Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2010

Μνήμη παιδιού-Σόλων Καρυδάκης-βραβείο Χαμομηλάκι


Tα παιδιά.. Το μέλλον μας.. Η Penelope μου έδωσε το βραβείο "χαμομηλάκι" και προς στιγμήν σκέφθηκα να αποποιηθώ την τιμή, ευχαριστώντας. Τα παιδιά μου, δεν είναι πια..παιδάκια! Πόσο γρήγορα φτέρωσαν και μεγάλωσαν..Χθες παίζανε, κάνανε ζαβολιές, έκλαιγαν τη γρατζουνιά στο γόνα, τώρα κλαίνε για άλλα και άλλα..
Υστερώτερες σκέψεις όμως με έκαναν να το κρατήσω και την ευχαριστώ μάλιστα και από εδώ. Παύεις να είσαι μάνα, γονιός, αν τα παιδιά σου μεγαλώσουν, ή φύγουν από κοντά σου; Ακόμα και αν εκλείψουν σωματικά, παύεις να έχεις το ευλογημένο δεσμό του γεννήτορα; Ασφαλώς όχι. Ίσως μάλιστα είναι ευκαιρία να πλατύνεις την καρδιά σου και να δεις το θέμα "παιδί" σε όλη του τη διάσταση.
Τελευταία, καταπιαστήκαμε με ένα 15χρονο παιδί, τον Σόλωνα Καρυδάκη που έχασε τη ζωή του από τροχαίο, εξ αιτίας ανεύθυνου ή ριψοκίνδυνου οδηγού. Την ίδια εποχή που γνωστά κέντρα και -πως το λεει ο Μίκης- γκρουπούσκουλα(!)- ασχοληθήκανε με το θάνατο περίπου συνομήλικου παιδιού, η είδηση του φόνου του Σόλωνα, λίγο μας απασχόλησε. Μάλιστα, όπως θέλει η εποχή μας με τα τόσα ερεθίσματα και τα απανωτά μηνύματα και ειδήσεις, ο θάνατος του Σόλωνα περνά στα πίσω θέματα της επικαιρότητας. Ένα θέμα με πολλαπλές εκφάνσεις που σκοπεύω να μας απασχολήσει και προσεχώς.
Αν υπολογίζω σωστά, πρέπει να είναι κοντά το 40νθήμερο μνημόσυνό του. Στην τελετή θα τον θυμηθεί θρηνητικά η μάνα του και ο πατέρας του, η οικογένειά του οι φίλοι του, οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του.
Ένα όμορφο άλλωστε, όπως περιγράφουν οι φίλοι του παιδί, αθλητικό, πολλά υποσχόμενο μέσα στην καλλιεργημένη πατρική του οικογένεια, θα κάνει όλους τους γνωστούς του να λυπηθούν, να νοσταλγήσουν την παρουσία του. Να δακρύσουν..
Ίσως τον σκεφθεί και ο ασυνείδητος οδηγός. Ελπίζω ότι κάτω από τυπική και άλλη μόρφωση, να διαθέτει κάτι από αυτό που η ελληνική οικογένεια καλλιεργούσε, φιλότιμο και να ασχοληθεί έστω από τύψεις.
Σκέφτομαι αρκετά τελευταία, τον μοιραίο οδηγό. Ενώ στο internet βρίσκει κανείς όλα τα στοιχεία για την πενθούσα οικογένεια Καρυδάκη, για εκείνον σιωπή.
Η παρουσία του στην τροχαία δεν ήταν αυθόρμητη, ήταν μελετημένη και ο Τύπος προσεκτικός. Τύπος και υπογραμός, κυριολεκτικά, κανένα από τα Μ.Μ.Ε. δεν εμφάνισε πρόσωπο,ιδιότητα όνομα.
Όμως εκείνος, άραγε ΕΚΕΙΝΟΣ, πως νοιώθει μετά το συμβάν; Είναι παντρεμένος, έχει οικογένεια, έχει παιδί; Δουλεύει και αν ναι στην εργασία του το γνωρίζουν; Ένας σοβαρός εργοδότης, θα συνεκτιμούσε την ανευθυνότητα, το ριψοκίνδυνο, ίσως και τη μέθη του εργαζόμενου.. Οι φίλοι του, είναι φίλοι πραγματικοι, κοντά του ή του γύρισαν την πλάτη; Οι γονείς του; Αν οι γονείς του είναι άνθρωποι "εν επιγνώσει" δεν θα ήθελα να σκεφτώ τη θέση τους, μόνο που εκείνοι έχουν το παιδί τους κοντά τους..Ζωντανό.. Ελπίζουν..

