Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2006

Η προγεννητική γοητεία


Ονειρεμένες φωτογραφίες χάρις στην τεχνολογία της ζωής πριν τη γέννηση στη μήτρα των θηλαστικών, όπου αναπτύσσονται τα έμβρυα παιδιά τους. Τόσο το ΒΒC, όσο και το Spiegel, αφιέρωσαν στον ζωικό Fetus, σημαντικό φωτογραφικό υλικό και το δεύτερο, πληροφορίες σε σχετικό άρθρο.

Έ βλεπα το θαύμα της ζωής για τα συμπαθή πλάσματα που μας συνοδεύουν στο διάβα της ζωής, όπως τα επεξεργάστηκε η τεχνολογία και θαύμαζα..

Μια δίωρη ταινία θα γυριστεί με θέμα τη ζωή στη μήτρα των θηλαστικών ενός ζωολογικού κήπου, από το National Geographic Channel, που θα βελτιώσει με την τεχνολογία το φιλμάκι που γυρίζει για επιστημονικούς λόγους το Ινστιτούτο Λάϊμπνιτζ.
Αντιγράφω εδώ από το Spiegel:
"The film is made possible using technology developed at the beginning of the decade by veterinary scientist Thomas Hildebrandt, from the Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research in Berlin. In addition to providing clear 3D images, his team was able to advance ultrasound techniques so as to make it possible to penetrate further than the 15 centimeters technology had allowed.

The result is a look inside the wombs of a wide variety of mammals, even including giants like elephants. Hildebrandt's system involves inserting an ultrasound scanner's head into the empty intestine of the pregnant elephant. When the fetus is visible, the ultrasound then goes into 3D mode, which produces up to 70 cross sections, which are then pieced together by a computer"


Θα έρθει λέτε και η στιγμή για ένα φιλμ αφιερωμένο στο ανθρώπινο έμβρυο;
Αναζήτησα πληροφορίες στην wiki, για τον ανθρώπινο Fetus, το έμβρυο το ανθρώπινο. Τον Fetus ή foetus, αυτόν που ο Νόμος προστατεύει με τη δημιουργία νομικής του υπόστασης, ως προς τα δικαιώματά του.
Αυτόν, που πολλές φορές η ίδια του η μάνα, κόντρα σε ότι η φύση επιβάλει, σε ό,τι ορίζει για την προστασία του και τη διαιώνισή της, βίαια αποβάλλει..

Δεν νομίζω ότι υπάρχει στο ζωϊκό βασίλειο άλλο θηλαστικό που να σκοτώνει τα παιδιά του, έμβρυα ακόμα στην κοιλιά του, όσο εμείς οι άνθρωποι, εμείς οι γυναίκες...
Δεν το κρίνω ηθικά εδώ, απλώς το καταγράφω, έστω με λύπη..

Ας μην κρυφτούμε πίσω από λέξεις και δικαιολογίες, ας μην βρούμε επιχειρήματα για μια καλοσχεδιασμένη, εγωϊστική, επιχειρηματική, άνανδρη και αποκρουστική πράξη..

Σκέφτομαι πόσες αφανείς ηρωίδες έδωσαν ζωή αψηφώντας τη ζωή τους, στα μωρά που κόντρα στην επιστήμη κυοφόρησαν..Πόσο ήρωες είναι οι πολύτεκνοι σήμερα, πόσες ιστορίες κρύβονται πίσω από τη θαυμαστή γέννηση ενός ακόμα μωρού στον πλανήτη μας.

Μια και έρχονται Χριστούγεννα, ας τους σκεφθούμε. Τους πολύτεκνους και τη μάνα, που κόντρα στις κοινωνικές προκαταλήψεις, κόντρα στο προσωπικό τους συμφέρον, κάνουν το αυτονόητο, φέρνουν το/τα παιδί/διά τους στον κόσμο και τον κάνουν ανθρώπινο.

Ακούγεται η Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου, η μία και μοναδική Callas, στο ρομαντικό Madama Butterfly.

