Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2006

Turkey και seasoned turkey !


Παράπαια σήμερα στην επιλογή του θέματος. Η παγωμένη πανσέληνος του Δεκέμβρη σήμερα άραγε; Να που όμως απομυθοποιείται στα εργαστήρια της ΝASA, μια και ετοιμάζεται διαστημική βάση σε έναν από τους πόλους! Ένα φεγγάρι είχαμε στη γή, να το τραγουδάμε και να ονειρευόμαστε, μας το χαλάνε οι τεχνοκράτες και αυτό.
Είπα να μην ενδώσω και χαλάσω τη διάθεση που πρέπει να είναι γιορτινή, μια και τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν.

Το επόμενο θέμα ήταν μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στο Spiegel για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία. Η Angela Merckel οξύνει τη θέση της για την αναβολή της ένταξης της Τουρκίας. Αλήθεια, η Γερμανία αιχμή του δόρατος για τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου; Ονειρεύομαι; Αναρωτιέμαι πιο είναι το διπλωματικό αντάλλαγμα ή επιτέλους αποφασίσαμε να κάνουμε μακροπρόθεσμη πολιτική; Αντιγράφω από το Spiegel:

"At the NATO summit in Riga last week Merkel was already promoting her plan which is supported by the governments of Cyprus and Greece. Turkey has so far refused to open up its ports and has said it will not take any unilateral steps to do so unless the Cypriots also make concessions. Talks on reaching a deal between Cyprus and Turkey led by the Finnish EU presidency collapsed earlier this month. And EU member states meeting at a summit in Brussels on Dec. 14 are likely to decide to either suspend negotiations with Turkey altogether or limit them to specific areas.
Merkel's move is significant because it demonstrates that she is distancing herself from the Turkey-friendly course of her foreign minister, Frank-Walter Steinmeier of the Social Democratic Party"

Πολύ σημαντική στάση αν σκεφθεί κανείς τις κορώνες πέραν του Ατλαντικού. Δείτε για παράδειγμα την άποψη σε αυτό το blog που κατηγορεί την Ευρώπη για..ρατσισμό, ανταποδίδοντας έτσι ευρωπαϊκούς(;) χαρακτηρισμούς για την αμερικάνικη πολιτική:

"That being said, for Turkey to be unceremoniously discounted is unfair. Turkey was good enough to serve as a buffer state and full member of NATO during the Cold War; what has changed since then? Moreover, think of the message Turkey’s membership in the EU would send: that modernized, secular, (mostly) democratic Muslim countries can have a full seat at the world stage and be included in major economic and political forums as serious partners. Furthermore, having the EU border Iran, Iraq, and Syria would be good for all involved: it would, after an adjustment period, extend a collective sense of shared destiny to the area, making it far more difficult for Europe to petulantly write off Middle Eastern concerns as America-caused problems of the violent brown people".


Μετά από αυτό γίνεσαι..Τούρκος ή όχι; Μάλλον όχι, Χριστούγεννα είπαμε έρχονται, ο Philos, η Citronella η Tassoula το ΗungryForLife, μας βάζουν στο κλίμα. Ας αναζητήσουμε άλλους εξιλαστήριους τούρκους, που και αυτοί ψήνονται σιγά-σιγά!
Επειδή δεν πρόκανα ούτε εκείνον που άφησαν ελεύθερο στους κήπους της Ουάσιγκτον, ούτε την ενημέρωσή μου στο τοπικό S/M, προτείνω να παρακολουθήσουμε την ετοιμασία του πουλερικού για το εορταστικό μας τραπέζι στον Epicourio όχι τον Απόλλωνα βεβαίως, αλλά αυτόν εδώ !

Aκούγεται το Χασάπικο 64 της Ρεμπούτσικα. Η φωτογραφία είναι του Xufang Zhang, απο παλαιότερη έκθεσή της στο διαδίκτυο.
Η Εrgotelina έχει ένα συναφές στο θέμα άρθρο, με σπουδαία links.
Ευχαριστώ τον Γιάννη Καρακατσάνη , για την ολοπρόθυμη βοήθειά του σε τεχνικό θέμα.

Ετικέτες , , , ,

25 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ωραία η μουσική επιλογή και το κείμενο.

5:41 μ.μ., Δεκεμβρίου 05, 2006  
Blogger Πυθαγόρας Σάμιος said...