Ας είναι ελαφρό το χώμα που σκεπάζει ακόμα ένα παιδί, ένα αδικοχαμένο και πολλά υποσχόμενο παιδί...
Ο πίνακας από τη σελίδα MV DÉCOUVERTES είναι της Ουκρανής Oksana Mas(ίδε προηγούμενη ανάρτησή μας).
Ακούμε Μάριο Φραγκούλη ..

Ετικέτες

34 Comments:

Blogger Τζων Μπόης said...

ώρες ώρες σκέφτομαι ότι μπορεί καμία φορά να αγανακτώ με κάτι ηχηρά κλάματα, αλλά όσο σκέφτομαι τα άλλα που έρχονται, κάθομαι και απολαμβάνω τελικά τα πρώτα...

Να είσαι καλά Μεγάλη Αικατερίνη

2:31 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Xαίρομαι που σχολιάζεις πρώτος πάλι!
Ναι, απόλαυσέ τα, είναι η πιο γλυκειά στιγμή συνύπαρξης με το παιδί σου. Μετά υπάρχουν και χαρές, πολλές χαρές αγαπητέ μου Τζων Μπόη! Ότι και αν φέρει η ζωή αυτές κανείς δεν θα τις πάρει πίσω!

(Μεγάλη, τί μεγάλη; 33 είπαμε!!);)

2:35 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Anonymous Antwnis said...

Bρίσκω πολύ γλυκό το αφιέρωμα και διακριτική τη μουσική αφιέρωση δεξιά. Είμαι σταθερός του fan club για το blog! Λέτε πράγματα που τα εννοεί και τα νοιώθει ο καθένας με ωραίο δικό σας τρόπο.
Ίσως είναι το θέμα του οδηγού πιο μεγαλύτερο απο το παρόν συμβάν δηλαδή υπάρχουν και άλλοι ασυνείδητοι και αφιλότιμοι. Υπάρχουν πάντα δικηγόροι, που δεν υπηρετούν τον Νόμο αλλα το συμφέρον.
Οπότε μήπως πρέπει να ξυπνήσει η πολιτεία και να νομοθετήσει κατάλληλα η να διορθώσει τα κακώς κείμενα; Δεν έχω νομικές γνώσεις, εννοείται!

4:22 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Σε ευχαριστώ πολύ Antwnis,για τα καλά σου λόγια, είσαι πράγματι του..fan club οπότε..άσε! :)
Ναι το θέμα της στάσης του οδηγού είναι τεράστιο. Δεν είδες τους, μάλλον, φίλους του που ανάγκασαν υβριστικά, την σελίδα της νεαρής στο Facebook να πάψει να ασχολείται με το συμβάν του Σόλωνα;
Γιατί αν ήταν φίλοι του παιδιού, θα είχαν κάθε λόγο και συμφέρον να υπάρχει λόγος αναρτημένος υπέρ του "αδυνάτου" . Στην περίπτωση αυτή, υπέρ του παιδιού που ο θάνατός του, πλήγωσε και δεν ήλθε καν «... δι' ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν...» η λύτρωση δια της δικαιοσύνης.

6:11 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

μα και η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας δεν έμεινε στην ιστορία για την ηλικία της :)
άσε που τα είχε βρει σκούρα μαζί της και ο σύζυγός της :)

7:30 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Marina said...

