορικού κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου. Έτσι το κτίριο της Δημαρχίας Αθηνών ανεμπόδιστα έχει θέα ανατολικά, προς τον "Ναό" της συναλλαγής και του χρήματος, σην πλ.Κοτζιά.
Ως Ελληνίδα του 2010, φεμινίστρια, με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως, ενσυνείδητη πολίτις, απολαύουσα δικαιωμάτων και ισότητας που το Σύνταγμα, η ελευθερία της Δημοκρατίας και η προχωρημένη αντίληψη της εποχής, δίδει, έμεινα με ανοικτό το στόμα με την εικόνα που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ και τον τύπο: Μια ορδή ανεξέλεγκτων ατόμων, που δήλωναν δια των ΜΜΕ "Μουσουλμάνοι", έκαναν μετάνοιες προς..την Εθνική Τράπεζα!!!
Οι άνθρωποι, που υποτιμούν τη γυναίκα, που τη λιθοβολούν για ψύλλου πήδημα, που δεν της παραχωρούν κανένα δικαίωμα..Που τη θάβουν σε τόνους υφάσματος, ενίοτε και ζωντανή, που την βασανίζουν, την καίνε με βιτριόλι, τη βιάζουν και μετά -ως ένοχη-τη θανατώνουν.. Που αρνούνται να προσευχηθούν ακόμα μαζί της! Οι ακραίοι και φανατικοί, οι μονολιθικοί άκαμπτοι, οι φονταμενταλιστές, ήταν εκεί κάνοντας μετάνοιες στην..Εθνική Τράπεζα!!
Θα είπαν στους καΫμένους ότι η Εθνική Τράπεζα, πρώην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., εξαγόρασε τηντούρκικη τράπεζα Finansbank και αισθάνθηκαν την ανάγκη εξ οικείωσης να κάνουν εκεί, την μετάνοιά τους ..
Τους έχω συναντήσει στο δρόμο, που βαδίζουν δυο,τρείς και δεν κάνουν στην άκρη να περάσει μια γυναίκα! Τους έχω συναντήσει να συνοδεύουν γυναίκες "θαμμένες" στο ύφασμα, ντάλλα καλοκαίρι, ενώ οι ίδιοι ήταν ντυμένοι ελαφρά. Τους έχω δεί να εγκαθιστούν περίεργες γυναίκες, "ρασοφορεμένες", σαν τις "μαύρες χήρες", επιθετικές και προκλητικές σε ελληνικές ιστορικές γειτονιές. Ποιός ξέρει γιατί μελλοντικό... Τους έχω δει να ληστεύουν καταστήματα στη γειτονιά μου, τσάντες και κινητά περαστικών, να τα πωλούν μάλιστα στο Μοναστηράκι μετά, ανεμπόδιστα..
Διαβάζω, πως φανατίζουν παιδιόθεν το βλαστάρια τους δια πυρός και σιδήρου..Διαβάζω, ότι συστήνουν συμμορίες που προβαίνουν σε διάφορες παράνομες πράξεις, παράνομοι οι ίδιοι και ανεξέλεγκτοι στην ωραία μας χώρα.. Διαβάζω, πως οδηγούν έως εδώ, ανήλικες αφρικανίδες και άλλες πόρνες που ασκούν το επάγγελμά τους 5 λεπτά από το Δημαρχείο της Αθήνας και άλλα 5 λεπτά από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας..
Τους έχω δει να καίνε "οργανωμένα" καταστήματα στην Γ΄Σεπτεμβρίου, εγκλωβισμένη η ίδια σε κατάστημα που δεχόταν επίθεση των φανατικών κατευθυνόμενων προβοκατόρικα, λόγω δήθεν καταστροφής "κορανίου" της κωλότσεπης. Θυμηθείτε, ότι κατέστρεψαν "ανεμπόδιστοι" περιουσίες ανυποψίαστων Ελλήνων πολιτών και ψηφοφόρων των πολιτικών που τους σκεφτόμαστε ως ρίψασπεις..
Το ίδιο "ανεμπόδιστοι" έρριχναν στρωτές μετάνοιες στην..Εθνική Τράπεζα, εμπρός στο Δημαρχείο της Πόλης των Αθηνών! Το Δημαρχείο, που έχει φιλοξενήσει μεγάλες φυσιογνωμίες αλλά και μικρούς, ελάχιστους και κάτω των προσδοκιών του αθηναϊκού λαού Δημάρχους..