Ετικέτες , , ,

24 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Περιμένεις κυρία Κατερίνα σχόλια σε άρθρο που φέρνει στην επιφάνεια ενοχές; Εμένα προσωπικά με προσγείωσες άσχημα και πονάει.

5:32 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλησπέρα anonymous.
Σε καμμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσγειώσω, να νουθετήσω ή να ενοχο-προ(σ)βάλλω..
Είπα αυτό που αισθάνομαι για κάποιους, που δεν συνειδητοποιούν ότι ο έλεγχος γεννήσεων γίνεται με άλλους τρόπους και όχι με φόνο..

8:03 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κατερίνα μου να καταχραστώ λίγο το χώρο σου???Επειδή έχεις κι εσύ μεγάλη αναγνωσιμότητα, όποιος μπορεί ας μπεί ατο blog της animarana.blogspot.com , δυστυχώς δέ μπορώ να τη βοηθήσω, μακάρι κάποιος από τους αναγνώστες, ψυχούλες είναι και αυτά σάν τις ψυχούλες με τις οποίες μας ευαισθητοποίησες σήμερα...
Υπάρχει πολύ-συγγνώμη για την έκφραση-βλαμμένος κόσμος που έχει την αντισύλληψη γραμμένη στα παλιά του τα παπούτσια και αυτό είναι άν μή τι άλλο καταδικαστέο, και θα έπρεπε να τιμωρείται με φυλάκιση όποιο ζευγάρι δέν προσέχει τον προγραμματισμό του,φασιστικό ακούγεται αλλά είναι η αλήθεια, καλησπέρα και πάλι συγγνώμη που έκλεψα το χώρο σου.
Άν βρεθεί και κάτι για την anima θα έχουμε κάνει μεγάλο καλό.

8:34 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Α, και όπως έχετε καταλάβει δέν ξέρω πώς να κάνω link...

8:35 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητή μου Patsiouri ευχαρίστως το φιλοξενώ το link. Mακάρι να είχα κήπο να υιοθετούσα ένα ή και όλα..

8:57 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Blogger Πυθαγόρας Σάμιος said...

Ίσως ακούγεται ψυχρό, αλλά πολλές φορές αυτή η διακοπή κύησης (κομψή έκφραση που δεν αποφεύγει την ουσία της πράξης όμως) έσωσε τις ζωές των εμπλεκομένων (πλην μιάς).
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ, απλά καταλαβαίνω την ανάγκη που μπορεί να οδηγήσει εκεί.
Ας ελπίσουμε ότι η επιστήμη θα καταφέρει να πετύχει τη χρυσή τομή: Διακοπή κύησης με αφαίρεση και μεταφύτευση του ολίγων εβδομάδων εμβρύου είτε σε άλλο σώμα είτε σε τεχνητή μήτρα, με δυνατότητα κανονικής ανάπτυξής του.
Επιστημονική φαντασία ή μπορεί να γίνει ήδη;
Εσύ Κατερίνα, θα ξέρεις καλύτερα.

9:06 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Blogger Stavros Katsaris said...

Καλησπέρα!
Πολλές πολλές ευχές για την ονομαστική σου εορτή αν και καθυστερημένα!
Οτι επιθυμείς μέσα από την καρδιά μου
Χρονια πολλά!

Σταύρος

9:21 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Υπέροχη ιδέα domingo, κι εγώ συμφωνώ πως μία ανεπιθύμητη γέννηση μπορεί να καταστρέψει άλλες ζωές και δυστυχώς η καθημερινότητα βρίθει από τέτοια παραδείγματα, αλλά ας πρόσεχαν οι υπεύθυνοι. Το να κάνεις σέξ χωρίς αντισύλληψη ενώ δέ θές η δέ μπορείς να γίνεις γονιός είναι το ίδιο με το ανοίγεις ένα μπουκάλι οινόπνευμα και να το κατεβάζεις άσπρο πάτο. Αφού μας κόβει να μήν κάνουμε το ένα ας μήν κάνουμε και το άλλο...
Κατερίνα μου ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, κι εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι, δέν έχω κήπο και ήδη στη ζωή μου υπάρχει το Χοντρό Όνειρο...