Για τον δολοφόνο του παιδιού που το παρέσυρε..ένα έχω να πώ. Για να τον αποκρύψει ο Τύπος σίγουρα ήταν κάποιος γνωστός είτε επώνυμος είτε με επώνυμο μπαμπά!
Μην εχεις αυταπάτες για το αν θα έχει τύψεις για το ότι παρέσυρε κα σκότωσε ένα παιδι. Δεν θα έχει! Αυτοί που εύκολα ξελασπώνουν απο "μπελάδες" δεν έχουν συνείδηση. Ούτε ψυχή.

7:34 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Τζων Μπόης said...

την συνείδησή του την έχει κάποιος καθαρή όταν δεν έχει συνείδηση λένε...

7:37 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Xaxa ο συζυγάτος της εε! Κάτσε να πάρω πόζα και να το παίξω Μεγάλη στον δικό μου! :)

-Όσο για τη συνείδηση χαρά μου, θα στο αντιστρέψω, όποιος έχει συνείδηση είναι "καθαρός" γιατί φροντίζει να τακτοποιήσει τα διεστώτα, με διάφορους τρόπους..
Ειδικά με πνευματικούς.

11:14 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Υποψιάζομαι αγαπητή μου Μarina τα ίδια και χειρότερα.
Σκέψου ο οδηγός φάντασμα, θα οδηγεί ακόμα, σαν τον νεαρό κληρονόμο που ξαναπροκάλεσε ατύχημα, αφού διαμέλισε μια γυναίκα στην Ποσειδώνος...
Θα κυκλοφορεί, θα διασκεδάζει και θα εξακολουθεί να πίνει αν πράγματι εξ αιτίας του ποτού προκάλεσε το ατύχημα..

11:18 μ.μ., Ιανουαρίου 17, 2010  
Blogger Penelope said...

Ήμουν σίγουρη ότι το βραβείο αυτό θα ήταν η "αφορμή" για μια τόσο καλή ανάρτηση από την πλευρά σου αγαπητή μου Κατερίνα.
ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ και για το γεγονός, ότι αναφορές που θα έκανες θα μας "αφορούσαν" όλους.
Ποτέ δεν θα πάψεις να είσαι γονιός...όσο ζεις και αναπνεύεις. Κι' αυτό σου το αναγνωρίζουν και οι τρεις Χάριτες νομίζω.
Σε φιλώ.
Καλή Εβδομάδα.

12:44 μ.μ., Ιανουαρίου 18, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Eπίσης Πηνελόπη μου! Τόση εμπιστοσύνη και σιγουριά λοιπόν! Χαίρομαι που ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες! :)
Φιλώ σε, φιλάκια γλυκά στο μικρό σου αγόρι (εε και στο μεγάλο, να μη ζηλεύει!) ;)

4:31 μ.μ., Ιανουαρίου 18, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

- Αγαπητέ Antwnis χρόνια πολλά και ευτυχισμένα για τη γιορτή σου!!
Δεν το θυμήθηκα χθες παιδί μου, συγνώμη..

4:32 μ.μ., Ιανουαρίου 18, 2010  
Blogger Ταχυδρόμος! said...

Τί να πεις..Τα λόγια είναι πράγματι περιττά.

6:16 μ.μ., Ιανουαρίου 18, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Τη λύπη Ταχυδρόμε μου, τη διαδέχεται ανίσχυρος θυμός συνήθως. Γι αυτό πράγματι ίσως ο Antwnis να έχει δίκιο, πρέπει να επιληφθεί η Πολιτεία, ώστε να ικανοποιείται κάπως το περί δικαίου αίσθημα.
Αν αυτό δεν είναι ο κοινωνικός στιγματισμός πλέον, ας είναι η πρόληψη, για να μην αποθρασυνθεί ο θύτης από την φαινόμενη ως ατιμωρισία και επαναλάβει εκ της ροπής του (δήλωσε μέθη νομίζω, έτσι έγραψαν ) την πράξη...

