Τρίτη, Μαρτίου 28, 2006

To be or not to be

Support World AIDS Day Μας απασχόλησε την 1 Δεκεμβρίου 2005, την ημέρα που έγινε παγκόσμια, η υπενθύμιση για την προστασία απο το aids, με διάφορες καμπάνιες. Εφησυχάσαμε, αναλωθήκαμε σε άσκοπες κινητοποιήσεις - που υποτιμούν μάλλον την νοημοσύνη μας- για την νόσο των πτηνών και αγνοήσαμε το αμεσότερο κίνδυνο, απο τον ιό HIV, που θερίζει αδιάκριτα.
Αυτό που συνέβη σήμερα, στο γραφειοκρατικό αλλαλούμ και την κρατική μιζέρια, ήταν μάλλον απορίας άξιον, πως δεν συνέβη νωρίτερα. Μια αιμοδοσία ρουτίνας, μια αιμοληψία επαναλαμβανόμενη και κίνδυνος θανάτου για ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι.
Πρωτοσέλιδο χάριν εκμετάλλευσης, απο τις εφημερίδες, συνεχόμενη είδηση αδιάφορων ή χαμηλού IQ δημοσιογράφων δελτίων ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που δυναμίτιζαν το ευσυνείδητο ρεπορτάζ των νεαρώτερων συναδέλφων τους. Δαχτυλοδείχνοντας σχεδόν τον φταίχτη, με τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Η προσωπική και οικογενειακή τραγωδία του ανύποπτου κοριτσιού, βιώνεται, με το μέλλον ανησυχητικά ζοφερό, παράλληλα με την προσωπική και οικογενειακή τραγωδία του "θύτη" και του επόμενου θύματος ή θυμάτων.
Τι θα πρέπει να γίνει, ώστε να γίνει συνείδηση ο άμεσος κίνδυνος απο τον ιό ΗΙV; Πόσο ανεγκέφαλοι είναι όσοι πιστεύουν, ότι όλα συμβαίνουν στους άλλους;

3 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Για να δεις ποσο μαλακες ειμαστε ως Εθνος.Σκοτωνουμε τα παιδια μας χωρις κανεναν ενδιασμο...Χωρις ντροπη...Απροκαλυπτα...

8:35 π.μ., Μαρτίου 29, 2006  
Blogger Dimitris Nikolsky said...

Και απλά θα ασχοληθούμε και μ' αυτό το θέμα για λίγες ημέρες.Μετά...πάμε γι΄άλλα, δυστυχώς.

10:38 π.μ., Μαρτίου 29, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλημέρα σας!
-Όχι απροκάλυπτα, με κάθε είδους κάλυψη θα έλεγα πρέζα TV!
- Σωστό, dimitri nikolsky, ξεχνάμε εύκολα, δυστυχώς, σαν λαός, που την "παιδικότητά του" τη χειρίζονται άνετα τα ΜΜΕ..

1:00 μ.μ., Μαρτίου 29, 2006  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.