10:12 μ.μ., Νοεμβρίου 27, 2006  
Blogger Rodia said...

Κατερίνα μου, ελπίζω να δεις με κατανόηση και τη δική μου θέση πάνω στο ζήτημα του θαύματος της ζωής, το οποίο αποφεύγω να χαρακτηρίσω ως θαύμα επειδή αυτή η λέξη με σπρώχνει προς μονοπάτια διαφορετικά από εκείνα του ορθού Λόγου, προς τον οποίο προσπαθώ να είμαι συνεπής.

Ενδιαφέρουσες οι εικόνες, περισσότερο όμως είναι ενδιαφέρουσα η δυνατότητα να έχουμε αυτές τις εικόνες σήμερα, κάτι το οποίο ήταν αδύνατο σε παλιότερες εποχές.

Την επιλογή για τη συνέχισης της ζωής ή για τη διακοπή της μέσα στη μήτρα και πριν τη γέννηση ενός πλάσματος ατελούς, ασθενικού, βεβαρυμένου ή και απλώς ανεπιθύμητου, τη θεωρώ πρόοδο για την κατάσταση του ανθρώπου.

Οταν σκέφτομαι από πόσα "μογγολάκια", πόσα "τερατόμορφα" ή/και "ημιτελή" πλάσματα εκ των πραγμάτων καταδικασμένα σε βραχύβια ύπαρξη και για τούτο αντίστοιχη ψυχική (και όχι μόνο) ταλαιπωρία των γονιών τους, πόσα παιδιά στερημένα απο στοργή και αγάπη, έχει γλιτώσει τον άνθρωπο ο προγεννητικός έλεγχος και η επιλογή συνέχισης ή διακοπής μιας κύησης, τόσο σιγουρεύομαι ότι αυτό αποτελεί πρόοδο.

Η υποκατάσταση (επιδιωκόμενη συχνότατα) της επιστήμης από τη θρησκοληψία, μου είναι έντονα απεχθής, όσο και η τεχνιέντως καλλιεργούμενη δήθεν αντίθεσή τους. Στο κάτω κάτω της γραφής, ο (κάθε, για όλες τις θρησκείες δλδ) Θεός δεν είναι δυνατό να επιθυμεί τη καθήλωση του δημιουργήματός Του. Ισα ίσα, προορισμένο για την πρόοδο το έφτιαξε!

:-)

1:52 π.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Blogger Rodia said...

Α! Εξαιρετική επιλογή η άρια με την αξέχαστη Μαρία!
Ευχαριστώ:-))

1:53 π.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα σας αγαπητοί μου!
-Domingo γιατί θυμάμαι την παροιμία και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο; :)
-Σταύρο μου, ευχαριστώ πολύ, να χαίρεσαι τους δικούς σου και να καμαρώνεις το γυιόκα σου!
-Patsiouri μου σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! ;)

11:36 π.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Rodia μου λόγω του μεγάλου σχολίου σου και των προβληματισμών σου, σου απαντώ ξεχωριστά.

-Η άρια, εξαιρετική πράγματι καλή μου, δεν διαλέχτηκε τυχαία και όποιος ξέρει το θέμα της mme Butterfly, κατανοεί.

-Δεν έθεσα θέμα θρησκείας αγαπητή rodia. Eξ αρχής πλησίασα το θέμα λογικά, κοινωνιολογικά ίσως και λίγο με άποψη φιλοσοφίας του δικαίου.
Για παράδειγμα,
δεν μπορείς να δίνεις στον Fetus νομική υπόσταση και προσωπικότητα π.χ. για να διεκδικήσει κληρονομιά και να μην του αναγνωρίζεις το δικαίωμα να διεκδικήσει το αγαθό της ζωής.