10:52 μ.μ., Ιανουαρίου 18, 2010  
Anonymous Antwnis said...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ ! Όσο για το θέμα της ατιμωρησίας δειτε πως εκθρέφει τα ανθη του κακού:
http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2009/12/blog-post_2172.html

Άφαντος παραμένει ο οδηγός που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στις 14:15 το μεσημέρι της Κυριακής στη συμβολή των οδών Πόρτο Ράφτη και Ορφανού στο Μαρκόπουλο με θύμα μια πεζή.

Την άτυχη γυναίκα παρέσυρε ένα σκούρου χρώματος και αγνώστων στοιχείων Ι.Χ. αυτοκίνητο τύπου τζιπ.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη του άγνωστου οδηγού να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Κερατέας στα τηλέφωνα: 22990-69490 & 69211.

11:18 μ.μ., Ιανουαρίου 18, 2010  
Blogger σταυροδρόμι said...

Γεμάτη ευαισθησία αυτή η ανάρτησή σου Κατερίνα. Ίσως πρέπει να προσευχηθούμε και για αυτόν τον άνθρωπο που οδηγούσε εκείνο το βράδυ, σίγουρα το έχει ανάγκη...

2:16 π.μ., Ιανουαρίου 20, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Ευχαριστώ αγαπητό Σταυροδρόμι για το ευγενικό σχόλιο αλλά και τη δική σου ευαισθησία.
Δεν είναι κακό αυτό που προτείνεις, εδώ κοτζάμ άγ.Διονύσιος συγχώρησε το φονιά του αδελφού του. Ονόματος επίσης άγνωστου, παρότι είναι ο βασικός ήρως στη γνωστή ιστορία από τη ζωή του αγίου!
Παρόλα αυτά έχουμε την πληροφορία ότι ο άνθρωπος αυτός λεγεται Λάζαρος..

11:00 π.μ., Ιανουαρίου 20, 2010  
Anonymous Ελίνα Μαντζαβελάκη said...

Παρεμβαίνω γιατί τυγχάνει να είμαι φίλη της οικογένειας Καρυδάκη και να γνωρίζω τόσο τον άτυχο Σόλωνα, όσο και τον δίδυμο αδελφό του Αρμάνδο.Φυσικά ο οδηγός-χάρος, γόνος εύρωστης οικογένειας παρότι παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, τρέχοντας με 170 χιλ /ωρα, παρότι εγκατέλειψε έναν άγγελο στο οδόστρωμα και παρόλο που μια εβδομάδα πριν είχε προκαλέσει άλλον τραυματισμό, τώρα κυκλοφορεί και οδηγεί ανενόχλητος και είναι θέμα΄timing να πετύχει άλλο άτυχο παιδί. Γιατί ο Ελληνικός νόμος προβλέπει μετά το πέρας του αυτόφωρου να αφήνονται ελεύθεροι οι εγκληματίες. Μόνο εδώ γίνονται αυτά.(το αναφέρω για όσους νιώθουν περήφανοι για το σύγχρονο ελληνικό γίγνεσθαι).
Και ΟΧΙ!! δεν νιώθω τον παραμικρό οίκτο για κανέναν που παίζει στην ρουλέττα τη ζωή αθώων παιδιών, που ρίχνει ζάρια παραβιάζοντας φανάρια και παίζοντας ανθρώπινα κορμιά και ψυχές και που μπορεί ενώ βλέπει να πετάει ένα κορμάκι 33 μέτρα μακριά, να εξαφανίζεται και να περιμένει να γλιτώσει το αυτόφωρο.
Έχει σκοτώσει μαζί με το Σόλωνα, και τους γονείς του Σόλωνα, τη Σίσσυ και τον Φαίδονα. Μαζί και τον δίδυμο αδελφό Αρμάνδο και ταυτόχρονα τις ψυχές τόσων συμμαθητών του που παρακολουθούνται από ψυχολόγους και δεν κοιμούνται τις νύχτες. Είμαστε όλοι μας σαν χαμένοι. Και όλα αυτά εξαιτίας μιας επίδειξης οδήγησης ενός ανεύθυνου. Που δυστυχώς θα δικαστεί από ελληνικά δικαστήρια και όχι από γερμανικά, αμερικάνικά, βρετανικά, ή ότι άλλο.

