Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2006

Όταν το τουρκικό Ισλάμ έχει κέφια ή Pope is Turkey's best friend




Η φωτογραφία από το Spiegel, ήταν ένα πόστερ από την πορεία διαμαρτυρίας 25.000 ισλαμιστών τούρκων ενάντια στην επίσκεψη του πάπα Ρώμης κ.Βενέδικτου. Η ιστορική τους μνήμη για λίγο επανήλθε, θυμήθηκαν τους σταυροφόρους και την επέλασή τους στο Βυζάντιο που κατέκτησαν και με αυτό το δικαίωμα κατέχουν. Κάτι που δεν φαίνεται να κάνουν με την οικουμενικότητα του θρόνου του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Οι φανατικοί βέβαια προχωρούν, φαντάζονται "κοσμική" συμμαχία των δύο ανδρών, πάπα Ρώμης θρησκευτικού αρχηγού της Δύσης και του κράτους του Βατικανού και πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως χάρις στην προπαγάνδα και χάλασαν τον κόσμο να μη δημιουργηθεί κράτος εν κράτει, ένα Βατικανό στην Κωνσταντινούπολη!

Εξ ού και το δεύτερο πόστερ, όπου τα φίδια, σύμβολο σοφίας, της αρχιερατικής πατερίτσας τα αντικαθιστούν οι δυό προκαθήμενοι!
Βέβαια αν περίμεναν ότι οι πουρκουάδες της Δύσης θα έδιναν τη βαρύτητα που έδωσαν στο Ισλάμ στα περίεργα comic για το Μωάμεθ, ηπατήθησαν, επλανήθησαν πλάνην οικτράν!
Η Δύση ενδιαφερόταν για την καλή υποδοχή και μεταχείρηση του πάπα από το "κράτος" το τουρκικό, όπως εκφράζεται από την κυβερνητική του μορφή. Αλλά και για την πολύ σημαντική συνάντηση στο Φανάρι, που ενοχλεί τους πάντες στην Τουρκία.

Η εμφάνιση του πάπα όμως, κατά κοινή διαπίστωση, άλλαξε τις εντυπώσεις. Η στάση του, τόσο προς τον εξαναγκασμένο σε τούτη την υποδοχή, κατά τα άλλα πιστό ισλαμιστή Ερτογάν, τον θρησκευτικό ηγέτη Ali Bardakoglu, που παρά τις αδιάλλακτες θέσεις του για τις γνωστές ιστορικής αληθείας, δηλώσεις του πάπα για τον Μωάμεθ, φρόντισε να διευκρινήσει ότι όλα αυτά είναι παρελθόν, όσο και στον ψυχρότατο τούρκο πρόεδρο Ahmet Necdet Sezer, ήταν αρκετά διπλωματική. Τους κέρδισε όλους, με την κοσμικής δυναμικής εμφάνισή του, με χριστιανική στωϊκότητα και τεράστιο χαμόγελο και λειτούργησε και στην Έφεσο στην αμφιλεγόμενη ιστορικά, ως οικία της Παναγίας!

Αλλά και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο μοιάζει να κέρδισε ο Βενέδικτος πάπας Ρώμης, που έχει και τους φαν του!

Οι τούρκοι πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει στην ένταξή τους στην ΕΕ και άρχισαν τον βλέπουν με άλλο μάτι. Μέχρι και η λειτουργία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το Φανάρι συνεπήρε τα πλήθη και σχολιάστηκε θετικά μέχρι και από τον Mehmet Ali Biran, τo γνωστό δημοσιογράφο.
Φεύγει αφήνοντας 75 εκατομμύρια Τούρκους, φίλους! Ζήλεια Αggela!

Aκούγεται το Inchallah Terbah, με τον Lilli Boniche.

-Χρόνια πολλά σήμερα σε όσους γιορτάζουν Ανδρέας, Ανδριανή και ωραία Αντριάννα!

11 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Μια χαρά τα είπες Katerina.
Και από αύριο θα συνεχίσουν τις κορώνες τους ενάντια στην Ευρώπη και ότι άλλο γλυφει τα αυτιά 75 εκατομυρίων τυφλών και κουφών στα καλέσματα της Ευρώπης!

9:30 μ.μ., Νοεμβρίου 30, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Α αυτό να λέγεται! Άλλωστε η υπόσχεση του πάπα είναι για κατανάλωση και να καλύψει τον Ερντογάν απέναντι στα φανατισμένα πλήθη ( αμάρτησα για την ένωσή μου);)
Κοίταζα τις προάλλες το χάρτη στο ημισφαίριο και κατάλαβα γιατί επιμένουν οι μεγάλοι φίλοι της Τουρκίας να συμπεριληφθεί στον Ευρωπαϊκό σχηματισμό..