Ποιός θα στοιχημάτιζε πριν λίγα χρόνια ότι η Γερμανία θα ακολουθούσε μια - κάθε άλλο - παρά φιλοτουρκική στάση; Προσωπικά βέβαια δεν θα στοιχημάτιζα ούτε τώρα, ότι θα συνεχιστεί για πολύ αυτή η πολιτική από την πλευρά της Γερμανίας.
Στο blog που παραπέμπεις διαβάζουμε κλασσικές αμερικανικές απόψεις, που μάλλον προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση.

Και για να ξεφύγουμε από αυτά που μας χαλάνε, σου έχω ένα τραγουδάκι για το φεγγάρι που μ’αρέσει ιδιαίτερα: La Luna από τον Angelo Branduardi.

8:39 μ.μ., Δεκεμβρίου 05, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλησπέρα σας!
-Ευχαριστώ anonymous.

-Έτσι είναι Domingo! Για αυτό ψάχνω και εγώ γιατί μας αγαπά πολύ η Άγγελα. Δεν νομίζω ότι το κάνει για εγχώρια κατανάλωση μόνο, επειδή από τον έλεγχο του Σπήγκελ, βγαίνει και στην Ευρώπη. Είναι σαν να πετάει "μπηχτές". Αλλά και έτσι ακόμα, δείχνει τι σκέφτεται ο μέσος σκεφτόμενος πολίτης τους.
Ευχαριστώ για το τραγούδι! Το απολαμβάνω..

9:55 μ.μ., Δεκεμβρίου 05, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Φοβερό μπλόγκ!

5:05 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

Αγαπητή Κατερίνα,
Δεν γνωρίζω για ποια μηνυματάκια ομιλείτε στο e-mail σας, εγώ δεν σας έχω στείλει άλλωστε ποτέ.
Όσο για τους παλαιότερους προπηλακισμούς τους υπαινίσσεστε, σας δηλώνω, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι ουδέποτε προέβην σε τέτοιες ενέργειες προς το πρόσωπό σας, αντιθέτως μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής παρότι δεν σας γνωρίζω. Αντιθέτως εγώ στο παρελθόν έχω προπηλακισθεί πολλάκις (και μάλιστα από κάποιους οι οποίοι προπηλακίσθηκαν χωρίς να το περιμένουν στη συνέχεια –είδες το internet; - αλλά αυτό είναι μια άλλη άγρια ιστορία του κυβερνοχώρου, ο οποίος είναι ζούγκλα), αλλά δεν παραπονιέμαι ο καψερός, γιατί εάν αυτό κάνει καλό στον ταραγμένο ψυχισμό κάποιου ή κάποιων, τότε αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που τον βοηθώ να ανακουφισθεί.

Με τα θέματα τα οποία αφορούν την Τουρκία έχετε μια έφεση τελευταία…
Αν συνεχίσετε έτσι θα με αναγκάσετε να σας δώσω άγνωστες συνταγές μαγειρικής από την γείτονα και ξέρετε, είναι κάτι που δεν θέλω να το κάνω, καθώς φοβάμαι ότι θα κλέψω λίγη από την λάμψη νεόκοπων, πλην πολυφερομένων, αλλά σε γενικές γραμμές συμπαθών ιντερνετικών εγχειρημάτων.

Υπέροχη η μουσική σας επένδυση για μία ακόμα φορά (διαλέξατε όμως το πιο εμπορικό, εγώ θα περίμενα το Baharat, tarçın ve buse, το οποίο το θεωρώ το ωραιότερο όλων)

Τα σέβη μου

Yannis (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;)

9:47 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Αγαπητή Evangelia, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πολύ ενδιαφέρον και το δικό σου blog.
Kαλή συνέχεια στις σπουδές και την εργασία σου.
(doctorship να υποθέσω;)

10:37 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Aγαπητέ μου Γιάννη, John boy κατά blog, μου είστε συμπαθέστατος και το γνωρίζετε και εσείς. Δεν είναι βέβαια η τραπεζική σας ιδιότητα, καθώς διαπίστωσα από τα στοιχεία του σέρβερ σας, που σας κατέστησε συμπαθή, αλλά η όλη παρουσία σας.

Θα έλεγα το μήνυμά σας αν είχα λάβει από εσάς κάτι τέτοιο. Εννοώ άλλων και αγαπητού μου προσώπου που μάλλον σας προσδιόρισε στο χώρο, που δεν θα ήθελα να γνωρίζω.
Χαίρομαι που δεν είστε από εκείνους που αναίτια μου επιτέθηκαν. Ως ομοιοπαθής, καταλαβαίνετε την ευαισθησία σε ότι θυμίζει το γεγονός. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα ήμουν τόσο άνετη εκ των υστέρων,ώστε να αφήσω κάποιον
ταραγμένο ψυχικά όπως λέτε, να εκτονωθεί, αν και προσωπικά κατά κανόνα, επίσης συγχωρώ και προχωρώ.