Ευχαριστώ
Ελίνα

10:05 μ.μ., Ιανουαρίου 20, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Aγαπητή Ελίνα Μαντζαβελάκη, σας/σε ευχαριστώ που επισκέφθηκες το blog και σχολίασες έτσι αυθόρμητα, παρορμητικά και αγαπητικά για την βαρυ-πενθούσα οικογένεια.
Όλοι μας οι bloggers, τους νοιώθουμε και γνωρίζοντας -αυτό το internet- ποιόν πατέρα και ποιά μητέρα είχε το παιδί, μας κάνει και λυπόμαστε για εκείνη την προσωπικότητα, που θα μπορούσε να γίνει.
Όμως αυτοί οι εκλεκτοί γονείς, έχουν και άλλο παιδί, όπως μαθαίνουμε, εξίσου όμορφο και καλό, ίσως και καλύτερο ακόμα. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΟΥΝ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ και εσείς οι φίλοι οι κοντινοί αυτό.
Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να τους χαρίσει τόση αγάπη και χαρές, ώστε να παρηγορηθούν και να τον καμαρώνουν διπλά.
Δεν γνωρίζουμε γιατί επέτρεψε αυτή τη δοκιμασία ο Θεός. Για εκείνους, για όλους σας. Όμως ας σηκώσουμε το κεφάλι και ας πάρουμε δύναμη εντός μας. Λέγεται άλλωστε "ον τινα φιλεί θεός" νέος πεθαίνει..

Πρόκειται να ξεκινήσω μια "εκστρατεία" για το θέμα των ασυνείδητων οδηγών, μέσα από το blog. Ασφαλώς ο μοιραίος οδηγός, που οδηγούσε σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων οδηγών ήδη ριψοκίνδυνα, θα είναι η αιτία.. Θα περιμένω όταν έρθει η ώρα να τη στηρίξετε με την ίδια ζέση και δύναμη που σχολιάσατε.
Σας/σε ευχαριστώ και εγώ.

2:07 π.μ., Ιανουαρίου 21, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

το ονομα τοθ δολοφονου το εχουμε... οπως και την ηλικια του και το επαγγελμα του... και τι αλλαζει??? δεν φερνει πισω τον σολωνακο μας αυτο... Και αυτος παλι εξω ειναι και ζει τη ζωη του...
Να σαι καλα εκει πανω μικρε μου... Μας λειπεις ξαδελφακο

2:48 π.μ., Ιανουαρίου 21, 2010  
Anonymous Elina said...

@ανώνυμο
Συμφωνώ δεν αλλάζει τίποτα, ούτε απαλύνεται ο πόνος.

2:57 π.μ., Ιανουαρίου 21, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Συλλυπούμαι αγαπητέ μου ανώνυμε.. Ο Σολωνάκος θα είναι πάντα κοντά σου, πίστεψέ με..
Σε παρακαλώ πολύ να στηρίξεις τον άλλο σου εξάδελφο. Πρέπει να βρεις την δύναμη.
Δεν ξέρουμε πως νοιώθει ο υπαίτιος οδηγός. Ας ελπίσουμε ότι έχει ενοχές και τύψεις γιατί έτσι θα γίνει καλύτερος άνθρωπος, αυτό που δεν ήταν δηλαδή μέχρι συμβάντος..
Όσο για το όνομα.. αλλά ας απαντήσω στην Ελίνα επ αυτού.