-Είναι αδιανόητο επίσης, άτομα ενήλικα και αποφασισμένα να έχουν ελεύθερη σεξουαλική ζωή, να μην φροντίζουν να προλάβουν τις συνέπειες, είτε αφορούν την υγεία, είτε τον γενετικό μηχανικό μέρος της πράξης. Τα μωρά επιτέλους δεν τα φέρνει ο πελαργός ούτε για τα νήπια πλέον!

-Είναι γεγονός ότι τη λογική μας και την ηθική μας αιτίαση και ενδοιασμό, την έχουν έντεχνα θολώσει, τα πάσης φύσεως επιχειρηματικά και καθόλου επιστημονικά φοβάμαι συμφέροντα. Έχω το προηγούμενο γνωστής, που ο προγεννητικός έλεγχος της υπέδειξε ανωμαλία, όμως εκείνη ολοκλήρωσε την κύηση και έφερε στον κόσμο ένα υγιαίστατο παιδί. Άλλης επίσης, που ο γιατρός της έθεσε προτεραιότητα στο θέμα της δικής της υγείας και όμως η γέννηση έγινε και παιδί και μητέρα χαίρουν άκρας υγείας.

-Η άποψη σου rodia μου περί
"..πλάσματος ατελούς, ασθενικού, βεβαρυμένου ή και απλώς ανεπιθύμητου, τη θεωρώ πρόοδο για την κατάσταση του ανθρώπου"
είναι παλαιά όσο ο γνωστός πολιτιστικός κόσμος. Ας θυμηθούμε την ιστορία του Οιδίποδα, βρέφους ανεπιθύμητου λόγω του χρησμού της Πυθίας που δόθηκε σε έμπιστο βοσκό για να θανατωθεί..
Ας θυμηθούμε επίσης ότι ο βοσκός ο επιφορτισμένος με το "καθήκον", μόλις σήκωσε το χέρι, αντίκρυσε τα μάτια του μωρού και δεν μπόρεσε να το σκοτώσει..

-Αυτό ολοκληρώνει το συλλογισμό μου για την απέχθεια της πράξης και τον προβληματισμό μου:
Γιατί να σκοτώνουμε στο σκοτάδι ένα ανυπεράσπιστο μωρό, σαν τους τελευταίους πορρωμένους κακοποιούς; Γιατί μας είναι αδύνατο να το αντικρύσουμε στα μάτια.. Γιατί η πράξη, πέρα από κάθε ταμπέλλα επιστημονική, επιστημονικοφανή και άλλη θα της κολλήσουμε, έρχεται σε αντίθεση με τον Εσωτερικό ηθικό μας Νόμο, τη συνείδηση.

-Μερικά πράγματα, όπως ο τρόπος ζωής μας, η επιλογή του συντρόφου μας κλπ κλπ έχουν το αντίτιμό τους στο γενετικό μόρφωμα που φέρουμε και πρέπει να ζήσουμε με αυτά.

- Ο θεός που επικαλείσαι, η φύση θα έλεγα, είναι όταν η ίδια το τσεκάρει, όταν συντρέχει πραγματικά λόγος, πιο αυστηρή από εσένα και τερματίζει την κύηση απροσδόκητα.

-Σε καμμία περίπτωση θα αντιμετώπιζα, τουλάχιστον εγώ, όποιο πλάσμα, ιδίως αυτά που λέμε Μογγολάκια, με ιταμή απαξίωση, ρατσιστικά. Εάν γίνεται αυτό, τότε σε τι διαφέρουμε από τους Ναζί και την αρεία λογική τους;

-Όποια επιλογή, σκοντάφτει οπωσδήποτε σε θέμα εγωϊσμού, τι συμφέρει και πως αβρόχοις ποσί διασώζεται κάποιος και βέβαια ποτέ ο άμοιρος Fetus...

Σε ευχαριστώ που βε βοήθησες να εκθέσω το συλλογισμό μου και σε φιλώ.