Υ.Γ.
Κύριε Δήμαρχε, Νικήτα Κακλαμάνη, αποδεχθείτε τα παράπονά μου..
Πρώην ψηφοφόροι σας εγώ και η οικογένειά μου,εκτιμώντας νουνεχή προηγούμενη πολιτική σας παρουσία στην Ευρωβουλή,δηλώνουμε ότι, ΔΕΝ θα σας ψηφίσουμε ΠΟΤΕ εις το εξής.
Με προσβάλλατε σαν γυναίκα, σαν μάνα κοριτσιών, σαν Ελληνίδα, σαν Πολίτι, επιτρέποντας σε αυτούς τους (ανεξέλεγκτους;) αλλοδαπούς να προκαλέσουν την φεμινιστική και εθνική μου μνήμη, με την έκθεσή τους δημόσια, σε κεντρική αθηναϊκή πλατεία..
Μην μου μιλήσετε για ανεξι(ο)θρησκείες και το δικαίωμα της ελεύθερης Λατρείας. Θα σας θυμίσω ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις δόθηκαν κλειστοί χώροι στους οποίου επέτρεψαν να ασκήσουν τα καθήκοντα εκ της πίστης τους (επίσκεψη Πάπα, μαρτύρων Ιεχωβά ακόμα και του..Μοοn!).
Aπορώ πως δεν σκεφθήκατε την πρόσφατη θλιβερή επέτειο της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955, που "αναπάντητη" ακόμα, πληγώνει εθνικά..
Άρα αυτή ακριβώς η συγκέντρωση ,είχε σκοπό απλά, είχε προβοκατόρικη είσοδο στη συνείδηση και σπάσιμο του "εθνικού τσαμπουκά" του μέσου καταρραγμένου από συνδυασμένη επίθεση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, Έλληνα. Στον οποίο σκοπό, εσείς κύριε, συμβάλλατε!
Ουαί υμίν υποκριτά..
Σημ. Βρίσκω εξαιρετική την ανάλυση Ανδριανόπουλου για το "φάσμα της αναδυόμενης Ευρασίας" και συμφωνώ: "Οι μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται σαν μετανάστες"... Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω...
Aκούμε Archie Shepp - S. F. M. / Poem: A Sea Of Faces



Yστερον: Συνέντευξη στο αγγλόφωνο Spiegel του Γερμανο-Αιγυπτίου Hamed Abdel-Samad πολιτικού επιστήμονα, γυιού ιμάμη στην Αίγυπτο, "πως πιστεύει οτι το Ισλάμ είναι κίνδυνος για την κοινωνία" (talks about his childhood as the son of an imam in Egypt, why he thinks Islam is a danger to society and his theories about the inevitable decline of the Muslim world.)

Eνδιαφέρουσα και η ανάλυση στο Λάλει καίρια, με την "αλήθεια για τα ρεύματα μετανάστευσης".
Πάντα επίκαιρη, η αθάνατη Μαλβίνα μας..(κατά την αντίληψη ίσως κάποιων.."ακροδεξιά" και αυτή!!!_)


Mεθύστερον: Η αντιμετώπιση των χριστιανών στην εγγύς Ανατολή, πόρρω απέχει από τη μεταχείρηση των αλλόθρησκων εδώ.. Βιτριολισμοί και βιασμοί ως απκύημα της σαρίας

Ετικέτες ,

17 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Mιά σελίδα http://ardalion.wordpress.com/2010/07/04/kotzia/ δίνει στοιχεια για την πλ.Κοτζιά, αλλά και αυτή http://tinyurl.com/2u3x93f δίνει περισσότερα στοιχεία για τις αθηναϊκές πλατείες και το περιβαλλον

10:51 μ.μ., Σεπτεμβρίου 16, 2010  
Blogger Penelope said...

Γιατί έχω την αίσθηση (να μην γράψω πεποίθηση) ότι κανενός Δημάρχου δεν ιδρώνει το αυτή καλή μου φίλη;
Ούτε πρώην, μα ούτε και επερχόμενου...

10:00 π.μ., Σεπτεμβρίου 17, 2010  
Blogger Penelope said...

"αυτί" ήθελα να γράψω .....