3:50 μ.μ., Ιανουαρίου 21, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Eλίνα μου, μπορεί να μην απαλυνθεί ο πόνος σας αν μαθευτεί ότι το μπουμπούκι αυτό το λένε Γιώργο,Σπύρο,Λάζαρο..
Θεωρώ όμως ότι το δικαίωμά του στην ανωνυμία από τα ΜΜΕ σκοντάφτει στο δικαίωμα της κοινής γνώμης να ξέρει ποιός είναι ο φταίχτης.
Ποιός είναι αυτός στη διπλανή πόρτα, στο διπλανό γραφείο, στη διπλανή θέση στο καφεΜπαρ, στη θέση του οδηγού που θα διασχίσει ολόκληρη πόλη, να πάει σπίτι του.
Αν υπήρχε η έγκληση η κοινωνική, το "ξεφώνισμα" δεν θα είχαμε τόσες περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων τροχαίων.
Δες το δεύτερο σχόλιο του Antwni και άλλος οδηγός τράπηκε σε φυγή, για να παρέλθει το αυτόφωρο βεβαίως..

3:57 μ.μ., Ιανουαρίου 21, 2010  
Anonymous Elina said...

Αγαπητή μου Κατερίνα συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφεις και με την ευκαιρία θέλω να σε συγχαρώ για το τόσο οργανωμένο και πολυθεματικό blog σου, καθώς και για τον τρόπο γραφής σου.
Απλά θέλω να διευκρινίσω ότι το ζητούμενο για μένα δεν είναι η γνωστοποίηση του ονόματος που άλλωστε γνωρίζω(τουλάχιστον για τέτοιου είδους αδικήματα γιατί σε άλλες περιπτώσεις καθ'έξιν αδικημάτων τύπου βιασμού, παιδεραστίας κλπ πρέπει να ανακοινώνονται τα ονόματα και μάλιστα με ντουντούκες).
Το ζητούμενο για μένα είναι αυτός ο παραλογισμός και το κενό του ελληνικού νόμου που επιτρέπει στον συγκεκριμένο άνθρωπο να οδηγεί και να ζει ελεύθερα μέχρι να γίνει ένα δικαστήριο σε καμμιά τετραετία που και αυτό δεν θα επιβάλλει απαγόρευση οδήγησης μετά το πέρας της ελάχιστης κατόπιν εφέσεων κλπ ποινής.

4:20 μ.μ., Ιανουαρίου 21, 2010  
Blogger ellinida said...

Εγώ θα ήθελα να ήξερα ποιός άθελα του σκότωσε το παιδάκι. Οχι ότι ήταν δολοφόνος γιατί κανείς δεν πάει να πέσει πάνω σ' έναν άλλον άνθρωπο. Αλλά θεωρώ ότι θα ήταν δίκαιο να ξέραμε.
Οταν ένα μεγάλο μέρος των ειδήσεων είναι πλέον σενάρια και υποθέσεις, δεν καταλαβαίνω που σκαλώνει και ονόματα δεν λένε, οικογένειες δεν θίγουνε. Δεν την αντέχω πιά αυτή την υποκρισία γύρω μας. Μα σε όλα πιά;
Καλησπέρα Κατερίνα μου.

9:39 μ.μ., Ιανουαρίου 21, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Επ αυτού θα ήθελα να ασχοληθώ αγαπητή Ελίνα προσεχώς και αφού το "αφήσω" για λίγο, μελετώντας το, θα επανέλθω ..δριμύτερη~!

3:58 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλησπέρα ellinida μου, υποκρισία, αυτή είναι η λέξη..
Οφείλει η κοινή γνώμη να γνωρίζει. Όχι εχω αντίθετη γνώμη, είναι δολοφόνος από τη στιγμή που ενήλικος ών, παραβιάζει κανόνες οδικούς, ασφαλούς κίνησης στην πόλη και άλλους πχ δεν οδηγούμε σε κατάσταση μέθης, στεκόμαστε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη της πράξης μας...

Υποκρισία από τη μεριά διοικητικών οργάνων της πολιτείας όταν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και δεν του αφαιρεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το δίπλωμα οδήγησης έως τη δίκη..

4:06 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2010  
Anonymous Μάνος Καρμίρης said...

ασδφγηξκλ

2:22 π.μ., Απριλίου 21, 2010  
Blogger Katerina ante portas said...

Ti είπατε ακριβώς κ. "Mobile Wireless Internet (62.74.106.72) "?

2:36 π.μ., Απριλίου 21, 2010  
Anonymous Μάνος Καρμίρης said...