Δεν έχω έφεση προς Τουρκία βρε παιδί μου, έτυχε λόγω επικαιρότητας. Μου χρωστάτε συνταγή -το ξεχάσατε- και βέβαια περιμένω και άλλες. Μη γίνεστε κακός με το εγχείρημα που το θεωρό καινοτόμο, μια και ένα συλλογικό τέτοιο blog λείπει, γι αυτό και το στηρίζω.
Το χασάπικο το λατρεύω, γι αυτό το έβαλα. Έχει ξεκάθαρο ήχο. Το άλλο που προτείνετε δεν το γνωρίζω..

(Γιάννης ή Yannis τελικά;) :)

11:02 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Άχ, τί καλοί που είστε όλοι και θέλετε να με βοηθήσετε να φιάξω blog, σας ευχαριστώ!!
Δέν είμαιδασκάλα, καθηγήτρια είμαι Κατερίνα μου που πάει να πεί πως δέ δουλεύω σταθερά ούτε μόνο στην ειδικότητά μου, όμως άν διαβάζει κάποιος δάσκαλος είναι πολύ όμορφη η ιδέα με τις εκθεσούλες στο blog.
Το δικό μου blog θα αργήσει λιγάκι , το έχω ξαναπεί γιατί αυτή τη στιγμή μετακινούμαι ανάμεσα σε 2 δουλειές και 2 σπίτια το ένα εκ των οποίων δέ διαθέτει κάν pc και αυτό που χρησιμοποιώ τώρα είναι τα ζώα μου αργά, η σύνδεση είναι χάλια και μπαίνω με κάρτα, φαντάζεσαι...
Όταν βρώ δουλίτσα πάντως, σταθερή εννοώ, εννοείται πως θα κάνει εμφάνιση το νέο μου pc και η adsl μου και εννοείται και το blog!!
To ότι τότε θα χρειαστώ βοήθεια ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!
Όσο για τους Γερμανούς δέ σχολιάζω, θα με πείτε κακιά πάλι!!

11:58 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ά, ξέχασα,εσ'υ που είσαι πατριωτάκι μπές να δέίς στο www.sholarxio.com, όπως στο γράφω, θα πάνε κάτι φίλοι τα Χριστούγεννα, φοβερό μέρος?????

12:00 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

Αγαπητή Κατερίνα,

Για μία ακόμα φορά διαπιστώνω ότι στο internet μπορεί κάποια μέρα να δούμε κρεμασμένο μέχρι και τι χρώμα βρακί φοράμε - με το συμπάθειο - χωρίς να το έχουμε καταλάβει.
Βέβαια, αν κάποιος δεν θέλει να του βγουν τα άπλητα στη φόρα, τότε απλά δεν συμμετέχει, όμως όλοι έχουμε την τάση κάποια στιγμή, από μαζοχισμό, από μπερδεμένο ψυχισμό, από κάτι άλλο τέλος πάντων, να επιθυμούμε ή έστω να μην εμποδίζουμε τη διαδικασία του ξεμπροστιάσματός μας.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Δεν είμαι πάντως κακός, αυτό τουλάχιστον δε μου το προσάπτω, απλά αυτό που σκεφτόμουν σήμερα είναι ότι νέες πραγματικά ιδέες, πρωτοποριακές στη σύλληψή τους έχω καιρό να δω και να ακούσω, δυστυχώς οι περισσότεροι αναπαράγουμε τα ίδια, τα μαγειρεύουμε από εδώ, τα ανακατεύουμε από εκεί και στο τέλος τα σερβίρουμε. Βέβαια το να κάνει κανείς τα ίδια δεν είναι απαραίτητα κακό, φτάνει το κίνητρο να είναι αγαθό.
Δεν κατηγορώ καμία προσπάθεια λοιπόν, απλά μένω ή εμμένω στις ανθρώπινες συμπεριφορές οι οποίες πολλές φορές μου είναι ακατανόητες. Ο λόγος λοιπόν περί αισθητικής εν πολλοίς και εν προκειμένω με μερικά πράγματα που διαβάζω και βλέπω διαφωνώ ριζικά, αλλά αυτό δεν έχει και πολύ σημασία τελικά ώστε να γίνεται λόγος.