12:56 μ.μ., Σεπτεμβρίου 17, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χα!ερώτηση πρώτη:
Αγαπάει ο Ν.Κ. τις γυναίκες;
ερώτηση δεύτερη:
Αγαπάει ο Ν.Κ. αξιώματα;
ερώτηση τρίτη:
Αγαπάει ο Ν.Κ να είναι αποτελεσματικός;;;
Αν χαζέψετε κυρία μου σε γνωστές δημοφιλείς ιστοσελίδες αλλοδαπών στην Ελλάδα θρησκευτικά φανατισμένων θα καταλάβετε μπροστά σε τι βρισκόμαστε.-

3:47 μ.μ., Σεπτεμβρίου 17, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τις νυναίκες δεν τις ακουμπούν οι μουσουλμάνοι.

Και οι καθημερινές επιθέσεις εναντίον γυναικών στους δρόμους της Αθήνας;
Αυτές είναι άπιστες χριστιανές ελληνίδες.

Για 600 χρόνια οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί μας είχαν σκλάβους.
Μας αναγνώριζαν μόνο την ιδιότητα του ζώου.
Βίαζαν καθημερινά τα σώματά μας αλλά δεν τους αφήσαμε να κάνουν το ίδιο στις ψυχές μας.

9:23 μ.μ., Σεπτεμβρίου 17, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητή μου Penelope, είμαι πολύ σίγουρη για το ορθόν του σχολίου σου, ασφαλώς με κατατάσσουν με τον..Νταλάρα!:))
Όμως είμαι υποχρεωμένη να τα πω γιατί η συνείδησή μου δεν με αφήνει.Μακάρι να μπορούσα να κατέβω στο δρόμο με σάπιες ντομάτες..
Δεν μπορώ να καλύψω αδιαφορώντας ψεύτες, πουλημένους, συνεννοημένους και λοιπούς για κανένα επιχειρηματία του ..Σωρού με βλέψεις στη χώρα μας.
Αυτό που με τρομάζει είναι, ότι μετά τη φθορά του"πατρις-θρησκεία-οικογένεια" από τη Χούντα, έρχεται ο ωχαδερφισμός με τη δορρά του πολιτισμένου να αποτελειώσει τη μεσαία, ισχυρή στη χώρα μας,τάξη..

11:54 μ.μ., Σεπτεμβρίου 17, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

τι περίεργο, είχα απαντήσει και στους ανώνυμους και εξαφανίστηκε το σχόλιο..

12:16 π.μ., Σεπτεμβρίου 18, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητοί ανώνυμοι,
ποτέ δεν απέτρεψα τον ανώνυμο σχολιασμό αλλά είναι πρώτη φορά που θα επιθυμούσα να είχατε το θάρρος της γνώμης σας γιατί το θέμα είναι μείζον και συνεισφέρετε με τις απαντήσεις σας, αλλά από το ολότελα..

-Ανώνυμε α΄, ευχαριστώ για το δεύτερο λινκ απ' όπου δανείστηκα τη φωτογραφία με το δημοτικό υπέροχο θέατρο στην πλ.Κοτζιά.

-Ανώνυμε β΄, οι εύκολες ερωτήσεις, είναι αυτονόητο (λέξη της μόδας!) να έχουν εύκολες απαντήσεις! (Αναποτελεσματικός και ως ..Υπουργός Υγείας ο γιατρός!)
Αν εννοείτε το facebook, κάτι έχω υπόψη..

-Ανώνυμε γ΄, είχα ακούσει και εγώ για τους Ταλιμπάν ότι ούτε κυττούν γυναίκα παρά για να τη..λιθοβολήσουν! Άλλωστε στις χώρες του μουσουλμανικού προσδιορισμού, οι "ακουμπισμένες" και τυραννισμένες γυναίκες, θανατώνονται.

Τα χειρότερα περιστατικά, είναι οι επιθέσεις σε παιδιά (π.χ. κοριτσάκι καιη μάνα τους στην Κυψέλη, κοριτσάκι που δολοφονήθηκε μετά στην Τρίπολη και τα δυο από μουσουλμάνους Αλβανούς..)
Οι κατάπτυστοι πολιτικοί μας, κατάφεραν να φαινόμαστε ως "ρατσιστές" ζητώντας το αυτονόητο, το σεβασμό και την ασφάλεια από τις βδέλλες που μας κουβάλησαν, ώστε να τα ακούμε από τον αμφιλεγόμενο για την μεροληπτικότητά του και τις επιδιώξεις του Ευρωπαϊκό Οργανισμό...