11:44 π.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Υπάρχει ενδιαφέρον υλικό σε σελίδα του BBC για την ανθρώπινη κύηση, εδώ. Προσωπικα αν και με πονάει μια εφηβική εμπειρία, ομολογω ότι με εκφράζει η συλλογιστική σου. Δεν θα σκότωνα ένα ζωντανό, ένα γεννημένο μωρό αν το είχα αντικρίσει.

Σ.Μ.

12:13 μ.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Eυχαριστώ ανώνυμε ή μάλλον Σ.Μ. για το λινκ και την προσωπική σου κατάθεση ψυχής.

1:39 μ.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Blogger Rodia said...

«-Σε καμμία περίπτωση θα αντιμετώπιζα, τουλάχιστον εγώ, όποιο πλάσμα, ιδίως αυτά που λέμε Μογγολάκια, με ιταμή απαξίωση, ρατσιστικά. Εάν γίνεται αυτό, τότε σε τι διαφέρουμε από τους Ναζί και την αρεία λογική τους;» γράφεις, και απαντώ:

Κατερίνα, "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες" λέει μια παροιμία. Δεν θα διαφωνούσα σε αυτό το σημείο, αν ζούσαμε σε ένα κράτος πλήρους (ή έστω αρκετά εκτεταμένης) κοινωνικής κάλυψης και αν η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων ήταν πραγματικότητα και όχι ουτοπία.

7:16 μ.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Ωχ ωχ κάνω και τα δύο! (Ιδίως τα μεγάλα λόγια) ;)

Εντάξει, δεν ζούμε σε ιδανικό κράτος πράγματι και κάθε άλλο παρά δημοκράτες με την ευρεία του όρου έννοια είμαστε. Τι πρέπει να κάνουμε βρε παιδί μου, να σκοτώνουμε; Από κοιλίας μητρός;
Σκέψου τη λίστα που θα δημιουργηθεί αν με μια εξέταση πχ DNA προγεννητικά, θα εντοπίζαμε τα μελλοντικά πρεζόνια, τους μελλοντικούς εγκληματίες κλπ κλπ.

9:08 μ.μ., Νοεμβρίου 28, 2006  
Blogger Rodia said...

Ας συνεχίσω λοιπόν, όχι με πρόθεση να σε πείσω, αλλά για να διατυπώσω τη σκέψη που μου προκάλεσε το τελευταίο σου σχόλιο.

Σε μια ευνομούμενη πραγματικά πολιτεία, δεν υπάρχει λόγος να γίνει κανείς πρεζόνι ή εγκληματίας. Η μορφή της κοινωνίας δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα. Σε μια ιδανική κοινωνία, τα μογγολάκια (π.χ., επειδή αυτά αναφέρθηκαν, υπάρχουν ένα σωρό ανίατες πνευματικές παθήσεις εκ γενετής) θα είχαν τη θέση τους, αντίθετα από τη σημερινή κατάσταση όπου ένα παρόμοιο πλάσμα αποτελεί την ισόβια καταδίκη των γονιών του (τουλάχιστον) σε ένα καταναγκαστικό έργο στην υπηρεσία της θλίψης, της απόγνωσης και της ανέχειας -συχνότατα.

Μια έκτρωση έχει λόγους να γίνεται. Δεν μπορώ να φανταστώ μια γυναίκα να υποβάλλει τον εαυτό της σε μια τέτοια δοκιμασία "για πλάκα".

1:47 π.μ., Νοεμβρίου 29, 2006  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

To national geographic κανει παντα πολυ καλες παραγωγες...
Καλημερα!