12:42 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κατάρχήν να σου μεταφέρω τις χαρές και τους χορούς που έκανε ο μικρός μου μόλις άκουσε το εκπληκτικό αυτό κομμάτι της Ρεμπούτσικα.
Κατά δεύτερον εγώ πλέον χαίρομαι που οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπερασπίζονται την κοινή λογική και όχι απλά τα συμφέροντά τους.
Το να δηλώνεις ότι θες να γίνεις μέλος μιας οικογένειας, αλλά από την άλλη να αρνείσαι την ύπαρξη ενός μέλους αυτης, είναι απλά παράνοια. Και οι Ευρωπαίοι καταλάβαν ότι αν ενδώσουν σε αυτή την παράνοια, τους περιμένουν πολλές παρόμοιες παρανοικές ενέργειες ακόμη εκ μέρους της Τουρκίας.
Enough με τους γείτονες.
Ας ασχοληθούμε εμείς με τα Χριστούγεννα μας...και την γέμιση της γαλοπούλας!

12:48 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Patsiouri μου, συ είπας:Δέν ξέρω άν έχω αναφέρει πως είμαι δασκάλα, λατρεύω τα μαθητάκια μου και δέν θα τους έπαιρνα ποτέ την αμοιβή τους για κάτι που κέρδισαν μέσα από τα χέρια, είναι σά να κουνάς στο αδέσποτο το κόκκαλο και τελικά να μήν του το δίνεις, σε σχόλιό σου στις 3 Νοεμβρίου!

Το σχολαρχείο το έχουν εκθειάσει πολλοί και στο Ελληνικό Πανόραμα είδα ξενάγηση. Δεν έχω πάει Πάρνωνα και Τσίτζινα ακόμα.

=John boy έχεις δίκιο! Αναζητούσα τη διεύθυνση email συγγενικού προσώπου στο εξωτερικό και έπεσα επάνω στα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης που είχαν ζητήσει και τους έστειλαν με email οι κρατικές τους υπηρεσίες!

12:56 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Phile μου θα ήθελα να ήμουν από μια μεριά να τον έβλεπα και να τον καμάρωνα. Που ξέρεις μπορεί να γίνει και αυτό . Τώρα με το internet!
Aυτονόητο και απλό! Αλλά μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι αλλοιθωρίζανε εκ των συμφερόντων. Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να μπεί σαν μπέης και όχι σαν εταίρος..
Εnough βεβαίως! :)

1:01 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Το ξέρω βρέ, απλά καμιά φορά που εξηγώ στα γρήγορα όπως τότε αντί να πώ "καθηγήτρια τάδε, απόφοιτος του τάδε τμήματος, ναί, στη αρχή βγαίναμε σχολικοί ψυχολόγοι αλλά τελικά δέν εγκρίθηκαν τα κονδύλια και μπλά μπλά μπλά..." πετάω ένα δασκάλα και τελειώνω, μήν το πάρεις προσωπικά! Ασχολούμαι πάντως και με παιδάκια δημοτικού εννίοτε, έχω κάνει άσκηση στη δυσλεξία, αλλά και τα γυμνασιάκια παιδάκια είναι!!
Κι εμένα μου άρεσαν οι φωτογραφίες, γι αυτό σε παρέπεμψα, φιλιά!!

1:38 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ ενδιαφέρον, να το συζητήσουμε κάποια φορά αυτό με τη δυσλεξία!

1:47 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Alkyoni said...

Κατερίνα μας.. πάντα εδώ μέσα βρίσκω κάτι καλό...κι ας μην σχολιάζω πάντα..
είναι και θέμα διάθεσης ξέρεις τα σχόλια...
φιλί γλυκιά μας

