Κυριακή, Μαρτίου 04, 2007

Veggi muffins


Being carried away from Elena’s’ roundup and nowadays Muffin mania, I thought I’d share this vegetarian version of the small coffee cakes ( suitable also for those on a diet or those who follow the Easter lent !)
You’ll need the following

Ingrediens:
2 cups shredded carrot
1 cup shredded apple,
1/2 fl. Soya oil
11/4 cup sugar
1 teaspoon honey
1 teaspoon cinnamon
1/4 teaspoon grated clove-gillyflower
Zest and juice of an orange
1/2 cup seeds sesame (or walnuts )
1 hint grated nutmeg
2 ½ cups self raising flour
2 teaspoon. Baking powder
1 teaspoon soda (dissolved in the juice).
(2 tablespoons. cacao and fresh grated ginger optionally)

Mix and stir all the ingredients together adding the flour at the end.
Grease the special muffin mould (I do it for 12, and a small rectangle cake mould for the leftover). Fill each ¾ of the way full.
Preheated oven at 200 C. Bake for 5 min. and then you continued baking at 175 C.. for another 15- 20 min.
You could decorate using melted chocolate or glaze with melted sugar and lemon and …. But I didn’t since I tried to stick to the diet version of it!!!!!!


Παρασύρθηκα από τη Muffin mania των ημερών και τη συγκέντρωση της Elena, έφταιγε και το παιχνίδι των πέντε που άνοιξε το χορό για εκμυστηρεύσεις, είπα να δώσω μια νηστήσιμη εκδοχή ή άλλως, μια χορτοφαγική, για τα μικρά καικάκια που νοστιμεύουν το πρωϊνό ή το κολατσιό μας και περιορίζουν τις θερμίδες μας. Έτσι θα χρειαστούμε,

2 φλ. καρόττο τριμμένο
1 φλ. μήλο,
1/2 φλ. σπορέλαιο
1 φλ ζάχαρη
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.γλ. κανέλλα
1/4 κ.γλ.τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλλιού
1/2 σπόρους σουσάμι (ή καρύδι χοντροκομμένο)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 1/2 φλ. αλεύρι self raising
2 κ.γ. Βaking powder
1 κ.γ. σόδα (διαλυμένη στο χυμό).
Προαιρετικά, 2 κ.σ. κακάο , ξύσμα φρέσκου τζίτζερ

Ανακατεύουμε πρώτα τα άλλα υλικά και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι και το Β.Ρ.
Χρησιμοποίησα την ειδική θήκη για 12 muffins και ένα μικρό ορθογώνιο φορμάκι καίηκ για το υλικό που περίσσευσε. Έψησα σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για πέντε λεπτά και χαμήλωσα στους 170 για τα υπόλοιπα 15-20 λεπτά. Θα μπορούσα να διακοσμήσω με λυωμένη σοκολάτα ή ένα γλάσσο με άχνη ζάχαρη και λίγο λεμόνι, κάτι που απέφυγα για να μην ανέβουν οι θερμίδες στο γλυκάκι.

H.F.L.

Ετικέτες , ,

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.