10ετία του 50 και ένα αγόρι θέλησε έτσι για...παιγνίδι, από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στην οδό Ιπποκράτους, να κατουρήσει επάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια του τραμ.
Ε, κεραυνοβολήθηκε επί τόπου.
Ο "μπαμπάς" του ή η "μαμά" του λησμόνησε να του ειπεί πώς αποφεύγουμε τους κινδύνους ναι? Μάλιστα.
Τον ίδιο καιρό άλλα παιδιά μεταξύ των οποίων και ο έχων την Τιμήν να πληκτρολογώ τούτα τα λόγια, καβάλα στην ζούλα στην πίσω μεριά του τραμ, κάναμε τσάρκες τσάμπα. Ουδείς έπαθε το παραμικρό.
Μετά ήλθε το ποδήλατο. Κι ενώ όοολοι έτρεχαν, έτρεχαν, έτρεχαν αλόγιστα, κάνoντας διάφορα θελήματα δεξιά κι αριστερά, προσπαθούσα να εξασφαλίσω λίγα χρήματα προκειμένου ν' αλλάξω τα λαστιχάκια των φρένων. Πολύ φρένο. Οοολο φρένο. Οι άλλοι γκάζι...
Το σπίτι μου από το σχολειό απείχε 4 χιλιόμετρα. Στο πήγαινε με το λεωφορείο αλλά τα λεφτά του εισιτηρίου της επιστροφής τα τρώγαμε κουλούρι κι έτσι το κόβαμε ποδαράτο. Οι γονείς μου ποτέ δεν ανησύχησαν διότι με είχαν δασκαλέψει καλά για την ύπαρξη των κινδύνων που καραδοκούσαν...
Ενθυμούμαι και κάποιον δικηγόρο ο οποίος προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον ανελκυστήρα προκειμένου να διαφύγει επειδή το κτίριο Κ. Μαρούσης εκεί στην Πανεπιστημίου πυρακτώνονταν.
Ε, και εκάη ως μυς...
17 έτη σπουδών πήγαν στράφι ΤΕΛΕΙΩΣ γαμώτο. Να χέσω μέσα τα σχολειά μας ΟΟΟΛΑ.
Να χέσω τους "εκπαιδευτικούς" ΟΟΟΛΟΥΣ.
Μετά ήλθε ο στρατός.
Εκεί ο σμηνίτης Ιωσήφ Λεβαντής έχασε την ζωή του, παίζοντας με περίστροφο...
Και πέρασαν τα χρόνια, και τα λάθη των άλλων έγιναν η σοφίες του μέλλοντος.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι άνθρωποι θεωρώντας τον εαυτό τους το κέντρο του Κόσμου, ορμούν αψηφόντας-αδιαφορόντας για ό,τι τρέχει δίπλα τους και...και το αποτέλεσμα είναι το ΑΠΟΛΥΤΟΝ.
Οοολα τα άλλα είναι σχετικά.
Σημ. Με τον θάνατο(το απόλυτον) τελειώνουν όλα πλέον.
www.manoskarmiris.blogspot.com

3:14 π.μ., Απριλίου 21, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

απαντηση στο σχολιο της ellinida και των υπολοιπων για το θεμα της ανωνυμιας του οδηγου στις 21 Ιανουαριου...

ο οδηγος που παρεσυρε και δολοφονησε το Σολωνα ειναι ο Λαζαρος Λουλουδης του Ιωαννη, γεννηθεις το 1978, κατοικος Βριλησσιων, Μηχανολογος Μηχανικος-Ναυπηγος

Αυτα δηλωσε στην Αστυνομια στις 7/12 οταν και παρουσιαστηκε για την ομολογια του. Δεν ηταν εφηβος, δεν ηταν απειρος οδηγος, ειναι 32 χρονων, που παραβιασε τον ΚΟΚ, χτυπησε ενα παιδι και το αφησε να πεθανει... αυτο δεν τον καθυστα ατυχο, τον καθυστα δολοφονο.
Και ετσι αυτος ειναι ακομα στο "ειναι" ενω ο μικρος μας στο "ηταν"