11:59 π.μ., Νοεμβρίου 29, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Και μιάς και ο Πάπας είναι το θέμα των ημερών πότε επιτέλους θα προχωρ΄ησουν και αυτοί οι βλαμμένοι οι πιστοί του νοητικά??? Πόσο με συγχίζει αυτότο θέμα, όταν ήμουν στην Αγγλία είχα γνωρίσει τόσα μα τόσα παιδιά της ηλικίας μου που θα έπρεπε προ πολλού να έχουν εγκαταλείψει τη βλακώδη προσήλωσή τους στους θρησκευτικούς ηγέτες και δέ χρησιμοποιούσαν αντισυλληπτικά μέτρα γιατί το απαγορεύει ο ΠΑΠΑΣ, ήμαρτον (με το προγαμιαίο σέξ όμως δέν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα). Α΄ποτέλεσμα: Πολλές εκτρώσεις γιατί κάποιοι το έβλεπαν πρακτικά και πάρα πολλές γεννήσεις παιδιών που σήμερα κυριολεκτικά πεθαίνουν της πείνας γιατί οι γονείς τους είναι κάτι ανόητα 25χρονα που δέν έχουν να ζήσουν ούτε τον εαυτό τους...
Άντε και μας το παίζει και προοδευτικός ο παλιόγερος, διάβασα μόλις το Γκαζμέντ Καπλάνι και συγχίστηκα, τα έχω έί κι εγώ...
-Κατερίνα μου συγγνώμη αλλά θα συμφωνήσω με τη Ροδιά έν μέρει..Ειδικά στη χώρα μας δέ μπορείς να ελπίζεις σε τίποτα, ούτε στο κράτος πρόνοιας ούτε στην καλοσύνη κανενός...Άν πάρεις τέτοια ευθύνη, π.χ μογγολάκι και παρόμοια παραδείγματα, πρέπει να συναισθάνεσαι πως γι αυτό το παιδί υπάρχεις μόνο εσύ, ΜΟΝΟ ΕΣΥ και πρέπει να εξασφαλιστεί σε περίπτωση που κάποτε δέ θα υπάρχεις εσύ...
Ξέρω τέτοιους αξιέπαινους ανθρώπους που είτε τα γεννήσανε είτε( ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια ) τα υιοθετήσανε. Τα έξοδα όμως, λυπάμαι για την προσγείωση, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, η αντιμετώπιση δέ της πολιτείας ανύπαρκτη, ειλικρινά. Κάποια μέση οικογένεια είναι τρομερά δύσκολο να ανταπεξέλθει, συγγνώμη που γίνομαι τόσο υλίστρια αλλά τα πράγματα δέν είναι καλά...

ΥΓ:Και κάτι ευχάριστο, τα 3 σκυλάκια βρήκαν σπίτι, μαζί!!! Τί ευτυχία!!

1:42 μ.μ., Νοεμβρίου 29, 2006  
Blogger Alkyoni said...

Κατερίνα μας έστω και πολύυυυυ καθυστερημένα χρόνια σου πολλά...
Δεν θέλω να σχολιάσω το ποστ..
φιλί :)

5:25 μ.μ., Νοεμβρίου 29, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Άκυρο για τα σκυλάκια, άν κάποιος ενδιαφερθεί το παραπάνω λίνκ ισχύει, γαμώτο..

8:13 μ.μ., Νοεμβρίου 29, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλησπέρα φίλοι μου!
Χαιρετώ σας Πρέζα ΤV και Alkyoni (ευχαριστώ για τις ευχές)
Patsiouri κάνε τουλάχιστον email για να μπορώ να σου βάλω..πιπέρι ιδιαιτέρως! ;)
rodia μου σκιαμαχούμε και μάλιστα περί όνου σκιάς, αφού στην ουσία και οι δυο υπερασπιζόμαστε το μείζον αγαθό της ζωής.
Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που με το θετικό σου μυαλό μου χάρισες το a condrario!

5:51 μ.μ., Νοεμβρίου 30, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Για τα σχόλια τρίτων δεν ευθύνεται ο blogger, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια

7:31 μ.μ., Νοεμβρίου 30, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

-Ανώνυμε σε ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα..


Αξίζει όμως, να ακούσουμε Έλλη Λαμπέτη, στη Φιλουμένα Μαρτουράνο στο 6:10 έως..,έως την Παναγία των Ρόδων!

3:41 π.μ., Μαρτίου 10, 2009  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.