12:40 π.μ., Σεπτεμβρίου 18, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Τώρα βέβαια συναπάντησα και αυτήν την είδηση και εξηγεί τις "ανεκτικές" αντιλήψεις Ν.Κ. και συντροφίας

9:19 μ.μ., Σεπτεμβρίου 18, 2010  
Anonymous Αntwnis said...

Mε ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια! Ωραίο το εύρημα "τα παράπονά σου στο Δήμαρχο!" Τι ΕΤΕ θίξατε, τι επιλογές "οικονομικού προσδιορισμού",αλλά και υπόθαλψης λαθρομεταναστών είχε κάνει η ΝΔ, τι η παρούσα κυβέρνηση και οι κολλήγοι της! Σε περιτύλιγμα φεμινιστικό! Λαμπρά!
Εμένα με ανησυχεί η διάσταση που παίρνει στις γειτονιές του κέντρου η αντιπαράθεση με την παραβατική έως εγκληματική συμπεριφορά μεταναστών. Κάτι που θα είχε αντιμετωπιστεί εύκολα επί Σημίτη και επί Παυλόπουλου, γίνεται εφιαλτικό επί Χρυσοχοϊδη και Παπουτσή. Μήπως βγούνε πιστόλια και η Αθήνα γίνει Βηρυττός. (Ωχ, λέτε αυτό να θέλουν;)

12:34 π.μ., Σεπτεμβρίου 19, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μπράβο κατερίνα! Χρειαζόμαστε περισσότερες θαραλέες φωνές σαν κι εσένα! (Τον σκυλάραπα τον μουσουλμάνο τον Άρτσι Σεπ τι τον ήθελες όμως;) - Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, η οικογένεια Πλεύρη

11:32 μ.μ., Σεπτεμβρίου 19, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Me πλέυρι-σες ανώνυμε δ΄...

12:49 π.μ., Σεπτεμβρίου 20, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητέ Antwnis, εύρημα..χμμ
Πεποίθηση..
Θα έπρεπε να τους δοθεί κλειστός χώρος, π.χ. ΟΑΚΑ και όχι το συμβολικό κέντρο των Αθηνών.
Κανείς δεν στέκεται απ΄όσους σχολίασαν, στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε η εικόνα, για να μας την "σπάσει" εθνικά.
Δεν διαμαρτύρομαι για το..χρώμα όπως π.χ. ειρωνικά σχολιάζει ο ανόητος αλλά για το "χώμα", εκείνο που πατάμε όλοι, μόνοι,θεωρητικά ελεύθεροι, τόσα χρόνια ματωμένα τώρα..

1:12 π.μ., Σεπτεμβρίου 20, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Eυχαριστώ πολύ την συμπορευομένη από παλιά φίλη blogger rodia, που ανέβασε το ποστ στο buzz.
Το κακό είναι ότι μάλλον στάθηκαν στην προτεινόμενη σύντομη πρόταση περίληψη και δεν διάβασαν το άρθρο και τη συλλογιστική του οι αναγνώστες του..Είναι και μεγάλο.. ;)

1:40 π.μ., Σεπτεμβρίου 20, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μόνο ανόητοι δεν είμαστε, αγαπημένη μας συνοδοιπόρε Κατερίνα - έχουμε καταφέρει (σαν τους παλιούς Καταστασιακούς) να βρίσκονται οι ιδέες μας παντού!... Και βγάλε επιτέλους σε παρακαλώ τον σκυλάραπα τον μουσουλμάνο τον Άρτσι Σεπ από το μπλογκ σου, γιατί δίνεις λαβή στους ανθέλληνες (το ΟΑΚΑ θα δώσουμε για προσκύνημα? είσαι και γάυρίνα... Δυστυχώς είμαι παντρεμένος - αχ!...) - ο μικρός Πλεύρης (ο μπαμπάς κάνει σιέστα)

4:10 μ.μ., Σεπτεμβρίου 20, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Χα, κ.Κακλαμάνη, δεν είμαι μόνη τελικά..

12:14 π.μ., Νοεμβρίου 10, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κάτω από τη μύτη του Κακλαμάνη στο Δημαρχείο πέριξ

3:51 μ.μ., Νοεμβρίου 11, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.