ΔΚ

4:52 π.μ., Ιουνίου 03, 2010  
Anonymous Ανώνυμος said...

otan i zwi enos paidiou xanetai toso adika ma kai paralila toso apla dioti enas akatanomastos!!!! i8ele na kanei tn kavla tou (signomi g tn ekfrasi) borei o ka8enas na katalavei poso exei 3epesei i kinwniamas
kai pws i adiaforia tou ka8enws gia tn sinan8rwpo tou exei ftasei sto aproxwrito . . . . .

ena teleutaio PRAGMA 8a pw :***** loulouda KAPIA MERA THA ME VREIS BROSTA SOU!!!!kai tote 8a metanioseis tn wra kai t stigmi....

ADIO SOLWNAKO 8A EISAI GIA PADA STI KARDIA MOU!!!
NA EISAI PADA KALA OPOU KAI AN VRISKESE..!!!!

1:35 π.μ., Μαΐου 24, 2011  
Blogger Unknown said...

"Μάγκες"+βουτυρόπαιδα,
Εάν ο Σόλων επωνομάζονταν Καρμίρης ΚΑΙ ΟΧΙ Καρυδάκης, δηλαδή εάν ήταν τυχερός και είχε για πατέρα τον πατέρα μου ΚΑΙ ΟΧΙ για πατέρα τον Καρυδάκη(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) θα του είχε ειπεί ότι στο οδόστρωμα κινούνται οχήματα με μεγάλες ταχύτητες και ηλίθιους οδηγούς. Αρα όταν εισερχόμεθα στα "χωράφια" των προκειμένου να διασχίσουμε καθέτως μια λεωφόρο, το κάνουμε σε χρόνο De-Te και βεβαίως ΜΟΝΟΝ εάν έχουμε βεβαιωθεί ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ότι το όχημα που θα καταφθάσει στο σημείον απ' το οποίον θα περάσουμε είναι ακόμη αρκετάααα μακρυά. Απλά πράγματα αυτονόητα. Αλλά για τους γονείς και τους δασκάλους του παιδιού, τα ανωτέρω είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άγνωστα.
Και βλέπω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ παιδιά να "οδηγούν" ποδήλατα ΔΙΧΩΣ να έχουν φουσκώσει τα ελαστικά και νύκτα ΔΙΧΩΣ φώτα εντοπισμού αλλά φορώντας...κράνος. Για γέλια και για κλάμματα. Δηλαδή χέσε.
Καληνύκτα διότι και καλημέρα να ειπώ τσάμπα, διότι όοολοι κοιμούνται ΟΡΘΙΟΙ

6:28 π.μ., Νοεμβρίου 03, 2012  
Blogger Katerina ante portas said...

Να σε χαίρεται φίλε μου ο μπαμπάς Καρμίρης, γερό και ανέγγιχτο απο τροχαία και άλλα ατυχήματα..Να είσαι και εσύ έτοιμος και τυχερός, να χαρείς και τα δικά σου παιδιά.

Τι θα έλεγες για τον μπαμπά δράστη, που δεν απέτρεψε τον γυιό, απ το να πίνει και να οδηγεί μετά από πρώτο τροχαίο εξ όσων διαβάσαμε..Τι θα έλεγες για την τροχαία, που δεν αφαιρεί επιτόπου το δίπλωμα απ'τον δράστη τροχαίου και γίνεται ηθικός αυτουργός της θανατηφόρας επανάλειψης της πράξης..
Τέλος πάντων, ας μπούμε και στη θέση της οικογένειας που θρηνεί και μην επιβαρύνουμε τον πόνο τους.

Ενδιαφέρον βρίσκω και παραθέτω με την ευκαιρία το πολύ καλό άρθρο του Μανώλη Ανδριωτάκη Μπες στη θέση του ανθρώπου που έχασε άδικα έναν δικό του"

2:05 μ.μ., Νοεμβρίου 24, 2012  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.