2:57 π.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Μια ενδιαφέρουσα άποψη διάβασα εδώ

11:34 π.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

Αγαπητή Κατερίνα, αν επικεντρωθείτε στις λεπτομέρειες της ιστορίας αλλά και της προϊστορίας, ειδικότερα όσον αφορά τον λεγόμενο Δυτικό πολιτισμό, θα διαπιστώσετε ότι οι μετακινήσεις πληθυσμών γίνονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά ίσως οι πιο σημαντικές να ήταν αυτές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εξ Ανατολών και προς Δυσμάς.
Οι πρώτοι πολιτισμοί ανεπτύχθησαν στη Μεσοποταμία, αργότερα όμως τη σκυτάλη ανέλαβε ο ελληνικός κόσμος αλλά κι αυτός κάποια στιγμή μετακινήθηκε προς τη Δύση πιεζόμενος από εκείνον της Ανατολής, ο οποίος με τη σειρά του κατευθύνονταν κι αυτός προς την ίδια κατεύθυνση και κάποια στιγμή ένας ολόκληρος, υπό διαμόρφωση ακόμα Ευρωπαϊκός κόσμος, ορμώμενος από την ανάγκη για νέες μετακινήσεις, εξερευνήσεις και ιστορικές περιπέτειες τις οποίες ακόμα αγνοούσε, μετακινήθηκε ακόμα δυτικότερα ανακαλύπτοντας την Αμερική.
Αναλογιστείτε λοιπόν τι ακριβώς γίνετε σήμερα. Το καινούργιο el dorado είναι η Άπω Ανατολή και ειδικότερα η Κίνα, σκεφτείτε λοιπόν ότι εάν η Αμερική ακολουθεί κι αυτή την ίδια αέναη ιστορική πορεία στην προσπάθεια της για νέες (οικονομικές) εξερευνήσεις, ο συντομότερος γεωγραφικά δρόμος για να φτάσει στη δική μας Ανατολή, εννοώ την Ανατολή όπως καθορίζεται από την ευρωπαϊκή γεωγραφικά γωνία, είναι και πάλι μια κίνηση από ανατολή σε δύση, έτσι όπως παρατηρούμε την υδρόγειο. Μια κίνηση πάντα με φορά δηλαδή αντίθετη με εκείνη του ρολογιού. Πάμε λοιπόν πίσω ή μπρος;
Το μέλλον δε το γνωρίζουμε, ίσως όμως αυτή η αντίστροφη προς του ρολογιού του δείκτες κίνηση να συνεχιστεί και στο μέλλον κι έτσι να είμαστε σε θέση να κάνουμε τις δικές μας, εν πολλοίς, αυθαίρετες ιστορικές προβλέψεις.

Ωραιότατο το Inchallah Terbah, αλλά θα προτιμούσα κάτι σε Livanelli, τι λέτε;

11:38 π.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Aγαπητέ μου John boy, τι ωραία!
Είδατε και εσείς τον χάρτη!

Από Livanelli μας βρίσκεται κάτι με Θεοδωράκη και ίσως με Φαραντούρη. Αλλά δεν ακούγεται να τραγουδά..

12:01 μ.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Άλλωστε η ρουμπίτσα είναι ό,τι πρέπει για τον παιχνιδιάρικο τόνο που θέλει να έχει το άρθρο!

12:17 μ.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλημέρα Κατερίνα

Καλό μήνα γιορταστικό πλέον

Πολύ σωστά τα γράφεις

Όταν το τούρκικο Ισλάμ έχει κέφια
γιατί αυτοί έχουν δικό τους Ισλάμ.

Μεγάλες μέρες ήταν όλες αυτές μέχρι
και σήμερα που φεύγει ο Πάπας.

Όλους τους κάλυψε
και όλοι είναι ευτυχισμένοι
Μέχρι και η ένωση των εκκλησιών

Καλό πρωινό

12:55 μ.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

Κατερίνα, αν σου πω ότι υπάρχει τραγούδι του Livanelli στο οποίο τραγουδά με τη Φαραντούρη - και μάλιστα σε σχετικά πρόσφατη συνεργασία του - θα μου πεις πάλι ότι σε βάζω σε διαδικασία εξετάσεων;

3:21 μ.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

Κατερίνα, αν σου πω ότι υπάρχει τραγούδι του Livanelli στο οποίο τραγουδά με τη Φαραντούρη - και μάλιστα σε σχετικά πρόσφατη συνεργασία του - θα μου πεις πάλι ότι σε βάζω σε διαδικασία εξετάσεων;

3:21 μ.μ., Δεκεμβρίου 01, 2006  
Blogger Juanita La Quejica said...

Lilli Boniche... θυμάμαι πόσο εκστασιασμένη είχα μείνει την πρώτη φορά που άκουσα τη δική του εκδοχή της ιστορίας ενός έρωτα, το Ana Fil Houb.

3:38 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Γειά σας παιδιά!

-Αγαπητέ μου sailor καλό, γιορταστικό μήνα επίσης!
-John boy, μη με παραξηγήσεις, δεν νομίζω ότι θέλω να τον ακούσω..Πάντως θα προσπαθήσω!
-Juanita-κι μου, ενδιαφέρον τραγούδι και ερμηνεία πράγματι!

8:14 μ.μ., Δεκεμβρίου 02, 2006  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.