Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2007

Blog action day yesterday

Bloggers Unite - Blog Action Day Ημέρα περιβάλλοντος η χθεσινή και το παρόν blog συμμετείχε, ένα νούμερο ανάμεσα σε άλλα, με το γραφικό ποστ για τους γαϊδάρους που χάνονται και τα αγροτικά αυτοκίνητα, που προσθέτουν στην μόλυνση του περιβάλλοντος, με τα καυσαέρια που εκπέμπουν.
Η δημοσίεύση δεν ήταν αυτοσκοπός.'Αλλωστε, με άλλα post(κλιματική αλλαγή,πολλαπλά δικά μας και φιλικά για τον κήπο Ριζάρη -ουκ ολίγα άρθρα ακολουθώντας τα εικονίδια-,Αρχείο και ιστορία κλπ) έχουμε υπερασπισθεί και έχουμε φέρει προ των ευθυνών μας για το περιβάλλον, όλους μας.
Η χθεσινή ημέρα επίσης, με έκανε να συναντήσω σε τυχαία επιλογή πολύ ενδιαφέροντα blog, ας πούμε αυτό της γυναίκας από τη Μαδρίτη, ή εκείνο -η μαμά διδάσκει- ήτο άλλο της συνονόματης -πολύ ωραία η τσάντα για ψώνια αντί των πλαστικών-στην κουζίνα. Επίσης και πολύ ενδιαφέροντα λινκς, όπως Πως να καθαρίζεις οικολογικά και άλλες συναφείς επιλογέςή πληροφορίες και στοιχεία για τα περιβαντολλογικά-δείξτε με τον κάρσορα όποια χώρα στο χάρτη-συμβάντα.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα, ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει μικρά ανώδυνα πράγματα που θα βοηθήσουν το γενικό καλό.
-Ανακύκλωση. Λιγώτερα σκουπίδια στο περιβάλλον, συνειδητή επιλογή. Τώρα και η χώρα μας έκανε βήματα σε αυτόν τον τομέα.
-Οικονομία προϊόντων και αγαθών. Τέρμα στη σπατάλη νερού, στα προϊόντα εκτός εποχής.Εξοικόνομησε ενέργεια αγοράζοντας καλύτερα προϊόντα ή αποφεύγοντας αλόγιστη σπατάλη ρεύματος. Ενημερώσου για τα βιοκλιματικά σπίτια και υλικά. Φύτεψε δένδρα ή φυτά στο μπαλκόνι σου και στην ταράτσα σου. Περισσότερες οδηγίες εδώ. Όχι όμως υποκρισίες όπως ο δήμος Ζωγράφου, που θέλει να ξεκολλώσει ολόκληρο πάρκο στη βίλλα Ζωγράφου με μεγάλα δένδρα για να κάνει παρκιν και να φυτέψει στη στέγη του..πράσινο!
-Αγάπη για τη φύση το μεγάλο αγαθό του Θεού. Μέρος της άλλωστε είμαστε και εμείς.

Aκούμε Manuel Banderas, La Bien pagá, ας όψεται η αγαπητή μας Juanita!

Ετικέτες ,

7 Comments:

Blogger philos said...

action day... is every day!
φιλτατη Κατερίνα!

3:31 μ.μ., Οκτωβρίου 16, 2007  
Blogger Τζων Μπόης said...

Στο παραπάνω θα συμφωνήσω απολύτως.
Δεν συμφωνώ με τούτα εδώ όλα, αλλά αυτό δεν έχει τελικά σημασία.
Δεν είμαστε άλλωστε εδώ για να διαφωνούμε αλλά για να αισθανθούμε τη χαρά της επικοινωνίας.

Αυτό το οποίο κρατώ και το οποίο πολύ εύστοχα αναφέρεις Κατερίνα είναι η Αγάπη.

Έχεις δει ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν την πραγματική αγάπη και ζουν αρμονικά στο περιβάλλον τους πόσο διαχέουν αυτό το συναίσθημα τριγύρω τους;

Χτες το βράδυ, είδα ένα ζευγαράκι έξω από το σπίτι μου να τρώει μια σοκολάτα. Λίγο μετά άνοιξε τον κάδο της ανακύκλωσης και πέταξε το χαρτάκι μέσα, τη στιγμή που ο άλλος κάδος βρισκόταν ακριβώς δίπλα ορθάνοικτος από τον προηγούμενο ασυνείδητο ο οποίος δεν έμαθε από το σπίτι του τρόπους.