5:10 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητή Κατερίνα χαίρε. Τα πράγματα είναι - ως συνήθως κατά την ταπεινή άποψή μου - απλά: Οι Ευρωπαίοι,με προεξάρχοντες τους Γάλλους και τους Γερμανούς, μέτρησαν τα υπέρ και τα κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Παρότι τα υπέρ είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, π.χ. οικονομικά οφέλη, τουλάχιστον στο θεωρητικό επίπεδο, τα κατά (τεράστιο μέγεθος της χώρας, γενικότερα χαμηλό επίπεδο, εκκωφαντικά ανόμοια σύνθεση πληθυσμού, κ.τ.λ.), τους υποχρεώνουν να 'ανακρούσουν πρύμναν'. Σε συνδυασμό πάντοτε με την ιδιαίτερα υψηλή αντίθεση των πολιτών στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., η οποία εδράζεται σε διάφορες αιτίες.
Τα πράγματα αποκτούν τον χαρακτήρα του κωμικού αν σκεφτούμε ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι (οι πολιτικοί κυρίως αλλά όχι μόνο αυτοί) παρότρυναν την Τουρκία να ζητήσει την ένταξη.
Μην απατάστε, ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σιράκ μας ειράσθησαν σφόδρα εν μιά νυκτί (παρένθεση: τι με έπιασε με την αρχαϊκή; κλείνει η παρένθεση). Απλά, ποιος ο καλύτερος τρόπος να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την όλη κατάσταση από του να τις μετακυλήσουν,έστω και εν μέρει, στους ώμους άλλων; Φυσικά, το πόσο βάρος μπορούν να σηκώσουν οι ώμοι της Κύπρου, κατά κύριο λόγο, και της Ελλάδας, δευτερευόντως σε αυτή την φάση, είναι άλλου παπά ή Πάπα ευαγγέλιο.

5:16 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Τζων Μπόης said...

Κατερίνα, τώρα τελικά συνειδητοποίησα σε ποιούς προπηλακισμούς αναφέρεστε (αν τελικά συνειδητοποίησα), τελευταία άλλωστε ρετάρω.
Όντως δεν ήμουνα μέσα σε αυτούς, δεν θα μπορούσα άλλωστε, καλώς ή κακώς, με χωρίζουν άλλωστε πολλά έτη φωτός από κάτι τέτοια, αν και κινδυνεύω για μία ακόμα φορά να χαρακτηριστώ ελιτιστής.
Γουστάρω την αυτονομία και το να μην εντάσσομαι σε ομάδες και σε κλίκες έτσι απλά για να ενταχθώ κι έτσι μπορώ να εκφράζω το λόγο μου, όπως εγώ νομίζω χωρίς ηθικές δεσμεύσεις.
Τι τα θέλετε όμως, περσινά ξινά σταφύλια, πλάκα είχαν τελικά αν το καλοσκεφτείτε, φτάνει να μην πάρετε τίποτα στα σοβαρά.
Υπήρξαν όμως και υπάρχουν ακόμα καλές στιγμές, φτάνει κανείς να μπορεί να τις διακρίνει μέσα σε απόλυτο αλλαλούμ.

Καλό απόγευμα σας εύχομαι.
Γιάννης ή Yannis ή John Boy, δεν έχει σημασία, εδώ είμαι απλά μια ιντερνετική περσόνα κι εδώ που τα λέμε ποτέ δεν επιδιώκω και κάτι περισσότερο.

5:35 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Καλώς τον Pan. Καλή συνέχεια σπουδών παιδί μου!
Ασφαλώς και συμφωνώ. Μάλιστα πήγαν να μας βάλουν μπροστά ως υπαίτιους της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Ευτυχώς εμείς, σφυρίζαμε αδιάφορα εκείνη την ώρα, δεν μας έχει πάρει σοβαρά και η Τουρκία και τη..γλυτώσαμε τη ρετσινιά! ;)

5:50 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Με κάνετε και χαίρομαι διπλά αγαπητέ μου Γιάννη!
Καλό απόγευμα!

5:53 μ.μ., Δεκεμβρίου 06, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Όντως έρχονται Χριστούγεννα,
αλλά γενικά το κλίμα ήταν πολύ βαρύ τις προηγούμενες μέρες!
Πολλά γεγονότα, πολιτικά, κοινωνικά μαύρισαν τις ψυχές μας!
Όλο και περισσότερο με ενοχλεί πλέον που μένω Ελλάδα!
:-)

12:42 π.μ., Δεκεμβρίου 07, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Kαλησπέρα μας αρέσει που εναλλάσετε με άνεση τα θέματα!
Πολύ ωραίο το τραγούδι!

2:02 π.μ., Δεκεμβρίου 07, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Aγαπητή Loreley-Lucyluce, όλοι οι ποιητές νοιώθουν την Ελλάδα να τους πληγώνει. Δεν κάνουν μακριά της και κοντά δεν την αντέχουν..
Ας ψάξουμε τα Χριστούγεννα μέσα μας.

9:10 π.μ., Δεκεμβρίου 07, 2006  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλώς τα! Ευχαριστώ Lakonika. :)

9:11 π.μ., Δεκεμβρίου 07, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

5:34 μ.μ., Ιανουαρίου 22, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.