Σάββατο, Αυγούστου 20, 2011

Καλοκαιράκι


Οικείο καλοκαίρι, αγαπημένη εποχή δηλαδή! Η εποχή της καρδιάς και των ονείρων μας। Για πολλούς ευκαιρία ταξιδιού και αναψυχής, για περισσότερους σήμερα, εποχή ανασυντάξεων, εννοιών, υποχρεώσεων.

Αλλοτροιωμένοι στις πόλεις, μακρια από την ελληνική παράδοση που θέλει το καλοκαίρι να συνδυάζεται με μικρά και μεγάλα πανηγύρια και γιορτές στον τόπο μας, αναζητούμε όμως τις ανάπαυλες του Θέρους. Αναζητούμε την αλλαγή, την επανασύνδεση με μνήμες, τη χαλάρωση.
Ο βασιλικός στην ασβεστωμένη απλή αυλή, η ευωδιά του γιασεμιού, οι χρωματικοί καταρράκτες των λουλουδιών στους μπαξέδες, η γαλάζια θάλασσα, το πράσινο της ελιάς και του πεύκου, τα τζιτζίκια, εικόνες διακοπών ελληνικού καλοκαιριού, αντιμάχονται τις τρέλλες στις.. Σευχέλλες, στον αγ.Μαυρίκιο ή στο Ντουμπάι! Είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και.. και μετά, καλή καρδιά! Σαν τους ανέμελους ήρωες στις ασπρόμαυρες ταινίες!

Επειδή νοσταλγήσαμε θερινό σινεμά, ακούμε την Ρένα Βλαχοπούλου στο "Ας πάει και το παλιάμπελο", αφιερωμένο εξαιρετικά στην παρούσααα α- Κυβέρνηση
Η φωτογραφία Καλοκαιριάτικο Ξημέρωμα, είναι με το κινητό μου, με θέα το Αιγαίο.

2 Comments:

Blogger ellinida said...

Ποιό παλιάμπελο, που φύλλο δεν θα μας αφήσουν ετούτοι!

1:06 π.μ., Αυγούστου 25, 2011  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα ellinida μου, σαν ακρίδες δηλαδή! ;)
Το θέμα είναι γιατί υπάρχει αυτή η παθητική αποδοχή.. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου από τηλεοράσεως και παπαγαλακίων μάλλον..
Ουδείς σκέφτεται..

12:17 μ.μ., Αυγούστου 25, 2011  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.