Αν είχα εκείνη τη στιγμή τη δυνατότητα να τους απαθανατίσω θα το έκανα.
Ήταν μια υπέροχη στιγμή και αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί οι 20.000 περίπου bloggers που συμμετείχαν στην χθεσινή καμπάνια, έκαναν κάτι παρόμοιο.

Εκεί λοιπόν είναι η διαφωνία μου Κατερίνα, όχι στην πρόθεση, αλλά στα έργα.
Δεν γενικεύω ασφαλώς, αλλά είμαι άνθρωπος πρακτικός και αυτό το οποίο πλέον μετράω και υπολογίζω είναι μόνο οι πράξεις, οι προθέσεις είναι για τον Θεό.

Χαλί έβαλα, ελπίζω στο μέλλον να το αναβαθμίσω και σε...Φεραχάν...
τρέμε Μοιραράκη!

3:55 μ.μ., Οκτωβρίου 16, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

-Mου αρέσετε αγαπητέ μου Philos, γιατί πιάνετε στον αέρα το ..tempo!
(Σαν διαφήμηση δεν ακούγεται;) ;)

-Έτσι είναι φίλε μου Τζων Μπόη, στο μπόϊ μας καταντήσαμε το περιβάλλον και το ενδιαφέρον μας.
Είδες, όσο ο κόσμος είναι πιο κοντά στη Φύση, τόσο πιο πολύ με Αγάπη και Σοφία διαχειρίζεται το περιβάλλον και τον κόσμο του..

Με γειά το ..χαλί! Ναι ναι τρέμε Μοιραράκη!! :))

8:21 μ.μ., Οκτωβρίου 16, 2007  
Blogger kiki said...

Ας αναλογιστούμε ο καθένας μόνος του πόσα οφείλει να κάνει για το περιβάλλον. Ετούτος ο πλανήτης μας φιλοξενεί, ας μην το ξεχνάμε...

3:06 μ.μ., Οκτωβρίου 17, 2007  
Blogger maria_pin said...

Ωραία τα λινκ σου και συμφωνώ απόλυτα! Είναι πολλά ακόμα που έχουμε να μάθουμε, γιατί δε φτάνουν οι καλές προθέσεις! Εγώ άρχισα να ανακυκλώνω μόλις πριν από καναδυό χρόνια, πριν από κανένα χρόνο μπουκάλια και μπαταρίες και μελάνες για τον εκτυπωτή, και μόλις πριν από δυο μήνες καθαρίζω την κουζίνα μου με νερόξυδο ( ενα μερος ξύδι και οκτώ μέρη νερό). Εχω ακόμα πολλά να μάθω, αλλά με λίγη προσπάθεια, θα τα καταφέρουμε!!

4:54 μ.μ., Οκτωβρίου 17, 2007  
Blogger Lily said...

Έχω μια μεγάλη, μια τεράστια αμφιβολία αν όλοι όσοι συμμετέχουμε στην ανακύκλωση έχουν αντίκρισμα οι πράξεις μας….??
‘Έχω δει απορριμματοφόρα να φορτώνουν τούς κάδους ανακύκλωσης και τα υλικά που προορίζονταν για ανακύκλωση να καταλήγουν προφανώς στης χωματερές!!!

ΈΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ….ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ????


http://lilyfromgazi

5:32 π.μ., Οκτωβρίου 18, 2007  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα σας, μια ακόμα λαμπρή μια καδμία ημέρα!

-Oneiromageiremata, "μας φιλοξενεί", τι μεγάλη αλήθεια..

-maria pin είναι θέμα απόφασης η ανακύκλωση. Πειραματίζομαι και εγώ τελευταία με παλιές μεθόδους, όπως η σόδα το ξιδόνερο κλπ.
Με γειά το νέο blog

-Lily εννοείς μια φοβερή αμφιβολία προφανώς..Στη γειτονιά μου, πάντως περνάνε δύο ειδών αυτοκίνητα ανακύκλωσης, ίσως διαφορετικές εταιρίες, εκτός από το κλασσικό σκουπιδιάρικο.
Καλή συνέχεια στο blog σου!

11:23 π.μ., Οκτωβρίου 19, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.